1-1
1-2
274
213

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Stabæk fra Arna idrettspark! Slik sesongen har utspilt seg så langt ligger det an til at begge lag kommer til å kjempe i samme ende av tabellen i år. Selv om dette kun er den 6. runden, så kan denne kampen allerede anses som en sekspoenger.
    Dagens hjemmelag har hatt en svak start på sesongen etter å ha vunnet én kamp og tapt fire på de fem første. Det er verdt å nevne at tre av tapene har kommet mot de som kjemper helt i toppen i Toppserien; Brann, Vålerenga og Rosenborg, men det har vært stor klasseforskjell når lagene har møttes. Det sureste tapet kom derimot mot Lyn i serieåpningen på Arna idrettspark. Laget fra hovedstaten var nære på å rykke ned til 1. divisjon kun noen måneder tidligere, men mot dagens verter hadde de få problemer med å stikke av med alle tre poengene. Arna-Bjørnars eneste seier kom imidlertid borte mot Avaldsnes, da bergenserne vant komfortabelt 3-0 over Johan Arne Riises lag. Dermed ligger de på 8. plass foran kveldens oppgjør.
    Stabæk har heller ikke hatt noen kanonstart på sesongen. Tap for Vålerenga, Rosenborg og Brann, mens uavgjort mot Kolbotn og Lyn har resultert i en 9. plass på tabellen, poenget bak Arna-Bjørnar. Det har imidlertid vært en jevnere affære når bæringene har tatt imot topplagene, og Stabæk sin målforskjell viser "bare" 5-9. Til sammenlikningen er dagens hjemmelag sin målforskjell 5-16. Forrige runde gjestet de seriemestere Brann på Nadderud Stadion. Bortelaget styrte kampen, men mål fra Nora Eide Lie og Maiken Bjørndalen sikret at det stod 1-1 med drøyt ti minutter igjen å spille. Stabæk var nære på å ta sesongens første skalp, men Nora Eide Lie stanget inn sin andre på corner og sikret tre poeng til bortelaget.
    Sist lagene møttes var på Arna idrettspark i august i fjor. Hjemmelaget tok ledelsen takket være Emma Rolston og forsvarte seg heroisk resten av kampen. Stabæk hadde flere store muligheter til å utlikne, men sløseri og en meget god Moa Edrud i mål sikret at alle tre poengene ble igjen i Bergen. Etter oppgjøret så det mørkt ut for Stabæk sitt håp om å berge plassen i Toppserien, men fire seiere på de seks siste sikret kontrakten for spill i årets utgave av Toppserien. Totalt har lagene møttes 27 ganger tidligere. Begge har vunnet ni kamper hver, mens ni har endt med uavgjort. Stabæk har imidlertid et lite overtak når det kommer til målstatistikken, som viser 41-33 i favør dagens bortelag.
    0'
    Vertene sparker i gang kampen!
    0'
    Klareres.
    0'
    Arna-Bjørnar kontrer etter corneren, men det går for tregt hos hjemmelaget som til slutt må nøye seg med et innkast høyt i banen.
    1'
    Aleksic fyrer av fra 20 meter, men skuddet går noen meter til side for mål.
    2'
    Ivanovic vender opp på midtbanen før hun prøver å tre gjennom spisskollega Veglo, men pasningen fra førstnevnte er altfor hard og ender i beina til Skoglund.
    4'
    Anderdal snapper en svak pasning fra Grøndal før hun deretter drar seg inn i boksen. Stabæk-spilleren skyter lavt mot lengste, men skuddet er svakt, og Norstrøm redder greit.
    5'
    Det er gjestene som har hatt mest ball innledningsvis. Hjemmelaget ligger lavt og kompakt og venter på kontringsmuligheter.
    6'
    Anderdal prøver å tre gjennom Omarsdottir med en knallhard pasning. Spissen får en touch på ballen, men hun får ikke ordentlig kontroll på kula og mister den til Hovland.
    8'
    Nordeide Grønli med en kanon fra distanse! Kielland finner backen ute på høyrekanten med en herlig pasning. Det ser ut som Stabæk-spilleren skal ta ned kula, men hun velger heller å klinke til fra drøyt 20 meter. Skuddet er hardt og har retning mål, men Norstrøm får slått til corner.
    9'
    Bjørneboe får hodet på corneren, men headingen går i tverrliggeren og ut!
    9'
    Loennecken er sterk i duell med Hovland og kommer seg forbi midtstopperen. Deretter drar hun seg ned til dødlinjen før hun slår lavt inn foran mål, men det er ingen Stabæk-spillere som når ballen som går ut til innkast.
    11'
    Thoresen trer gjennom Loennecken som drar seg ned til dødlinjen. Stabæk-spilleren blir til slutt revet ned av Aleksic og vinner et frispark.
    14'
    Grøndal trer gjennom Ivanovic som kommer seg ned til dødlinjen. Spissen slår deretter 45 grader ut, men Kristoffersen er først på innlegget og får klarert.
    16'
    Grøndal mottar ballen ute på høyrekanten før hun gjør seg klar for å legge inn. Innlegget er upresist, og ballen går faktisk i tverrliggeren og ut.
    17'
    Arna-Bjørnar har yppet seg litt mer de siste minuttene. Hjemmelaget var anonyme det første kvarteret, men har hatt mer ball i det siste.
    18'
    Aleksic vinner ballen høyt i banen og spiller videre til Ivanovic. Spissen vender opp og avslutter mot lengste, men Skoglund får en hånd på ballen og redder til corner.
    20'
    Håpløst slått av backen, og Stabæk-forsvaret får klarert.
    20'
    Stanges unna av Kristoffersen.
    21'
    Jåstad tester skuddfoten fra omtrent 25 meter. Skuddet er brukbart, men går like over målet til Skoglund.
    22'
    Norstrøm slår langt mot Veivåg som tar ned ballen med brystet. Hun prøver deretter å vende opp, men mister kula til Kielland. Veivåg bruker så armene i et forsøk på å gjenvinne ballen, men gir kun bort et frispark imot.
    24'
    Arna-Bjørnar viser gode takter ute på høyrekanten før Jåstad til slutt trer gjennom Ivanovic. Det ser ut som spissen skal dra seg ned mot dødlinjen, men hun prøver seg på et hælspark mot Veglo istedenfor. Pettersen leser imidlertid pasningen og stjeler ballen.
    26'
    Stabæk vinner ballen høyt i banen, og Omarsdottir er nære på å komme seg fri inne i hjemmelaget sin sekstenmeter, men Ose får taklet bort kula i siste liten.
    28'
    Jåstad trer gjennom Aleksic som drar seg inn i Stabæk-boksen. Spissen avslutter fra litt skrå vinkel, men skuddet er hardt og må slås unna av Skoglund.
    30'
    Rett i armene til Skoglund.
    30'
    Thoresen slår inn mot Jönsson som har tatt løpet mot bakerste, men Hovland er først frempå og klarerer.
    31'
    Ender med ny corner til gjestene.
    31'
    Rett i armene til Norstrøm.
    32'
    Jönsson trer gjennom av Omarsdottir før hun avslutter fra død vinkel. Rett på Norstrøm og ut til enda en corner.
    33'
    Stanges unna av Veivåg.
    33'
    I kjølevannet av corneren får Kristoffersen avsluttet inne i boksen, men midtstopperen får ikke noe kraft bak avslutningen, og Norstrøm har få problemer med å redde.
    34'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Smilla Vallotto
    Ut: Siri Merete Nordeide Grønli
    Grønli byttes etter å ha trolig pådratt seg en skade, men det er vanskelig å si hva som skjedde med Stabæk-spilleren.
    35'
    Hjemmelaget triller mye ball inne på egenhalvdel, men uten mål og mening.
    38'
    Grøndal kommer seg rundt på høyrekanten før hun slår inn. Innlegget er imidlertid svakt og går rett på Pettersen som har få problemer med å banke unna.
    39'
    Anderdal er nære på å sende gjestene i føringen! Midtbanespilleren kombinerer lekkert med Vallotto ute på høyrekanten før sistnevnte mottar ballen inne i boksen. Hun drar seg fri og får fyrt av fra 14 meter, men skuddet går rett på Norstrøm som varter opp med enda en redning.
    40'
    Mål for Stabæk!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Stabæk
    Mål: Andrea Anderdal
    Målgivende: Silje Bjørneboe
    Og der sitter scoringen fra Anderdal! Midtbanespilleren mottar ballen ute på høyrekanten før hun varter opp med lekkert fotarbeid. Stabæk-spilleren drar seg forbi to motspillere, inkludert en liten tunnel på Hjelmhaug, før hun kommer til skudd fra skrå vinkel. Avslutningen er lav og knallhard, og ballen fyker inn i nettmaskene. Herlig scoring!
    41'
    Veivåg prøver å komme seg rundt ute på høyrekanten, men Arna-Bjørnar-spilleren stoppes kontant av Thoresen.
    43'
    Loennecken er svært nære på å komme til avslutning alene med keeper, men touchen til midtbanespilleren sitter ikke helt, og hun mister til slutt ballen til Grøndal.
    44'
    45'+1
    Der er det pause på Arna idrettspark - gjestene fra Bærum leder 1-0 etter en meget underholdende første omgang. Begge lag har vært gode i perioder, men Stabæk har vært best og kommet til de største sjansene. Bortelaget har brent flere muligheter, men like før pause leverte Anderdal en lekker soloprestasjon og sendte Stabæk i føringen. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Gjestene sparker i gang de siste 45.
    45'
    En svak klarering fra Norstrøm går rett i beina til Kielland som stormer fremover. Midtbanespilleren har mulighet til å skyte inn i boksen, men prøver heller å tre videre til Omarsdottir. Pasningen er imidlertid svak og går ut til utspark. Stabæk-spilleren virker svært irritert med seg selv over den avgjørelsen.
    47'
    Vallotto trer videre til Loennecken som drar av en motspiller før hun smeller til fra 18 meter. Skuddet går noen meter til side for mål.
    50'
    Midtbø legger igjen til Hjelmhaug som slår inn fra venstrekanten, men innlegget går rett i armene til Skoglund som plukker enkelt.
    51'
    Jåstad legger Kielland i bakken på midtbanen. Arna-Bjørnar-spilleren er litt heldig som ikke får det gule kortet, der. Frispark til gjestene.
    53'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Yuuka Kurosaki
    Ut: Marija Aleksic
    54'
    Loennecken kommer seg rundt på venstrekanten før hun trer videre til Omarsdottir. Spissen prøver å spille videre til Jönsson inne i boksen, men Hjelmhaug leser pasningen og får klarert.
    55'
    Vallotto finner slår inn fra høyrekanten og finner Thoresen på bakerste. Backen får avsluttet fra skrå vinkel, men Norstrøm redder greit.
    56'
    Stabæk har dominert denne omgangen så langt. Gjestene har hatt mye ball og kommet til flere gode muligheter, men Arna-Bjørnar knapt har vært innom bortelaget sin banehalvdel.
    57'
    Loennecken kommer seg fri på venstrekanten før hun drar seg innover. Midtbanespilleren kommer seg inn i boksen og har flere pasningsalternativer, men Stabæk-spilleren velger heller å skyte mot lengste. Skuddet går like over målet til Norstrøm.
    59'
    Kurosaki brenner en kjempemulighet! En svak klarering fra Bjørneboe går rett i beina til Midtbø. Kantspilleren løfter blikket før hun trer videre til Kurosaki inne i boksen. Innbytteren får avslutte upresset fra 14 meter, men klarer ikke å treffe mål.
    59'
    Corneren går via armen til Norstrøm og i tverrliggeren! Ny corner til gjestene.
    60'
    Rett i nettveggen.
    61'
    Vallotto med lekkert forarbeid når hun mottar ballen ute på høyrekanten og drar seg innover, men pasningen mot Jönsson er svak og snappes opp av Hovland.
    63'
    Inn: Madelen Holme
    Ut: Martine Midtbø
    64'
    Inn: Mina Folland
    Ut: Miljana Ivanovic
    64'
    Det virker som Stabæk har full kontroll på dette oppgjøret, men gjestene fra Bærum leder kun med ett mål, så de fortsetter å jakte enda en scoring.
    66'
    Ender i ny corner på motsatt side.
    67'
    Bankes unn av Norstrøm. Ny corner.
    68'
    Går over alt og alle. Utspark til Arna-Bjørnar.
    68'
    Veivåg slår langt mot Folland som har gått på løp i bakrom, men Pettersen er først frempå og stusser ballen videre til Skoglund i målet.
    70'
    Bortelaget kontrer, og Omarsdottir er svært nære på å sende Jönsson alene med keeper, men pasningen er litt for upresis og ender heller i armene til Norstrøm.
    71'
    Der er Arna-Bjørnar nære utlikning! Grøndal slår et fantastisk innlegg inn fra høyrekanten som Skoglund kommer ut for å plukke, men Stabæk-keeperen mister ballan, og da blir det fullt bråk inne i Stabæk-boksen. Flere Arna-Bjørnar-spillere kjemper om få sette ballen i det åpnet målet, men til slutt får Skoglund slengt seg over og fanget kula.
    72'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Mina Folland
    Ser ut som hun får det gule for angrep på keeper.
    72'
    Inn: Linn Huseby
    Ut: Maren Thoresen
    72'
    Jönsson kommer til skudd inne i boksen. Rett på Norstrøm som redder.
    74'
    Kurosaki drar seg forbi tre motspillere før hun trer videre til Holme ute på venstrekanten. Innbytteren drar seg ned til hjørneflagget og får lagt inn, men Veglo klarer ikke å styre headingen mot mål.
    77'
    Inn: Ingrid Andreassen
    Ut: Madeleine Veivåg
    78'
    Vallotto stormer fremover fra midtbanen, og til slutt velger innbytteren å teste skuddfoten fra 18 meter, men avslutningen går like til side for målet til Norstrøm.
    78'
    Arna-Bjørnar-spillerne kjemper iherdig for øyeblikket. Hjemmelaget jakter en utlikning og virker som å ha mer energi i beina enn Stabæk.
    80'
    Kurosaki med en sløv pasning som Huseby plukker opp. Gjestene har en gyllen mulighet til å kjøre kontring, men innbytteren velger heller å holde på ballen og roer ned tempoet.
    81'
    Ender med utspark til vertene.
    82'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Arna-Bjørnar 1 - 1 Stabæk
    Mål: Vilde Veglo
    Der sitter utlikningen etter en kjempetabbe fra Kristoffersen! Stabæk har egentlig full kontroll mens de triller ball i bakre rekker, men Kristoffersen er uoppmerksom og mister ballen til Veglo. Spissen kommer alene med keeper, og plasserer ballen kontant til side for Skoglund.
    84'
    Huseby kommer seg rundt på venstrekanten og får slått inn, men innlegget går over alt og alle og ut til utspark.
    85'
    Inn: Elise Lundblad
    Ut: Zara Jönsson
    86'
    Inn: Maria Sundlöv
    Ut: Silje Bjørneboe
    87'
    Vilde Veglo
    Kommer for sent inn i en takling på Pettersen.
    87'
    Arna-Bjørnar scorer selvmål!
    Arna-Bjørnar 1 - 2 Stabæk
    Mål: Marie Johannsdottir
    Omarsdottir kriger seg inn i Arna-Bjørnar-boksen før hun slår inn mot bakerste fra spiss vinkel. Innlegget er lavt og går via beinet til Johannsdottir og i mål. Stabæk er tilbake i ledelsen!
    88'
    Holme banker opp mot Folland på topp, men Pettersen kommer seg foran innbytteren og banker unna.
    90'+1
    Ose får hodet på ballen, men headingen går noen meter til side for mål.
    90'+1
    Kurosaki prøver å tre gjennom Folland med et hælspark, men Kristoffersen leser pasningen og bryter.
    90'+2
    90'+3
    Der markerer dommer Jensen for fulltid. En høydramatisk fotballkamp ender til slutt 2-1 til Stabæk. Gjestene var Bærum var klart best i andre omgang og var på vei mot en fullt fortjent seier, men fem før slutt utnyttet Veglo en blemme fra Kristoffersen og satte inn utlikningen. Dermed så det ut som Arna-Bjørnar skulle stjele ett poeng, men like etterpå var innbytter Marie Johannsdottir svært uheldig da hun satte ballen i eget mål. Dermed revansjerer Stabæk tapet fra august i fjor og rykker opp til 5. plass i Toppserien, mens Arna-Bjørnar rykker ned til 9. plass. Takk for meg!