Sellin45'+2
1-0

Velkommen til livedekning av eliteseriekampen mellom Aalesund og Lillestrøm!
    Før kveldens kamp er AaFK nummer tre på tabellen, med 20 poeng på 12 kamper. Lillestrøm er nummer åtte, med 16 poeng så langt.
    På hjemmelagets skadeliste finner vi i dag Ole Christian Rørvik, Pablo Herrera, Sander Post, Solomon Okoronkwo, Fredrik Carlsen og Lars Fuhre. LSK mangler Anthony Ujah, som trolig er på vei bort fra klubben. Han er ute med en ryggskade i dag. I tillegg har Nosa Igiebor karantene, mens en sliten Stefan Gislason har fått fri etter den utmattende cupkampen mot Rosenborg.
    Aalesund har forsterket laget siden cupkampen mot Sarpsborg på onsdag. Jamaica-duoen Demar Phillips og Jason Morrison er tilbake fra landslagsspill i Gold Cup. Begge er med på benken i kveld.
    Det er 11-12 grader og oppholdsvær i Ålesund akkurat nå. Lagene marsjerer ut fra garderobene, om få minutter er kampen i gang!
    Kanarifansen stiller mannsterke på Color Line Stadion. Det gule og svarte hjørnet er både synlig og svært hørbart.
    Lillestrøm tar avspark og slår langt. Arnefjord går seirende ut av den første hodeduellen.
    1'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Stian Ringstad
    Kjemperedning av Grytebust! Søgård stusser på mål fra kort hold, LSK er veldig nære å ta ledelsen!
    2'
    Parr får ballen på venstrekanten etter en AaFK-opprulling, men blir kontant taklet av Eriksen på Lillestrøms høyreback.
    3'
    Solberg er for høyt oppe med foten, frispark til AaFK på egen halvdel.
    4'
    Frispark til AaFK i gunstig innleggsposisjon. Gabrielsen holdt igjen Barrantes.
    5'
    Jääger slår inn i feltet, der Pedersen stanger ballen unna.
    5'
    Tokstad holder på å rote det til på en lang AaFK-ball, men ordner opp etter seg og klarerer ballen til innkast.
    6'
    Myklebust hekter Ringstad, frispark til LSK i eget felt.
    7'
    Jääger går i bakken etter en duell med Gabrielsen og vil ha frispark. Dommer Johansen vinker spillet videre.
    8'
    Søgård prøver på en stikker mot Gulbrandsen. Arnefjord er sterk og skjermer ballen over dødlinja.
    9'
    Kristoffer Tokstad stjeler til seg ballen etter kluss i AaFK-forsvaret. Dessverre for LSK går innlegget fra gjennom hele feltet.
    11'
    Parr slår inn fra venstre. Magnusson snapper ballen foran Myklebust, som kolliderer med LSK-keeperen. Frispark til gjestene.
    11'
    Solberg prøver på en stikker i bakrommet, men pasningen er for hard og går inn til Grytebust.
    12'
    Parr med et strålende innlegg fra venstre etter forarbeid av Barrantes. Magnusson sliter med å bokse ballen skikkelig unna, men LSK får til slutt ballen ut av feltet.
    13'
    Jääger tester skuddfoten fra hjørnet av sekstenmeteren. Skuddet blokkeres til hjørnespark.
    14'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Michael Barrantes
    Søgård står ved bakerste stolpe og beiner ballen unna. Godt slått hjørnespark.
    14'
    Jalasto prøver på en crosser mot Sylling Olsen, men er litt for upresis og LSK tar over ballen.
    15'
    Barrantes mister ballen på midten og Gulbrandsen får forsere mot AaFK-forsvaret. Stoppes etter hvert kontant av en knallhard sklitakling fra Arnefjord.
    16'
    AaFK ruller opp på midtbanen og Parr slår inn fra venstre. Myklebust legger igjen til Sellin, men AaFK-spissen har tre LSK-spillere på seg og får ikke avsluttet på mål.
    18'
    Ulvestad slurver med en pasning, Gulbrandsen snapper ballen og setter fart. Løper fra to AaFK-spillere før Parr tar ansvar, bryter og spiller inn til egen keeper.
    19'
    Sigurdarson får ballen på halvspretten og fyrer av et knallhardt skudd fra 25 meter. LSK-spissen får veldig godt treff, Grytebust må slå til corner.
    20'
    Corneren fra Ringstad går over alt og alle. Utspill fra Grytebust.
    20'
    Sylling Olsen drar seg fri på venstrekanten og prøver et skudd. Greit forsøk, men godt til side for mål.
    22'
    LSK-keeper Magnusson sliter og må ha medisinsk tilsyn. Reservekeeper Alexander Nadj er i oppvarming.
    22'
    Magnusson kommer seg på beina igjen - men hvor lenge vil det vare? Nadj fortsetter å varme opp.
    24'
    Lang LSK-ball mot Sigurdarson, Jalasto header ballen ut til innkast.
    25'
    Frispark til Søgård og LSK like ved midtstreken. Solberg slår en veldig god ball mot bakerste stolpe, men Grytebust er med på notene og snapper ballen.
    25'
    Peter Orry Larsen tar ned ballen og skyter fra 20 meter, men treffer høyt over mål.
    26'
    Eriksen river ned Sylling Olsen, frispark til AaFK.
    28'
    Jääger slår frisparket inn i feltet. Magnusson bokser ballen unna, i tillegg har assistentdommeren flagget oppe for offside.
    29'
    Parr bommer totalt med en heading, så klarerer Ulvestad via sitt eget hode og skaper en stor sjanse for LSK. Gulbrandsen er gjennom mot Grytebust, avslutningen går like til side for mål!
    29'
    Søgård knotter Ulvestad i magen, frispark til AaFK.
    30'
    Frisparket slås inn i feltet, LSK-forsvaret header ballen unna.
    30'
    Eriksen ligger nede etter å ha fått seg en smell. Er på beina igjen etter 20 sekunder.
    31'
    Tokstad løper i Barrantes og går i bakken. Merkelig situasjon.
    32'
    Sigurdarson river ned Orry Larsen, frispark til AaFK på egen halvdel.
    33'
    Barrantes fyrer av et skudd med høyrefoten, ballen går via Kippe og er enkel mat for Magnusson.
    34'
    Pedersen går i bakken etter en løpsduell mot Sellin. Frispark til LSK, assistentdommeren mente tydeligvis at Sellin brukte armene.
    35'
    Sigurdarson dytter Jalasto, frispark til AaFK. Dommer Johansen har tydeligvis lagt lista lavt i dag.
    37'
    Eriksen med en karate-takling på Sylling Olsen. Frispark til AaFK, der er LSK-backen heldig som ikke får kort!
    38'
    Parr forserer på venstrekanten, men får ballen for langt foran seg og Pedersen kan klarere.
    38'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Amund Skiri
    Ut: Fredrik Ulvestad
    AaFK har slitt på midtbanen i dag, Kjetil Rekdal tar grep og setter inn veteranen Skiri.
    38'
    Ringstad feller Myklebust, frispark til AaFK. Barrantes tar en kort variant og setter spillet i gang.
    39'
    Jalasto med en strålende 50-meterspasning til Myklebust, som plutselig er helt alene i bakrommet. Magnusson er kjapt ute og avverger, men der var ikke LSK-forsvaret med på notene! Det er trolig venstreback Ringstad som opphever offsiden.
    42'
    Parr slår inn fra venstre, men treffer ikke godt nok og ballen lander på nettaket.
    43'
    Arnefjord løper i en LSK-spiller og faller etter en løpsduell, frispark til AaFK på egen halvdel.
    45'
    Barrantes med en strålende tunnelpasning til Sylling Olsen. AaFK-vingen får to LSK-spillere på seg, innlegget blir blokkert.
    45'+2
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Lillestrøm
    Mål: Kjell Rune Sellin
    Målgivende: Michael Barrantes
    Sellin mottar ballen fra Barrantes, drar seg mellom to LSK-spillere og avslutter vakkert i det lengste hjørnet!
    45'+2
    45'+3
    LSK har vært det førende laget i mesteparten av første omgang, men hjemmelaget tok ledelsen bare sekunder før dommer Johansen blåste til pause. Keeperne på begge lag har vært gode så langt, men Magnusson fikk seg en smell i en duell med Myklebust og har hatt tydelige problemer etter det.
    45'
    AaFK tar avspark. Det ser ikke ut til at noen av lagene har byttet spillere i pausen, men AaFK satte inn Skiri allerede etter 38 minutter.
    46'
    Myklebust slår inn fra høyre og treffer hodet til Sylling Olsen. Han har to LSK-spillere i ryggen og kommer ikke skikkelig over ballen. Utspill fra keeper.
    47'
    Barrantes sikter inn venstrefoten og skyter fra 30 meter. Greit forsøk, men ballen går over mål og Magnusson ser ut til å ha full kontroll.
    48'
    Barrantes løpes ned, frispark til AaFK omtrent på midtbanen.
    48'
    Barrantes tar frisparket kjapt, men det hele ender etter hvert med innkast til LSK.
    49'
    AaFK har hatt initiativet i åpningsminuttene av omgangen.
    51'
    Gult kort til Aalesund
    Barrantes setter ut foten og feller Eriksen. Får kampens første kort.
    51'
    Parr blir felt av Kippe, frispark til AaFK 25 meter fra mål.
    53'
    Jääger og Barrantes stiller seg opp for å ta frisparket. Barrantes skyter på direkten - hardt og lurt, men en meter til side for mål.
    54'
    Gulbrandsen får vende opp og skyter fra rundt 20 meters hold. Ballen sklir av foten og ender oppe hos Stormen.
    56'
    Barrantes legger inn fra venstre, men treffer dårlig. Utspill fra Magnusson.
    56'
    Sylling Olsen slår inn fra venstre. Kippe er konge i feltet og stanger ballen unna.
    58'
    Orry Larsen blir løpt ned av Gulbrandsen, frispark til AaFK 35 meter fra mål.
    59'
    Barrantes slår frisparket inn i feltet, der LSK får frispark. Dommeren har tydeligvis sett en dytt.
    60'
    Corner fra høyre. Dårlig variant som går over og ut.
    60'
    Dagens tilskuertall: 9.425
    61'
    Barrantes får gå med ballen og skyter hardt langs bakken fra hjørnet av sekstenmeteren. Magnusson redder enkelt.
    62'
    Skiri sover i timen og Gulbrandsen stjeler til seg ballen. AaFK får etter hvert ryddet opp, men midtbanen til hjemmelaget har vært ustabil i dag, selv om laget styrer kampen nå.
    64'
    Sylling Olsen smeller til fra 20 meters hold. Godt skudd som går like til side for mål!
    64'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Arild Sundgot
    Ut: Kristoffer Tokstad
    Sundgot inn for LSK. Kan den sunnmørske spissveteranen snu kampen?
    64'
    Søgård med kampens slappeste skudd så langt. Ballen triller sakte over dødlinja.
    65'
    Christian Myklebust med dobbelsjanse for AaFK! Får ballen i bakrommet og setter fart. Steinar Pedersen blokkerer det første skuddforsøket, nummer to fra Myklebust går i nettveggen.
    66'
    Henning Berg er veldig aktiv på LSK-benken. Gjestene har ikke skapt noe som helst etter pause.
    67'
    Sellin skyter fra hjørnet av sekstenmeteren. Magnusson redder enkelt.
    67'
    Jääger med et flott innlegg fra høyre. Myklebust slår Pedersen i lufta ved bakerste stolpe, headingen går like over tverrliggeren!
    69'
    Sylling Olsen river ned Eriksen, soleklart LSK-frispark.
    69'
    Frispark til Sundgot og LSK etter en hodeduell med Jalasto. Kippe stiller seg opp for å skyte, vel 30 meter fra mål.
    71'
    Skuddet fra Kippe er hardt og lavt. Grytebust mister først ballen, men tar hånd om returen før noen andre når fram.
    71'
    Lurt skudd fra Gabrielsen. Smeller til på direkten fra 20 meter, men forsøket ender noen meter til side for mål.
    72'
    Inn: Edvard Skagestad
    Ut: Kjell Rune Sellin
    Skagestad var en suksess som spiss mot Sarpsborg i cupen, nå får den omskolerte forsvarsspilleren prøve seg mot de råsterke LSK-stopperne.
    72'
    Myklebust er nesten gjennom mot Magnusson, men LSK-keeperen er lynkjapt ute og får avverget! AaFK er langt nærmere 2-0 enn LSK er 1-1.
    74'
    Enar Jääger
    Jääger holder igjen Gulbrandsen, fortjent gult kort.
    74'
    LSK ypper seg tidvis, men sliter med å komme gjennom det kompakte AaFK-forsvaret.
    77'
    Jääger spiller vegg med Myklebust og fyrer av fra 20 meters hold. Publikum gisper og tror ballen er i mål, men skuddet ender i nettveggen - på utsiden av stolpen.
    79'
    Barrantes spiller ut til Sylling Olsen, som slår inn foran mål på direkten. Ballen kommer bak Skagestad og Myklebust er for langt unna, dermed får Lillestrøm avklart.
    80'
    Myklebust med en knallhard og klokkeren takling på Ringstad. Solid defensiv innsats av AaFK-spilleren der.
    82'
    Nicolay Solberg
    Sundgot rager høyest i feltet, men klarer ikke å styre headingen på mål.
    82'
    Sundgot og Kippe er oppe i AaFK-feltet på et langt Eriksen-kast, men hjemmelaget forsvarer seg desperat og får ballen unna.
    84'
    Kippe er tydeligvis spiss nå, sammen med Sundgot og Sigurdarson. Her snakker vi luftstyrke for alle penga!
    85'
    Magnusson lever farlig i en duell mot Sylling Olsen og mislykkes i å skjerme ballen ut over dødlinja. LSK-keeperen klarer så vidt å takle ballen ut til innkast, via AaFK-spilleren.
    87'
    Skagestad går ned som ekstra AaFK-stopper for å demme opp for Lillestrøms luftskyts.
    88'
    Både Rekdal og Berg er veldig aktive nå. Kan AaFK klare å holde ut og sikre seg alle poengene, eller skal LSK klare å utligne på overtid?
    90'
    Det skal legges til minst tre minutter.
    90'+1
    Gulbrandsen ofrer seg og stopper en AaFK-kontring med en solid sklitakling.
    90'+1
    AaFK har alle mann i forsvar nå. Sylling Olsen får ballen på midtbanen, men har ingen lagkamerater med seg og blir enkelt stoppet.
    90'+3
    Kippe header ned til Gulbrandsen, som fyrer av fra 25 meter. Langt over og ut, det var trolig Lillestrøms siste sjanse.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over og Aalesund har slått Lillestrøm 1-0! Gjestene åpnet kampen best, før AaFK kom sterkt tilbake før pause og gikk i garderoben med ledelse etter en flott scoring signert Kjell Rune Sellin. De siste 45 minuttene var det tidvis klasseforskjell på lagene og AaFK vant til slutt fortjent. LSK sendte alle mann i angrep i sluttminuttene, men uten resultat.