2-2
2-3
90'

Velkommen til dekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesund FK og Sandnes Ulf.
    Dagens kamp er topp mot bunn, der AaFK ligger på en fin 3.plass, mens Sandnes Ulf kun har Start bak seg på tabellen. Fjorårets oppgjør endte med 3-1 seier til AaFK her på Color Line Stadion, og det er forventet at AaFK tar de tre poengene her i kveld.
    Likevel må det nevnes at Sandnes Ulf kommer fra to strake seiere over Strømsgodset og Start, og har nok planer om å skape trøbbel for AaFK også. Sterke borteseiere mot Tromsø og Rosenborg i år viser at Sandes-laget må tas seriøst.
    På skadefronten lysner det for hjemmelaget, og både Tor Hogne Aarøy, Daniel Arnefjord og Tremaine Stewart har trent denne uken. Demar Phillips er tvilsom, mens spillere som Jonatan Tollås Nation, Edvard Skagestad og Fredrik Ulvestad sliter med mindre skader og forkjølelser. En gladnyhet for hjemmefansen er at playmaker og lagets stjerne, Michael Barrantes, er tilbake fra Gold Cup med Costa Rica. Hugues Wembangomo er langtidsskadd.
    Tremaine Stewart ble matchvinner med kampens eneste scoring i det motsatte oppgjøret i Sandnes tidligere i år. Da var det en tett kamp som bikket i AaFKs favør. Blir det like tett og spennende i dag?
    Dagens hoveddommer er Trygve Kjensli, Nesodden IF. De to assistentdommerne er Øystein Havig, Innstrandens IL og Jon-Michael Knutsen, Løvenstad FK. 4.dommer er Sigurd Smehus Kringstad, Giske IL.
    For de som ikke har fulgt med på overgangsmarkedet i ferien kan jeg opplyse om at Sandnes Ulfs mest profilerte spiller, Tommy Høiland, har byttet ut lyseblått mot blått, og spiller nå for Molde FK.
    AaFK starter med følgende elleve i det vi tror er en 4-4-2 formasjon: Grytebust,Martinussen-Tollås Nation-Skagestad-Matland,Barrantes-Orry Larsen-Ulvestad-Carlsen,James-Hamed Allah.
    Sandnes Ulf starter slik (4-5-1): McDermott,Sola-Frejd-Pepa-Mihajlov,Torsteinsbø-Skjølsvik-Furebotn-Raskaj-Frey Thorsteinsson-Raskaj,Sola.
    Det er fine spilleforhold her i Ålesund. Solen steker på himmelen, og det er kanskje noe av grunnen til at det er en del tomme stoler på tribunen. Straks tilbake med kampstart!
    Kamper er i gang! Gjestene med avsparket.
    1'
    Gjestene forsøker seg med et langt saltoinnkast inn i feltet, men Fredrik Carlsen klarerer ballen opp på taket til stadion (!), og der blir den liggende.
    3'
    Ender med utspark for Grytebust i AaFK-målet.
    4'
    Sola slår en lang ball inn i feltet fra sin venstrebackposisjon. Der får Torsteinsbø headet ballen forbi Skagestad i AaFKs 16-meter, men hjemmelaget får klarert.
    6'
    Hjemmelaget har startet litt ruskete og triller ikke like mye ball som de vanligvis gjør på hjemmebane.
    6'
    Henrik Furebotn fyrer av fra distanse. Ufarlig.
    7'
    Ulvestad finner Hamed Allah med en fin pasning, med sistnevnte slurver med mottaket.
    8'
    Bortelaget kommer til avslutning fra skrått hold ved Torsteinsbø. Grytebust redder greit.
    9'
    Tollås Nation klarerer ballen ut fra bakerste stolpe.
    9'
    Slår langs bakken 45 grader ut til Matland som fyrer av med venstrefoten. Ballen går en meter til side for mål.
    10'
    Sandnes Ulf har yppet seg de første ti minuttene av kampen.
    12'
    Ulvestad avslutter via en Sandnes Ulf-forsvarer. Ny corner.
    12'
    Blir klarert.
    13'
    Kenneth Sola avslutter hardt en meter til side for mål etter en overgang for bortelaget.
    14'
    Mye frem og tilbake her på Color Line Stadion hittil i kampen. Fortsetter det slik blir det i alle fall mål her i ettermiddag!
    15'
    AaFK angriper med mange folk. Matland legger inn fra venstre og ballen går via en Sandnes Ulf-forsvarer og utover linjen, men dommer dømmer ikke hjørnespark.
    17'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Avni Pepa
    Takler Fredrik Ulvestad. AaFK med frispark i farlig posisjon.
    17'
    Matland slår frisparket perfekt inn i feltet. Der går kaptein Tollås Nation opp helt alene, men header ballen like over. Der burde hjemmelaget gått opp i ledelsen!
    18'
    Barrantes har som vanlig en veldig fri rolle for hjemmelaget. Nå ligger han helt ute på venstresiden, mens han i starten befant seg mest ute til høyre. Vanskelig å markere ut for bortelaget.
    20'
    Hamed Allah faller inne i feltet etter at han prøver å dra seg forbi en Sandnes Ulf-forsvarer. Publikum roper på straffe, men tror dommer gjør rett i å vinke spillet videre.
    23'
    Leke James legger ut til Orry Larsen som avslutter på direkten fra 20 meter. Forsøket går høyt over.
    25'
    Bortelaget med innkast langt inne på AaFKs banehalvdel.
    26'
    Hamed Allah blir spilt gjennom av Barrantes. Han vender opp og prøver å legge ballen i lengste hjørne. Ballen går til side for mål, men brukbar sjanse for Aalesunds nummer 9.
    28'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Aalesund 0 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Fredrik Torsteinbø
    Målgivende: Henrik Furebotn
    Lekkert mål av bortelaget! Furebotn får ballen inne i feltet med ryggen til mål. Det løser han elegant med å slå et hælspark inn i feltet. Der kommer Fredrik Torsteinsbø på et perfekt timet løp og avslutter enkelt i mål med venstrefoten. 1-0 til bortelaget!
    28'
    Målet til Sandnes Ulf kom etter lagets første skikkelige etablerte angrep. AaFK var i ferd med å få et grep om kampen, men i stedet er det bortelaget som tar ledelsen!
    33'
    Hamed Allah får ballen feilvendt, vender og avslutter. Går rett på keeper.
    33'
    Carlsen slurver da han skal spille en enkel pasning. Sandnes Ulf bryter og får frispark i brukbar posisjon.
    35'
    Dommer avbryter spillet fordi Kenneth Sola ligger nede med skade etter en duell i feltet.
    36'
    Sola er raskt oppe på beina igjen, men får tilsyn av medisinsk personell.
    37'
    Klareres ut av Pepa.
    37'
    Hamed Allah finter seg fri i feltet og får avsluttet fra skrått hold. Via keeper og til corner.
    40'
    Ender i ny corner.
    40'
    Slås over feltet og AaFK holder ballen i laget.
    41'
    Barrantes avslutter på halv volley via en forsvarer, men AaFK blir snytt for hjørnespark for andre gang til publikums store fortvilelse.
    43'
    Kjempesjanse for bortelaget! Thorsteinsson får ballen inne på rundt fem meter og avslutter lavt, men Grytebust er raskt nede og redder. Den kunne han utnyttet bedre!
    45'
    Ulvestad prøver å komme til skudd og finter seg forbi en Sandnes Ulf-forsvarer. Blir felt og får frispark i meget god posisjon. Barrantes og Matland stiller seg opp.
    45'+1
    Matland avslutter en meter over venstre kryss.
    45'+2
    45'+2
    Første omgang er over her i Ålesund, og bortelaget leder noe overraskende 1-0 etter scoring av Torsteinsbø, men det var hælspark-assisten til Henrik Furebotn som gjorde målet. Skal AaFK unngå sitt første tap på hjemmebane for sesongen må de bli mer effektive fremover i banen.
    45'
    2.omgang er i gang!
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Andreas Nordvik
    Ut: Thomas Skog Martinussen
    46'
    Hamed Allah blir felt av McDermott og får straffe!
    46'
    Aalesund scorer på straffe!
    Aalesund 1 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Fredrik Ulvestad
    Ulvestad setter den sikkert til høyre for keeper. Publikum fikk ikke satt seg før hjemmelaget utlignet!
    47'
    Sean McDermott
    Får det for å felle Hamed Allah i straffesituasjonen.
    48'
    Ender med utspark fra mål.
    49'
    Marius Helle blir spilt gjennom i bakrom, men taper duellen mot Skagestad og ballen triller over dødlinjen.
    50'
    Ingen skal anklage Hamed Allah for å ikke avslutte i alle fall. Denne gang fra et par og tjue meter - forsøket går til side for mål.
    51'
    Aalesund 1 - 2 Sandnes Ulf
    Mål: Henrik Furebotn
    Vinner ballen, fører den opp i banen, legger til rette og avslutter flott til side for Grytebust i AaFK-målet! Flott soloprestasjon! Bortelaget har gått opp i ledelsen for andre gang, og for en start på 2.omgang!
    51'
    Sandnes Ulf frustrerer hjemmelaget. Spiller taktisk klokt ved å holde på ballen når de kan, og kjøre raske overganger når sjansene byr seg.
    58'
    Barrantes prøver å tre gjennom til James, men bortelagets forsvar er med på notene.
    61'
    Barrantes slår gjennom til James på ny. Sandnes Ulf-forsvareren faller i forsøket på å ta fra han ballen og James er alene mot keeper når han skal avslutte. Dessverre for hjemmelaget er han i ubalanse og får ikke noe godt treff på ballen. Stor sjanse for hjemmelaget!
    62'
    Er litt for tøff i duell med Nordvik.
    65'
    Fredrik Carlsen går ned på høyrekant, Leke James ut på venstrekant og Aarøy tar plass på topp sammen med Hamed Allah. Det ser ut som AaFK nå spiller en slags 3-4-3 formasjon.
    67'
    Bortelaget presser AaFK bakover på banen. Ulvestad blir stresset og slår en dårlig ball til Tollås Nation. Ender med at bortelaget vinner et innkast.
    69'
    Innlegg på bakerste stole blir lagt tilbake til Skjølsvik som avslutter på direkten. Ufarlig.
    69'
    Dagens tilskuertall er 7562.
    70'
    Leke James blir felt på vei gjennom i feltet og blir felt. En Sandnes Ulf-forsvarer stiller seg i veien for James uten å være interessert i ballen. Ble hjemmelaget snytt for et straffespark der?
    71'
    AaFK presser nå. Orry Larsen tar ned ballen på brystkassa og forsøker å avslutte på hel volley med venstrefoten. Det har han gjort bedre før.
    72'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 2 - 2 Sandnes Ulf
    Målgivende: Leke James
    Leke James tar ned ballen på vakkert vis nede ved dødlinjen. Får vendt seg og lagt inn i feltet der Hamed Allah ruver i luften og stanger inn utligningen. 2-2!
    73'
    Aarøy får frispark i en hodeduell like utenfor 16-meteren. Fyrtårnet har skapt trøbbel for bortelaget! Hamed Allah og Barrantes stiller seg opp ved ballen.
    76'
    Hamed Allah finter seg forbi flere forsvarere, blir felt, men Aarøy får avsluttet angrepet til side for mål. Publikum mener hjemmelaget igjen burde hatt straffespark.
    77'
    Gult kort til Aalesund
    Jonatan Tollås Nation
    Kapteinen får gult kort for å protestere på dommeravgjørelsen.
    78'
    Hissigproppen Tremaine Stewart får gult kort for å dytte en motspiller.
    78'
    Barrantes får lagt inn fra venstre. Hamed Allah kommer stormende inn i feltet og prøver å avslutte med et slags karatespark, men forsøket går utenfor mål.
    81'
    Barrantes har våknet for hjemmelaget, og står bak mye av det de skaper fremover på banen.
    82'
    Det er under ti minutter igjen av ordinær tid og hjemmelaget presser Sandnes Ulf bakover på banen.
    82'
    Avni Pepa ligger nede i feltet etter en duell. Kommer seg på beina etter hvert.
    84'
    AaFK angriper med mange folk nå, og blir sårbare for kontringer.
    85'
    Barrantes legger inn fra venstre. Ender opp med at Stewart avslutter langs bakken, via en forsvarer og til corner.
    87'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Tosaint Ricketts
    Ut: Henrik Furebotn
    87'
    God corner som keeper mister, og Aarøy forsøker seg på noe som kan ligne et brassespark. Ender i ny corner.
    87'
    Ender i ingenting.
    88'
    Aarøy har vært god etter han kom inn. Vinner mange dueller.
    89'
    Aalesund 2 - 3 Sandnes Ulf
    Slik er fotballen! Hjemmelaget presser på, men bortelaget kontrer, og Thorsteinsson vinner en duell midt på banen, kommer alene mot Grytebust og runder keeper før han setter den sikkert i mål. Bortelaget ser ut til å stikke av med alle tre poengene!
    90'
    Vi er på overtid, og hjemmelaget presser desperat for et utligningsmål!
    90'+3
    Leke James får avsluttet inne i sekstenmeteren, men keeper redder og Sandnes Ulf får frispark i det Orry Larsen takler inne i feltet. Var det siste sjansen for hjemmelaget?
    90'+4
    Det er tillagt 5 minutter spilletid.
    90'+4
    Aarøy stusser gjennom til Hamed Allah som ikke får kontroll på ballen, og den ruller ut over dødlinjen.
    90'+5
    Hjemmelaget blir avblåst for offside.
    90'+6
    AaFK med frispark på egen banehalvdel. Barrantes slår inn i feltet.
    90'+6
    Aarøy legger igjen til Stewart som får avsluttet med venstrefoten. Dessverre for hjemmelaget går det forsøket over mål.
    90'+7
    90'+7
    Det ender med 3-2 seier til Sandnes Ulf, og dermed tar laget sin tredje strake seier i Tippeligaen! AaFK må føle seg snytt ettersom de presset bortelaget bakover på banen i store deler av 2.omgang. I tillegg blir James sannsynligvis snytt for et straffespark på 2-2, men ingen skal ta fra Sandnes Ulf æren for å ha tatt tre poeng her på Color Line Stadion. De er det første laget som reiser herfra med alle tre poengene i bagasjen hittil i år.
    Vi takker for at du fulgte denne svært underholdende kampen på Color Line Stadion.