0-1
0-2
Aubert41' (Str.)
1-2
2-2
Berg56'
3-2
4-2
5-3
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Det er en glede å kunne ønske velkommen til cupkampen mellom Bærum og Vålerenga!
    Bærum slo ut Follo i første runde etter en ellevill kamp. De gulkledde utlignet på overtid ved Kristoffer Sørensen, sønnen til trener Jan Derek Sørensen, og trakk det lengste strået i ekstraomgangene etter scoring av Bærum-legende Lars Ivar Slemdal. Etter kampen protesterte Follo. De mente at Bærum hadde gjort for mange bytter og dermed brukt en spiller som ikke var spilleberettiget. NFF ga avslag på søknaden, og Bærum tok seg videre til andre runde. Der slo de Notodden 2-1. Også her avgjorde Bærum på overtid, denne gang ved Chimaobi Leroy.
    Vålerenga spiller til daglig i Eliteserien, som de fleste nå har fått med seg. De slo ut Faaberg i runde en, før Eidsvold Turn fikk bank 0-5 på eget kunstgress i den andre runden. Oslo-laget kommer fra to strake 0-3-tap i ligaen - først på Intility mot LSK, så mot RBK på Lerkendal. Da passer det nok meget godt å reise kjerringa på Sandvika Stadion, eller 'Kadda' som arenaen kjennes på folkemunnet i Sandvika-området.
    Lagene møttes i cupen i 2004 (!), da undertegnede gikk i 2.klasse på Stabekk skole (barneskole der ja). Freddy dos Santos og Kjetil Rekdal scoret målene for Vålerenga, men de gulkledde var sterkest og vant 3-2. Foran 1918 tilskuere toppet VIF laget med Bolthof - Brocken, Panzer Hagen, Wæhler, Hovi - Gashi, Jalland, Holm, Berre - Dos Santos, Fredheim Holm, men det hjalp så lite. Får vi en reprise av det i dag?
    Lagene er ute! For Bærum ser vi at Simen Lyngbø, som startet mot Notodden, er på benk. Lyngbø et multitalent - var landslagskeeper i bandy frem til han var 18 år, så satset han fotball. En meget hurtig og bra back. Starter altså ikke i dag, det gjør lillebror til Andreas Hanche-Olsen, Christian.
    Ikke mange minuttene til kampstart her på Sandvika stadion. Tynt oppmøte fra Klanen enn så lenge. 1918 tilskuere var her i 2004, det er et godt stykke unna det i dag, og da er undertegnede snill.
    Der Ronny Deila har hatt en større trenerkarriere enn Bærum-trener Jan Derek Sørensen, slår Sørensen Deila ned i støvlene når det kommer til spillerkarriere. Deila var en habil Tippeliga-spiller 'back in the day', mens Sørensen har kamper i Bundesligaen, samt 21 landskamper for Norge. Hvem går seirende ut av dagens duell? Straks klart for kampstart her!
    Kampen har startet
    0'
    Bra jubel fra Klanen når Sørensen blir ropt opp. Spilte i VIF i 2006 til 2007. 48 kamper, ni mål. Vi er i gang!
    1'
    Hjemmelaget på farten umiddelbart. Kidane setter fart og løper fra Adekugbe, og i boks finner han Ifejilika. Avslutningen fra åtte meter blir for slapp. Går et par meter utenfor.
    2'
    Slås en del langt mot Azemi i starten. Den tidligere Follo-spissen er sterk i lufta, men får lite hjelp etter at han vinner både en og to dueller.
    3'
    Finne drar seg inn i banen, men Martin Berg gjør en god jobb og vinner igjen ballen. Ingenting som tyder på Eliteserie mot 2.divisjon etter tre-fire-fem min.
    4'
    Midtgarden må knyte skoa, stopp i spillet. Får høre det fra Klanen, før han snur seg mot VIF-fansen og smiler. Får jubel. 'Må kjøpe sko med borrelås neste gang'. Enig!
    5'
    Abu klinker ballen inn i boks. Årvåkent av Midtgarden, som skriker 'keeper' og fanger ball enkelt.
    7'
    Mål for Vålerenga!
    Bærum SK 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Aron Dønnum
    Målgivende: Christian Borchgrevink
    VIF opp i ledelsen etter et kremangrep! Myhre ser at Borchgrevink går på løp, og slår en meget lekker gjennombruddspasning til backen som representerte Norge i U20-VM. Han finner Dønnum på førstetouch, som lekkert lekker ballen mellom beina på Midtgarden. Høy, høy klasse. Vålerenga i tet!
    8'
    Finne på farten. Skaffer gjestene en corner.
    10'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    God jobb av Daniel Berg, som stanger unna.
    10'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Klareres igjen.
    11'
    Megasjanse for gjestene! I kjølvannet av corneren slår Dønnum inn. På bakerste prøver Myhre å saksesparke ballen i mål fra fire-fem meter, men ballen går nesten opp på timeter'n på badeparken bak her. Stor mulighet!
    11'
    Gode kombinasjoner fra hjemmelaget! Hanche-Olsen finner Ifejilika i mellomrom, som flikker til Kidane. Skaffer hjemmelaget en corner.
    13'
    Bærum SK får tildelt et hjørnespark
    Slås på første. Ifejilika header langt over.
    13'
    Igjen er det fine takter fra Bærum. Hanche-Olsen kommer rundt på kant, men innlegget blir for puslete. Vålerenga kan kontre.
    14'
    Enorm redning av Midtgarden! Azemi finner Finne, som ser ut til å skli litt i skuddøyeblikket. Midtgarden blir stående på feil fot, men får akkurat en hånd på ballen! Kjemperedning av Bærums sisteskanse, som konstant får slengt dritt etter seg fra Klanen. Corner.
    15'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Ender med et skudd fra Finne i nettveggen.
    15'
    Tja, hva skal vi si etter de første 15? Tam åpning av hjemmelaget, og VIF tok ledelsen fortjent. Bærum mer med nå, men kan bli store rom for Azemi, Finne, Ejuke og Dønnum utover her.
    17'
    Abu feies i bakken av Aubert. Går litt for fort for et par av de gulkledde.
    18'
    Kiil Olsen har sett bra ut de første 20. Er bare 18 år, Bærums stopper, men spiller med en ro og er moden utpå matta.
    19'
    Dønnum herjer med Hanche-Olsen. En litt småsvimmel lillebror av Andreas Hanche-Olsen må få hjelp av Slemdal, som klarerer til corner.
    20'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Sentrer den bare vekk til Ifejilika. Merkelig variant. Kan umulig ha vært innøvd.
    20'
    Nilsen klarer ikke få kontroll på en lang ball. Header ballen ut av anlegget og ned i vannet. Der får endene en ny ball å leke med.
    21'
    De blåkledde er på som klegger når de taper ball. Prøver å gjenvinne ball umiddelbart, men syntes Bærum har en fin ro i spillet sitt. Stresser ikke.
    21'
    Bra Bærum-sjanse! Hanche-Olsen er ikke lenger svimmel og går på et sugende løp på venstresiden. Finner Daniel Berg på bakerste med en lekker chip, men forsøket på volley fra Bærums nummer syv går et stykke over. Nesten 1-1!
    23'
    Enorm VIF-sjanse! Lekkert veggspill mellom Finne og Adegkube på venstresiden, før sistnevnte finner Dønnum på seks meter. Han banker ballen med venstrefoten like over!
    24'
    Nå er det bra baluba på 'Kadda'. Mye hawaii og frem og tilbake. Tutbærtkjør!
    24'
    Nok en bra VIF-mulighet. Lang ball fra Myhre til Azemi, som leses av Kiil Olsen. På helvolley klinker Ejuke til. Like utenfor!
    26'
    Gigasjanse til VIF! Nå er det VIF som har tatt fullstendig over. Ejuke løper fra samtlige gulkledde, og rives så heftig i drakta av Slemdal atte gudene vet. Kommer seg fri og skyter til slutt 47 centimeter over. Kun et spørsmål om tid før Vålerenga scorer nå! Slemdal fikk forøvrig ikke gult. Vanvittig!
    27'
    Bjørdal og Näsberg har ikke hatt stort å gjøre de siste ti-tolv minuttene. Bærum sliter med å spille seg ut av egen halvdel.
    30'
    For en mulighet for Kidane! Drar lekkert av Borchgrevink og skyter fra fem meter. En enorm benparade fra Larsen Kwarasey hindrer 1-1!
    31'
    Bærum SK får tildelt et hjørnespark
    Martin Berg får til slutt skutt fra 18 meter. Sniker seg like utenfor stolpen. Herre for en sjanserik kamp vi har her!
    31'
    Borchgrevink får ball ute til høyre og slår inn. Svakt legg som klareres. Bærum kjører faktisk oppgjøret nå!
    32'
    Mål for Vålerenga!
    Bærum SK 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Chidera Ejuke
    Ejuke setter inn Vålerengas andre! Vålerenga ruller fint opp, ute til høyre. Til slutt ender ballen hos Dønnum, som får banka til med høyrefoten fra en åtte-ni meter. Midtgarden redder med beina, men returen havner i beina på Ejuke. Han har få problemer med å klinke inn 2-0 til gjestene.
    35'
    Klanen kjører en 'hele stadion'. Humor!
    36'
    Finne tupper fra ni meter. Er så deilig å se at den legendariske tuppen fortsatt lever! Avslutningen går rett på Midtgarden.
    38'
    God jobb av Rønning, som skaffer hjemmelaget en corner.
    39'
    Bærum SK får tildelt et hjørnespark
    Stanges unna. Svakt slått.
    40'
    Kidane ordner straffe i duell med Borchgrevink! Kidane løper fra backen, og idet Borchgrevink er på etterskudd, takler han Kidane. Dommer peker på straffemerket!
    40'
    Bærum SK scorer på straffe!
    Bærum SK 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Jan Aubert
    Meget godt satt av Aubert. Kamp igjen på Sandvika stadion!
    41'
    Straks pause. Bærum mer med nå.
    43'
    Nesten 1-3! Adekugbe setter opp farten og løper fra Nilsen. Slår ut 45 og finner Myhre, som banker ballen fire meter over mål.
    44'
    Kidane er på farten igjen. Klarer nesten å dra av Bjørdal, men blir stoppet i siste liten. Kidane har vært bra i 1.omgang!
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Pause på Sandvika stadion. En fartsfylt og god omgang. Vålerenga soleklart best i åpningen, men Bærum mer med siste 12-15 minuttene. 2.omgang blir meget spennende!
    2. omgang
    45'
    Vi er i gang med de siste 45. Bærum med avspark, slår umiddelbart langt.
    46'
    Ingen bytter på noen av lagene.
    46'
    Nilsen slår inn fra høyre. Larsen Kwarasey ser ut til å bokse både ballen og hodet til Rønning. Stopp i spillet.
    47'
    Aubert får skyte nesten helt uten press fra seks meter, litt skrått ute til høyre. Hamrer den i nettveggen. Den er på grensen til enorm!
    50'
    Astronomisk Bærum-mulighet! Daniel Berg finner Kidane lekkert på fem meter foran mål, men Kidane rekker såvidt ikke ballen. På bakerste stolpe kliner Ifejilika til. Larsen Kwarasey redder mesterlig!
    51'
    Bærum SK får tildelt et hjørnespark
    Corneren svinges inn...
    52'
    Mål for Bærum SK!
    Bærum SK 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Chimaobi Ifejilika
    Vi er like langt! Corneren svinges inn. Først redder Larsen Kwarasey mesterlig, men han må gi retur. På to meter banker Ifejilika ballen i mål. 2-2!
    52'
    VIF på farten. Corner.
    53'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Nesten så den sitter for gjestene, men ballen går like til side for mål.
    53'
    Nå svinger det bra utpå matta. Kan garantere at vi ikke har fått kampens siste scoring enda!
    54'
    Kidane meies ned av Abu. Soleklart frispark. 19 meter...
    55'
    ...først to bytter.
    55'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Fitim Azemi
    Azemi ut, ikke en kjempekamp av spissen. Inn med Vilhjalmsson.
    56'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Efraín Juárez
    Ut: Christian Borchgrevink
    56'
    Mål for Bærum SK!
    Bærum SK 3 - 2 Vålerenga
    Mål: Martin André Berg
    Har du sett på maken?! Bærum, som ligger på 8 .plass i 2. divisjon, har scoret tre strake mot Vålerenga og leder 3-2! Berg skrur ballen lekkert over muren og i mål. Dette er ellevilt!
    56'
    Myhre prøver å flikke til Dønnum. Går via en gulkledd og ut til corner.
    58'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Går gjennom hele feltet. Vilhjalmsson slår inn igjen, men ballen klareres til ny corner.
    59'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Heades til ny corner.
    59'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Midtgarden bokser unna.
    60'
    Nå stemmer lite for VIF. Bærum herjer nå!
    61'
    Mål for Bærum SK!
    Bærum SK 4 - 2 Vålerenga
    Mål: Adonai Kidane
    Målgivende: Jon Tveit Rønning
    For en scoring av Adonai Kidane!!! Mirakelet skjedde i 2004 og er på vei til å skje igjen i 2019! Lekkert innlegg fra Rønning til Kidane, som banker til på helvolley fra elleve meter. Utagbart for Larsen Kwarasey. Dette er ellevilt!
    61'
    Bærum Sportsklubb har altså scoret FIRE mål på rad mot Vålerenga. Det er det sykeste!
    62'
    Gult kort til Bærum SK
    Seig etterslenger. Soleklart gult.
    63'
    Innbytter Juarez prøver å finne Dønnum ute til høyre, men pasningen er for svak.
    65'
    Adekugbe meies ned av Nilsen. Frispark på 17 meter, ute til venstre...
    67'
    ...Finne chipper inn. Heades på mål fra Näsberg, men stopperen får for lite futt i headingen. Midtgarden plukker greit.
    68'
    Aubert spiller som en sann helt utpå her nå. Løper og løper. Må dog passe seg for å ikke ryke på sitt andre gule.
    69'
    Abu prøver å tre gjennom Adekugbe, men pasningen er for upresis. Lugger for VIF nå, som ikke er i nærheten av å skape noe farlig nå.
    70'
    Vålerenga prøver å presse høyt, men Bærum spiller seg ut med en enorm ro. Stort å se på.
    70'
    Ejuke brenner en vanvittig stor mulighet! Juarez kommer fint rundt på kant og slår inn. På ni meter finner han en umarkert Ejuke, som skyter 89 centimeter utenfor!
    71'
    Rønning trikser ballen opp til seg selv før han prøver å skyte på helvolley. Forsøket stoppes av Näsberg.
    72'
    Og DER har Klanen våknet. Tok 71 minutter og 34 sekunder, det.
    72'
    Mål for Vålerenga!
    Bærum SK 4 - 3 Vålerenga
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Målgivende: Efraín Juárez
    Vilhjalmsson stanger gjestene tilbake i kampen! Juarez nok en gang med et kjempeløp ute på høyrekanten. Innlegget er millimeterpresist, og en presis heading i hjørnet senere står det 4-3!
    73'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Magnus Grødem
    Ut: Sam Adekugbe
    Siste byttet til Deila. Inn med Grødem.
    73'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Kristoffer Sørensen
    Ut: Jon Tveit Rønning
    Ut med Rønning, som har vært svært god. Inn med sønnen til Jan-Derek i Kristoffer Sørensen.
    74'
    En benparade av Midtgarden hindrer 4-4 i denne spinnville kampen! Slemdal begynner å drible på 20 meter. Sjeldent smart. Han mister ballen til Finne, som klinker til fra 15 meter. Midtgarden redder mesterlig!
    75'
    Dønnum nede som venstreback nå.
    78'
    'Blø for drakta, Vålerenga', runger det fra Klanen nå. Tror fortsatt ikke at kampens siste scoring har kommet. La oss håpe undertegnede ikke tar feil!
    78'
    Nok en bra VIF-mulighet! Abu slår langt mot Vilhjalmsson, som bryster ned til Finne. På helvolley skyter Finne like utenfor. Nesten 4-4 - igjen!
    79'
    Ifejilika setter opp farten og får slått hardt inn. Näsberg må klarere til corner.
    80'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Adrian Rogulj
    Ut: Chimaobi Ifejilika
    Inn med Rogulj, ut med Ifejilika.
    80'
    Bærum SK får tildelt et hjørnespark
    Bokses ut til ny corner.
    80'
    Mål for Bærum SK!
    Bærum SK 5 - 3 Vålerenga
    Mål: Adrian Rogulj
    Målgivende: Lars Ivar Slemdal
    5-3 til Bærum! Rogulj kommer rett fra benken og scorer! Corneren er svak, men Slemdal får flikket den videre. Rogulj header på mål, og ballen får en ekkel sprett. En ombinasjon av dårlig keeperspill og Bærum-flaks gjør at Bærum leder 5-3!
    80'
    Gult kort til Vålerenga
    82'
    Vi begynner å nærme oss tennissifre her på Sandvika stadion! Og det er Bærum som kjører på for 6-3 (!) nå!
    83'
    Sørensen brenner en helt vanvittig stor mulighet! Berg slår hardt inn fra venstre og finner Sørensen på fem meter. Han kliner ballen like over!
    84'
    Bærum er så nære 6-3! Kidane setter fart og slår hardt inn i boks. Rogulj får en fot på ballen, men forsøket stoppes på strek av Näsberg!
    86'
    Grødem får stå helt upresset på 15 meter. Skuddet sneier stolpen. Ikke langt unna at det står 5-4 der!
    88'
    Gult kort til Bærum SK
    På etterskudd igjen. Får gult.
    88'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Attila Mark Markus
    Ut: Daniel Berg
    Daniel Berg med en kjempekamp. Inn med stopper Markus.
    88'
    Finne får skyte upresset fra ni meter, men skuddet går i blokka. Nesten!
    89'
    Bærum er så nære, så nære 6-3. Nilsen kommer rundt på høyre og slår knallhardt inn. Der er Sørensen, men han stoppes på strek av to VIF-spillere. Aj, aj, aj!
    90'
    Ejuke har en helt enorm toppfart. Løper fra Nilsen for n'te gang og prøver å slå inn. Skaffer gjestene en corner.
    90'+1
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Hjørnesparket til Finne går ut til kast (!).
    90'+1
    Bærum kommer to mot en, men Kidane spiller vekk ballen! Kantspilleren sentrer ballen på tvers mot Rogulj på åtte meter, men pasningen blir for upresis. Utrolig at det ikke blir mål der!
    90'+3
    Grødem banker til fra 14 meter. Midtgarden fint nede og redder.
    90'+3
    Ikke lenge igjen her nå. Bærum ser ut til å slå knockout på Vålerenga!
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+5
    Bærum er videre i cupen etter 5-3 over Vålerenga! En helt vanvittig kamp på Sandvika stadion. Vålerenga ledet 2-0 og så ut til å ha kjempekontroll på kampen, men så kom Bærum tilbake, og de kom så kraftig tilbake! Fire mål i den andre omgangen gjør at de gulkledde er videre i cupen. Adam Larsen Kwarasey er utrøstelig i det VIF-gutta takker fansen for kampen. Dette var litt av en bombe!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her