2-2
2-3
499
641

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av cupoppgjøret mellom Arendal og Start!
    Arendal på nivå tre i norsk fotball tar imot Start på nest øverste nivå til cupens andre runde. Det endte med 3-0-seier til laget fra Kristiansand da de møttes i cupen for fire år siden. Før dette har de møttes ytterligere tre ganger, hvor samtlige har endt med seier til Start. Kan det allikevel bli Arendals første seier i dag? Historisk sett har Start tidvis hatt problemer mot lokal motstand fra lavere divisjoner. Vindbjart vant 4-0 tilbake i 2015, mens Fløy slo til med 4-3 to år senere.
    I seriesammenheng er det Arendal som har hatt de beste resultatene å skilte med til nå denne sesongen. 23 poeng på de første ti kampene resulterer i andreplass, fire poeng bak ledende Moss som tapte sin første kamp for sesongen mot nettopp Arendal tidligere denne måneden. Start har på sin side plassert seg på åttendeplass i OBOS-ligaen, med ti poeng opp til Brann på topp. Gultrøyene fra Kristiansand har heller ikke vunnet siden de slo Sogndal 5-1 i midten av mai. Tre uavgjortresultater og ett tap er fasit siden da.
    Arendal slo Strømmen 2-0 for fire dager siden, og hele syv spillere byttes ut fra laget som startet dette oppgjøret. Jonatan Byttingsvik, Jonas Tillung Fredriksen, Edvard Race, Sebastian Remme Berge, Preben Skeie, Mathias Johansen og Andreas Hellum er alle ute av førsteelleveren i dag, mens sjansen gis til Birger Skjævestad, Olav Hovstad, Daniel Roppestad, Tobias Hafstad, Redon Pllana, Rasmus Lynge Christiansen og Kristian Eriksen.
    For Start sin del er det tre dager siden det endte 0-0 hjemme mot Stabæk. Allikevel gjøres det ikke mer enn tre bytter hos gultrøyene. Vito Wormgoor, Sander Sjøkvist og Eirik Schulze erstattes av Basilio Ndong, Peter Reinhardsen og Cameron Cresswell.
    Vi nærmer oss avspark i Arendal, og publikum begynner å finne seg til rette på tribunene. Det er fint vær på sørlandet i dag, selv om skyene har meldt sin ankomst. Ser vi på værprognosene hos Yr skal det være mellom 20 og 25 grader med lett bris fra nordvest gjennom kampen, så her er det bare å glede seg til cupkamp i flott fotballvær.
    Dagens hoveddommer er Ola Kellershals. Med seg langs linjene har han Steffen Tendvall Abrahamsen og Aksel Thorbjørnsen.
    Lagene er på vei ut på banen. Kampstart er like rundt hjørnet!
    1'
    Alagie Sanyang sparker det hele igang!
    1'
    Cresswell legger inn fra høyre, men går via Hovstad og til corner.
    2'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Tønnessen
    Tverrligger! Corneren er godt slått, men Robstads heading går i treverket og over.
    2'
    Jensen sleiver et utspill over sidelinjen og Arendal får innkast inne på Starts halvdel.
    3'
    Lille-Løvø tar ned ballen ved midten av banen, men får den ikke forbi Mares.
    4'
    God sjanse for gjestene! Fallenius og Sanyang kombinerer innover mot hjemmelagets 16-meter. Førstnevnte drar seg forbi Kiilerich og klemmer til, men Skjævestad varter opp med en fin redning.
    5'
    Roppestad river seg fri fra Reinhardsen på venstrekanten, men det påfølgende innlegget stoppes av Robstad.
    6'
    Start triller ball inne på vertenes halvdel, men sliter med å finne rom gjennom et lavtliggende Arendal-forsvar.
    8'
    Lille-Løvø varter opp med en tunnel på Reinhardsen nede på venstresiden, men deretter sendes ballen rett til Mares.
    8'
    Hovstad slår langt opp mot Meinseth. Ndong tar ingen sjanser og header ut til corner.
    9'
    Arendal Fotball får tildelt et hjørnespark
    Redon Pllana
    Slås mot Hovstad ved bakerste stolpe, men det blir for høyt og stopperen har ingen mulighet til å få gjort noe med den.
    9'
    Hovstad har tatt turen helt opp mot Starts 16-meter, og da blir det plutselig småfarlig når ballen mistes og Fallenius setter fart inn mot rommet han har etterlatt seg. De får imidlertid ryddet opp i tide, og gjestene får ikke noe ut av overtallet.
    12'
    Nære på for Cresswell og Start! Tønnessen løfter ballen inn fra venstre. Cresswell skal bare ta den ned og klinke til fra kort hold, men ser ikke ut til å helt klare å bestemme seg raskt nok og da spretter ballen i stedet inn til Skjævestad.
    13'
    Tønnessen og Eriksen kolliderer. Start ser ut til å kunne fortsette spillet, men dommer velger å blåse.
    15'
    Gult kort til Arendal Fotball
    Kommer sent inn i en takling på Reinhardsen. Slenger til med begge bena, og den er nok helt i grenseland. Slipper unna med det gule.
    15'
    Etter en frisk åpning fra gjestene har det jevnet seg mer ut nå. Arendal med mer ball, selv om de ikke har klart å spille seg til avslutninger foreløpig.
    17'
    Kiilerich lemper ballen inn i Starts 16-meter. Ndong mislykkes i klareringen sin, og kula går rett til Lille-Løvø. Sistnevntes innlegg mot bakerste er derimot uadressert.
    18'
    For en sjansebonanza! Det starter med Tønnessens innlegg fra venstre, som Cresswell hamrer til på ved bakre stolpe. Skjævestad varter imidlertid opp med en fin beinparade. Deretter kommer det to skudd til, det ene i blokka og det andre via et bein og over mål.
    20'
    Klareres ut.
    20'
    Kort variant. Får den tilbake, før han pisker den inn mot bakerste stolpe. Går over hele feltet og ut til femmeter fra Skjævestad.
    21'
    Spillerbytte - Arendal Fotball
    Inn: Magnus Nørby
    Ut: Daniel Alexander Roppestad
    Roppestad må kaste inn håndkleet tidlig etter å ha fått et par smeller. Magnus Nørby tar plassen hans på backen.
    21'
    Reinhardsen beveger seg innover fra høyresiden. Prøver å finne Sanyang inne foran mål med en stikker, men ballen går inn til Skjævestad.
    24'
    Tønnessen dundrer ballen inn fra venstre, men Skjævestad er ute og fanger foran Cresswell.
    25'
    Fallenius kommer seg gjennom på venstresiden av Arendals 16-meter, men er uheldig med touchen og ballen går over dødlinja.
    25'
    Arendal får frispark ved midten når Lille-Løvø går i bakken i duell med Mares.
    27'
    Hovstad klemmer ballen oppover mot Eriksen, men den går helt inn til Jensen i Start-buret.
    28'
    Lynge Christiansen felles av Robstad omtrent midt på Starts halvdel og får frispark.
    29'
    Hafstad slår inn fra høyre, men ballen ender opp bak målet til Jensen.
    30'
    Derviskadic får frispark ved midten av banen etter en duell med Torp.
    31'
    Oi oi oi! Lille-Løvø snapper ballen fra Robstad, som svarer med å rive ham i bakken!
    32'
    Rødt kort til Start
    Henrik Robstad
    Rett i dusjen for Start-veteranen! Drar Lille-Løvø ned i gresset etter å ha mistet ballen til ham rett utenfor egen 16-meter.
    32'
    Kort variant. Slås deretter inn, men Start får ryddet unna i folkehavet foran kassa.
    34'
    Lille-Løvø klemmer til fra distanse. Går rett på Jensen, som ikke klarer å holde skuddet. Heldigvis for gjestenes sisteskanse går returen rett til Mares.
    35'
    Arendal ser ut til å ha fått blod på tann etter Robstads utvisning.
    35'
    Fallenius setter fart inn i Arendals 16-meter. Går i bakken, men spillet fortsetter. Ser ut til at taklingen var på ball.
    36'
    Fallenius ligger fortsatt nede. Fikk seg en trøkk i duellen foran Arendals mål.
    37'
    Ndong med en trøkk i hodet i duell med Meinseth. Ligger nede med smerter.
    39'
    Starts venstreback er på beina igjen.
    40'
    Start forbereder bytte. Schulze ser ut til å gjøre seg klar.
    40'
    Fallenius er på banen igjen. Mulig han tester vannet og ser om han kan fortsette.
    41'
    Pllana med en fin pasning inn til Lille-Løvø. Angriperen vender om, men ballen takles ut til corner av Antonsson.
    42'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Eirik Schulze
    Ut: Oskar Fallenius
    Fallenius hinker av banen. Erstattes av Schulze.
    42'
    Kort variant. Ender med en klarering ut til et Arendal-kast.
    43'
    Lynge Christiansen hiver seg inn i duell om ballen innenfor Starts 16-meter. Feller samtidig Antonsson og gjestene får frispark.
    44'
    Antonsson har det ikke helt godt etter duellen med Lynge Christiansen. Halter litt der ute på banen.
    45'
    Mål for Start!
    Arendal Fotball 0 - 1 Start
    Mål: Cameron Cresswell
    Alle gode ting er tre for Cresswell! På det tredje forsøket sender han Start opp i ledelsen! Tønnessen slår et frispark inn mot bakerste stolpe, hvor Schulze header ballen tilbake inn foran mål. Her prøver Hovstad å klarere, men ballen går ikke lenger enn til Cresswell. Angriperen klinker til på direkten og sender ballen i mål.
    45'+1
    Cresswell med et nytt skudd fra utenfor Arendals 16-meter, men forsøket blokkeres. Deretter prøver Reinhardsen å komme til en ny avslutning, men mister ballen.
    45'+2
    Eriksen går i bakken i duell med Mares, men dommer vinker spillet videre. Svarer med å rive Start-stopperen i bakken ute på venstrekanten. Frispark til gjestene.
    45'+4
    45'+5
    Det er pause i Arendal. Start leder 1-0 mot Arendal etter de første 45 minuttene. Det var litt av en berg og dalbane vi var vitne til! Start åpnet først friskt, med et par gedigne sjanser signert Cresswell uten at det resulterte i noe på målprotokollen. Deretter jevnet det seg ut, og hjemmelaget ble invitert mer inn i kampen igjen. De fikk ytterligere blod på tann da Henrik Robstad fikk rødt kort etter å ha revet Lille-Løvø i bakken rett utenfor egen 16-meter. Deretter mistet Start enda en spiller da Fallenius måtte ut med skade. Innbytter Schulze ble imidlertid avgjørende i forkant av det ene målet vi ble servert. Innbytteren headet frisparket fra Tønnessen inn mot midten av feltet, hvor Cresswell prikket gjestene i ledelsen etter et klareringsforsøk fra vertene. Alt tyder på at vi har en spennende andreomgang i vente, så her er det bare å glede seg!
    Schulze og Antonsson er først tilbake på banen for å starte oppvarmingen til den andre omgangen. Sistnevnte ser ikke ut til å ha ristet av seg trøkken fra førsteomgangen helt. Halter litt enda, men ser ut til at han ønsker å fortsette etter hvilen.
    For Arendal skal Edvard Race og Preben Skeie inn til den andre omgangen.
    45'+1
    Hjemmelaget triller igang den andre omgangen.
    45'+1
    Inn: Edvard Race
    Ut: Sune Kiilerich
    45'+1
    Inn: Preben Skeie
    Ut: Martin Torp
    45'+1
    Ndong får frispark tidlig når han felles utenfor egen 16-meter.
    45'+1
    For en sjanse! Jensens frispark havner hos Reinhardsen på høyresiden. Backen legger inn mot Sanyang, men spissens avslutning reddes på mesterlig vis.
    47'
    Mål for Arendal Fotball!
    Arendal Fotball 1 - 1 Start
    Mål: Kristian Eriksen
    Målgivende: Håvard Meinseth
    Meinseth dribler seg gjennom nestene hele Start-laget før han serverer på sølvfat til Eriksen! Tar seg forbi både Derviskadic og Tønnessen på vei inn til gjestenes 16-meter. Legger inn mot midten av feltet hvor Eriksen hamrer inn utligningen for Arendal.
    47'
    Jensen blir liggende etter scoringen. Ser ut til at han får kneet til Mares rett i hodet.
    49'
    Start-keeperen er på beina igjen. Så får vi håpe det ikke er noe alvorlig for sisteskansen. Potensielle hodeskader må alltid tas på alvor.
    49'
    Ndong gir til Cresswell på venstresiden av Arendals 16-meter, men det påfølgende innlegget blokkeres. Førstnevnte prøver deretter selv, men Hovstad klarerer foran eget mål.
    50'
    Arendal Fotball 1 - 2 Start
    Målgivende: Basilio Ndong
    For et mål! Start er tilbake i ledelsen nesten umiddelbart! Ndong tar med seg ballen fra venstrekanten og gir videre til Cresswell på hjørnet av Arendals 16-meter. Angriperen tar ett steg innover før han hamrer til, og ballen går som et prosjektil opp i lengste kryss.
    50'
    Det skal i hvert fall ikke mangle på underholdningsverdien i denne kampen.
    51'
    Pllana prøver å gi ballen til Lille-Løvø utenfor Starts 16-meter, men Mares kommer seg foran og får klarert.
    52'
    Nørby legger inn fra venstre, men Jensen rykker ut og fanger ballen.
    53'
    Nørby utfordrer på venstrekanten, men Start får klarert ballen ut til innkast.
    54'
    Race sender ballen inn mot Lille-Løvø, men det blir for upresist og gjestene klarerer.
    55'
    Arendal jobber ballen inn i gjestenes 16-meter, men Meinseths innlegg innover går rett på Jensen.
    58'
    Cresswell prøver seg fra langt hold, men sender skuddet et stykke over mål.
    59'
    Nørby beveger seg smart inn i Starts 16-meter. Dessverre for hjemmelaget blir ikke Hovstad oppmerksom på dette, og ballen spilles i stedet ut til kanten hvor han var tidligere.
    60'
    Reinhardsen jager en lang ball langs høyresiden, men rekker ikke frem før den har krysset sidelinjen.
    61'
    Tønnessen løfter ballen inn i Arendals 16-meter, hvor Schulze og Sanyang går i veien for hverandre. Ballen går dermed over dødlinja i stedet. Kunne blitt farlig, for begge to hadde vært gjennom der.
    61'
    Pllana svinger inn fra venstre, men gjestene klarerer.
    62'
    Skeie løfter ballen inn fra venstre, men den går rett til Jensen.
    63'
    Bokses ut av Skjævestad.
    63'
    Ndong gir ballen til Schulze utenfor Arendals 16-meter, og sistnevnte svarer med en fin gjennombruddspasning til Start-backen som får slått inn fra nede ved dødlinja. Sanyang er nære ved å få hodet på den foran mål, men vertene klarerer i stedet.
    65'
    Race feller Sanyang midt på Starts halvdel og gjestene får frispark.
    66'
    Gult kort til Start
    Luc Mares
    Får det gule for drøying av tid ved et innkast.
    67'
    Pllana klemmer til fra langt hold. Tvinger frem en god redning fra Jensen som slår ballen over egen tverrligger.
    69'
    Bergan har nettopp kommet inn og involveres umiddelbart når han klarerer ut til ny corner.
    69'
    Inn: Vegard Bergan
    Ut: Emir Derviskadic
    69'
    Kort variant til Meinseth. Legger inn, men Start klarerer.
    70'
    Cresswell er for sent inne i duell med Hafstad og Arendal får frispark på høyresiden.
    71'
    Inn: Tobias Englund
    Ut: Magnus Nørby
    Nørby går ut etter å ha kommet inn tidligere i kampen. Englund erstatter ham.
    71'
    Det meldes om 1231 tilskuere i dag.
    72'
    Schulze felles av Skeie på høyrekanten og får frispark.
    73'
    Ballen løftes inn til Hafstad på venstresiden av Starts 16-meter, men midtbanespilleren blir aldri helt kompis med kula og den går over dødlinja.
    75'
    Arendal kan sette fart inn mot Starts 16-meter, men det stopper opp umiddelbart når Hafstads pasning mot Skeie på venstresiden blir for upresis.
    75'
    Arendal Fotball 2 - 2 Start
    Mål: Preben Skeie
    Målgivende: Tobias Englund
    2-2! Plutselig er det kamp igjen! Etter litt småspill uten særlig resultat på venstresiden sier Englund at nok er nok og svinger inn fra langt hold. Ved første stolpe stanger Skeie til, og ballen går utakbart inn i nærmeste hjørne.
    76'
    Schulze mottar ballen på høyresiden. Prøver seg fra langt hold når han ser Skjævestad står litt ute fra målet sitt, men forsøket går et stykke over tverrligger.
    77'
    Hafstad slår inn fra høyre. Ved motsatt side prøver Englund seg på hel volley, men bommer på ballen.
    79'
    Pllana ligger nede med krampe.
    79'
    Tønnessen slår inn fra venstre, men Sanyang kommer ikke til avslutning foran mål.
    81'
    For en sjanse for Start, men for en redning av Skjævestad! Ndong beveger seg inn fra venstrekanten. Gir til Schulze foran mål som klinker til på direkten, men Skjævestad varter opp med en mektig beinparade for å hindre 2-3! Nok en gang imponerende av Arendals 17 år gamle sisteskanse.
    82'
    Start får frispark når Johansen blir for voldsom i duell med Cresswell utenfor gjestenes 16-meter.
    84'
    Skeie har fått en smell og blør fra ansiktet. Må til sidelinjen for behandling. I øyeblikket er dermed lagene i balanse, ti mot ti.
    85'
    Arendal Fotball 2 - 3 Start
    Målgivende: Kristoffer Tønnessen
    Hat trick for Cresswell! Start er igjen tilbake i ledelsen! Tønnessen med en fin pasning rett til briten foran kassa. Skjævestad redder imidlertid det første forsøket, men returen sendes rett i garnet.
    85'
    Skeie er tilbake på banen.
    87'
    Inn: Sander Sjøkvist
    Ut: Peter Reinhardsen
    88'
    Arendal får frispark når Johansen rives i bakken ved midten av banen.
    89'
    Olav Hovstad
    Går voldsomt inn i duell med Jensen om ballen.
    89'
    Starts burvokter blir liggende etter smellen fra Hovstad.
    90'
    Jensen er på beina igjen.
    90'
    Cresswell prøver å dra seg fri på venstresiden, men blir rett og slett skjøvet til side av Edvard Race.
    90'+1
    Johansen slår inn mot Hovstad, men Ndong kommer seg foran og får headet unna.
    90'+2
    Hafstad feller Cresswell ved midten av banen og gjestene får frispark.
    90'+2
    Sanyang vinner et frispark litt utenfor Arendals 16-meter.
    90'+2
    Englund legger inn fra venstre, men Start får klarert.
    90'+3
    Race får frispark ved midten av banen etter en duell.
    90'+4
    Hovstad klemmer til fra utenfor Starts 16-meter, men sender skuddet et stykke over mål.
    90'+4
    Sanyang bruker styrken sin til å tvinge frem en takling fra Arendal-forsvaret. Får frispark ute på høyrekanten.