2-2
160
153

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Lyn i 27. serierunde av Toppserien.
    Arna-Bjørnar blir i 2024 fraværende i Toppserien for første gang siden 2005, en reise som har inneholdt både medaljer og flere landslagsspillere. 1-2-tapet mot Åsane var spikeren i kisten for et Arna-Bjørnar som har slitt i hele 2023, og syv Avaldsnes-poeng på de siste tre betyr seks poeng opp til kvalikplassen før den siste serierunden. Arna-Bjørnar tar fatt på sesongens siste 90-minutter i kjølvannet av seks strake tap, og fire tap på de siste fem hjemmekampene betyr 2-2-8 før besøket fra Oslo.
    Lyn befinner seg i sjiktet over duoen i bunn, og med trygg avstand til kvalikplasserte Avaldsnes vil man ende sesongen som nummer seks eller syv. 2023 har bydd på verken fugl eller fisk for et Lyn-lag som aldri har vært involvert i noen reell nedrykksstrid, men mangel på stabilitet har preget en sesong der man kun én gang har vunnet to på rad. 1-3-8 på fremmed gress er svake tall for et Lyn som altså blir det siste Toppserie-laget som gjester Arna i denne omgang.
    Lyns eneste borteseier inneværende sesong kom nettopp her i Arna, og inkludert 2-2-oppgjøret i Oslo i mai har Lyn nå seks på rad uten tap mot Arna-Bjørnar. Denne rekken har imidlertid kommet i kjølvannet av flere Arna-Bjørnar-seire, men i Arna er tallenes tale nokså jevne 3-2-2 før dagens oppgjør.
    Dagens hoveddommer er Marit Buhaug Folstad fra Buvik IL. Adriana Fairway og Victoria Lervik er assistentdommere, mens Markus Lille er fjerdedommer.
    Arna-Bjørnar gjør én endring fra laget som startet mot Åsane sist, og Marie Johannsdottir er inne for Linnea Sælen.
    Også Lyn med én endring fra laget som startet mot Brann, og Anna Palm tar Kamilla Melgårds plass i startelleveren.
    Arna-Bjørnar tar farvel med Toppserien på en fin ettermiddag for fotball, og oppholdsvær akkompagneres av snaut fem grader en liten time før avspark.
    Arna-Bjørnar og Lyn entrer nå Arna idrettspark. Etter snaut 20 år på øverste nivå ender 2023-sesongen med nedrykk for hjemmelaget, som i likhet med Lyn kun har æren å spille for i ettermiddag. Avspark er få strakser unna.
    1'
    Lyn innleder oppgjøret.
    1'
    En svært plagsom og noe mystisk vind her rundt avspark. Surt så det holder i Arna nå.
    1'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Julie Jorde
    Ender med duellering. Klareres.
    2'
    Man trenger definitivt ikke universitetsmatte for å komme frem til tilskuerantallet her i ettermiddag. Like glissent som det er kaldt i vinden på Arna idrettspark.
    3'
    Tette og jevne første fem minutter i Arna. Dette er altså et oppgjør mellom to lag som kun har æren å spille for.
    5'
    En pasning mot høyre blir nesten god for Johannsdottir, men det ender med 5-meter til Lyn.
    6'
    Mål for Lyn Fotball!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Julie Jorde
    Lyn setter sin første mulighet i oppgjøret, og det er Aahjem som er sikker foran Larsen! Jorde plukker til høyre i banen og er snar med å slå mot Aahjem på vel 16 meter. Der lurer spissen offsidefellen, noe som betyr fare på ferde for hjemmelaget. Aahjem tar ballen med seg videre og er sikker foran Larsen. Lyn med en tidlig ledelse i Arna!
    6'
    Arna-Bjørnar blir avblåst for offside
    Vilde Vedeler
    Det markeres for en offside til høyre i banen. Trolig Vedeler som er innenfor.
    8'
    Aahjem på ferde igjen, men forsøket blokkeres umiddelbart nær krittmerket. Kunne blitt en stor farlighet. A-B heldige etter slurv på egen halvdel.
    9'
    Julie Jorde
    Klareres i boksen.
    9'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Julie Jorde
    Lyn-frispark på 30-40 meter. Larsen skal ta serven og får også frispark i situasjonen. En nokså lav variant mot boksen der.
    10'
    Arna-Bjørnar får tildelt et frispark
    Hanne Larsen
    A-B-frispark i egen sone. Larsen tar seg av det.
    11'
    Mye Lyn de første vel 10 i Arna. Fortjent at det er gjestene som scoret først her. Fortsatt en meget sur vind for de fremmøtte på tribunen.
    12'
    Nok en Lyn-visitt, og det klemmes til fra snaut 16 meter. A-B gjør en god blokkeringsjobb og blokkerer tidlig. Gjestene langt nærmere to enn hjemmelaget er utligning så langt.
    13'
    Jorde mye med for gjestene så langt, og Lyn har virkelig tatt tak i dette. Tilbringer mye tid på hjemmelagets halvdel.
    15'
    Nevnte Jorde på et godt returløp, og A-B beholder ikke ballen lenge om de først vinner den. Lyn ser ut som et lag som har mye å spille for her.
    16'
    Julie Jorde
    Hjemmelaget klarerer til innkast i første omgang.
    17'
    Gult kort til Lyn Fotball
    Kristin Holmen
    Får det gule idet hun ser ut til å ta tak i en trøye.
    19'
    Marie Andresen
    A-B-frispark nær midten av gjestenes halvdel. Serven treffer Osa, som header et godt stykke utenfor.
    19'
    Hjemmelaget noe høyere i banen nå, men har til gode å komme til målsjanser. Har for øvrig kun to hjemmeseire i år, mens Lyn kun har seieren her i april å vise til av borteseire.
    21'
    Lyn på nok en visitt, men Røsholm Olsen får aldri avsluttet skikkelig til venstre i boksen. Rett på Larsen, som har kontroll.
    24'
    Noen av de fremmøtte nevner kulden på tribunen her. Komplett umulig å være uenig med dem i at dette er en kald fornøyelse.
    26'
    Lyn kommer vesentlig lettere fremover på A-Bs halvdel enn omvendt. Makter gang på gang å etablere spill høyt i banen.
    28'
    Lyn Fotball blir avblåst for offside
    Anna Palm
    Fine Lyn-kombinasjoner, men Palm er i offside, ifølge assistentdommeren.
    29'
    I metallet fra Vedeler, som nesten utligner for hjemmelaget! Plutselig kommer A-B til en solid målsjanse. Vedeler kommer seg fri på snaut 16 meter, hvor det klemmes til. Kanonkulen treffer tverrliggeren bak en sjanseløs Odden. Hadde vært litt av en fulltreffer. Nesten utligning mot spillets gang!
    30'
    Julie Jorde
    Rett i Larsens faste grep på en meter.
    31'
    Står 1-1 i store målsjanser her, men ingen tvil om at Lyn har vært det beste laget så langt. Gang på gang marginer unna store muligheter.
    34'
    Julie Jorde
    Ender med et forsøk fra Holmen. Et stykke over fra vel 16 meter.
    34'
    Helle Stenersen
    A-B-frispark til venstre i banen. Slås langt.
    37'
    Røsholm Olsen får plutselig skutt fra rundt 16 meter, men ballen ender et godt stykke utenfor. Ikke veldig mye som skjer her nå.
    38'
    A-B-frispark til venstre på Lyns halvdel. Serven stanges til corner.
    39'
    Arna-Bjørnar får tildelt et hjørnespark
    Anna Nigardsøy
    Stanges unna.
    40'
    Sigrid Aas
    Aas mottar et fremspill i 16-meteren, men er i offside.
    41'
    Trine Skjelstad Jensen
    Lyn-frispark utenfor egen boks. Slås kort.
    42'
    Smått dramatisk i Lyn-boksen idet Skjelstad Jensen og keeper Odden kommuniserer dårlig. Vedeler kommer til og går også i bakken. Får ikke straffe. Interessant situasjon.
    44'
    Julie Jorde
    Lyn-frispark midt på egen halvdel. Kort variant.
    44'
    Jorde med et fint fremspill mot Myrseth, som skyter rett på Larsen. Fortsatt mest Lyn i Arna.
    45'+1
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet i Arna, hvor det står 0-1 mellom Arna-Bjørnar og Lyn. Gjestene fra Oslo best så langt på Arna idrettspark. Lyn tok tak i dette umiddelbart, noe som kulminerte med Anna Aahjems ledermål allerede etter vel fem minutter. Den første halvdelen av omgangen inneholdt i det hele tatt mye Lyn, men etter halvtimen spilt var hjemmelagets Vilde Vedeler kun et tverrliggertreff unna utligning. Arna-Bjørnar har utenom dette slitt med å sette gjestene på prøver, mens et tidvis godt Lyn-lag gang på gang har vært marginer unna flere store målsjanser foran Hanne Larsen i vertskapets mål. Alt i alt en fortjent borteledelse i svært så kjølige Arna, og hjemmelaget må må nok opp flere hakk for å kunne varme de fremmøtte her.
    45'+1
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Linnea Sælen
    Ut: Mari Nyhagen
    45'+1
    Inn: Nora Nøss
    Ut: Helle Stenersen
    45'+1
    Inn: Mina Folland
    Ut: Sigrid Aas
    45'+1
    A-B innleder andre omgang.
    45'+1
    Anna Aahjem
    Et veldig sent flagg for en Lyn-spiller i offside. Muligens er det hoveddommeren som ser det sent. Kan ha vært på Aahjem tidlig i sekvensen.
    47'
    Johannsdottir med en spennende involvering til høyre i boksen. Får corner. Nesten et farlig innlegg der.
    50'
    Ender med duellering. Lyn får klarert.
    50'
    Plutselig er Jorde ganske fri og frank til høyre i banen og boksen. Skyter etter hvert ufarlig over. Den muligheten kunne blitt langt større.
    51'
    Et innlegg fra høyre treffer en feilvendt Vedeler, som har en vanskelig jobb med å avslutte. Odden kan overta for Lyn. A-B fremstår noe mer på hugget etter hvilen.
    52'
    I metallet for Holmen og Lyn, som er marginer unna 0-2! Plutselig får gjestenes nummer 23 klemt til fra interessant posisjon til høyre i boksen. Det smeller i stolpen bak en Larsen som er sjanseløs. Marginer unna at Lyn dobler ledelsen der. Enorm mulighet.
    52'
    Nok en gang er Lyn på en visitt, men denne gangen får ikke Hernes avsluttet skikkelig. Lyn gang på gang marginer unna flere store muligheter enn de to de allerede har.
    54'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Nora Nøss
    Får det gule for en takling på Sandnes Olsen.
    54'
    Julie Jorde
    Lyn-frispark til venstre i banen. Serven klareres etter kort tid unna.
    54'
    Fortsatt fremstår 0-2 langt mer sannsynlig enn 1-1 her, men A-B noe mer fremoverrettede i stilen enn tilfellet var før hvilen.
    56'
    Stine Hovland
    Stopper Aahjem på vel 16 meter. Blant årets klareste kort, og den er det nok mulig å vurdere rødt på. Spissen har ganske så klar bane mot mål. Stopperen altfor sent ute.
    59'
    Iselin Sandnes Olsen
    Lyn-frispark fra interessant hold på vel 16 meter, noe til høyre i banen. Sandnes Olsen velger å skyte, men Larsen kan nokså enkelt gå ut til sin venstre og redde. Brukbar mulighet, men absolutt et skudd sisteskansen skal ta.
    59'
    A-B noe heldige som fortsatt er 11 spillere her. Stopper Hovland kunne nok blitt sendt av banen for å få minutter siden. Som nevnt mulig å gi rødt på den.
    61'
    Johannsdottir med en fin mulighet, men Lyn slipper unna! A-Bs nummer 3 blant hjemmelagets bedre spillere etter hvilen. Her kommer hun til skudd i boksen, men dessverre for hjemmelaget ender ballen en liten halvmeter utenfor. Prøver seg fra høyre i 16-meteren, og den tar nok ikke keeper Odden. Nesten 1-1 etter et fint angrep av A-B.
    62'
    Folland med alle sjansers mor i Lyn-boksen, og der er hjemmelaget virkelig marginer unna! Innbytteren kommer nok til å huske den bommen til minst julaften. I en god A-B-periode kommer man til en ny mulighet, og denne er gigantisk. Plutselig får Folland skutt fra rundt fem meter, men dessverre for hjemmelaget skytes det langt over.
    65'
    Julie Jorde
    Ender med ny corner.
    66'
    Julie Jorde
    God serve, og Larsen får aldri slått helt unna. Ender med en del klabb og babb, før en markkryper uten mye kraft reddes av Larsen. Nesten en stor mulighet.
    67'
    A-B vesentlig mer på hugget nå enn før hvilen. Fortsatt Lyn som har ballen mest, men man er langt hvassere når man først har muligheten.
    69'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Arna-Bjørnar 1 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Marie Andresen
    Målgivende: Linnea Sælen
    Andresen iskald når muligheten byr seg, og da står det 1-1 i Arna! Folland god idet hun får lagt inn fra høyre, en serve som ender med en del klabb og babb nær krittmerket. Blant andre Sælen er involvert, og ballen ender hos Andresen rett bortenfor. Derfra er A-Bs nummer 13 nådeløs idet hun banker 1-1 i nettet bak en sjanseløs Odden.
    70'
    Arna-Bjørnar 1 - 2 Lyn Fotball
    Mål: Jenny Røsholm Olsen
    Målgivende: Kristin Holmen
    Lyn slår tilbake umiddelbart i Arna, og det er Røsholm Olsen som sender gjestene tilbake i ledelsen! I en periode med et bedre A-B viser Lyn seg effektive i den andre enden. Holmen med ballen til høyre, hvor hun slår mot Røsholm Olsen mer sentralt. Der er sistnevnte ganske så umarkert, noe som straffer seg for hjemmelaget. Ballen plasseres iskaldt i hjørnet bak Larsen. Lyn tar ledelsen for andre gang,
    71'
    Inn: Imane Chebel
    Ut: Ina Gausdal
    72'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Joshualyn Reeves
    Ut: Anna Aahjem
    75'
    Inn: Selma Olderheim
    Ut: Emma Helstad Amundsen
    75'
    Kirvil Odden
    Lyn-frispark i egen boks. Langt fra keeper Odden.
    76'
    Selma Hernes
    Får det gule idet hun stopper en A-B-kontring.
    76'
    Imane Chebel
    A-B-frispark midt på egen halvdel. Slås kort.
    76'
    Jorde med et forsøk fra et stykke ute. Ballen ender en god del meter utenfor.
    78'
    Joshualyn Reeves
    Innbytteren i en klar offside utenfor A-B-boksen.
    79'
    Arna-Bjørnar 2 - 2 Lyn Fotball
    Mål: Vilde Vedeler
    Målgivende: Anna Nigardsøy
    Vedeler prøver seg og treffer blink fra vel 16 meter! A-B og vinden omvendt proporsjonale etter hvilen her, for jo mer vinden har løyet, jo bedre har hjemmelaget blitt. Nigardsøy finner Vedeler på vel 16 meter, hvor sistnevnte til slutt velger å klemme til. Keeper Odden har noe Zalo på hanskene og får aldri slått unna ballen på strek. 2-2 i det som har blitt en målrik affære!
    80'
    A-B har som nevnt virkelig hevet seg etter hvilen her, og ser man på sjansestatistikken, er det greit at hjemmelaget får en andre utligning. Ganske så likt hva angår store målsjanser så langt her.
    82'
    Holmen med nok en mulighet, men fra vel 16 meter skytes det utenfor. Lyn har hatt mange muligheter i sjiktet rundt "halvsjanse" her. Mulig å få langt mer ut av denne.
    84'
    Nok en gang er A-B fremoverrettede, og Sælen til venstre legger lavt inn. Flere i blått fremstår nølende, men det gjør ikke Johannsdottir, som kommer inn i boksen fra andre siden. Nærmest takler ballen utenfor.
    87'
    Lyn-frispark midt på A-Bs halvdel. Slås kort. Mange fremme for gjestene nå.
    88'
    Et skudd fra nærmest "umulig" hold, men Larsen slår til corner! Jorde svært mye involvert i dag, og her gjør hun nesten det helt store. Det klemmes til fra snaut 20 meter, noe til høyre i banen, og Larsen på strek må gjøre en god redning. Nesten et stort punktum fra Lyns nummer 6 der.
    89'
    Julie Jorde
    Nok en god serve. Ender med et skudd et stykke utenfor fra langt bak i feltet.
    89'
    Julie Jorde
    Jorde i offside til høyre i banen.
    90'
    Inn: Miriam Mjåseth
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    90'
    Inn: Ida Habbestad
    Ut: Kristin Holmen
    90'
    A-B-keeper Larsen gang på gang sikker i hjemmelagets boks i dag. Levert en god siste kamp for klubben. Er som kjent på lån fra Brann.
    90'+3
    90'+4
    Marit Buhaug Folstad markerer for full tid i Arna, hvor det ender 2-2 mellom Arna-Bjørnar og Lyn. Gode siste 45 minutter sikrer hjemmepoeng i Arna-Bjørnar siste Toppserie-kamp i denne omgang. Den første omgangen var nemlig preget av mye Lyn, som tok en tidlig ledelse takket være Anna Aahjem. Borteledelsen fremstod lenge trygg også etter hvilen, men vel halvveis sørget hjemmelagets Marie Andresen for balanse i regnskapet. Jenny Røsholm Olsens fulltreffer ga Lyn ledelsen på ny sekunder senere, et ledermål som kom i det som var en periode med et bedre og bedre Arna-Bjørnar. Selv med lite å spille for, fikk man kjempet inn en andre utligning, og i det 80. minutt fastsatte Vilde Vedeler sluttresultatet til 2-2. Lyn burde nok ledet med flere enn ett etter en god første omgang, men et tappert hjemmelag kom til en rekke gode muligheter etter hvert som de siste 45 minuttene skred frem. Alt i alt en grei poengdeling i kjølige Arna, og Arna-Bjørnar har en omgang å bygge videre på i forkant av neste års 1. divisjonssesong.