1-1
2-1
Cordero120'+2
3-1

Hei og velkommen til dagens live-dekning av andre runde i Norgesmesterskapet i fotball mellom Alta og Tromsdalen i Finnmarkshallen.
    Disse nordnorske lagene har møttes titt og ofte i nyere tid. Sist de møttes i cupen var i 2011, også da i andre runde. Alta vant den gang 3-0. Siden har de møttes til seks ordinære oppgjør. Dagens bortelag har vunnet tre av disse kampene. Alta har trukket det lengste strået en gang, mens to kamper har endt uavgjort.
    Finnmarkingene i blått og gult måtte ta turen til Bjørneparken Kunstgress for å spille mot Bjørnevatn i cupens første ordinære runde. For å sette distansene i Finnmark i perspektiv er reisen fra Alta til Bjørnevatn enten seks timer i buss (over grensen til Finland for så å krysse grensen enda en gang), eller en flytur til Vadsø for så en tre timer lang busstur. Når man først kommer frem til Bjørneparken er det et poeng å treffe mål. Skyter man langt utenfor risikerer man å provosere russiske grensevakter. Alta fikk i det oppgjøret ikke hull på byllen før i andre omgang. Når de først fikk ett mål, scoret de to til, uten å slippe inn selv. Dermed gikk de videre til andre runde med en 3-0 seier på Bjørneparken.
    TUIL måtte reise betydelig kortere enn Alta. For andre år på rad tok Gaute Helstrup og hans menn turen over Tromsøbrua for å spille mot Fløya på Fløyabanen. Også i år skulle det bli spennende. Som i 2017 var det uavgjort etter 90 spilte minutter. I ekstraomgangene trakk Tromsdalen det lengste strået og scoret to ganger. Stillingen ble 1-3 og Helstrup kunne i år puste lettet ut.
    Dagens hjemmelag som hadde ambisjoner før sesongen om å kjempe i toppen av sin avdeling i PostNord-ligaen ligger akkurat midt på tabellen med seks poeng etter tre kamper. Etter seier borte mot Mjølner og hjemme mot Hønefoss måtte de seg slått sist lørdag borte mot Odd 2.
    Tromsdalen ligger helt sist i 1. divisjon med fattige to poeng etter fire spilte kamper. Likevel virker ikke stemningen i Tromsdalen å være særlig dårlig av den grunn. Etter at sesongåpningen mot Jerv ble utsatt har de mørkeblå og røde møtt Sogndal, Viking, Aalesund og Mjøndalen - altså antatt bedre motstand. Poengene har kommet borte mot Sogndal og nå på søndag borte mot Mjøndalen. Hjemmekampen mot Viking var et jevnt oppgjør som til slutt endte 0-2. I Aalesund ble det tap 4-0, men heller ikke da var Helstrup veldig misfornøyd med lagets innsats.
    Altas trener Bård Flovik har gjort noen endringer på laget som på lørdag tapte mot Odd 2. Unggutten Håvard Mannsverk er kommet inn i forsvar på bekostning av Runar Overvik. William Hanssen som ble byttet inn til pause i den kampen starter her i dag. Vegard Braaten som spilte 90 minutter mot Odd 2 hviles fra start.
    Gaute Helstrup har gjort store endringer på laget som spilte 0-0 borte mot Mjøndalen på søndag. I mål står Adrian Mikkelsen som også voktet buret mot Fløya. Førstekeeper Berntzen sitter i dag på benken. På venstreback er Laugsand kommet inn for Matland. Begge spissene til Tromsdalen mot Mjøndalen hviles til fordel for Tor-Martin Mienna og Elias Skogvoll. Ellers er Lars-Henrik Andreassen flyttet opp i banen fra den gang.
    En divisjon skiller lagene, men oppgjørene mellom Alta og Tromsdalen er som hovedregel jevne og intense. Temperaturen har en tendens til å bli høy og det scores som regel flere mål. Dette er et åpent oppgjør som i alle tilfeller blir spennende.
    Lagene entrer banen og er straks klare for avspark!
    Hjemmelaget skal sparke dette oppgjøret i gang.
    0'
    Alta tar avspark og går rett i angrep. Nicolaisen prøver seg på et innlegg fra dødlinja, men ballen klareres ut av bortelagets sekstenmeter.
    1'
    Dioury mister kula på egen halvdel. Mannsverk overtar ballen, men får et dårlig touch på den. Tromsdalen vinner tilbake ballen.
    2'
    Lars-Henrik Andreassen slår en lang ball i bakrom med retning Skogvoll. Sistnevnte rekker akkurat ikke ballen og den triller ut over dødlinja.
    3'
    Alta har åpnet best her i Finnmarkshallen. Tromsdalen blir løpende etter og har knapt rørt ballen.
    5'
    Mats Frede Hansen feller Abelsen på bortelagets halvdel og dommeren blåser frispark i Tromsdalens favør.
    5'
    Kampens første avslutning er det Alta som står for. Nicolaisen spilles fri i bakrom. Istedenfor å ta ned ballen prøver han å utnytte spretten på den og skyter på direkten. Mikkelsen plukker skuddet enkelt.
    7'
    Abelsen skyter fra midtpunktet til buen på utsiden av sekstenmeteren. Han sikter på høyre hjørne, men Altas keeper Rojas er med på notene. Han fanger ballen i fast grep.
    9'
    Tromsdalen er mer med i kampen nå. Alta ligger lavt, mens Tromsdalen triller ballen mellom seg.
    10'
    Ett nordnorsk lag er allerede klare for tredje runde i cupen. Mjølner slo Stjørdals-Blink 2-1 i en kamp som ble spilt tidligere i dag.
    11'
    Laugsand vinner ballen langt inne på Altas halvdel, men Alta får avverget den umiddelbare faren ved å finne sine posisjoner kjapt.
    13'
    Tromsdalen tildømmes frispark cirka 30 meter fra mål. Mathias Abelsen skal svinge ballen inn. Tromsdalen flytter opp begge stopperne sine. Frisparket klareres i første omgang, men Mienna fanger ballen kjapt opp og svinger den inn igjen. Innlegget heades ut til corner.
    14'
    Abelsen med en kort variant. Han spiller ballen til Andreassen, som slipper ballen kjapt til Lysvoll. Sistnevnte tar ett touch på ballen før han skyter hardt fra høyre hjørne av sekstenmeteren. Skuddet går midt på keeper Rojas som holder den greit.
    14'
    Alta setter Tromsdalen under høyt press og vinner et innkast nede ved venstre hjørneflagg.
    17'
    Innkastet stusses inn i boks av et Alta-hode, men der er det bare rødkledde Tromsdalen-spillere som får ballen under kontroll.
    18'
    Skogvoll dribler seg forbi to Alta-spillere med én overstegsfinte, men der stopper det også opp. Markussen får klarert ballen unna før Skogvoll finner en Tromsdalen-spiller.
    19'
    Abelsen finner Dioury på en overlapp. Dioury prøver å slå en pasning førtifem grader ut fra dødlinja til Mienna, men Mienna er satt under hardt press og et Alta-bein blokkerer pasningen før den kommer frem.
    21'
    Halve omgangen er forbi og de store sjansene har uteblitt. Alta spiller helt jevnt med Tromsdalen, men hjemmelaget har ikke skapt noe farlig enda. Bortelaget fra førstedivisjon har heller ikke vært veldig farlig frempå.
    24'
    Cordero dunker ballen diagonalt fra det ene hjørnet av Altahallen til det andre. Tromsdalens forsvars virker å ha grei kontroll på den, men Lars-Gunnar Johnsen mister ballen til den første Alta-spilleren som kommer i press. Cordero får ballen igjen og forsøker å lobbe ballen i bakrom til Nicolaisen, men Mikkelsen er våken og plukker ballen rett foran Alta-spissen. Mikkelsen går i bakken og får frispark.
    28'
    Nicolaisen finner Lund Holm. Sistnevnte skjærer inn i banen fra høyre og skyter med venstrefoten fra 18 meter. Skuddet blokkeres av Dioury og Tromsdalen overtar ballen.
    30'
    Håvard Lysvoll felles ved venstre hjørneflagg på Altas halvdel og får frispark. Abelsen skal slå ballen med innoverskru.
    31'
    Frisparket slås hardt inn i boks. Rojas er først på den. Keeperen bokser ballen rett i skuldra på Lars-Henrik Andreassen. Ballen har så retning Laugsand, men Braaten får klarert ballen unna i grevens tid.
    33'
    Nicolaisen slipper ballen til William Hansen. Hansen står plassert midt på sekstenmeterstreken rundt 18 meter fra mål. Med venstrefoten sikter han på venstre kryss, men ballen skrur utenfor mål.
    35'
    En lang ball fra Lysvoll retning Mienna bokses ut av keeper Rojas. Ballen faller så ned i bena på Lars-Henrik Andreassen som er både heldig og dyktig som tar ned ballen, forbi to Alta-spillere, og inn i Altas sekstenmeter. Der stoppes han imidlertid av en god Alta-blokkering og ballen går ut over dødlinja.
    38'
    Tromsdalen har tatt over initiativet i denne kampen. Alta ligger lavt og lar bortelaget trille ball.
    39'
    Tromsdalen beleirer Altas sekstenmeter. Hjemmelaget ligger med alle mann bak ball. Det slås inn fra høyre og Mienna prøver seg på et brassespark. Han får ikke særlig godt treff og ballen bommer på mål med noen meter, mens dommeren gir frispark til Alta for høyt spark fra Mienna.
    41'
    William Hansen tar med seg ballen mot eget mål på egen halvdel, og så slår han til og med en tunell på Mienna. Hjemmesupporterne lar seg begeistre.
    43'
    Kampens beste mulighet hittil er det bortelaget som står for. Skogvoll kommer seg forbi to Alta-forsvarere på høyre side. Han kommer veldig tett på Rojas, og det er ikke lett å se om det er et innlegg eller skudd, men Altas keeper må kaste seg kjapt ned for å fange ballen ved nærmeste stolpe.
    45'+1
    Gult kort til Alta IF
    William Arne Hanssen
    Hanssen stempler Abelsen på Tromsdalens halvdel og får se det gule kortet.
    45'+1
    45'+2
    Stian Røvig Sletner blåser for pause i Finnmarkshallen. Omgangen har vært sjansefattig, men jevnspilt. Alta åpnet best, men så kom Tromsdalen mer med i kampen. Etter hvert blir Alta liggende lavt, noe som gav bortelaget mye tid og tom. Tromsdalen var nærmest mål, men likevel ikke særlig nære. Det blir spennende å se om Helstrup gjør noen endringer for å få den scoringen Tromsdalen trenger for å slå andredivisjonlaget Alta. Altas trener Flovik ser seg nok fornøyd med sine gutters innsats hittil, og har enda et veldig levende håp om å se tredje runde i cupen. Bli værende, for andre omgang og en avgjørelse på dette nordnorske oppgjøret er like rundt hjørnet!
    Lagene er straks klare for avspark av andre omgang. Tromsdalen skal starte med ballen.
    45'
    TUIL tar avspark og mister ballen til innkast med en gang.
    46'
    Den tidligere Alta-spilleren Mathias Abelsen jobber godt defensivt og stopper et Alta-angrep på egen hånd.
    47'
    Jacobsen slår ballen inn med utoverskru, men Dioury får klarert ballen med en god heading.
    47'
    Jenssen klarerer en gjennombruddspasning rett i låret på Kristoffer Hay, men bortelaget får kontroll på ballen til slutt.
    49'
    Abelsen snubler ballen med seg forbi to Alta-spillere på høyre side. Han legger så inn mot bakerste stolpe, men der står Cordero som header ballen ut. Headingen daler ned rett foran Laugsand som ladder skuddfoten ved venstre hjørne av Altas sekstenmeter. På hel volley fyrer venstrebacken av, men forsøket er veldig dårlig. Ballen går nesten like høyt som den går langt og Rojas får ta femmeter.
    52'
    Ingen av lagene gjorde noen endringer i pausen. Kanskje har trenerne begynt å tenke på eventuelle ekstraomganger allerede nå.
    53'
    Andre omgang er veldig lik første. Tromsdalen har mest ball. Alta ligger lavt, men vinner ballen titt og ofte. Når vertene overtar prøver de å sette i gang en overganger, men disse stopper opp før de blir farlige.
    55'
    Enorm mulighet for Mienna! Lars-Gunnar Johnsen vinner ballen midt på Altas sekstenmeterstrek. Han legger ballen mellom Altas høyre stopper og back. Der kommer Mienna på løp fra venstre side. TUIL-spissen skyter på første touch cirka 15 meter fra mål. Rojas har kommet seg ut av mål og redder skuddet mesterlig. Alta-keeperen gir heller ikke retur. Kampens første store mulighet det altså.
    56'
    Spillerbytte - Alta IF
    Inn: Vegard Braaten
    Ut: William Arne Hanssen
    57'
    Inn: Dag Andreas Balto
    Ut: Magnus Nikolaisen
    57'
    Braaten stopper en TUIL-kontring på ulovlig vis og får se det gule kortet.
    59'
    Tromsdalen vinner et innkast på høyre side på Altas halvdel. Dioury kaster ballen fremover, men der er det bare spillere kledd i blått og gult. Merkelig valg av den unge senegaleseren.
    61'
    Dag Andreas Balto får sin første avslutning for kvelden. Han skyter fra hjørnet av Tromsdalens sekstenmeter, men Anders Jenssen blokkerer skuddet liggende. Tromsdalen overtar ballen.
    62'
    Etter bortelagets store mulighet er det Alta som har hatt ballen mest. Hjemmelaget klarer å spille Tromsdalen lave for første gang i dag, men sjansene uteblir.
    64'
    Mål for Tromsdalen UIL!
    Alta IF 0 - 1 Tromsdalen UIL
    Mål: Tor Martin Mienna
    Målgivende: Elias Skogvoll
    Mienna chipper ballen over keeper fra meget kort hold! Skogvoll fosser oppover høyresiden. Rundt 20 meter fra mål skjærer han inn i banen og stikker ballen mellom Alta-stopperne. Der kommer Mienna i full fart fra venstre side. Han tar ett touch og kommer veldig tett på Altas keeper Rojas. Fra seks meter chipper TUIL-spissen ballen på mesterlig vis og den sniker seg over Rojas som står frosset fast tre meter fra målstreken. Ballen går i nettet bak Rojas.
    65'
    Tromsdalen får frispark 40 meter fra mål. Abelsen går for et kjapt skudd i nærmeste hjørne, men det er veldig optimistisk. Rojas har full oversikt og plukker ballen enkelt.
    70'
    Igjen kommer Skogvoll fossende oppopver i banen, og igjen spiller han ballen til Mienna. Denne gangen er TUIL-spissen på høyre side. Mienna stopper ballen og prøver å finne Lars-Henrik Andreassen, men pasningen brytes av Altas stopper Thomas Braaten.
    72'
    Spillerbytte - Tromsdalen UIL
    Inn: Vegard Lysvoll
    Ut: Tor Martin Mienna
    72'
    Cordero skjærer inn i Tromsdalens sekstenmeter. Han slår ballen 45 grader mot Lund Holm som kommer løpende inn i boks i full fart. Foran seg har han Dioury. Så er det ikke veldig lett å se hva som skjer, men både Lund Holm og Dioury går i bakken før ballen er i nærheten av å nå dem. Dommeren peker kjapt på straffemerket til protester fra Tromsdalen-spillere.
    73'
    Alta IF scorer på straffe!
    Alta IF 1 - 1 Tromsdalen UIL
    Mål: Felix Jacobsen
    Jacobsen skyter straffen hardt opp i keeperens hlyre hjørne bak en utspilt Mikkelsen. Keeperen går riktig vei, men har ikke mulighet til å ta den.
    74'
    Gult kort til Tromsdalen UIL
    Kristoffer Hay
    Hay takler Mannsverk 22 meter fra mål og det dømmes frispark i farlig posisjon.
    77'
    Mikkelsen slenger seg så lang han er og slår Thomas Braatens frispark i stolpen! Det påfølgende frisparket tas av Thomas Braaten. Han tar lang tilfart og skyter ballen knallhardt. Ballen går gjennom muren og ned mot målets høyre hjørne. Mikkelsen slenger seg kjapt, men klarer ikke å holde ballen. Han bokser ballen i innsiden av høyre stolpe. Ballen spretter ut i feltet, men klareres ut av farlig område av en TUIL-fot.
    79'
    Etter frisparket var Skogvoll farlig frempå med en avslutning fra høyre side mot lengste hjørne, men ballen gikk en meter utenfor.
    82'
    Inn: Jo Nymo Matland
    Ut: Simon Laugsand
    Rent venstreback-bytte fra Helstrup.
    83'
    Etter noen hektisk minutter har tempoet på kampen gått ned. Det kan nærmest virke som om begge lagene har bestemt seg for at det blir ekstraomganger og sparer krefter.
    85'
    Det pågår to andre rene nordnorske oppgjør i cupen akkurat nå. På Senja er stillingen 0-0 mellom Senja og Tromsø IL, mens det i Harstad står 2-4 mellom Harstad og Bodø/Glimt.
    87'
    Lund Holm prøver å stikke ballen gjennom til Felix Jacobsen, men Anders Jenssen bryter pasningen før Jacobsen er alene gjennom.
    88'
    Matlands corner klareres på første stolpe til innkast for bortelaget.
    89'
    Alta ligger veldig lavt nå. Tromsdalen prøver å finne en åpning.
    90'+1
    Det legges til minimum tre minutter tillegsstid her i Finnmarkshallen.
    90'+1
    90'+3
    Dommeren blåser av etter 90 spilte minutter og tavla i Finnmarkshallen viser at stillingen er 1-1. Det skal altså spilles 2x15 minutters omganger etter en liten pause. Har ingen av lagene scoret mer enn det andre etter ekstraomgangene blir det straffekonkurranse.
    1. ekstraomgang
    90'
    Tromsdalen sparker i gang første ekstraomgang.
    91'
    Inn: Runar Overvik
    Ut: Håvard Mannsverk
    91'
    Andreas Markussen blir liggende etter en duell midt på banen. Flovik har gjort sine tre bytter og håper nok at Markussen kan fortsette.
    91'
    Markussen er oppe på bena igjen. Tromsdalen får starte med ballen da Matland spilte ballen ut over sidelinja når Markussen la seg ned.
    92'
    Kjempemulighet for Vegard Lysvoll! Håvard Lysvoll spiller ballen til sin tvillingbror Vegard. Sistnevnte Lysvoll tar ett touch inn i sekstenmeteren og blir satt under press fra to Alta-spillere. TUIL-spissen tar enda et touch før han sikter mot høyre hjørne og fyrer av. Skuddet er gått og Rojas klarer ikke å holde den. Dioury prøver å hælsparke ballen inn i feltet igjen, men den holder Rojas.
    92'
    Ebber ut i et elendig Vegard Braaten skudd fra seksten meter. Mikkelsen får ta femmeter.
    95'
    Inn: Sebastian Østman Ottesen
    Ut: Lars Gunnar Johnsen
    96'
    Det er full fyr i kampen nå. Begge lagene kommer til muligheter hver gang de angriper. Hittil har Tromsdalen vært nærmest.
    98'
    Balto slår ballen inn med innoverskru, men Mikkelsen har full kontroll på den og plukker ballen enkelt.
    100'
    Corneren heades kontant ut Altas sekstenmeter av Frede Hansen og Tromsdalen må starte på nytt.
    102'
    Cordero ligger nede i Tromsdalens sekstenmeter og holder seg til venstre lår. Det ser ut som en krampe.
    104'
    Cordero er på bena igjen og spillet er i gang igjen.
    104'
    Dioury mister ballen på egen halvdel og ser ingen annen utvei enn å lage frispark. Balto skal svinge ballen inn i feltet fra 45 meter. Alta flytter opp mange spillere. Balto slår ballen inn med innoverskru og Aleksander Bjørnvåg stiger til værs. Han er helt alene i lufta, men headingen er dårlig og går langt til side for mål.
    105'
    105'+1
    2. ekstraomgang
    105'
    Alta sparker i gang andre ekstraomgang. Det slås langt mot Cordero, men venstrebacken rekker ikke ballen før den triller ut over dødlinja.
    106'
    Felix Jacobsen går ned i en duell med Sebastian Ottesen inne i Tromsdalens sekstenmeter. Publikum roper på straffe, men dommer Sletner ber Jacobsen komme seg på bena igjen.
    107'
    Runar Ovenvik vinner ballen fra Dioury på Tromsdalens halvdel. Han slipper ballen til Vegard Braaten. Spissen skyter utenfor fra 18 meter.
    108'
    Matland skyter knallhardt fra skarp vinkel, men Rojas er med på notene og stopper ballen. Keeperen må gi retur, men Alta får klarert ballen unna rett foran bena til Skogvoll.
    109'
    Ottesen lager frispark nede ved Altas hjørneflagg. Der er Cordero rutinert som ser ut til å falle lett.
    112'
    Mål for Alta IF!
    Alta IF 2 - 1 Tromsdalen UIL
    Mål: Juan Manuel Cordero
    Målgivende: Eirik Lund Holm
    Cordero bredsider ballen ned i høyre hjørne! Etter flott veggspill finner Holm Cordero med en stikker mellom Tromsdalens høyre stopper og back. Cordero tar ballen inn i sekstenmeteren med ett touch og bredsider ballen i motsatt hjørne. Mikkelsen når ikke ballen og Alta tar ledelsen med syv minutter igjen av andre ekstraomgang.
    113'
    To gigantiske muligheter for Alta! Tromsdalen levner fra seg masse bakrom. Alta kontrer og kommer to mot to. Braaten har ballen og drar vekk Anders Jenssen med en skuddfinte. Alene med Mikkelsen redder TUIL-keeperen på veldig godt vis, men han må gi retur. Ballen går opp i lufta. Målet er åpent, men istedenfor å ta ballen ned, kaster Runar Ovenvik seg etter den. På halvtliggende volley blåser han ballen over mål. Der kunne kampen ha vært punktert!
    119'
    Tromsdalen har presset alle spillerne i blått og gult inn i egen sekstenmeter. Bortelaget har veldig dårlig tid, men kommer ikke til avslutning.
    120'+1
    Alta IF 3 - 1 Tromsdalen UIL
    Déja vu! Cordero bredsider ballen i hjørnet til høyre for seg på nytt! Denne gangen kommer det ikke etter veggspill. Cordero løper seg fri på venstre side. Ottesen gjør sitt for å ta han igjen, men Cordero kan ikke stoppes i dag! Igjen skjærer venstrebacken inn i sekstenmeteren. Denne gangen bredsider han ballen med litt luft under. Mikkelsen slenger seg etter den, men får ikke fingrene sine på den. Ballen går i nettmaskene og Alta er videre til tredje runde i cupen!
    120'+2
    120'+3
    Alta slår Tromsdalen 3-1 etter ekstraomganger i Finnmarkshallen. De første 90 minuttene var relativt jevne, men Tromsdalen var nærmest seier til full tid. Den første ekstraomgangen domineres av Tromsdalen, men i andre omgang vil det seg ikke i det offensive spillet. Bård Floviks menn lå lavt og kom for full kraft når de vant ballen. Cordero avgjør kampen med to avslutninger en spiss verdig. Alta er dermed videre til tredje runde i cupen. Takk for at du fulgte med. På gjensyn!