1-0
1-1

Hei, og velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds FK og Strømsgodset IF.
    Etter 19 spilte serierunder, ligger tangotrøyene plassert på en 11. plass. 22 poeng, statistikken 6-4-9, og en målforskjell på 25-40 er status så langt for dagens verter.
    Med en kamp mindre spilt enn sin motstander, ligger dagens bortelag plassert på en flott 5. plass. Laget har 30 poeng, statistikken 9-3-6, og en målforskjell på 35-29. Det skiller bare 6 fattige poeng opp til Vålerenga på medaljeplass.
    Forrige tilsvarende oppgjør endte med en 2-0-seier for AaFK. Begge skåringene kom på straffespark av Sakari Mattila.
    Magne Hoseth og Jo Nymo Matland mangler for hjemmelaget. Begge på grunn av skader.
    Gustav Mendonca Wikheim (karantene), Jørgen Horn og Petter Vaagan Moen (skadet) er ikke med i troppen til Strømsgodset.
    Dagens hoveddommer er Trygve Kjensli. Med seg som assistentdommere har han Ivar Michael Jahr og Anders Olav Dale. 4. dommer er Mathias Smehus Kringstad.
    Marcus Pedersen ble tidligere denne uken gjenforent med gamle lagkamerater etter et mislykket opphold i Brann, og starter dagens kamp for Godset.
    Kampen er i gang. AaFK med avsparket.
    1'
    Bugge Pettersen prøver å finne Kastrati med et utspark. Ballen går ut over sidelinjen.
    1'
    Pedersen presser Latifu, og blokkerer ballen ut til innkast for hjemmelaget langt inne på AaFKs banehalvdel.
    2'
    Bjørdal chipper ballen inn i feltet, hvor ingen medspillere befinner seg.
    4'
    Kampens første store sjanse! James stusser ballen ned til Abdellaoue, som legger igjen til Carlsen. Venstrevingen skyter like utenfor fra 16 meters hold.
    4'
    Vilsvik med innlegg fra høyre. Innlegget er for løst, og går rett i klypene på Grytebust.
    5'
    Latifu med innlegg fra høyre. Høibråten stanger unna.
    6'
    Hjemmelaget presser på. Latifu legger inn fra høyre igjen. Denne gang får Abdellaoue avsluttet. Avslutningen er av det svake slaget, og ender langt utenfor.
    7'
    Slås mot Grytebust, som får bokset unna. Innkast for Godset på motsatt side.
    7'
    AaFK har åpnet kampen friskt.
    8'
    For en sjanse for hjemmelaget! Madsen og Hanin roter bort ballen, og James setter fart mot mål. Abdellaoue stjeler kula og kommer alene med keeper. Spissen bruker for lang tid med ballen, og Hanin får avverget for bortelaget.
    8'
    Bjørdal stusser gjennom til Abdellaoue, som får avsluttet fra skrått hold. Avslutningen reddes flott av Bugge Pettersen.
    11'
    Hanin med innlegg fra venstre. Dyrestam stanger unna for hjemmelaget. Godset har ikke skapt noe som helst så langt i kampen.
    12'
    Godset med ballen nå. AaFK ligger kompakt, og hindrer bortelaget i å trenge gjennom.
    14'
    Vilsvik fyrer av fra 22 meter, helt upresset. Skuddet går langt utenfor mål. Utspark for Grytebust.
    15'
    Bortelaget har bestemt seg for at de skal spille seg ut av eget forsvar, og har ved flere anledninger levd svært farlig.
    17'
    Lie med frispark fra dypet. Pedersen stanger ballen ut. Godset får etter hvert frispark utenfor egen 16-meter.
    18'
    Hanin legger inn fra venstre. Kastrati vender opp og skyter fra kort hold inne i 16-meteren. Grytebust redder så vidt.
    19'
    Bortelaget med ny kjempesjanse! Storflor fosser fremover etter et balltap fra Riise. Høyrevingen sentrer deretter gjennom til Fossum, som avslutter bra alene med keeper. Grytebust varter opp med en kanonredning.
    20'
    Stanges ut til ny corner av James.
    21'
    Denne gang er det Orry Larsen som stanger ballen unna. Ender etter hvert opp i innkast for hjemmelaget.
    22'
    Hjemmelaget har løftet seg litt igjen nå etter en periode hvor Godset presset på.
    24'
    Dyrestam med forsøk på å finne Carlsen ute til venstre. Pasningen er for lang, og går til innkast for bortelaget, langt inne på egen banehalvdel.
    25'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Henrik Bjørdal
    Målgivende: Leke James
    James vinner en duell etter et langt oppspill. Ballen faller ned til Bjørdal, som plasserer ballen flott i mål fra tolv meters hold.
    25'
    Kastrati setter fart og avslutter fra skrått hold, omtrent 15 meter fra mål. Skuddet går langt utenfor. Utspill for keeper.
    27'
    Bjørdal har virkelig våknet! Unggutten drar av en spiller og fyrer av fra skrått hold inne i 16-meteren. Bugge Pettersen redder greit.
    28'
    Godset med ballen nå. AaFK forsvarer seg med samtlige spillere.
    30'
    Det bølger frem og tilbake på Color Line Stadion. Bortelaget har dog hatt et lite overtak de siste minuttene.
    33'
    Abu fyrer av med venstrefoten. Grytebust redder nok en gang flott, og får slått til corner.
    34'
    Heades ut til ny corner av Skagestad.
    34'
    Går rett forbi to Godset-spillere som står helt alene på fem meter. Ballen går videre til Vilsvik, som header over fra skrått hold.
    35'
    Bortelaget styrer spillet i Ålesund nå.
    36'
    Vilsvik med innlegg fra høyre. Nok en gang treffer innlegget klypene til Grytebust.
    38'
    Gult kort til Strømsgodset
    Bassel Jradi
    Får kortet for å ha hindret Riise på en kontringsmulighet for hjemmelaget.
    38'
    Riise med flott raid, før han stoppes kontant av Madsen.
    40'
    Storflor med innlegg fra høyre. Innlegget går over Kastrati, og går til utspark for keeper.
    41'
    Fryktelig mange innlegg for Godset har endt opp hos en AaFK-spiller. Innleggskvaliteten må betraktelig opp om bortelaget skal skape noe i de situasjonene.
    43'
    Høyreback Latifu ser ut til å gå for innlegg, men det hele ender i en stor sjanse hvor ballen legges på mål. Bugge Pettersen får avverget med nød og neppe.
    45'+1
    Bokses unna av Bugge Pettersen får dommer blåser til pause.
    45'+1
    45'+1
    Det har vært en ganske jevnspilt omgang i Ålesund. AaFK åpnet klart best, men Godset spilte seg sakte men sikkert inn i kampen. Henrik Bjørdal har stått for det eneste målet så langt i kampen, men stillingen hadde nok vært annerledes om Grytebust ikke hadde vartet opp med storspill i 1. omgang.
    45'
    2. omgang er i gang. Godset med avsparket.
    46'
    Mål for Strømsgodset!
    Aalesund 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Bassel Jradi
    Målgivende: Kim Andre Madsen
    Kjempetabbe av Grytebust! Madsen spiller ballen opp i mellomrommet til Jradi, som vender opp og skyter fra 20 meter. Skuddet går rett på Grytebust, som slenger seg bort fra ballen.
    46'
    Gult kort til Aalesund
    Bjørn Helge Riise
    Feller Kastrati og mottar kortet fra dommer Kjensli.
    48'
    Bortelaget har åpnet 2. omgang klart best.
    50'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Vebjørn Hoff
    Ut: Fredrik Carlsen
    Førstnevnte har vært svak i dag, og byttes forståelig nok ut av trener Fredriksen.
    51'
    Fossum er plutselig alene gjennom mot Grytebust. Fra skrått hold skyter han rett på AaFKs sisteskanse. Hjemmelaget lever farlig nå!
    52'
    Kastrati drar seg innover i banen og skyter knallhardt fra 25 meter. Skuddet går over målet til Grytebust. Utspill for keeperen.
    53'
    Lie bommer regelrett på ballen. Innkast for Godset høyt i banen. Nå må hjemmelaget våkne opp fra dvalen.
    54'
    Vilsvik flikker ballen lekkert til Storflor, som prøver å chippe ballen gjennom til Pedersen. Forsøket er godt, men går så vidt over sistnevnte. Utspill for keeper Grytebust.
    56'
    Riise med en strålende pasning ut til Latifu. Kastrati har tatt det tunge løpet tilbake, og vinner ballen i duell med AaFKs høyreback.
    57'
    Skagestad takler til seg ballen i duell med Fossum. Nære på at unggutten klarer å passere midtstopperen der.
    59'
    Edvard Skagestad
    Får kortet for en felling av Kastrati. Frisparket blir dømt lenge etter at fellingen skjer.
    59'
    Abdellaoue er nok en gang alene gjennom med keeper, og bruker for lang tid også denne gangen. Godset-forsvaret får ryddet opp.
    61'
    Bjørdal med innlegg fra venstre. Vanskelig å si hva han prøver på der. Ballen ender langt oppe på tribunen.
    62'
    Aalesund 2 - 1 Strømsgodset
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    Hjemmelaget kontrer. Bjørdal setter fart fremover og slår gjennom til Abdellaoue, som avslutter inne i 16-meteren. Skuddet går via hanskene til Bugge Pettersen og i mål.
    62'
    Inn: Aron Elís Þrándarson
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    Hjemmelaget foretar sitt andre bytte i kampen.
    64'
    Storflor med innlegg fra høyre. Kastrati kan avslutte på første, men får et elendig touch. Ender opp i ingenting for bortelaget.
    66'
    Dagens tilskuertall: 6388.
    66'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Flamur Kastrati
    Litt merkelig bytte av bortelaget, da Kastrati har vært farlig frempå flere ganger i kampen.
    67'
    Frispark for Godset 35 meter fra mål. Storflor står klar bak ballen.
    68'
    Det påfølgende frisparket er svakt utført, og stanges unna av Riise.
    69'
    Ovenstad med innlegg fra høyre. Ballen treffer Skagestad og går rett i klypene på Grytebust.
    71'
    Godset har ballen mye, men får til svært lite for øyeblikket.
    71'
    Vilsvik skyter fra 20 meter. Ballen treffer Riise midt i ansiktet. Sistnevnte tar telling.
    72'
    Riise er oppe igjen og ser ut til å riste av seg smellen.
    72'
    Hjemmelaget sliter voldsomt med å holde ballen i laget, og blir stort sett springende mellom når Godset triller ball.
    74'
    Storflor med innlegg fra høyre. Innlegget treffer Pedersen, som brassesparker ballen godt utenfor fra elleve meter.
    76'
    Riise mottar ballen ute til venstre og legger inn foran mål. Høibråten avklarerer for bortelaget.
    77'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Latifu legger inn perfekt på hodet til Orry Larsen, som header i tverrligger fra elleve meters hold. Returen avklareres.
    78'
    Inn: Tero Mäntylä
    Ut: Oddbjørn Lie
    Hjemmelaget foretar sitt siste bytte i kampen.
    80'
    Marcus Pedersen
    Feller Bjørdal på en overgang for hjemmelaget.
    81'
    Jradi avslutter fra skrått hold. Skuddet går like over målet til Grytebust.
    83'
    Vilsvik med nok et innlegg fra høyre. Innlegget bokses unna av Grytebust. Høyrebacken har hatt enormt mange innleggsforsøk i dag, men bare et fåtall har truffet en medspiller.
    85'
    Frispark for Godset ute til høyre, i god innleggsposisjon. Storflor står klar for å slå inn.
    87'
    Det påfølgende frisparket er godt slått, og treffer Høibråten, som får stusset ballen videre til Pedersen. Spissen får ikke avsluttet skikkelig, og ballen triller inn til Grytebust.
    88'
    Stor sjanse for bortelaget. Fossum avslutter mot mål fra svært kort hold. Ballen blokkeres til corner.
    89'
    Ender i avslutning langt utenfor mål.
    89'
    Det er lagt til minimum fire minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Stanges unna av Latifu på første stolpe.
    90'+1
    Godset presser voldsomt på i sluttminuttene. Hjemmelaget ligger kompakt og godt defensivt.
    90'+2
    Bortelaget roter ballen ut over sidelinjen, noe som gjør at AaFK kan roe ned.
    90'+4
    90'+4
    Det er over i Ålesund, og hjemmelaget vinner 2-1 etter en jevn og spennende kamp. Godset sjokkåpnet i starten av 2. omgang, og det tok lang tid før AaFK løftet seg. Bortelaget var hakket bedre spillemessig i dag, men det er altså tangotrøyene som stikker av med alle poengene.
    Avslutninger: 9-17. Avslutninger på mål: 5-9.