1-0
1-1

Hei, og velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Rosenborg Ballklubb.
    Begge lag er nok bare middels fornøyde etter serieåpningen forrige helg. AaFK tok med seg et poeng hjem fra Bodø etter 1-1 mot Bodø/Glimt, mens RBK gav fra seg en 2-0-ledelse hjemme mot Viking, og måtte også ta til takke med det ene poenget etter at kampen endte 2-2.
    Forrige tilsvarende oppgjør endte med 2-2 og poengdeling. Leke James, Fredrik Ulvestad, Tarik Elyounoussi og John Chibuike stod for målene.
    AaFK mangler Hugues Wembangomo, Christian Myklebust, Thomas Martinussen og nyinnkjøpte Mikael Dyrestam. Alle på grunn av skader.
    Både Jonas Svensson, Daniel Örlund og Stefan Strandberg mangler på grunn av skader for bortelaget. Det finnes også gledelige nyheter for Rosenborg, da Pål André Helland og Ole Selnæs er tilbake i troppen.
    Jan Jönsson stiller med følgende fra start (4-4-2): Grytebust - Latifu, Tollås Nation (K), Arnefjord, Matland - Carlsen, Ulvestad, Orry Larsen, Phillips – Barrantes – James.
    På bortelaget starter disse elleve (4-2-3-1): Lund Hansen – Gamboa, Reginiussen, Rønning, Dorsin – Jensen, Gamst Pedersen – Mikkelsen, Chibuike, Riski - Bille Nielsen.
    Aalesunds Fotballklubb fyller 100 år i år. I anledning jubileet har klubben trykt opp 100-års-skjerf, i tillegg til at det også går rykter om god pauseunderholdning i dagens kamp. I tillegg har det blitt delt ut en haug kasteruller som publikum kaster inn på banen i det lagene entrer banen.
    Kampen er i gang. Bortelaget med avsparket.
    1'
    Gamst Pedersen med frispark fra 35 meter. Ballen slås inn i feltet, men går over alt og alle. Innkast for hjemmelaget.
    2'
    Nymo Matland med langt frispark. Ballen klareres til corner av Reginiussen.
    3'
    Klareres ut, men AaFK holder oppe trykket. Ballen ender hos Latifu, som knaller til fra hjørnet av 16-meteren. Ballen går en halv meter til side for målet til Lund Hansen.
    3'
    Stopp i spillet nå. Det er Gamboa som ligger nede etter en duell med James. RBK-spilleren ser ut til å ha fryktelig vondt, og holder seg til kneet.
    6'
    Gamboa fraktes ut av banen, og spillet er i gang igjen.
    6'
    Bortelaget presses hardt av AaFK, men spiller seg flott ut av egen banehalvdel.
    7'
    Bille Nielsen kombinerer med Riski. Ballen ender til slutt ut over dødlinjen. Utspark for keeper Sten Grytebust.
    8'
    Barrantes mottar ballen på 20 meter, vender opp, og skyter. Skuddet er ufarlig, og går et par meter over målet til Lund Hansen.
    9'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jørgen Skjelvik
    Ut: Cristian Gamboa
    En skadet Gamboa må byttes ut. Skjelvik kommer inn og tar plass på venstrebacken. Dorsin flyttes over til høyre.
    9'
    James driver nedover dødlinjen og slår inn. Ballen stryker foten til Phillips, og går over til Matland på motsatt side. Inne i feltet er James og Phillips, men ingen av de klarer å få avsluttet skikkelig. RBK avverger så vidt.
    10'
    Treffer Reginiussen, som header i en AaFK-spiller. Ballen går utover dødlinjen til ny corner på motsatt side.
    11'
    Treffer Chibuike på bakre. RBK-spilleren kommer ikke skikkelig til, og header ballen til side for mål fra nesten død vinkel.
    12'
    Orry Larsen stoppes av Rønning. Ballen fanges opp av Barrantes, som får stå helt alene å sikte på 16 meter. Ballen stryker stolperoten. Kampens største sjanse så langt.
    16'
    Latifu spiller gjennom til Orry Larsen. Midtbanespilleren prøver å legge inn, men innlegget er direkte svakt. Ballen fanges av RBKs sisteskanse.
    17'
    Det er hjemmelaget som har styrt de første 20 minuttene. RBK har vært overraskende svake.
    20'
    Barrantes får stå upresset å skyte fra 20 meter. Lund Hansen ser utgangen av skuddet, og redder flott.
    21'
    Frispark for AaFK til høyre for RBKs 16-meter. Matland står klar til å slå inn.
    21'
    Det påfølgende frisparket ender i mål, men det blir avblåst for offside på Orry Larsen. Den avgjørelsen er i beste fall hårfin.
    22'
    Enorme sjanser for hjemmelaget! James kommer gjennom alene med keeper. Lund Hansen redder fint med beina. Barrantes får returen i beina, og skyter fra 7 meter. RBK-keeperen gjør nok en god redning, og slår til corner.
    22'
    Slås kort til Barrantes, som skyter fra skrå vinkel. Utspark for keeper.
    24'
    Gult kort til Rosenborg
    Får kortet for å ha forsøkt å filme seg til straffespark.
    24'
    Mikkelsen felles av Phillips ute ved sidelinjen. Frispark for RBK 30 meter inne på AaFKs banehalvdel. Gamst Pedersen står klar til å slå inn.
    26'
    Det påfølgende frisparket er godt slått. Grytebust gjør det eneste riktige, og slår ballen ut til siden.
    26'
    Jensen prøver seg fra 25 meter. Skuddet er svakt, og går rett på Grytebust, som holder ballen enkelt.
    28'
    Arnefjord slår opp mot Phillips. Sistnevnte blir avblåst for offside.
    30'
    RBK mer med i spillet nå.
    31'
    James spilles nydelig gjennom, drar av Rønning, og avslutter. Sistnevnte kommer tilbake i situasjonen, og får blokkert til det som skulle vært en soleklar corner.
    32'
    Nok en stor sjanse for AaFK. Barrantes får ballen servert på 16 meter, men skyter en halv meter til side for mål. Det er smått utrolig at det fortsatt står 0-0 på Color Line Stadion.
    33'
    Bille Nielsen er knallsterk og vinner ballen inne på AaFKs banehalvdel. Spissen setter fart, og avslutter fra 20 meter. Ballen går godt til side for mål.
    35'
    Bortelaget triller ball nå. Mikkelsen prøver å legge inn fra høyre. Ballen klareres av Tollås Nation.
    37'
    Slås ut til ny corner på motsatt side av Grytebust.
    39'
    Klareres av hjemmelaget.
    40'
    Gult kort til Aalesund
    Michael Barrantes
    Får kortet for å ha sparket bort ballen etter at dommer Sandmoen har blåst frispark.
    40'
    Barrantes slår over til Carlsen, som står helt alene inn i 16-meteren. Sistnevnte bruker litt lang tid, og skuddet blokkeres av Skjelvik.
    42'
    James drar seg innover i banen langs 16-meterstreken, og skyter. Ballen går godt over målet til Lund Hansen, som har god kontroll.
    43'
    Dorsin slår inn fra høyre. Tollås Nation leser spillet, og får så vidt klarert foran Chibuike.
    44'
    Jensen slår inn i feltet. Der er Riski og avslutter. Ballen går en meter til side for målet til Grytebust, som ser ut til å ha kontroll over situasjonen.
    45'
    James med nok et skuddforsøk fra 16-meteren. Skuddet blir blokkert, og går ut over dødlinjen. Dommer Sandmoen presterer å dømme utspark for keeper, og mottar en meget fortjent pipekonsert av hjemmefansen.
    45'+1
    Det er lagt til minimum to minutter i 1. omgang.
    45'+2
    Riski drar seg innover i 16-meteren og avslutter like utenfor mål. Stor RBK-sjanse i sluttminuttet.
    45'+3
    45'+3
    Det blåses til pause, og dommer Sandmoen er virkelig i fokus her. Ved gjentatte anledninger har han stått i en god posisjon, og dømt i mot hjemmelaget. Det er uansett ikke hans feil at det ikke har blitt skåret mål i 1. omgang. Det må hjemmelaget ta på sin kappe, da de har hatt mer enn nok sjanser til å skåre både et, to og tre mål. RBK må nok heve seg om de skal ta med seg poeng fra Ålesund, selv om de var farlig frempå mot slutten av omgangen.
    45'
    2. omgang er i gang. Hjemmelaget med avsparket.
    46'
    Klareres av hjemmelaget. Barrantes får ballen, og prøver seg fra 40 meter. Skuddet blokkeres, og går videre til James. Spissen slår i støtte til Latifu, som legger inn i feltet. Der er Carlsen og flikker ballen mot mål. Avslutningen er svak, og reddes enkelt av keeper.
    46'
    Plutselig er Barrantes alene gjennom. Midtbanespilleren setter ballen i tverrligger. Returen klareres av bortelaget. Hvordan er det mulig?
    48'
    Riski legger inn til Mikkelsen. Sistnevnte får avsluttet, men avslutningen går noen meter til side for mål.
    50'
    Det er bortelaget som styrer kampen for øyeblikket. De klarer dog ikke å komme til noe stort av muligheter.
    52'
    Dorsin drar seg ned mot dødlinjen og slår ut til Bille Nielsen. Spissen skyter rett i Matland. Ballen fanges opp av en RBK-spiller, og bortelaget fortsetter å presse på.
    54'
    Heades ut av Arnefjord og James. Gamst Pedersen fanger opp returen og skyter. Ballen går via Matland og ut over dødlinjen. Nok en gang snyter dommeren et lag for corner her i dag.
    54'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Peter Orry Larsen
    For et mål av Orry Larsen! Barrantes setter fart fra midtbanestreken og drar seg nedover langs høyresiden. Costaricaneren finner Phillips inne i 16-meteren. Sistnevnte får en litt dårlig touch, og slår derfor ut mot Orry Larsen. Han legger ballen til rette med høyrefoten, før han klemmer til med venstre, og ballen går rett i krysset, utagbart for Lund Hansen.
    56'
    Heades ut av Gamst Pedersen.
    60'
    Dorsin og Mikkelsen kombinerer før Matland stopper førstnevnte. Ballen ender til slutt inne hos Grytebust.
    64'
    RBK har hatt ballen mye siden skåringen, og jager en utligning.
    64'
    RBK kontrer, og Mattila gjør en fantastisk returjobb. Finnen mottar en fortjent applaus fra hjemmepublikumet.
    66'
    Barrantes drar seg innover i banen og skyter. Nok en gang går ballen til side for mål. Costaricaneren har ikke hatt vanlig uttelling på skuddene sine i dag.
    67'
    Jensen får gå med ballen, helt alene og uten press på seg. Han fyrer deretter av et skudd som går like over tverrligger. Grytebust ser ut til å ha kontroll.
    69'
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Tobias Mikkelsen
    En for dagen aktiv Mikkelsen går ut til fordel for Søderlund.
    69'
    Riski drar seg ned mot dødlinjen og legger inn. Bare en klarering på strek av Arnefjord hindrer utligning for bortelaget.
    71'
    Heades unna av James.
    71'
    Carlsen med langt frispark mot James. Barrantes setter en slags sperre som gjør at ballen når frem. James bommer med mottaket alene med keeper, og Lund Hansen fanger ballen i fast grep.
    73'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Torbjørn Grytten
    Ut: Fredrik Carlsen
    Carlsen har løpt fra seg, og erstattes av 18-årige Grytten, som fyller 19 år i morgen.
    73'
    Mål for Rosenborg!
    Aalesund 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Riku Riski
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Chibuike drar seg innover langs 16-meterstreken og slår til Søderlund, som igjen slår i støtte til Riski. Venstrekanten plasserer ballen flott nede ved stolperoten fra 20 meter, og Grytebust klarer ikke å forhindre utligning for bortelaget.
    75'
    Klareres til innkast fra Latifu.
    78'
    Litt stillingskrig i Ålesund nå. Det bølger frem og tilbake, og begge lagene kjører mange spillere i angrep når de har sjansen.
    81'
    Dagens tilskuertall: 9049.
    81'
    Bille Nielsen med godt skudd fra 16 meter. Bare en praktredning av Grytebust gjør at det fortsatt står 1-1. Corner for bortelaget.
    82'
    Bokses unna av AaFK-keeper Grytebust.
    82'
    James og Ulvestad kombinerer fint. En god takling fra Rønning hindrer at Barrantes kommer til en god mulighet.
    85'
    Får kortet for munnbruk.
    85'
    Dorsin med innlegg fra høyre. Ballen går via Orry Larsen og inn til egen keeper.
    86'
    Chibuike drar av to AaFK-spillere før han skyter fra 20 meter. Skuddet går en meter over målet til Grytebust.
    87'
    Ulvestad driver gjennom RBKs midtbane og felles. Frispark for hjemmelaget 40 meter fra mål. Matland stiller seg klar.
    88'
    Det påfølgende frisparket fra Matland er svært dårlig utført. Ballen går langt over målet til Lund Hansen. Utspark for keeperen.
    89'
    Bille Nielsen slår inn i feltet. På bakre stolpe lurer Reginiussen, som header like utenfor målet til Grytebust, som er på bærtur.
    90'+2
    Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
    90'+3
    90'+4
    Det ender 1-1 i Ålesund. Hjemmelaget kjøre store deler av 1. omgang, mens 2. omgangen var mye mer jevnspilt. Begge lag hadde sine sjanser til å vinne kampen, men det er nok RBK som er mest fornøyde med resultatet i dag.