Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Tromsø Idrettslag på Color Line Stadion.
    Hjemmelaget topper serien etter fem kamper. Laget står bokført med 12 poeng, statistikken 4-0-0, og en solid målforskjell på 10-3.
    Dagens gjester ligger plassert nede på en 8. plass etter like mange spilte kamper, med 5 poeng, statistikken 1-2-1, og en målforskjell på 6-6.
    Forrige tilsvarende oppgjør mellom lagene endte 0-0. Noe som også kan være verdt å nevne er at Tromsø har vunnet flere ganger i Ålesund enn det hjemmelaget selv har gjort.
    Daniel Arnefjord, Demar Phillips og Lars Fuhre mangler grunnet skader for hjemmelaget. Ute er også Peter Orry Larsen, som var uheldig og pådro seg brudd i ankelen på trening tirsdag denne uken.
    Josh Pritchard og Nystrøm mangler grunnet skader for bortelaget.
    Dagens hoveddommer er Tommy Skjerven. Med seg som assistentdommere har han Steinar Holvik og Joakim Knapstad. 4. dommer er Even Myrheim.
    Jan Jönsson stiller med følgende elleve fra start (4-4-2): Grytebust - Wembangomo, Tollås Nation (K), Skagestad, Matland - Stewart, Ulvestad, Barrantes Rojas, Myklebust - James, Hamed Allah.
    Dagens gjester stiller med følgende (4-2-3-1): Sahlman - Kristiansen, Koppinen (K), Ciss, Norbye - Yttergård Jensen, Johansen - Andersen, Kind Bendiksen, Molskred - Ondrásek.
    Skulle hjemmelaget stikke av med seieren i dag, vil det være Jan Jönsson sin seier nummer 100 i Tippeligaen som trener.
    Kampen er i gang. Tromsø med avsparket.
    1'
    Tollås forsøker seg med et langt oppspill mot James. Pasningen er upresis, og skjermes utover linjen av Ciss. Utspark for keeper.
    2'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Klareres bort på første stolpe.
    3'
    Yttergård Jenssen fosser frem langs venstresiden og legger inn. Inne i feltet rager Matland høyest, og stanger bort ballen. Innkast for bortelaget høyt i banen.
    6'
    Jo Nymo Matland
    Stanges nok en gang unna på første stolpe.
    8'
    Stewart drar seg lekent forbi Johansen på Tromsø sin midtbane, før han slår gjennom til Hamed Allah. Et litt dårlig første-touch gjør at avslutningen går godt utenfor målet til Sahlman.
    10'
    Yttergård Jenssen prøver seg fra 17 meter. Skuddet blokkeres av Skagestad.
    12'
    Johansen går i bakken i duell med Skagestad. Frispark for Tromsø 20 meter inne på AaFKs banehalvdel.
    14'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Ruben Yttergård Jenssen
    Stor sjanse for bortelaget! Ballen slås på bakre stolpe. Der er Koppinen og header tilbake til Ciss. Sistnevnte brassesparker ballen rett på Wembangomo, som får avverget på streken. Ny corner for Tromsø.
    14'
    Thomas Kind Bendiksen
    Ender i ingenting for Tromsø.
    16'
    Heades unna av Skagestad. Innkast for bortelaget.
    17'
    AaFK er fryktelig unøyaktige når de angriper, og skaper flere farlige overgangsmuligheter for bortelaget ved å slå bort ballen i farlig område.
    19'
    Det er Tromsø som har åpnet best på Color Line Stadion de første 20 minuttene.
    21'
    Fryktelig mange feilpasninger ute og går nå, og tempoet i kampen er veldig lavt på grunnlag av dette.
    22'
    Norbye drar seg innover i AaFKs 16-meter langs dødlinjen og legger ut 45 grader. Der er ingen, og hjemmelaget får avklarert.
    24'
    Hjemmelaget med ballen nå, men de sliter med å få til noe, da det slurves ekstremt i pasningsspillet fortsatt.
    27'
    Hamed Allah spilles gjennom, men avblåses for offside. Tvilsom avgjørelse, da ballen så ut til å komme fra en Tromsø-spiller.
    28'
    Farlig Tromsø-angrep. Johansen spilles fri på høyresiden, før han legger inn mot Ondrásek. Sistnevnte får ikke tak i ballen da han blir tett fulgt av Wembangomo. Det hele ender i skudd fra Andersen, som går via Skagestad og like utenfor målet til Grytebust. Corner for bortelaget.
    32'
    Klareres på første stolpe av hjemmelaget.
    32'
    Slås kort, og ender i ingenting for Tromsø.
    33'
    Et innlegg klareres rett i føttene på Andersen av Skagestad. Førstnevnte drar seg innover i 16-meteren og avslutter langt utenfor lengste kryss. Utspark for keeper Grytebust.
    35'
    Hamed Allah vinner et langt oppspill i luften og stusser mot James. Headingen er upresis, og ender i utspill for Sahlman.
    38'
    Tromsø dominerer banespillet så langt, anført av en meget god Yttergård Jenssen.
    40'
    Bortelaget er aggressive og høye i presset, noe som har stresset hjemmelaget fryktelig.
    43'
    45'+1
    Der går lagene til pause. Det har rett og slett vært en kjedelig omgang på Color Line Stadion. Tromsø har stått for banespillet, mens AaFK har slitt fryktelig med det meste så langt. Uansett lite å si på 0-0 etter de første 45 minuttene.
    45'
    2. omgang er i gang. AaFK med avsparket.
    46'
    Andersen fyrer av en markkryper fra 20 meter. Ballen går rett på Grytebust, som holder skuddet.
    47'
    Hjemmelaget står høyt innledningsvis.
    49'
    Stopp i spillet nå. Det er Ciss som ligger nede etter duell med Stewart.
    50'
    Barrantes Rojas drar seg fri fra Yttergård Jenssen og skyter fra 25 meter. Skuddet er meget bra, men reddes til corner av Sahlman.
    52'
    Heades unna av Ciss.
    53'
    Stewart slår gjennom til James, som kommer alene med keeper Sahlman. Fra skrått hold skyter han knallhardt rett på keeperen, som redder med beina. Stor sjanse for hjemmelaget.
    55'
    Moldskred felles av Morrison ute til venstre for 16-meteren, i god innleggsposisjon. Frispark for bortelaget. Yttergård Jenssen står klar til å slå inn.
    57'
    Det påfølgende frisparket heades langt utenfor av Ondrásek.
    58'
    Norbye felles bevisst av Matland. AaFK-spilleren er heldig som slipper unna det gule kortet.
    59'
    Tromsø trer seg gjennom AaFK-forsvaret. Ondrásek får æren av å avslutte angrepet, men skuddet fra 16 meter er meget svakt, og reddes enkelt av Grytebust.
    61'
    Barrantes Rojas mottar en god pasning fra Stewart ute til venstre, og skjærer inn i 16-meteren med et elegant første-touch. Fra svært skrått hold, alene med keeper, skyter costaricaneren langt utenfor.
    63'
    Stewart spilles opp i mellomrommet og får avsluttet fra 20 meter. Skuddet er hardt, men går midt på keeper Sahlman, som holder ballen enkelt.
    66'
    Kristiansen drar seg lekkert forbi Wembangomo, før han legger inn mot Ondrásek. Innlegget blir litt for høyt, og sklir av pannebrasken på Tromsø-spissen. Utspill for Grytebust.
    67'
    Nå svinger det på Color Line Stadion. Denne gang er det Andersen som setter fart og avslutter fra 22 meter. Ballen går noen meter over og til side for målet til Grytebust.
    69'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lars Gunnar Johnsen
    Ut: Remi Johansen
    Tromsø foretar sitt første bytte for dagen.
    73'
    73'
    Heades ut av Morrison. Tromsø får en ny innleggsmulighet, som til slutt ender i frispark for Grytebust.
    73'
    Kind Bendiksen prøver seg fra 20 meter. Ballen går 10 meter til side for mål.
    75'
    Kind Bendiksen med nytt skuddforsøk fra 20 meter. Skuddet er svakt, og går i tillegg rett på keeper Grytebust.
    77'
    Hamed Allah skaffer hjemmelaget frispark i god innleggsposisjon. Stewart står klar til å slå inn.
    77'
    Det påfølgende frisparket ender i corner for AaFK.
    77'
    Heades like over målet av Hamed Allah. Stor AaFK-sjanse.
    77'
    Hjemmelaget har hevet seg betraktelig denne 2. omgangen, men Tromsø virker fortsatt meget farlige på kontringer.
    81'
    Gult kort til Tromsø
    Får kortet for en takling på Morrison. Frispark for AaFK 35 meter fra mål. Matland stiller seg klar til å slå inn.
    82'
    Et fantastisk forsøk fra Matland reddes mesterlig av keeper Sahlman. Frisparket fra 35 meter har retning krysset, men slås så vidt til corner av Tromsø-keeperen.
    83'
    Ender i ingenting for AaFK.
    84'
    Et innoverskrudd frispark fra Stewart ender hos Ulvestad på bakre stolpe. Bare en god Sahlman hindrer AaFK-ledelse.
    86'
    Er dårlig slått, og heades unna av Matland på første stolpe.
    86'
    Barrantes Rojas drar seg innover i banen og skyter fra 16 meter. Skuddet går midt på keeper Sahlman.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Moldskred drar seg inn i 16-meteren og avslutter like over målet bak Grytebust. Brukbar sjanse for bortelaget.
    90'+2
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Magnus Andersen
    Agnar Christensen foretar sitt siste bytte for dagen.
    90'+2
    90'+4
    Det ender 0-0 mellom AaFK og Tromsø. 1. omgangen var meget svak fra begge lag, men ble dominert stort av Tromsø. I 2. omgangen var det hjemmelaget som hadde de fleste sjansene, men det er uansett lite å si på uavgjort og poengdeling mellom lagene.