Ulvestad51' (Str.)
2-0
3-0

Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Fotballklubben Haugesund.
    Etter 19 serierunder ligger tangotrøyene plassert helt nede på en 14. plass. 18 poeng, statistikken 4-6-9, og en målforskjell på 19-24, er status så langt for laget fra Ålesund.
    FKH ligger plassert noen hakk over dagens motstander, på en 11. plass. Laget har 21 poeng, statistikken 5-6-8, og en målforskjell på 28-27. Med andre ord er det en svært viktig kamp for begge lag i dag.
    Forrige tilsvarende oppgjør endte 3-0 til AaFK. Tremaine Stewart og Michael Barrantes (2) stod for målene.
    Tor Hogne Aarøy, Fredrik Carlsen, Mikael Dyrestam, Sakari Mattila, Christian Myklebust, Jonatan Tollås Nation og Hugues Wembangomo er alle ute med skader for hjemmelaget.
    Også bortelaget sliter med skader, da både Per Morten Kristiansen, Michael Haukås, Eirik Mæland, Emmanuel Ekpo og Pontus Engblom mangler.
    Dagens hoveddommer er Omar Rafiq. Med seg som assistentdommere har han Jan Erik Engan og Hans Christian Stormoen. 4. dommer er Per Ivar Staberg.
    Hjemmelaget starter med disse elleve (4-4-2): Grytebust – Latifu, Arnefjord (k), Lie, Phillips – Orry Larsen, Barrantes, Ulvestad, Bjørdal – James, Abdellaoue.
    Jostein Grindhaug har valgt ut følgende elleve fra start (4-4-1-1): Kristiansen – Skjerve, Cvetinovic, Bjørnbak, Våge Nilsen – Haraldseid, Fevang, Anyora, Andreassen (k) – Sema – Gytkjær.
    Kampen er i gang. AaFK med avsparket.
    1'
    Ulvestad med forsøk på å finne Orry Larsen høyt i banen. Pasningen blir for lang, og går ut til innkast for bortelaget.
    1'
    Det bølger frem og tilbake innledningsvis.
    3'
    Flikkes videre av Ulvestad med hælen. FKH vinner andreballen, og får kontroll.
    3'
    Mye feilpasninger de første fire minuttene.
    5'
    Barrantes prøver å finne Abdellaoue i bakrom. Pasningen er upresis, og går helt inn til keeper Bråtveit.
    6'
    Skjerve med innlegg fra høyre. Ballen ender opp hos Sema, som header like over mål fra seks meter. Kampens første store sjanse!
    8'
    Blir slått til ny corner på motsatt side av keeper Bråtveit.
    8'
    Heades unna av Cvetinovic.
    9'
    Gult kort til Aalesund
    Får kortet for å tråkke skikkelig til i en takling mot Skjerve. Lite å si på den avgjørelsen. Kan nok også være at venstrebacken skulle hatt rødt kort der. Høyrebacken blir liggende nede etter taklingen.
    10'
    Skjerve reiser seg igjen, og dommer Omar Rafiq blåser i gang spillet. Frispark for FKH i god innleggsposisjon.
    12'
    Det påfølgende frisparket fra Bjørnbak plukkes opp av Grytebust. Keeperen mister ballen, men retter opp sin egen feil ved å fange ballen igjen.
    12'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Leke James
    Målgivende: Akeem Latifu
    Der sitter den for vertene! Latifu mottar ballen på høyresiden, og legger inn. Innlegget er presist, og treffer James, som ranger høyest og header ballen i mål fra fem meter.
    13'
    Bjørdal viser gode ferdigheter med ball før han slår ballen upresset utover sidelinjen. Innkast for bortelaget.
    15'
    Sema med innleggsforsøk fra venstre. Ballen går over alt og alle, til utspill for Grytebust.
    15'
    Barrantes roter bort ballen i farlig posisjon. Det går for sent med FKH fremover, og hjemmelaget vinner igjen ballen.
    16'
    Bjørdal felles 18 meter fra mål. Frispark for hjemmelaget i meget god skuddposisjon. Barrantes stiller seg klar bak ballen.
    17'
    Det påfølgende frisparket slås rett i medspiller Oddbjørn Lie, som har stilt seg i muren. Dårlig utnyttet av AaFK.
    18'
    Phillips med innlegg fra venstre. Orry Larsen får gå opp helt alene på syv meter, men bommer nesten helt på ballen, som sklir av hodet. Uansett en stor sjanse for hjemmelaget.
    19'
    Bjørdal utfordrer Skjerve, og får slått inn. Innlegget går rett på keeper Bråtveit, som holder kula i fast grep.
    20'
    Barrantes med dårlig pasningsforsøk mot Abdellaoue i bakrom. Cvetinovic har få problemer med å lese den pasningen.
    21'
    Etter en litt famlende åpning, er det helt klart AaFK som har vært best, og hjemmelaget styrer nå spillet på Color Line Stadion.
    23'
    Latifu med innlegg fra høyre. Cvetinovic vinner duellen i feltet, og setter i gang Andreassen. Sistnevnte slår en upresis pasning opp mot Gytkjær, og AaFK kan starte på nytt.
    24'
    Slås ut i returrommet til Barrantes, som fyrer av. Ballen går via en offsideplassert Abdellaoue og i mål.
    24'
    Gytkjær bruker lang tid med ballen, og Orry Larsen vinner igjen kula for hjemmelaget.
    26'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Daniel Bamberg
    Ut: Vegard Skjerve
    Går trolig ut på grunn av en skade han pådro seg i duellen med Phillips tidlig i kampen.
    27'
    Sema fyrer av fra 20 meter. Ballen sklir av foten, og går et stykke til side for målet til Grytebust. Utspark for AaFK-keeperen.
    29'
    Fredrik Ulvestad
    Får kortet etter en takling på Fevang. Den så veldig streng ut!
    29'
    FKH er mer med i spillet nå, men tempoet er lavt, og pasningene upresise. AaFK har dermed en grei jobb med å forsvare seg.
    31'
    James går ned i feltet etter en takling fra Cvetinovic. Dommer Rafiq vinker spillet videre.
    32'
    Ulvestad med knallhardt skudd fra 20 meter. Bråtveit må gi retur, og angrepet ender i corner for hjemmelaget.
    33'
    Ender i ingenting for hjemmelaget.
    33'
    Klareres unna av bortelaget.
    34'
    Heades unna av Lie. AaFK kontrer.
    35'
    Den påfølgende kontringen ender i frispark for bortelaget etter en fryktelig upresis pasning av Barrantes.
    36'
    Fevang med håpløs pasning. Midtbanespilleren slår ballen helt upresset utover sidelinjen.
    36'
    Latifu spiller til Orry Larsen, som legger igjen til Bjørdal. Unggutten skyter fra 20 meter. Skuddet går et stykke over målet til Bråtveit. Likevel flotte kombinasjoner der fra hjemmelaget.
    38'
    Latifu med fryktelig pasning i eget forsvar. Fevang stjeler ballen, men slår den bort like etter. Dårlig utnyttet av bortelaget.
    39'
    Haraldseid slår inn foran mål. Ballen går forbi alt og alle. Innkast for hjemmelaget på motsatt side.
    40'
    Stopp i spillet nå. Det er James som ligger nede.
    40'
    James er oppe igjen, og spillet kan fortsette.
    41'
    Bjørnbak med god ball i bakrom mot Sema. Grytebust leser spillet, og stupheader ballen ut til innkast for FKH.
    41'
    Stor sjanse for bortelaget! Bamberg legger inn fra høyre. Fevang får stå helt alene å heade fra fem meter. Headingen går i tverrliggeren og ut.
    42'
    Barrantes skyter helt upresset fra 20 meter. Skuddet går himmelhøyt. Svakt av costaricaneren.
    43'
    Orry Larsen med håpløst innleggsforsøk fra dypet. Innlegget går bak mål, til utspark for Bråtveit.
    44'
    Heades unna av Gytkjær. FKH kontrer.
    45'
    Kontringen ender i ingenting for bortelaget.
    45'+2
    Det er lagt til minimum et minutt i 1. omgang.
    45'+2
    45'+2
    Det står 1-0 til AaFK etter 1. omgang. Hjemmelaget har styrt det meste av spillet, men FKH har skapt like mange store sjanser som sin motstander. Vi håper på en enda mer fartsfylt 2. omgang.
    45'
    2. omgang er i gang. FKH med avsparket.
    46'
    Abdellaoue finner James, som legger tilbake til Orry Larsen. Høyrekanten skyter fra 20 meter. Skuddet går godt til side for mål. Gode kombinasjoner fra hjemmelaget.
    47'
    Michael Barrantes
    Får kortet for å ha tatt et frispark for tidlig. Latterlig!
    48'
    Stor sjanse for Orry Larsen! Barrantes lemper et frispark inn i feltet. Cvetinovic vinner den første duellen, men ballen ender hos Orry Larsen, som banker ballen rett utenfor fra skrått hold.
    49'
    Heades ut av Gytkjær.
    50'
    James rives over ende av Anyora, og får straffe! Klønete av midtbanespilleren.
    50'
    Aalesund scorer på straffe!
    Aalesund 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Fredrik Ulvestad
    Ballen settes sikkert i mål på straffen, og det står dermed 2-0 på Color Line Stadion.
    51'
    Bamberg med strålende ball mot Andreassen. Sistnevnte stupheader fra syv meter. Ballen går like over målet til Grytebust.
    53'
    Våge Nilsen med svakt pasningsforsøk mot Andreassen. FKH har fått til svært lite på venstresiden i dag.
    55'
    Barrantes fyrer av fra 30 meter, og treffer Cvetinovic rett i hodet. Midtstopperen tar telling.
    56'
    Cvetinovic kommer seg opp igjen, og spillet kan fortsette.
    56'
    Haraldseid slår inn fra høyre. Lie vinner duellen inne i feltet, og AaFK kontrer. Kontringen ender i en dårlig utført pasning fra Ulvestad, som prøver å finne James i bakrom.
    58'
    Haraldseid med nytt innlegg fra høyre. Arnefjord er rutinert, og går i kroppen på Gytkjær. Ballen går forbi begge to, og inn til keeper Grytebust.
    59'
    Bamberg finner Andreassen, som vender opp. Sistnevnte prøver å stikke ballen gjennom til Gytkjær, men mislykkes.
    60'
    Dagens tilskuertall: 6674.
    62'
    Stanges unna av Latifu. Ballen heades inn igjen, hvor Komazec står helt alene på fem meter, og regelrett bommer på ballen. AaFK klarerer til ny corner.
    62'
    Ender i ingenting for bortelaget.
    63'
    Gult kort til FK Haugesund
    Martin Bjørnbak
    Usikker på hvorfor han fikk det. Midtstopperen skjønner heller ingenting.
    64'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Torbjørn Grytten
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    Rent spissbytte av Jan Jönsson. Abdellaoue har ikke fått til noe i dag.
    64'
    Haraldseid slår flatt inn fra høyre. Arnefjord står frem med en strålende takling.
    66'
    Ender i utspark for Grytebust.
    66'
    Ulvestad setter fart fremover, og skyter fra 20 meter. Skuddet går noen meter over målet til Bråtveit. Utspark for FKH-keeperen.
    68'
    Bamberg med flott innlegg bak forsvaret til AaFK. Lie varter opp med strålende stopperspill, og brassesparker ballen ut.
    69'
    Barrantes prøver å bredside ballen i mål fra 25 meter. Bråtveit har få problemer med å redde forsøket.
    70'
    Bortelaget har ballen mye, men får til lite mot et godt AaFK-forsvar.
    71'
    Grytten drar av Cvetinovic før han slår ballen ut over dødlinjen i forsøk på å finne Bjørdal.
    72'
    FKH triller ball, mens hjemmelaget ligger etablert og satser på kontringer. Dette har vært kampbildet en stund nå.
    72'
    Aalesund 3 - 0 FK Haugesund
    Mål: Peter Orry Larsen
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    Strålende angrepsspill av hjemmelaget, som øker til 3-0. James og Bjørdal kombinerer flott ute på venstresiden. Sistnevnte tar med seg ballen inn i 16-meteren, og får lirket den videre til Orry Larsen, som avslutter kontant i mål alene med keeper.
    73'
    FKH fortsetter å styre banespillet etter skåringen, mens AaFK fortsatt forsvarer seg greit.
    75'
    Bokses unna av Grytebust.
    76'
    Våge Nilsen slår ballen umotivert utover sidelinjen. Det har florert med feilpasninger hos bortelaget i dag.
    77'
    Komazec vender opp og chipper ballen i bakrom mot Andreassen. Latifu leser spillet, og skjermer ut til utspark for Grytebust.
    78'
    Bortelaget presser veldig nå, men sliter fortsatt med å skape noe.
    82'
    Hjemmelaget kontrer med Ulvestad, som slår ut til Grytten. Sistnevnte får et dårlig touch, og Bjørnbak får klarert til innkast.
    83'
    Heades unna av James på første stolpe.
    85'
    Hjemmelaget spiller dristig, men får til slutt frispark etter at Kramaric kommer for sent inn i en duell med Arnefjord.
    87'
    Ender etter hvert opp i klypene på keeper Sten Grytebust.
    88'
    Haraldseid slår ballen rett i Karnass når han skal klarere. Innbytteren skyter deretter fra skrått hold, like over målet til Bråtveit.
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Stor sjanse på tampen av kampen! Ballen ender plutselig opp hos Bamberg, som skyter like utenfor stolperoten til Grytebust.
    90'+2
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Peter Orry Larsen
    Hjemmelaget foretar kampens siste bytte, og setter inn en nykommer.
    90'+2
    90'+4
    Kampen er over, og AaFK tar en fullt fortjent seier på hjemmebane. Det var ingen fantastisk forestilling vi var vitne til i dag, men tangotrøyene var solide, og gjorde det de trengte for å ta alle tre poengene. Hjemmelaget går også opp i ryggen på FKH på tabellen, og har nå samme poengsum. Det skal bli spennende å følge både AaFK og FKH videre ut over høsten.