Sepsi - Bodø/Glimt

Ble dekket av Fredrik Schjesvold

God kveld! Ny flott idrettskveld i vente. Bodø/Glimt møter Sepsi fra Romania.
    Dette er siste hinder til et gruppespill i Conference League. Returoppgjøret spilles neste torsdag på Aspmyra.
    Sepsi slo ut FC Aktobe fra Kasakhstan (2-1 sammenlagt) for å komme til denne playoffen. Glimt feide over FC Pyunik (Armenia) i forrige runde med 6-0 sammenlagt.
    Kampen kan du se på VG+ Sport.
    Det er VAR i denne kampen. Dommerteamet er fransk – med Ruddy Buquet i hovedrollen. Han har vært FIFA-dommer siden 2011.
    Sepsi (4-2-3-1): Niczuly – Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Dumitrescu - Alimi, Paun – Ion, Rodriguez, Stefanescu – Safranko
    Glimt (4-3-3): Haikin – Wembangomo, Moe, Bjørtuft, Bjørkan – Berg, Fet, Grøbæk – Gulliksen, Faris, Pellegrino
    VG Live svarer
    Ismail
    Er sepsi et lag glimt normalt skal slå fredrik?
    Ja.
    Playoff i Conference League er det lengste rumenerne har nådd i sin klubbhistorie. Den historien er for øvrig ikke veldig stor. Klubben ble stiftet i 2011. De nådde tredje kvalifiseringsrunde i fjor. Da tapte de 2-6 sammenlagt mot svenske Djurgårdens.
    Odsern
    Hvorfor økte plutselig odsen til 1.87 på bodø? Nor som har skjedd?
    Kanskje noen rikinger har sprøytet inn på hjemmeseier?
    Ulrik Saltnes i oppvarming. Han starter kampen på benken. Foto: NTB
    Det er opphold og 30 grader i Romania.
    Lagene er ute på matta nå.
    Gjestene med avsparket.
    1'
    Glimt tar det rolig og spiller ball i innledningen. Vinner kast høyt i banen.
    1'
    Sepsi prøver seg, men Glimt forsvarer seg bra. Haikin fanger den løse kula.
    1'
    Ikke noe sjanser i starten. Et par feilpasninger her og der av begge lag.
    3'
    Chantiz
    Er det VAR i denne play offen?
    Det er VAR. Fransk dommerteam.
    Offside, Sepsi.
    4'
    Sepsi prøver seg på et innlegg. Berg klarerer.
    5'
    Gulliksen lager frispark ved midtbanen da han handser.
    5'
    VGs ekspert Kjetil Rekdal synes det er mer lovende takter av dette laget fremfor Glimts tidligere konkurrenter denne sommeren.
    6'
    Stygg feilpasning! Pellegrino snapper kula, men avleveringen mot Faris er ikke god. Kunne blitt en god mulighet.
    6'
    Nesten 1-0 til Glimt! Grønbæk med bra driv før han legger inn. Det går via en forsvarer, og ballen endrer totalt retning. Keeper må ut i full strekk.
    7'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    8'
    Blåses frispark imot.
    9'
    pål
    Er dette ett dobbeltoppgjør?
    Jepp. Returoppgjør neste torsdag.
    Glimt med mer tak på kampen. Tobias Gulliksen avslutter etter et godt oppbygd angrep. Skuddet går en en meter til side for mål.
    11'
    Glimt har mye ball nå.
    12'
    Gulliksen med bra show på høyrekanten. Men innlegget er for langt. Går til kast.
    13'
    Sepsi noe farlig frempå etter at Glimt mister ball. Ryddes unna.
    15'
    Litt kaotisk i Glimt-forsvaret etter et strålende fremspill. De kommer til slutt til en avslutning. Rett på Haikin.
    15'
    Gulliksen får ikke kontroll over ballen. Rotes til innkast. Litt mye smårusk i innledningen fra de gulkledde.
    18'
    Mål for Bodø/Glimt!
    ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Faris Pemi Moumbagna
    Målgivende: Amahl Pellegrino
    MÅÅÅÅL! Men er det offside? Nei da, aldri i verden! Denne står. Pellegrino mottar ballen på venstresiden etter at Berg slår en flott crosser. Han slår innover – muligens ikke tiltenkt Faris – men det er ikke så viktig når spydspissen sender Glimt i ledelsen. Får en enkel jobb med å sette ballen i mål. 0-1!
    18'
    Haikin redder et skudd, etter nok en kontring. God kontroll på den.
    21'
    Kampbildet er Glimt som styrer. Rumenerne satser på kontringer.
    22'
    Gult kort til ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe
    Marius Stefanescu
    Meget, meget bra gjort av Bjørtuft som drar av flere mann i midten av banen. Stefanescu får det for trøyeholding.
    23'
    Hvilke norske lag tror du når gruppespillet i Conference League?
    Antall stemmer: 1954
    Berg prøver på en stikker mot Grønbæk. Nesten at det blir en stor sjanse. Ender med femmeter.
    25'
    Det var Faris Pemi som sendte Glimt i ledelsen. Foto: NTB
    26'
    Frispark til Sepsi i en god innleggsposisjon. Men de er ikke helt happy. Kunne dratt nytte av fordelen.
    26'
    Stopp i spillet siden Wembangomo ligger nede etter duellen. Fikk seg en trøkk i ansiktet.
    27'
    Behandlingen skjer på banen, så dette tar lang tid.
    28'
    Han skal på igjen, men det er 11 mot 10 på frisparket.
    28'
    Godt slått frispark! Men det ender i frispark favør Glimt.
    29'
    Glimt slipper med skrekken! Haikin feller Stefanescu innenfor straffefeltet, men han er avblåst for offside.
    33'
    Franskmennene sjekker om det er offside. Dette bruker de lang tid på. Foto: NTB
    33'
    Offside! Men at DET skulle ta så lang tid. Nå har det vært sovemedisin de siste 10 her.
    34'
    VG Live Bruker
    Hei, hva skal til for at Eliteserien får flere plasser i Europa og å stige på rankingen? Akkurat nå virker det som at alle fire norske lagene i Europa til sammen har gjort det bra i kvalifiseringene.
    Hvis de norske lagene opprettholder slik spill, ser det stadig lovende ut. Akkurat nå har Norge fem plasser til Europacupene i sesongen 2025/26 for eksempel.
    Sepsi prøver et langskudd. Et stykke over, men de er mer med nå.
    38'
    Wembangomo får et billig frispark like ved egen 16. Mister ball i farlig posisjon, så han reddes av dommer.
    38'
    Gulliksen skyter fryktelig høyt over. Nesten bedre prestasjon å skyte så høyt enn å treffe mål fra 18 meter.
    40'
    Lex
    Hadde smakt med Aston Villa i evt gruppespill.
    Glimt triller ball. Sepsi står høyt.
    40'
    Glimt er høyt i banen nå. Men hjemmelaget ligger godt. – Tungt for dem å løpe så mye som dette her, sier Rekdal om Sepsi.
    41'
    Faris er råsterk da han vender vekk en forsvarer, men skyter i ubalanse fra 25 meter. Burde heller ha sentret videre.
    43'
    Wembangomo blir testet på farten. Spørs om venstrekanten har gjort hjemmeleksen. Den vinner høyrebacken enkelt.
    44'
    Det er lagt til seks minutter.
    45'
    45'+2
    Stian
    Er det dårlig dekning der nede?
    Ja, beklager det altså.
    Stefanescu gir meg Frederiksberg-vibber. Er overalt her. Skyter – i klypene på Haikin.
    45'+4
    Grønbæk prøver på kombinasjonsspill, men mister ball. Glimt må restarte.
    45'+4
    45'+5
    Muligens siste som skjer denne omgangen.
    45'+5
    Corneren klareres.
    45'+6
    Det er pause. Glimt leder fortjent, men Sespi har vist at de kan spille fotball. Spennende kamp. Heng med etter hvilen!
    Jens
    Tar de med seg kort inn i gruppespill?
    Nei. Der starter de på null.
    Drfeelgood
    Hvem syns du er best av Bodøglimt og Molde?
    Bodø/Glimt.
    Straffe etter ni sekunder til Sepsi!
    46'
    I alle dager.
    46'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Odin Bjørtuft
    River i shortsen til Stefanescu som vipper en ball over Glimt-forsvaret. Rundlurer dem.
    46'
    Mål for ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe!
    ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Isnik Alimi
    Det er iskaldt gjort. Venter ut Haikin.
    47'
    Grusomt forsvarsspill av Glimt i forkant av straffen.
    47'
    Karsten
    Hva skjer om de taper begge kampene?
    Da blir det ikke noe Europa-spill.
    Stefanescu (igjen!!) farlig frempå! Får masse rom på en kontring. Måker ballen hardt, men litt til side for mål.
    49'
    Glimt har ikke startet annenomgang bra.
    50'
    Grønbæk slipper ballen fint til Pellegrino, som prøver seg. Ender i corner!
    51'
    51'
    Berg med en corner i nettveggen. Ikke bra.
    52'
    Mange svake langskudd fra begge lag i dag. Haikin som får nok en femmeter.
    52'
    Gulliksen får ikke en kompispasning av Brunstad Fet. Glimt må bygge opp angrep på nytt.
    54'
    57'
    Grønbæks corner ender hos Berg. Han prøver seg før Faris skaffer nok en corner.
    57'
    58'
    Faris lager frispark.
    58'
    Glimt styrer det meste nå.
    59'
    Spillerbytte - ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe
    Inn: Cosmin Gabriel Matei
    Ut: Isnik Alimi
    60'
    Saltnes skal straks på.
    62'
    Nesten for Bjørkan! Får mye rom ganske nærme mål. Han prøver å finne Pellegrino, men treffer ikke med pasningen.
    63'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ulrik Saltnes
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    66'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    66'
    Det er mye Glimt nå. Men de store sjansene uteblir.
    66'
    Glimt-press rundt boksen nå. Men Sepsi står godt imot.
    68'
    ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe 1 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Patrick Berg
    Målgivende: Ulrik Saltnes
    WOW! KLASSESCORING! Nicolae Paun mister ballen i en meget ugunstig posisjon. Saltnes sender en kort pasning til Berg, og det var lurt! Nummer 77 skyter fra 25 meter i lengste hjørnet. Kjempeskudd!!
    69'
    Marcus
    Hvilken kanal vil sende conference league kampene?
    Viaplay, TV3+/TV3 for gruppespill. Men returoppgjøret neste uke ser du på VG+ Sport.
    Glimt med frispark på venstresiden i banen. Kan slå inn her, Pellegrino.
    73'
    Nei da, tar det kort. Spiller på det trygge.
    74'
    Nesten 1-3! Pellegrino slår via en forsvarer. Faris på åpent mål rekker akkurat ikke kula. Blir corner.