Velkommen til liveoppdatering fra eliteseriekampen mellom Aalesund og Start!
    Før kveldens kamp er Aalesund nummer 12 i eliteserien, med 31 poeng på 23 kamper. Start er nummer 15, med 20 poeng på 24 kamper.
    AaFK mangler den skadde kvintetten Christian Myklebust, Pablo Herrera, Amund Skiri, Lars Fuhre og Ville Jalasto.
    Start må i kveld klare seg uten Branislav Milicevic, Birger Madsen, Petter Bruer Hanssen og Bård Borgersen. Mads Stokkelien er skadefri, men er likevel utelatt fra kamptroppen. Mons Ivar Mjelde har valgt å satse på samme troppen som slo Lillestrøm 3-0 forrige helg.
    Sist lagene møttes, var cupsemifinalen i Ålesund for én og en halv uke siden. Da vant AaFK 1-0, etter at bortelagets Haraldur Gudmundsson satte ballen i feil mål.
    Tre poeng til Aalesund i kveld betyr i praksis at sunnmøringene er sikret ny kontrakt i eliteserien. Start, på sin side, bør ta poeng i dag for å ha mulighet til å ta igjen lagene foran på tabellen. For øyeblikket er det åtte poeng opp til Sogndal og og Fredrikstad på trygg grunn.
    Start tar avspark.
    1'
    15 gulkledde supportere har tatt turen til Ålesund for å heie på gjestene.
    1'
    Barrantes prøver å slå gjennom til Sylling Olsen, men Vikstøl er på rett plass og header ballen unna.
    2'
    Post stusser en lang ball i bakrommet. Høie er våkent med og får avklart før Phillips og Sylling Olsen når fram.
    3'
    Jääger kommer rundt på høyrekanten og skyter hardt langs bakken fra spiss vinkel. Ballen går i stolpen og ut!
    5'
    Børufsen jager en lang ball i bakrommet, Grytebust er kjapt ute og beiner ballen bort fra farlig område.
    7'
    Barrantes med glimrende langpasning til Demar Phillips, som kommer rundt på venstrekanten. Phillips slår inn mot Post i feltet, men innlegget blir blokkert.
    9'
    Morrison serverer et svakt tilbakespill til egen keeper, heldigvis for AaFK klarer Grytebust å klarere ballen til kast.
    11'
    Owello feller Ulvestad, frispark til AaFK ute ved sidelinja. Matland slår inn i feltet, hvor Vikstøl får hodet på ballen. Etter hvert banker en Start-spiller ballen bort.
    11'
    Aalesund har vært klart best i åpningsminuttene.
    12'
    Årst dytter Morrison i ryggen, frispark til AaFK på egen halvdel.
    13'
    Post rygger inn i Mathisen, frispark til Start på egen halvdel.
    14'
    Ulvestad tråkler seg forbi to-tre motspillere og tester skuddfoten fra vel 20 meters hold. Skuddet går vel en meter over mål, Høie ser ut til å grei kontroll.
    15'
    Gudmundsson går i kroppen på Barrantes, som går i bakken. Hjemmelaget roper på frispark, men dommer Skjerven vinker spillet videre.
    16'
    AaFK biter seg fast på Starts halvdel, gjestene har knapt nok fått låne ballen hittil i kampen.
    18'
    Barrantes slår inn mot Post, som rager høyest i feltet. Estlenderen får likevel ikke styrt ballen på mål, avslutningen ender både over og til side for mål.
    20'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Enar Jääger
    Kampens første hjørnespark. Ballen går via Tollås til utspill fra Høie.
    20'
    Søgård prøver å skyte fra 25 meters hold, men Morrison er på rett sted og blokkerer skuddforsøket.
    21'
    Michael Barrantes smeller til fra 30 meter og treffer stolpen! Høie var sjanseløs på kanonkulen fra Barrantes, AaFK nærmer seg 1-0!
    23'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Avni Pepa
    Kampens første bytte, Nouri tar over på høyrebacken.
    23'
    Børufsen kommer rundt på venstrekanten og slår inn i feltet, men AaFK-forsvaret får beinet ballen unna.
    25'
    Start er litt mer med på notene nå, etter en fullstendig AaFK-dominert åpning på kampen.
    27'
    Frispark til Start og Børufsen, helt ute ved sidelinja omtrent femten meter inne på Aalesunds halvdel.
    28'
    Kleiven slår frisparket inn i feltet, der Grytebust er myndig og tar hånd om ballen.
    29'
    Kleiven og Hoff prøver på veggspill, Matland leser spillet godt og snapper ballen.
    30'
    Phillips blir spilt fri av Barrantes. Etter klabb og babb i feltet avslutter Phillips fra kort hold, men må bruke den svake høyrefoten og skyter rett på Høie. Start-keeperen redder enkelt, men Barrantes og Phillips skaper stadig vekk store problemer for gjestenes forsvar.
    31'
    Gult kort til Aalesund
    Enar Jääger
    Frispark til Start, vel 35 meter fra mål. Jääger får kampens første kort for fellingen.
    33'
    Kleiven slår ballen inn i feltet - rett i klypene på Grytebust.
    34'
    AaFK slår langt mot Phillips. Mathisen tar ingen sjanser og beiner ballen opp på tribunen.
    35'
    Ulvestad og Barrantes kombinerer fint, før Barrantes får ballen i hånda. Frispark til Start på egen halvdel.
    36'
    Matland slår inn mot Post. Mathisen skjærer inn foran AaFK-spissen og avklarer.
    36'
    Barrantes med dagens tekniske lekkerbisken så langt. Flikker ballen nydelig ut til Matland, som kommer rundt på venstrekanten og slår inn i feltet. Phillips følger opp med akrobatikk i feltet, men får ikke ballen på mål.
    38'
    Barrantes med en strøken crossball til Phillips, som kommer fykende på venstrekanten. AaFK-vingen skyter på direkten fra skrå vinkel, avslutningen går noen meter til side for mål.
    40'
    Kleiven slår inn fra høyre. Hoff får hodet på ballen i feltet, men avslutningen går høyt over mål.
    41'
    Barrantes blir felt i midtsirkelen, frispark til AaFK.
    42'
    Matland slår frisparket opp mot feltet, Søgård header ballen unna.
    42'
    Nytt frispark til AaFK, denne gangen rundt 35 meter fra mål og helt ute ved sidelinja. Matland slår nok en gang inn i feltet, Årst stanger ballen ut til kast.
    43'
    Start kontrer med mange spillere. Børufsen kommer rundt på venstrekanten og har med flere medspillere i feltet, men velger å skyte i stedet for å legge inn. Skuddet er hardt, men treffer ikke mål.
    44'
    Det smeller i treverket! Espen Hoff klemmer til fra distanse, ballen går via tverrliggeren og ut! Start er absolutt med i kampen nå.
    44'
    Barrantes skyter fra 25 meters hold, Høie tar ingen sjanser og slår ballen til corner.
    45'+1
    Michael Barrantes
    Er det mulig? Etter klabb og babb i feltet avslutter Magnus Sylling Olsen fra tre meters hold - og blåser ballen opp på øverste seterad!
    45'+1
    45'+2
    Det står 0-0 til pause, men både Barrantes og Hoff har fått treverket til å riste på Color Line Stadion. I tillegg burde Sylling Olsen funnet nettmaskene rett før pause, utrolig nok klarte AaFK-spilleren å bomme på mål fra kort hold. AaFK var klart best den første halvdelen av omgangen, etter hvert har kampen jevnet seg ut. Denne kampen ender neppe målløst!
    45'
    Jääger ser ut til å hekte Kleiven, men dommeren vinker spillet videre.
    48'
    Vikstøl jager en lang ball på venstrekanten, Sylling Olsen gjør en god defensiv jobb og skjermer ballen ut over dødlinja.
    48'
    Ulvestad tråkler seg gjennom Start-forsvaret og slår inn i feltet. Barrantes legger igjen til Matland, som skyter fra 20 meters hold. Avslutningen er dårlig og treffer ikke mål.
    50'
    Ulvestad forserer med ballen og har tenkt å skyte på mål, men Børufsen gjør en god defensiv jobb og rydder opp.
    51'
    Rødt kort til Aalesund
    Magnus Olsen
    Sylling Olsen feller Børufsen i feltet og får direkte rødt kort! Straffe!
    51'
    Straffe til Start
    51'
    Start bommer på straffe!
    51'
    Årst med en kjempebom! Straffesparket fra Start-kapteinen er både svakt og dårlig plassert, ballen går til side for mål!
    52'
    Årst prøver å tråkle seg forbi AaFK-forsvaret. Morrison takler til seg ballen og AaFK tar over.
    53'
    Dårlig slått corner fra Barrantes, ballen triller i nettveggen.
    54'
    Matland slår langt mot Skagestad, som pakkes inn av begge Start-stopperne. Ballen går inn til Høie.
    56'
    Frispark til Start 20 meter inne på Aalesunds halvdel.
    57'
    Kleiven slår frisparket inn i feltet - rett i klypene på Grytebust.
    58'
    Ulvestad drar seg fri og skyter hardt og velplassert fra hjørnet av sekstenmeteren. Høie må gi retur, men ingen av AaFK-spillerne i feltet får tak i ballen.
    59'
    Jääger slår inn fra høyre. Ballen går rett forbi Skagestad og skifter retning i kneet på en Start-forsvarer. Nesten selvmål!
    60'
    Enar Jääger
    Kort variant, Jääger får ballen tilbake og slår inn i feltet. Høie plukker ned ballen.
    60'
    AaFK ruller opp og Matland får ballen ute til venstre. Backen slår inn foran mål, Høie kommer foran Skagestad og tar hånd om ballen.
    62'
    Hoff skyter fra langt hold. Over og ut, helt ufarlig denne gangen.
    62'
    Så langt har det vært umulig å se at Start har en mer spiller på banen enn AaFK. Hjemmelaget har produsert de største sjansene etter utvisningen og straffemissen.
    63'
    Matland slår inn fra venstre etter en AaFK-kontring. Ballen går ut til innkast på motsatt side...
    65'
    Spillet bølger kraftig fram og tilbake for øyeblikket. Start har ballen mest, men klarer ikke å skape farligheter mot Aalesunds ti menn.
    65'
    AaFK slår langt opp mot Skagestad, som stusser mot Barrantes. Start-forsvaret får kontroll og header inn til egen keeper.
    67'
    Barrantes ser at Høie er langt ute og forsøker seg på en frekkis fra 50 meter. Skuddet er ikke hardt nok og Start-keeperen redder enkelt, men AaFK-strategen er i alle fall ikke redd for å prøve seg!
    68'
    Barrantes er skuddvillig i dag, nå fra 30 meters hold. Langt til side for mål denne gangen.
    69'
    Asante viser seg fram med en gang og forserer på høyrekanten. Arnefjord er sterk i kroppen og presser Start-spilleren ut over dødlinja.
    71'
    Dagens tilskuertall: 9.174
    71'
    Gudmundsson slår langt mot Årst, som stusser videre til Hoff. Han presses av Tollås, dermed går ballen inn til Grytebust.
    73'
    Hoff prøver å stikke gjennom Asante på høyrekanten. Matland er med på notene og takler ballen inn til egen keeper. Grytebust klarerer hardt og kontant.
    74'
    Kleiven dytter Ulvestad, frispark til AaFK ved midtstreken.
    75'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Michael Barrantes
    Orry Larsen kommer inn det siste kvarteret for Barrantes, som hylles av publikum når han går av banen.
    75'
    Vikstøl slår langt mot Hoff og Årst. Tollås rager høyest og stanger ballen unna.
    77'
    Nouri slår inn i feltet, Grytebust plukker enkelt ned ballen.
    79'
    Jääger med et kjempelegg fra høyre. Skagestad stuper inn ved bakerste stolpe og header ballen like til side for mål! AaFK, med ti mann, kontrer Start i senk!
    80'
    Asante slår inn fra høyre. Tollås slår Årst i lufta og stanger ballen unna.
    81'
    AaFK jobber beinhardt og nekter Start å komme til sjanser. Gjestene fra sør har vært skuffende tamme i andre omgang, til tross for at de har fått spille nesten hele omgangen med en mann mer på banen.
    83'
    Vikstøl slår inn fra venstre. Enkel ball å plukke for Grytebust.
    84'
    Vikstøl slår langt mot Årst, som taper i lufta mot Arnefjord.
    85'
    Owello triller ballen inn til Tuelo Johannesen. Innbytteren glir i AaFK-feltet og mister ballen.
    86'
    Frispark til AaFK halvveis inne på Starts banehalvdel.
    87'
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Fredrik Ulvestad
    Carlsen tar over for Ulvestad i sluttminuttene.
    87'
    Jääger slår frisparket inn i feltet. Ballen stusses videre mot mål, men Høie har full kontroll og holder ballen enkelt.
    88'
    Start-spillerne er rasende på dommer Skjerven etter en knallhard takling fra Morrison. Start ville ha frispark, dommeren dømmer utspill fra keeper.
    89'
    Nok en upresis Start-langpasning. Ballen triller inn til Grytebust.
    90'
    Det er lagt til minst tre minutter.
    90'+1
    Enar Jääger
    Orry Larsen header ballen mot mål, men Start-forsvaret får klarert til innkast.
    90'+1
    Skagestad legger igjen til Carlsen, som skyter fra 20 meters hold. Dårlig treff fra midtbanespilleren, ballen triller til side for mål.
    90'+2
    Phillips kommer rundt på venstrekanten, men innlegget mot Skagestad er altfor dårlig. Utspill fra keeper.
    90'+3
    90'+4
    Det ender 0-0 på Color Line Stadion. AaFK måtte spille nesten hele andreomgangen med en spiller mindre, men var likevel det giftigste laget. Start var mildt sagt tamme framover, selv ikke fra straffemerket ble det nettkjenning.