Flo61'
90'+1
2-2

Velkommen til Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Sogndal Fotball på Color Line Stadion.
    Hjemmelaget ligger plassert på en 8. plass etter elleve spilte kamper. Laget har 14 poeng, statistikken 3-5-3, og en målforskjell på 14-14.
    Bortelaget ligger på en 13. plass etter like mange spilte kamper, med 13 poeng, statistikken 3-4-4, og en målforskjell på 10-13.
    AaFKs forrige kamp var forrige onsdags cupkamp hjemme mot Byåsen. Det endte med en komfortabel 4-0-seier. Sogndal har allerede røket ut av cupen, og har ikke spilt en tellende kamp siden Tippeligaen tok EM-pause.
    Leke James, Enar Jääger, Peter Orry Larsen, Jo Nymo Matland og Magnus Sylling Olsen mangler for hjemmelaget. Alle grunnet skader. For bortelaget er det lite skader å melde om.
    Dagens hoveddommer er Per Ivar Staberg. Med seg som assistentdommere har han Erik Ræstad og Kristoffer Hagenes. 4. dommer er Sigurd Smehus Kringstad.
    Rekdal har valgt seg ut følgende elleve fra start (4-2-3-1): Grytebust - Jalasto, Tollås Nation, Arnefjord, Wembangomo - Morrison, Ulvestad - Sellin, Barrantes Rojas, Phillips - Post.
    Sogndal stiller sånn (4-4-2): Udjus - Bergun Skaasheim, Patronen, Valsvik, Teniste - Mane, Badji, Furebotn, P. Flo - Brochmann, U. Flo.
    Solen skinner i Ålesund og alt ligger til rette for en fantastisk fotballkamp.
    Kampen er i gang. AaFK med avsparket.
    1'
    Brochmann Christiansen dribler av to mann på 16 meter før han prøver skuddfoten. Ballen sleives utover sidelinjen. Elendig avslutning av spissen.
    3'
    Barrantes Rojas med nydelig crossball til Sellin. Sistnevntes innlegg står derimot ikke i stil, og ballen går utover dødlinjen, til utspark for Udjus.
    6'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Sogndal-forsvaret sover og lar ballen sprette. Keeper kommer ut, men Post er først på ballen. Headingen går forbi Udjus, men treffer nettet på utsiden av målet, og går til utspark. Ikke mye om å gjøre at Post klarer å heade ballen i mål der!
    9'
    Jalasto legger inn fra høyre. Phillips bryter ballbanen før keeper, men klarer ikke å komme over ballen, som nok en gang går til utspark.
    11'
    Mane drar seg innover i banen og skyter fra hjørnet av 16-meteren. Ballen treffer nettet på utsiden av målet til Grytebust, som ser ut til å ha full kontroll der.
    12'
    Går over alt og alle og til utspark for Sten Grytebust.
    12'
    Stor mulighet for hjemmelaget igjen! En pasning fra Morrison endrer retning, og gjør at Sellin er alene bak forsvaret til Sogndal. Foran mål har han med seg to medspillere. Pasningen er derimot svak, og Sogndal får klarert!
    15'
    Heades ut til innkast på motsatt side for hjemmelaget.
    15'
    Sellin mottar ballen inne i 16-meteren og får stå helt alene og fyre av fra 11 meter. Avslutningen går tre meter til side for mål. Likevel nok en bra sjanse for AaFK.
    16'
    Mye rot i bakre ledd hos bortelaget! Nok en gang er AaFK svært nære etter en horribel pasning.
    20'
    Langt innkast fra Teniste. Heades unna av Arnefjord.
    21'
    Etter en åpning der bortelaget var det klart friskeste laget, har hjemmelaget sakte men sikkert spilt kampen inn i sitt spor.
    21'
    Nytt langt innkast fra Teniste. Denne gangen er det Post som får avklarert med hodet.
    22'
    Morrison bryter et Sogndal i ubalanse og setter fart. Han løper over hele banen før han velger å snu, istedenfor å spille gjennom til Phillips, som hadde hatt fri veg mot mål der.
    24'
    Mål for Sogndal!
    Aalesund 0 - 1 Sogndal
    Mål: Ulrik Flo
    Målgivende: Tonny Brochmann
    Mye klabb og babb inne i 16-meteren ender med at Ulrik Flo får stå helt alene og prikke inn ledelse for bortelaget via stangen, bak en utspilt Grytebust.
    27'
    Rot i bakre rekker hos hjemmelaget og Brochmann Christiansen er gjennom. Han drar seg ned mot dødlinjen og legger ut til U. Flo, som skyter fra elleve meter. Skuddet blokkeres av en våken Arnefjord.
    31'
    Ender etter hvert i klarering fra hjemmelaget. AaFK vinner igjen ballen og fortsetter presset. Plutselig får Arnefjord ballen på 16 meter og skyter. Skuddet er knallhardt og godt, men blir reddet av Udjus.
    31'
    Klareres kontant unna av Mane.
    35'
    Lite som skjer på Color Line Stadion nå.
    37'
    Mange fine kombinasjoner ender med at Barrantes Rojas mottar ballen helt alene på 20 meter. Midtbanespilleren vender opp og skyter. Skuddet går en meter til side for målet til Udjus. Brukbar sjanse for hjemmelaget.
    38'
    Furebotn med godt skudd fra 20 meter. Ballen går rett utenfor målet til Grytebust, som ser ut til å ha ballen innen rekkevidde.
    41'
    Barrantes Rojas slår opp til Post, som legger fint ned til Ulvestad med brystkassen. Sistnevnte fyrer av et godt skudd, som dog blir reddet greit av Udjus.
    43'
    Sellin med innlegg fra høyre. Post er i brytekamp med Patronen og får avsluttet. Headingen går i stolpen og ut. Det er helt utrolig at AaFK ikke har skåret mål denne omgangen!
    45'+1
    Ender etter hvert i avslutning fra midtbanespilleren selv, som går flere meter til side for mål. Deretter blåser Per Ivar Staberg av omgangen.
    45'+1
    45'+3
    Det står 1-0 til Sogndal når lagene går til pause. Noe ufortjent etter spill og sjanser. Sogndal åpnet omgangen best, men hjemmelaget tok totalt over etter hvert. Etter at bortelaget skåret, kunne de fort også lagt på til 2-0. Kjetil Rekdals menn fortsatte å produsere sjanser, og det er helt utrolig at de ennå ikke har skåret i denne kampen. Vi ser frem til en like underholdende 2. omgang.
    45'
    2. omgang er i gang. Sogndal med avsparket.
    46'
    Mane med skuddforsøk fra 20 meter. Ballen går flere meter over og til side for mål.
    47'
    AaFK spiller ball nå. Sogndal forsvarer seg med samtlige elleve og gjør det vanskelig for hjemmelaget.
    51'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 1 Sogndal
    Plutselig sitter den for AaFK! Phillips mottar ballen ute på venstresiden og legger inn. Inne i feltet er Post og knaller til på volley. Ballen går mellom beina på keeper Udjus, og dermed står det 1-1 på Color Line Stadion.
    51'
    Furebotn får spasere gjennom midtbanen til hjemmelaget og skyte uhindret fra 17 meter. Skuddet går rett på Grytebust. Der er hjemmelaget heldige som slipper med skrekken.
    55'
    Wembangomo med flott raid fremover. Venstrebacken drar seg inn i 16-meteren og spiller videre til Barrantes Rojas. Sistnevnte avslutter på første touch, men treffer ikke målet til Udjus. Likevel en brukbar mulighet!
    56'
    Ender i et dårlig skuddforsøk fra Ulvestad. Utspill for Udjus.
    57'
    Bokses unna av Udjus, men ender etter hvert i frispark på 22 meter etter at Morrison blir felt av Badji. Godt skuddhold! Barrantes Rojas stiller seg klar.
    58'
    Det påfølgende frisparket er dårlig og blokkeres. Bortelaget overtar ballen.
    60'
    Aalesund 1 - 2 Sogndal
    Mane drar en tunnel på Wembangomo før han setter fart inn i 16-meteren. Fra skrått hold legger han inn flatt. Ballen går via Morrison, og setter Grytebust ut av spill. På bakre stolpe lurer Flo og pirker inn sitt andre for dagen.
    61'
    Fanges av Sten Grytebust.
    62'
    U. Flo feller Morrison 30 meter fra mål. Frispark for hjemmelaget.
    65'
    Det påfølgende frisparket fra Barrantes Rojas ender i en heading fra Post. Avslutningen er god, men Udjus står godt plassert og redder enkelt.
    65'
    Ender i ingenting.
    72'
    Stopp i spillet nå. Mane ligger nede etter å ha blitt sprunget overende av flere AaFK-spillere.
    73'
    Mane er oppe, og kampen kan fortsette.
    74'
    Dagens tilskuertall: 8943.
    76'
    Hjemmelaget får det ikke helt til akkurat nå, mot aggressive Sogndal-spillere.
    77'
    Ulvestad spiller ut til Jalasto som legger inn fra høyre. Inne i feltet lurer Myklebust, som får satt en fot på innlegget. Avslutningsforsøket går midt på keeper Udjus, som nok en gang er nære å slippe ballen gjennom beina. Likevel stor sjanse for hjemmelaget.
    79'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Edvard Skagestad
    Ut: Hugues Wembangomo
    AaFK gjør sitt siste bytte for dagen.
    79'
    Gult kort til Aalesund
    Får kortet for å ha obstruert en Sogndal-spiller.
    79'
    Myklebust drar seg inn i 16-meteren og fyrer av. Ballen går via en Sogndal-spiller og til corner.
    82'
    Heades ut over dødlinjen. Utspark for keeper.
    82'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ørjan Hopen
    Ut: Per Egil Flo
    Bortelaget gjør sitt andre bytte for dagen.
    83'
    Hjemmelaget prøver og prøver, men får det ikke til. Sogndal virker solide bakover akkurat nå!
    86'
    Tollås Nation roter det til i duell med Mane, som kan sette fart alene mot mål. Avslutningen fra midtbanespilleren er av det svake slaget, og Grytebust får reddet.
    88'
    Inn: Ruben Holsaeter
    Ut: Tonny Brochmann
    Bortelaget foretar kampens siste bytte.
    88'
    Barrantes Rojas får frispark 25 meter fra mål etter en hodeduell. Godt skuddhold.
    89'
    Det påfølgende frisparket er grusomt dårlig. Utspark for keeper.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Aalesund 2 - 2 Sogndal
    Et innlegg fra Morrison ender plutselig opp hos Arnefjord, som dunker inn 2-2 fra tre meter.
    90'+1
    90'+5
    Der er kampen over. Det ender 2-2 etter en kamp hvor det svinget begge veier, og det ble skapt en haug med sjanser. AaFK følte nok uansett at de burde vunnet denne kampen, da de stod for de fleste sjansene. Bortelaget vil nok være fornøyde med å få med seg et poeng hjem, selv om det er bittert å være så nære en trepoenger.