1-0
1-1
49'

Velkommen til livedekning av toppoppgjøret i eliteserien mellom AaFK og Rosenborg!
    Etter seks seriekamper topper Rosenborg tabellen, med fire seire og to uavgjortkamper så langt. AaFK var på topp etter fem runder, men tapte mot Haugesund forrige onsdag og er nå nede på andreplass. Kjetil Rekdals menn har overrasket hittil i sesongen, med fire seiere, en uavgjort og ett tap.
    Sist lagene møttes i Ålesund, var i superfinalen 7. mars. Den kampen endte 3-1 til gjestene fra Trondheim, etter mål av Kris Stadsgaard, Rade Prica, Trond Olsen og Peter Orry Larsen.
    AaFK må i dag klare seg uten Jonathan Parr, som ble utvist i Haugesund. I tillegg er Khari Stephenson, Jonatan Tollås og Pablo Herrera ute med skader, men Rekdal har i alle fall Demar Phillips og Alexander Mathisen tilbake etter skadeavbrekk.
    Rade Prica og Mikael Dorsin har vært usikre kort for RBK, men begge er friskmeldte og med fra start. Men med Markus Henriksen, Gjermund Åsen og Mushaga Bakenga på G19-samling og kvartetten Morten Moldskred, Roar Strand, Erik Bråthen og Simen Wangberg ute med skader, har Erik Hamrén valgt å ta med ungguttene Jonas Svensson (17) og Christoffer Aasbak (16) på benken.
    Amund Skiri spiller i dag sin eliteseriekamp nummer 100 for AaFK.
    Dan Peter Ulvestad er for øvrig med på AaFK-benken for første gang. Den 21-årige midtstopperen kom fra tredjedivisjonsklubben Herd før årets sesong og gjorde lørdag en god kamp for AaFK 2 borte mot Skeid.
    Da er lagene ute på CLS-matta, til øredøvende jubel. Til tross for at vinteren plutselig kom tilbake til Sunnmøre, er det temmelig fullt på stadion i dag. Også i bortesvingen er det godt oppmøte fra busskjørende trøndere.
    AaFK tar avspark og går rett i angrep. Lang ball mot Aarøy, som stusser videre til Carlsen. Han går for corner i duell med en RBK-forsvarer, men dommer Sælen dømmer utspill fra Daniel Örlund.
    1'
    Arneng ligger nede etter å ha fått seg en smell. AaFK-kapteinen må få medisinsk hjelp allerede etter to minutter.
    2'
    Lang ball fra Phillips mot Aarøy, men Stadsgaard har kontroll og spiller ballen kontrollert ut til høyreback Lustig.
    4'
    Demidov med flott crossball til Olsen, som header videre til Prica. Spissen legger inn foran mål, der Winsnes header utenfor fra ti meters hold. Brukbart angrep fra RBK, men dessverre ble det feil mann som fikk ballen inne i feltet.
    5'
    Sylling Olsen vinner en hodeduell inne i Rosenborgs felt, men Demidov er kontant og klarerer ballen før AaFK-vingen får avsluttet.
    6'
    Arneng felles av Annan ti meter inne på Rosenborgs banehalvdel. Frispark til AaFK.
    7'
    Arneng slår frisparket mot bakerste stolpe, men ballen går over alle og ut.
    8'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Fredrik Carlsen
    Drømmetreff fra Fredrik Carlsen! Arneng spiller ballen gjennom til Carlsen på hjørnet av sekstenmeteren, midtbanespilleren treffer perfekt og kliner ballen i motsatt vinkel!
    8'
    I skrivende øyeblikk er AaFK tilbake på tabelltoppen, men det er fortsatt over 80 minutter igjen å spille...
    11'
    Iversen får frispark nesten helt ute ved sidelinja. AaFK trekker ned alle mann i eget felt.
    11'
    Olsen slår inn i feltet, der ballen stusses videre til Iversen. Han legger inn fra høyre, men Lindegaard er ute i feltet og rydder opp.
    12'
    Prica går overende i en duell med Jalasto, men dommer Sælen vinker spillet videre.
    13'
    Aarøy med flott nedtak og påfølgende stikker mot Silva, men Demidov tar ut sikring og slår ballen greit tilbake til Örlund.
    14'
    Brasilianske Diego Silva imponerer med defensiv jobbing for AaFK. Demidov prøver seg på et raid langs venstrekanten, men blir kontant taklet av Silva.
    15'
    Lustig er med framover og tester skuddfoten fra 25 meter. Treffer dårlig og forsøket går langt over mål.
    16'
    Carlsen sparker Skjelbred i magen, frispark til Rosenborg ti meter inne på Aalesunds banehalvdel.
    18'
    Winsnes med kjapt frispark mot Olsen, som takles knallhardt av Jääger. Ballen via Olsen og ut over dødlinja.
    18'
    Fin AaFK-opprulling på høyresiden, men innlegget fra Silva er for dårlig og havner bak mål.
    19'
    Arneng lader skuddfoten fra langt hold, ballen går via en RBK-spiller og ut til kampens første hjørnespark.
    20'
    God corner fra høyre, Örlund får så vidt bokset ballen unna foran hodet til Jalasto.
    20'
    Stor sjanse for Rosenborg! Lustig får ballen i AaFK-feltet og skyter i Arnefjord. Returen går til Olsen, som blåser ballen over fra ti meters hold! Lindegaard var fullstendig utspilt, men Olsen var presset og klarte ikke å få skikkelig treff på ballen.
    22'
    Småskummelt i RBK-feltet etter frispark fra Phillips. Örlund vinner så vidt en luftduell mot Aarøy, før Arneng blir stoppet av tre RBK-spillere og ikke får skutt.
    23'
    AaFK imponerer med knallhard jobbing og presise pasninger nå. Rosenborg sliter med å få til angrepsspillet sitt.
    24'
    Iversen med frekk lobb fra sekstenmeterstreken, men ballen går over mål. Uansett var assistendommeren oppe med flagget for offside.
    25'
    Sylling Olsen skyter på volley fra hjørnet av sekstenmeteren. Brukbart treff, ballen knappe meteren til side for mål, men Örlund så ut til å ha god kontroll.
    26'
    Prica får vendt opp i AaFK-feltet og prøver å legge igjen til Iversen, men Skiri er på rett plass og dunker ballen ut til corner.
    27'
    AaFK-forsvaret header unna både corneren og det påfølgende innlegget fra Winsnes.
    27'
    Nå smeller det i treverket her! Phillips med kjempetabbe, gir ballen rett i beina på Iversen. RBK-veteranen smeller til og treffer innsiden av tverrligger. Der var gjestene millimetere fra 1-1!
    29'
    Etter mye om og men får AaFK ryddet ballen unna.
    29'
    Rosenborg-frispark vel 30 meter fra mål. Winsnes slår inn i feltet, der Skiri får beinet ballen unna. Annan prøver å skyte fra 25 meter, men treffer godt til side for mål.
    30'
    Nå presser Rosenborg høyt, nok en gang tar AaFK alle mann ned i eget felt. Iversen vinner i lufta ved bakerste stolpe, men headingen går høyt og svakt - enkel keepermat for Anders Lindegaard.
    30'
    Phillips slår Lustig i en hodeduell og AaFK kjører kontra. Den samme Phillips får ballen på venstrekanten, men stoppes etter hvert av Annan.
    32'
    Presist utspill fra Lindegaard som heades ned av Aarøy. Ballen går via Silva til Sylling Olsen, men AaFK-vingen sklir og mister muligheten til en god målsjanse.
    33'
    Prica går i bakken etter en duell, men Rosenborg spiller videre. Etter hvert triller Lustig ballen ut over sidelinja, før Prica reiser seg - til massiv pipekonsert fra hjemmefansen.
    34'
    Carlsen med knallhard takling mot Skjelbred, innkast til Rosenborg. Ti meter unna ligger Demar Phillips nede, AaFK-backen må ha medisinsk tilsyn.
    36'
    Phillips rusler av banen, det ser ut som AaFK må foreta et bytte.
    36'
    RBK-innlegg fra høyre mot Iversen, men headingen fra Rosenborg-spilleren er svak og går inn til keeper.
    37'
    Winsnes river ned Silva, frispark til AaFK.
    38'
    Rosenborg med fikst småspill, men AaFK jobber beinhardt og forhindrer gjestene i å avslutte på mål.
    39'
    Iversen spilles gjennom av Winsnes, men Jalasto takler hardt og kontant. Dermed får Lindegaard en enkel jobb med å plukke opp ballen.
    41'
    Arneng og Silva med lekker kombinasjon på høyrekanten, Silva drar seg fri og får nesten avsluttet på mål. Annan blokkerer forsøket, hjørnespark til AaFK.
    43'
    Aarøy vinner på bakerste stolpe, men Stadsgaard header unna på neste forsøk.
    43'
    Winsnes slår inn mot Iversen, men Skiri header unna. Ballen går etter hvert til Lustig, som fyrer av fra 25 meter. Ballen blir tatt av vinden og skaper problemer for Lindegaard, som må slå til corner.
    45'+1
    AaFK feier ballen kontant unna.
    45'+1
    Silva med nydelig crossball til Sylling Olsen, som prøver å skyte på volley fra 25 meter. Dessverre for AaFK bommer han fullstendig og ballen går ut til innkast.
    45'+2
    45'+2
    AaFK leder 1-0 over Rosenborg til pause, etter en underholdende og fartsfylt omgang. Fredrik Carlsen sendte hjemmelaget i føringen med et kjempeskudd, før Rosenborg etter hvert har styrt det meste av spillet. De oransje og blå jobber heroisk og har hindret gjestene i å skape så mange muligheter, likevel var Iversen ekstremt nær 1-1 med sitt skudd i treverket.
    45'
    Ingen endringer i pausen, men AaFK måtte bytte venstreback etter 38 minutter.
    46'
    Aarøy prøver å skyte på volley etter innlegg fra Mathisen, men Annan stopper ballen i siste liten.
    47'
    Iversen prøver å legge tilbake til Prica i AaFK-feltet, men Arnefjord er på rett plass og får ballen unna foran sin landsmann i RBK-angrepet.
    48'
    Silva header ned til Aarøy, som fyrer av fra 20 meters hold. Tungt og hardt skudd, men godt til side for målstolpene til Örlund.
    49'
    Mål for Rosenborg!
    Aalesund 1 - 1 Rosenborg
    Prica sklir inn 1-1 fra kort hold etter strålende forarbeid av Dorsin på venstrekanten. Dermed er RBK øverst på tabellen igjen!
    49'
    AaFK slår nesten tilbake umiddelbart! Sylling Olsen får ballen i RBK-feltet, vender opp og skyter knallhardt i stolpen fra skrå vinkel!
    52'
    Iversen feller Sylling Olsen, frispark til AaFK vel ti meter inne på gjestenes halvdel.
    53'
    Frisparket fra Arneng heades videre av Aarøy og går nesten til Silva, som står alene foran mål. Örlund får så vidt avverget foran skotuppene til brasilianeren.
    54'
    Prica skyter fra 25 meter, men ballen skifter retning i et AaFK-bein før Lindegaard tar en spurt og stopper ballen før den går over dødlinja. Den populære keeperen belønnes med jublende sang fra Stormen.
    55'
    Trond Olsen skyter et innlegg inn i AaFK-feltet, men Arnefjord kommer foran Prica og dunker ballen unna.
    57'
    Dorsin legger inn fra venstre, men ballen går bak mål og ut.
    58'
    Mathisen med teknisk detalj i et flott AaFK-angrep, chipper ballen over Lustig. Ballen heades til slutt ut av feltet og Rosenborg kontrer. Angrepet stopper opp etter en feilpasning fra Iversen.
    59'
    Arneng klarer nesten å tråkle seg inn i RBK-feltet, men takles i siste liten. Rett før hadde Mathisen et godt innlegg fra venstrekanten, men ballen ble headet unna.
    62'
    Rosenborg har ballen mest, men sliter med å komme gjennom det kompakte AaFK-forsvaret. Hjemmelaget spiller 4-5-1 nå, etter å ha startet kampen i 4-3-3.
    65'
    Corner fra venstre etter skuddforsøk fra Winsnes. Trond Olsen slår inn i feltet, der Magnus Sylling Olsen får ballen i beina og slår den ut av farlig sone.
    66'
    Nok et hjørnespark fra venstre. Og nok en gang er Sylling Olsen den som feier ballen unna.
    68'
    Dagens tilskuertall: 10.634
    69'
    Johan Arneng avblåses i en duell med Mikael Lustig, frispark til Rosenborg - til store protester fra AaFK. Der kunne Arneng fort kommet alene mot keeper.
    71'
    Rosenborg presser høyt nå, det er tydelig at trønderne ikke er fornøyde med ett poeng.
    74'
    Lustig slår Sylling Olsen i en hodeduell, men header langt over mål.
    75'
    Orry Larsen prøver å tre ballen gjennom til Aarøy, men Stadsgaard er på plass og avbryter forsøket.
    78'
    Jääger med skummelt innlegg fra høyre som Örlund ikke ser ut til å ha full kontroll på. Der var AaFK bare et lite vindpust unna en overraskende scoring!
    78'
    Jääger legger inn fra høyre og Aarøy header tilbake mot Orry Larsen. Innbytteren får hodet på ballen, men RBK-stopperne er oppe og får headet til corner.
    80'
    Ballen heades ut av feltet.
    80'
    Arneng får stå helt alene på hjørnet av sekstenmeteren og skyter godt. Solid redning fra Örlund, som slår til hjørnespark.
    81'
    Ballen går ut av feltet og ender opp hos Orry Larsen, som får kjempetreff fra 16 meter. Skuddet går via Aarøy og ut.
    81'
    Ampert etter en stygg ettersleng fra Annan mot Sylling Olsen, men bare corner og ikke gult kort. Arneng slår inn fra venstre, ballen skrur forbi alle og går millimetere til side for stolpen!
    82'
    Etter en periode med RBK-press, har AaFK nå hatt flere store sjanser. Kampen er helt åpen!
    84'
    Nå skjer det mye her! Annan feller Aarøy, frispark til AaFK. Samtidig går Lustig i bakken etter en duell med Sylling Olsen, svensken halter av banen.
    84'
    Dommeren kaller til seg begge lags kapteiner for en prat, Sælen er tydeligvis ikke fornøyd med oppførselen til spillerne.
    85'
    Arneng slår frisparket inn i feltet, Aarøy stusser og Jalasto skyter fra spiss vinkel. Publikum jubler nesten et lite sekund for mål, men ballen går i nettveggen og ut.
    86'
    Lang ball mot Aarøy, men fyrtårnet når ikke opp og Örlund kan sette i gang en RBK-kontring. I løpet av få sekunder er lærkula i klypene til Lindegaard på motsatt side, det svinger voldsomt på Color Line Stadion!
    87'
    Lang RBK-ball i retning Iversen, men Arnefjord er sterk og header ballen unna.
    89'
    Langt innkast fra Traoré, Aarøy er nede i eget felt og header unna. Ballen går etter hvert i armen til Sylling Olsen, frispark til RBK i farlig posisjon!
    90'+1
    Winsnes slår inn mot bakerste stolpe, der ballen heades inn til Sellin. Han finner nettmaskene bak Lindegaard, men avvinkes for offside.
    90'+1
    Frispark til AaFK i farlig posisjon.
    90'+2
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Trond Fredriksen
    Ut: Fredrik Carlsen
    En sliten Carlsen erstattes av Fredriksen.
    90'+2
    Arneng med elendig frispark som lander helt nede ved hjørneflagget. Utspill fra Örlund.
    90'+2
    Det skal legges til minimum tre minutter.
    90'+3
    Arnefjord feller Olsen, frispark til RBK ved midtstreken. Kan det komme en siste sjanse?
    90'+3
    Winsnes slår inn i feltet, der Iversen header videre - før ballen bankes unna. Dermed er det nok over.
    90'+4
    90'+4
    Det ender 1-1 mellom Aalesund og Rosenborg, dermed er hjemmelaget fortsatt på andreplass bak trønderne. Hjemmelaget åpnet best og tok ledelsen ved Carlsen, før RBK kvitterte ved Prica. Rosenborg hadde ballen mest i andre omgang, men AaFK var livsfarlige på kontringer og skapte flere store sjanser. Alt i alt greit med uavgjort.