0-3
Mawa29'
0-4
Mawa32'

Hei og velkommen til livedekningen av den tredje runden i NM-cupen mellom Nest-Sotra og KFUM Oslo fra Ågotnes Stadion!
    Dette er første gang Nest-Sotra stiller som hjemmelag i cupen i 2019. Første runde møtte de Frøya IL på bortebane. Da var bortelaget overlegne og vant hele 6-1. Mehnert, Arrocha, Nergaard, Økland og Berg Sande noterte seg for scoringene. Tre uker senere møtte de Fyllingsdalen borte. Igjen var Nest-Sotra klart best og kampen endte til slutt 4-0 i deres favør. Da var det Dang, Mehnert og Berg Sande som stod for målene.
    Det har ikke vært like enkelt for KFUM Oslo å ta seg til den tredje runden i cupen. Første runde møtte de Nordstrand på bortebane og det så lenge ut som om kampen skulle ende målløs og lagene måtte spille ekstraomganger. Imidlertid dukket Emmanuel Troudart opp på overtid og sikret avansement for bortelaget. Neste runde møtte de Asker borte. Den kampen vant de 3-2 etter at Fisnik Kastrati banket ballen i mål fra 40 meter (!) på overtid.
    Nest-Sotra har ikke hatt noen god sesong så langt i OBOS-ligaen. Laget som endte på 6. plass i fjor ligger nå på 12. plass og flørter med nedrykk. Likevel er det syv poeng ned til playoff og ikke grunn til å få panikk helt ennå. KFUM Oslo har prestert langt bedre i OBOS-ligaen. Etter å ha rykket opp i fjor ligger de nå på en imponerende 4. plass. Det blir spennende å se om de fortsatt ligger så høyt oppe ved sesongslutt.
    Forrige gang lagene møttes var i slutten av april på KFUM-arena. Alexander Dang sendte bortelaget i føringen, men to scoringer fra Lars Olden Larsen sikret at alle tre poengene ble igjen i Oslo.
    Da er lagoppstillingene ute! Steffen Landro har gjort fem endringer på laget som spilte uavgjort borte mot Tromsdalen. Ut går Songve, De Souza, Hoven, Berg Sande og Sørensen. Inn kommer Hellevik Larsen, Hestetun, Hagos, Nergaard og Mehnert. Hos bortelaget har Øby, Brix, og Olden Larsen måtte vike til fordel for Rasch, Fredheim Holm og Agouda.
    Hjemmelaget sparker i gang kampen.
    1'
    Anthony spiller til Nergaard ute til venstre som prøver å løfte ballen opp mot Mehnert på topp, men Thomas er kjapt ute og snapper ballen foran spissen.
    2'
    Sørås feller Hagos på midtbanen og Nest-Sotra vinner et frispark i fin posisjon.
    2'
    Haugsdal slår det påfølgende frisparket lavt inn i feltet, men ballen heades unna av Hammer.
    2'
    Hellevik Larsen prøver å kombinere med Hagos nedover høyrekanten, men sistnevnte står i offside og bortelaget får frispark.
    3'
    Dang med kampen første avslutning. Kommer seg fri omtrent 25 meter fra mål og smeller til, men Thomas er kjapt nede og redder til corner.
    4'
    Corneren slås lavt og finner Haugsdal som smeller til, men skuddet går over mål.
    4'
    Haugsdal slår et frispark inn fra venstrekanten og prøver å finne hodet til Dang, men Hammer er knallsterk i duell med spissen og får headet ballen bort.
    6'
    Klareres.
    7'
    Nergaard slår en nydelig tversoverpasning mot Hellevik Larsen ute til høyre og backen legger inn. Innlegget er lavt og hardt, men Troudart er frempå og får klarert ballen.
    11'
    Hjemmelaget angriper mens Sørås ligger nede og bortelaget er rasende. Ender til slutt med at ballen går ut over sidelinjen og Sørås kommer seg på beina igjen.
    12'
    Hellevik Larsen er på vei fremover og felles av Rasch og hjemmelaget vinner et frispark i god innleggsposisjon. Det tas kjapt, men ender i utspark til keeper.
    15'
    Begge lagene har startet kampen med høy intensitet og det vises når dommeren dømmer frispark omtrent hvert minutt innledningsvis.
    16'
    Hjørnespark til KFUM
    17'
    Mål for KFUM!
    Øygarden FK 0 - 1 KFUM
    Mål: Moses Dramwi Mawa
    Der sitter 1-0 til KFUM Oslo! Corneren tas kjapt av Rasch og det blir kaos i feltet. Etter litt klabb og babb får Agouda avsluttet, men skuddet blir blokkert. Ballen faller imidlertid i beina til Mawa som har få problemer med å smelle den i mål fra to meter.
    17'
    Den scoringen kom litt mot spillets gang. Hjemmelaget har startet best, men har ikke klart å komme til de store sjansene. Bortelaget har på sin side vært kliniske og scorer på kampens første sjanse.
    20'
    KFUM Oslo har kommet mer med i kampen etter scoringen. Triller ballen fra side til side og til slutt kommer Mawa seg forbi Hellevik Larsen ute til venstre. Han blir deretter felt og bortelaget vinner et frispark 17 meter fra mål.
    22'
    Sortevik smeller til på det påfølgende frisparket, men skuddet blokkeres ut til corner.
    22'
    Klareres.
    22'
    Nære på for Nest-Sotra! Hagos med herlig forarbeid i det han drar av seg to spillere på midtbanen. Deretter slår han en lekker gjennombruddspasning mot Dang og første touchen er like fin. Spissen kommer alene med Thomas og skyter fra 15 meter, men skuddet går til side for mål.
    23'
    Øygarden FK 0 - 2 KFUM
    Mål: Abdul-Basit Agouda
    Målgivende: Moses Dramwi Mawa
    Agouda øker til 2-0! Bortelaget angriper nedover høyrekanten og Sortevik sender en lekker stikker mot Mawa som har lurt offsidefellen. Han legger deretter inn lavt mot bakerste hvor Agouda er helt alene og kan enkelt sette ballen i mål.
    25'
    KFUM Oslo fortsetter å presse og vinner et frispark omtrent 25 meter fra mål. Rasch tester skuddfoten, men avslutningen går rett i muren.
    28'
    Hellevik Larsen kommer seg rundt ute på høyrekanten og legger inn mot Mehnert, men Troudart er frempå og får headet ballen unna.
    28'
    Øygarden FK 0 - 3 KFUM
    Målgivende: Abdul-Basit Agouda
    KFUM Oslo kjører fullstendig over Nest-Sotra! Denne gangen er det Agouda som trer gjennom Mawa. Forsvarsspillet til hjemmelaget glipper fullstending og Mawa er iskald alene med Fij. Setter ballen i lengste og løper til hjørneflagget for å feire 3-0.
    29'
    Gult kort til Øygarden FK
    Kommer for sent inn i en takling på Mawa.
    31'
    Øygarden FK 0 - 4 KFUM
    Målgivende: Stian Sortevik
    Og der sitter nummer fire! Det er så lekker fotball når Agouba stormer nedover venstrekanten og dribler seg innover. Han kommer seg enkelt forbi Haugsdal og spiller videre til Sortevik. Han spiller ballen videre til Mawa på én touch og spissen kommer alene med Fij. Han setter sin tredje for dagen og har dermed scoret hattrick på 15 minutter!
    32'
    Bare bortelaget etter scoringen. Hjemmelaget har mistet all form for rytme og klarer ikke etablere noe ordentlig spill.
    36'
    Nergaard og Hagos kombinerer ute til venstre og sistnevnte får lagt inn fra dødlinjen, men innlegget går bak ryggen til Dang og KFUM Oslo overtar.
    38'
    Sortevik prøver å tre Mawa gjennom, men denne gangen er hjemmelaget sitt forsvar kompakte og Arrocha får blokkert pasningen.
    40'
    Nest-Sotra med en sjelden kontring som ender i corner.
    41'
    Finner hodet til Mehnert, men han klarer ikke styre headingen mot mål.
    41'
    Klareres.
    42'
    Thomas bommer i det han skal bokse en lang ball og Mehnert får headet videre til Dang, men spissen klarer ikke å få nok kraft bak avslutningen sin og Gaye får reddet på strek. Hjemmelaget opprettholder presset og vinner et frispark 20 meter fra mål.
    44'
    Dang skyter det påfølgende frisparket rett på Thomas.
    45'
    Ender i utspark til keeper.
    45'
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Hammer går hardt til i en duell med Dang og spissen roper på frispark, men dommeren vinker spillet videre.
    45'+2
    45'+4
    Da er det pause og KFUM Oslo leder hele 4-0 på Ågotnes Stadion. Kampen startet jevnt, men Mawa sendte gjestene i føringen etter 17 minutter. Deretter var det total overkjøring fra bortelaget og Agouda økte til 2-0 før Mawa satte både sin andre og tredje for dagen før det var spilt 33 minutter. Bortelaget har spilt elektrisk fotball til tider og ledelsen er nok fullt fortjent. Det blir spennende å se om Steffen Landro tar tak i pausen for Nest-Sotra må øke nivået sitt betraktelig dersom de ønsker å skape spenning i andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Øygarden FK
    Inn: Jefferson de Souza
    Ut: Kristoffer Stephensen
    46'
    Inn: Elmin Nurkic
    Ut: Bjarte Haugsdal
    46'
    Rasch sparker i gang andre omgang.
    46'
    Bortelaget går rett i angrep og vinner et frispark i god innleggsposisjon ute til høyre.
    46'
    Rasch slår frisparket mot bakerste hvor Gaye har løpt seg fri, men backen klarer ikke styre avslutningen mot mål.
    47'
    Hestetun legger inn fra venstrekanten, men Thomas er ute og snapper opp ballen foran hodet til Dang.
    47'
    Hagos vinner ballen inne på egen banehalvdel og stormer fremover. Han spiller videre til Dang som prøver å tre gjennom Mehnert, men pasningen blokkeres og bortelaget overtar.
    49'
    Rolig start på omgangen. Nest-Sotra står høyt og presser, mens KFUM Oslo har lagt seg bakpå og vinner flere frispark. Er nok godt fornøyd med resultatet for øyeblikket.
    51'
    Mawa prøver å drible seg forbi Nurkic, men forsvarsspilleren er god i duellen og får taklet bort ballen. Nest-Sotra prøver å kjøre kontring, men det ender i ingenting.
    53'
    Heades unna av De Souza.
    54'
    Nergaard kommer seg nedover venstrekanten og spiller fri Nurkic som får lagt inn. Innlegget går over alt og alle og ender i beina til Hellevik Larsen ute til høyre. Han prøver seg på et nytt innlegg, men Hammer får headet ballen unna.
    55'
    De Souza prøver å drible seg forbi flere KFUM Oslo-spillere, men stoppes kontant av Gaye.
    57'
    Fredheim Holm bruker armene i duell med Hellevik Larsen ute til venstre og hjemmelaget vinner et frispark inne på sin egen banehalvdel.
    58'
    De Souza kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn. Thomas er ute å banker bort ballen, men den ender hos Dang som smeller til på volley. Han får et skikkelig sleivtreff og ballen går høyt i luften før den ender i armene til Thomas.
    59'
    Hjemmelaget med initiativet så langt i andre omgang, men har ennå til gode å skape noen store målsjanser.
    60'
    Collett tester skuddfoten fra omtrent 25 meter. Avslutningen er knallhard, men ballen går langt til side for målet til Fij.
    62'
    Bankes bort av Hammer.
    63'
    Sørås slår en herlig rabonapasning mot Mawa som har løpt seg fri ute til høyre. Han prøver å drible seg forbi Nurkic, men midtstopperen lar seg ikke lure og vinner ballen.
    64'
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Fisnik Kastrati
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    66'
    De Souza stormer fremover og prøver å tre gjennom Dang, men Hammer er våken og får blokkert pasningen. Pasningsspillet sitter nok ikke helt for hjemmelaget i dag.
    67'
    Inn: Olav Øby
    Ut: Tore Sørås
    68'
    Fij slurver det skikkelig til med et utkast og Agouda er nesten alene gjennom, men Arrocha gjør en solid jobb og stjeler ballen fra spissen.
    69'
    Agouba dribler seg ned til dødlinjen og spiller tilbake til Sortevik inne i feltet. Han skyter fra 13 meter, men skuddet går rett på Fij som kan redde enkelt.
    70'
    Knappe 20 minutter igjen å spille på Ågotnes Stadion nå. Det skal nok et lite mirakel til dersom hjemmelaget skal klare å score fire mål på tampen av kampen.
    71'
    Sortevik prøver å kombinere med Kastrati, men pasningen fra førstnevnte er altfor hard og ballen ruller ut over sidelinjen til innkast.
    73'
    KFUM Oslo triller mye ball for øyeblikket. Hjemmelaget virker slitne og resignerte og da blir det veldig enkelt for bortelaget som ikke har noe hastverk.
    74'
    Inn: Yannis Maxitas Moula
    Ut: Stian Sortevik
    75'
    Collett stormer fremover og prøver å tre gjennom Kastrati, men Arrocha leser pasninge og snapper opp ballen. Prøver å kjøre kontring, men det ender i frispark til bortelaget.
    78'
    Inn: Mads Songve
    Ut: Erlend Hellevik Larsen
    78'
    Kastrati kommer seg forbi Nurkic ute til høyre og innbytteren får lagt inn, men Arrocha er frempå og får klarert ballen.
    80'
    Kommer for sent inn i en takling på Gaye.
    81'
    Øby feller Hagos og hjemmelaget vinner et frispark omtrent 30 meter fra mål.
    82'
    Hagos smeller til på det påfølgende frisparket og Thomas må bokse ballen ut til corner.
    83'
    Tas kort, men ender i ingenting.
    83'
    Blir for aggressiv i duell med Rasch.
    83'
    Collett prøver på veggspill med Øby, men pasningen fra sistnevnte er upresis og ballen går ut til utspark.
    85'
    De Souza får ballen inne i feltet og smeller til. Skuddet blokkeres og ballen går ut til corner.
    86'
    Klareres.
    87'
    Klareres igjen.
    87'
    Dang rives ned av Collett og hjemmelaget vinner frispark i god skuddposisjon.
    88'
    Hagos smeller det påfølgende frisparket rett i muren. Bortelaget prøver å kontre, men det ender i ingenting.
    89'
    Hagos drar seg fri og spiller til Mehnert ute til venstre. Han prøver å legge inn mot hodet til Dang, men innlegget er upresist og Hammer får headet ballen unna.
    90'+1
    Det legges til to minutter.
    90'+1
    90'+2
    Dommer Skjerven blåser i fløyten og det ender 4-0 til KFUM Oslo. Kampen var i realiteten avgjort etter første omgang og det så man i andre. Ingen av lagene kom til noen ordentlige sjanser og hadde nok neste runde i OBOS-ligaen i bakhodet. Banens beste går til Moses Mawa som var elektrisk da bortelaget scoret fire mål på 15 minutter. Dermed går KFUM Oslo videre til den fjerde runden i NM-cupen, mens Nest-Sotra sitt cupeventyr er over for i år.