Ble dekket av Kristian Arnesen Strømshoved

Hei og hjertelig velkommen til dekningen av kampen mellom Aalesund og Viking!
    Lagoppstillingene er klare! Og det er bare for oss andre å gjøre oss klare!
    For den observante VGlive-leser, så har man kanskje bitt seg merke i at det tilsynelatende bare er 10 navn som kommer opp i Aalesund sin lagoppstilling. Men det er altså elleve, det er bare at sistemann ikke kommer med i fremvisningen her. Lurer du, så er det Simen Bolkan Nordli!
    Kveldens gjester står med tre tap på de siste fem kampene, det samme gjør hjemmelaget!
    Aalesund ligger på en 12.plass på tabellen, men det er ikke fryktelig langt ned kvalikplass. Kun tre poeng skiller. Så kveldens hjemmelag gjør lurt i å ta tre poeng, for å si det sånn.
    Da, mine damer og herrer, er det straks klart for avspark!
    Det er ganske glissent på Color Line Stadion, det er det.
    Sander Svendsen og Viking tar avsparket.
    Aalesund vinner ballen og prøver seg fremover i banen.
    1'
    Rafn får den ute til venstre, men mister i det han skal lure seg inn i Vikings 16-meter.
    1'
    Oi oi oi! Svendsen setter på turboen, får med seg ballen inn i feltet. Prøver å legge inn foran keeper, men det blir avverget!
    3'
    Hjørnespark til Viking
    4'
    Klareres.
    4'
    Så kommer Rafn til innlegg, men den stusses ut av Vikstøl!
    5'
    En jevn åpning på denne kampen, begge lag har vært frempå, men de helt store sjansene har uteblitt.
    6'
    Aalesund får frispark så vidt inne på Vikings banehalvdel. Diop litt for røff med Moses.
    7'
    Løkberg chipper inn i Aalesunds 16-meter, men den klareres.
    9'
    Aalesund forsvarer seg enn så lenge godt.
    12'
    Sandberg fosser fremover, finner Bjørshol, men Rafn stenger rommet.
    13'
    Aalesund prøver seg fremover i banen, men det mangler i den siste tredjedelen.
    15'
    Grytebust ute og rydder! Nære på at Bjørshol kommer til en sjanse der, men Aalesunds sisteskanse har kontroll.
    16'
    Viking presser høyt nå, tvinger Aalesund bakover.
    18'
    Nenaas litt for tøff med Vevatne, får litt tilsnakk.
    19'
    Klassisk stillingskrig utpå banen nå.
    20'
    Aalesund med innlegg, men uten mål og mening. Treffer rett og slett midt på en Viking-stopper.
    20'
    Lang ball mot Moses, har med seg en mann, og vinner..... Et hjørnespark.
    22'
    Hjørnespark til Aalesund
    22'
    Mot bakerste, blir avblåst for frispark mot Aalesund inne i feltet.
    23'
    Moses med innlegg fra høyre, bedre denne gangen, men lagkamerat som venter inne i boksen er litt for røff og det blir frispark til Viking.
    24'
    Nordli vinner et frispark nede ved cornerflagget, tar det kjapt. Kommer et innlegg, men det klareres.
    25'
    Aalesund kommer til nytt innlegg, men det er ingen inne i boksen, bortsett fra Viking-forsvarerne, da.
    26'
    SE DER! Tripic fyrer, og han fyrer ikke så aller værst. Grytebust ut i full strekk, avverger. Den største sjansen hittil i kampen.
    28'
    Gult kort til Aalesund
    Petar Golubovic
    Er både sen og røff, må stå over neste runde.
    29'
    Viking med innlegg fra høyre, stusses gjennom feltet. Aalesund vinner ballen.
    30'
    Rafn med innlegg, men det er tynt foran mål. Det er få av de truende løpende offensivt for hjemmelaget.
    31'
    Det er to lag som ikke risikerer for mye utpå her nå.
    33'
    Vikstøl jakter ball, sklir inn i en Aalesund-forsvarer. Begge kommer seg på bena igjen, men for Vikstøl ble det treff i nedre region. Under beltestedet. Så vondt ut.
    34'
    Nordli prøver 45 grader! Og det er godt tenkt, men den havner bak lagkameraten som stormer inn i feltet.
    35'
    Grytebust strekker seg igjen! Viking fyrer av fra distanse nok en gang. Bjørshol som drar til, men har vel ganske god kontroll der, Aalesunds keeper.
    39'
    40'
    Ai ai ai, Diop får den i bena, men kommer ikke til skudd. Aalesund måker den ut igjen.
    40'
    Sander Svendsen får ballen midt i planenten, men det ser ut til å gå bra med Viking-spilleren.
    40'
    Moses går på løp, det er offside.
    41'
    Nenaas prøver seg på en finte og inn i boksen til Viking, men det er ikke skyhøyt nivå over den. Stoppes. Så lager Viking corner.
    44'
    45'
    Havner ute hos Rafn som fyrer av fra distanse, over mål.
    45'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Canadija får den inne i Vikings 16-meter, litt tilfeldig at den lander der. Fyrer av på direkten og banker den langt over mål.
    45'+1
    Der er vi tilbake!
    46'
    Aalesund frempå her nå.
    47'
    50'
    Inn i feltet og ut fra Diop.
    50'
    Aalesund mer på hugget her i starten av den andre omgangen, men enn så lenge er det samme regle som i den første omgangen: Det skapes så og si nada.
    52'
    Gult kort til Viking
    Yann-Erik de Lanlay får det gule.
    55'
    Løkberg går ned! Dommer peker kontant på straffemerket.
    56'
    Viking scorer på straffe!
    Aalesund 0 - 1 Viking
    Mål: Zlatko Tripic
    Kontant ned i venstre hjørne. Grytebust blir stående. Lærebok det der.
    57'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Daniel Karlsbakk
    Ut: Niklas Sandberg
    60'
    Aalesund roper på straffe. Golubovic går ned. Men det ser er rett ut at dommer ikke dømmer straffe.
    61'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 1 Viking
    Mål: Simen Rafn
    Han gjør det selv, Rafn! Og setter inn 1-1. Curler den i lengste hjørne.
    62'
    Kjemperedning av Grytebust! Tripic fyrer fra hjørnet av 16-meteren, men Aalesunds sisteskanse er på jobb!
    64'
    Oi oi oi! Aalesund med stuss inne i Viking sin 16-meter, men gjestene klarerer.
    69'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Gilbert Koomson
    Ut: Ebiye Moses
    70'
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Dario Canadjija
    70'
    Haugen på skuddhold, til side for mål.
    70'
    Aalesund 2 - 1 Viking
    Mål: Petar Golubovic
    Målgivende: Gilbert Koomson
    De har snudd det! Koomson sitt innlegg går gjennom hele feltet, og på bakre druser Golubovic til og banker inn 2-1.