222
209

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Stabæk i fjerde serierunde av Toppserien.
    Arna-Bjørnar har innledet sesongen med målløse første 270 minutter, og laget som de fleste har tippet nederst, har kun Kolbotn bak seg etter tøffe tre kamper. Det skal samtidig nevnes at Arna-Bjørnar har møtt både RBK og LSK Kvinner, og man møter i dag det ene av kun to lag man slo hjemme i Arna i 2023. Kun to seire på 13 hjemmekamper forteller en tydelig historie om et tøft fjorår for Arna-Bjørnar, som innledet hjemmesesongen inneværende sesong med 0-0 mot Åsane.
    I likhet med Arna-Bjørnar har også Stabæk innledet sesongen med to tap, men i tillegg til nederlag mot VIF og RBK har man fått hentet tre poeng mot Kolbotn. Bæringene er ventet i sjiktet bak de fire på topp og duoen i bunn, etter et 2023 der man endte ni poeng bak fjerdeplasserte Brann og 16 poeng foran Avaldsnes på kvalikplassen. Stabæk vant kun to av 13 på bortebane i fjor, men totalt 2-5-6 var likevel ligaens femte beste statistikk på fremmed gress.
    Stabæk har en god statistikk mot Arna-Bjørnar i nyere tid, og bæringene gjester Arna i kjølvannet av fire seire på de siste fem møtene med dagens motstander. I Arna har imidlertid bæringene kun to seire på de siste 10, en rekke som inkluderer Arna-Bjørnar-triumfer både i 2021 og som nevnt i 2023.
    Dagens hoveddommer er Sarah Fatemeh Zangeneh fra Kongsberg IF. Tomke Kathrin Poppen og Christoffer Tveit er assistentdommere, mens Bjørn Tore Tvedt er fjerdedommer.
    Arna-Bjørnar stiller med de samme 11 som mot LSK Kvinner sist.
    Stabæk med én endring fra laget som startet mot RBK, og Silje Helgesen er ute til fordel for tidligere A-B-spiller Lena Soleng Hansen.
    Stadig mer som tyder på vår også i Arna, og i dag er det fine spilleforhold med solskinn og rundt 10 grader.
    Arna-Bjørnar og Stabæk entrer nå banen i Arna. Hjemmelaget har slitt både i fjor og så langt i år, men arnabuene kan hente selvtillit fra at man slo nettopp Stabæk på denne banen i 2023. Avspark er få strakser unna.
    0'
    Stabæk innleder oppgjøret.
    0'
    Stabæk med en brukbar mulighet nesten umiddelbart! Isaksen på farten på A-Bs halvdel, hvor hun på mesterlig vis kommer seg helt til farlig sone. Der blir hun til slutt presset, men det blir likevel en farlig avslutning. Ballen ender i nettveggen bak Larsen. Ikke langt unna etter rundt minuttet.
    1'
    Gjestene med mest ballbesittelse innledningsvis. Er som nevnt bra med sol her i dag, men også en noe sur vind.
    3'
    A-B med frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    4'
    Isaksen nok en gang god på A-Bs halvdel, og denne gangen legges det inn. En lang tå fra Muhic gir corner på andre siden.
    4'
    Nok en gang marginer unna for Stabæk, men det reddes på strek! Corneren treffer Østerås, som fra meget godt hold får headet mot mål. Larsen virker utspilt, men reddes av medspiller på strek. Ikke langt unna for andre gang for gjestene i hvitt. Klart best innledningsvis her.
    4'
    A-B-frispark nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    5'
    Mål for Stabæk!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Stabæk
    Mål: Mathilde Kruse
    Målgivende: Iris Omarsdottir
    Alle gode ting er tre for Stabæk, som setter sin tredje mulighet i omgangen! Bæringene meget raske ut av startblokkene i Arna. Omarsdottir får gå og gå til venstre i banen, før hun finner Kruse sentralt. Sistnevnte får lagt til rette for skudd på snaut 16 meter, noe som betyr fare på ferde for et noe passivt hjemmelag. Ballen ender i nettet via stolpen.
    7'
    Offside for Stabæk
    9'
    A-B-frispark til venstre på egen halvdel. Kort variant.
    10'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Sofie Bjørnsen
    Stopper gjestene i mellomrommet.
    10'
    Stabæk-frispark omtrent midt på hjemmelagets halvdel. Serven stanges til corner.
    11'
    Slås inn en andre gang. Ender med 5-meter.
    11'
    Gjestene med et godt første kvarter her. Ledelsen er av det velfortjente slaget. Kunne med litt marginer hatt flere enn ett mål.
    14'
    Ballen spretter rundt i A-B-boksen. Klareres etter hvert unna.
    14'
    Arna-Bjørnar 0 - 2 Stabæk
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Monica Isaksen
    Stabæk fortsetter å kjøre over Arna-Bjørnar i Arna! Isaksen mye involvert det første kvarteret her, og her får hun rikelig med tid og rom til å forsere mot boksen. Hun slipper en perfekt pasning til Omarsdottir, som også hun får i overkant med tid sett med A-B-øyne. Setter ballen iskaldt i nettet til 0-2. Stabæk mange hakk bedre enn hjemmelaget så langt!
    15'
    Bæringene med fire store målsjanser så langt i Arna. Kan bli stygge sifre for hjemmelaget om denne trenden fortsetter.
    17'
    Stabæk vant altså kun to på fremmed gress i fjor, men her har man spilt som om bortekamper er det beste man vet. Imponerende innledning av gjestene i hvitt.
    18'
    Plukkes av Larsen.
    18'
    A-B sliter med å etablere noe som helst spill her, og gjestenes Skoglund har hatt en rolig reise så langt i Stabæk-målet.
    20'
    Sælen med et spennende initiativ for hjemmelaget, men skuddet fra et stykke ute er innom en i hvitt. Enkelt å plukke for Skoglund.
    21'
    Litt mer fart i hjemmelaget nå, og et fint løp til venstre i banen ender med et innlegg. Nigardsøy får aldri bra klem på headingen i 16-meteren.
    23'
    Nok en gang nesten for Isaksen, men Larsen redder A-B! Hele A-Bs venstreside er åpen idet gjestenes nummer 9 kommer til sin andre store mulighet for kampen. I boksen klemmes det til, et forsøk Larsen får armene på. Solid redning av sisteskansen. Fortsatt Stabæk som har de store mulighetene her.
    23'
    Gjestene med fem store målsjanser den første halvdelen av omgangen. Ganske oppsiktsvekkende tall.
    25'
    Larsen i en duell med Bjånesøy i egen sone. Får frispark. Slås kort.
    25'
    A-B har slitt særlig på sin venstreside, hvor en opplagt Isaksen er meget påskrudd. Meget skapende de første snaut 30.
    26'
    Nok en gang bra med fart i Isaksen, som regelrett parkerer flere i rødt. A-B får etter hvert 5-meter.
    28'
    Omarsdottir innenfor til venstre i banen. Gjestene gang på gang marginer unna flere farligheter.
    30'
    Ganske så brutale første 30 minutter for det unge A-B-mannskapet her. Må kjempe i en stor oppoverbakke i rundt 60 minutter nå.
    32'
    Gult kort til Stabæk
    Silje Bjørneboe
    Får det gule etter at hun er sent inne i en takling.
    32'
    A-B-frispark til venstre på egen halvdel. Langt fra Stenersen.
    33'
    A-B med en feilpasning på egen halvdel, og Omarsdottir overtar for gjestene. Foran en ryggende Hovland får hun gå og gå, før hun prøver å plassere ballen i det ene hjørnet. Et stykke utenfor. Ikke langt unna at den muligheten blir langt større.
    36'
    A-B med et par trekk idet man spiller seg ut bakfra, men nær midten av gjestenes halvdel er det stopp. Får etablert svært lite spill på Stabæks halvdel.
    37'
    Bjørnsen med et skudd for hjemmelaget, men ballen ender et godt stykke utenfor.
    37'
    Stabæk i ferd med å levere det som må være blant de klart beste 45 minuttene på fremmed gress på lenge. Best i alle spillets faser så langt.
    39'
    En del rot i A-Bs bakre rekker fører til at Østerås får skutt med en utspilt Larsen langt ute. Presisjonen blir ikke all verden. Forsøket ender langt utenfor, men ingen tvil om at bæringene ikke trenger hjelp til å komme til sjanser her.
    41'
    Stabæk tidvis ekstreme i gjenvinningen, og spesielt nevnte Isaksen stresser A-B gang på gang. Stenersen må slå ballen unna nesten umiddelbart.
    43'
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Arna idrettspark, hvor det står 0-2 mellom Arna-Bjørnar og Stabæk. Bæringene i hvitt klart best i solskinnet i Arna. Monica Isaksen sørget nesten for borteledelse allerede etter minuttet, en mulighet som står igjen som et frampek på hva de fremmøtte hadde i vente. Mathilde Kruse sørget nemlig for 0-1 etter snaut 10 minutter, og gode Stabæk ga seg definitivt ikke med det. I rekken av flere gode muligheter fikk Iris Omarsdottir doblet ledelsen etter kvarteret, en scoring som ble avløst av flere gode muligheter for bortelaget. A-B har tidvis slitt stort mot et opplagt Stabæk-lag, og fremover i banen har dagens vertskap til gode å komme til nevneverdige muligheter. Alt i alt en oppskriftsmessig borteledelse i Arna, og A-B må opp flere hakk for å kunne gjøre dette spennende.
    45'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Vilde Veglo
    Ut: Ada Henschien
    45'
    A-B sparker i gang andre omgang.
    45'
    Omarsdottir i en tidlig offside for gjestene.
    47'
    Ender med at Skoglund plukker i egen sone. Får så frispark. Trenger medisinsk tilsyn.
    48'
    Skoglund er med videre og slår frisparket i egen 5-meter kort.
    49'
    Bjånesøy får skutt etter et fremspill, men Larsen er nokså enkelt nede til sin høyre. Slår til corner. Gjestene kommer ganske enkelt til skudd der. En slags halvsjanse.
    51'
    Heades videre i boksen. Stabæk holder ballen i laget og får til slutt en andre corner.
    51'
    Klareres unna i første omgang.
    52'
    Stabæk med mange spillere fremme etter cornersituasjonene. Fortsatt gode i gjenvinningsfasen.
    53'
    Bjørnsen med et skudd som barberer tverrliggeren! Noe ut av intet kommer A-B til en mulighet, den første store for kampen. Bjørnsen befinner seg langt ute, men velger likevel å prøve lykken. Ballen får en interessant retning, men Skoglund kan se at den ender over. Hadde vært godt for kampen med en redusering der.
    54'
    Bokses til ny corner foran i 5-meteren. Vinden tar nok tak i ballen.
    56'
    Kort variant. Blir så et innlegg Larsen plukker.
    56'
    Stabæk-frispark til venstre i banen. Kort variant.
    58'
    Nærmer oss timen spilt, og ingenting som tyder på at A-B har et comeback i seg her. Sliter med å etablere spill på gjestenes halvdel med rundt en halvtime igjen å spille.
    59'
    Inn: Linnéa Laupstad
    Ut: Malin Dalsgård
    59'
    A-B med et par trekk sidelengs idet man prøver å finne åpninger, men balltempoet er lavt. En enkel øvelse å sideforskyve for gjestene.
    61'
    Stabæk-frispark til venstre på egen halvdel. Slås langt.
    62'
    A-B på en visittt nær Stabæk-boksen, og fra vanskelig hold klemmes det til. Et godt stykke utenfor.
    63'
    Lur variant mot Bjørnsen, som får avsluttet fra spennende hold på snaut 16 meter, et stykke til venstre i boksen. Treffer urent. Får skutt fra et av de beste holdene hjemmelaget har kommet til i dag.
    63'
    Et par bedre minutter for A-B, som kan se at Nigardsøy får skutt fra brukbart hold noe til høyre i banen. Skoglund redder, men ser ut til å gi en liten retur. Inspirerende for A-B.
    66'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Meryll Abrahamsen
    Ut: Iris Omarsdottir
    67'
    A-B-frispark rett inne på egen halvdel. Slås kort.
    67'
    Stabæk-frispark nær egen boks. Slås kort.
    68'
    A-B står bra på her, men man sliter fortsatt med å komme til klare målsjanser. Tilbringer klart mer tid på gjestenes halvdel nå enn før hvilen, selv om det sier like mye om hvor svake de første 45 minuttene var.
    69'
    Begynner å bli en stund siden forrige gang Stabæk var frempå, men kampbildet bærer naturligvis preg av stillingen. Virker å kontrollere dette greit.
    71'
    A-B-frispark et par meter inne på Stabæks halvdel. Keeper Larsen fremme for å slå, men serven har for mye kraft. 5-meter til Skoglund.
    71'
    A-B med en betydelig mengde ballbesittelse nå, men som nevnt bærer dette kampbildet preg av stillingen. Sliter med å skape ting i den siste tredjedelen.
    73'
    Stabæk på en visitt, men et innlegg ender i nettveggen. I sum lite å skrive hjem om fra Arna nå.
    75'
    Lång med fremover, men det markeres for offside.
    77'
    Sælen setter fart på til venstre i banen, men Stabæk kommer i balanse før det rekker å bli farlig.
    78'
    Hjørnespark til Arna-Bjørnar
    79'
    Inn: Alva Skåla
    Ut: Emma Sivertsen
    79'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Arna-Bjørnar 1 - 2 Stabæk
    Mål: Anna Nigardsøy
    Målgivende: Sofie Bjørnsen
    Nigardsøy med en lekker scoring for A-B, som får redusert i Arna! Corneren ser ut til å bli klarert unna, men det er før Bjørnsen får lagt inn på nytt fra sin posisjon i returrommet. Pasningen viser seg som perfekt for Nigardsøy, som varter opp med en lekker avslutning på direkten. Ballen ender i Skoglunds høyre hjørne. Flott redusering der.
    80'
    Inn: Elida Kolbjørnsen
    Ut: Monica Isaksen
    80'
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Fanny Lång
    80'
    Abrahamsen på ferde kort tid etter scoringen imot, men etter at et første forsøk blokkeres, plukker Larsen greit det andre.
    82'
    Stabæk-frispark til høyre i banen. Serven klareres unna.
    84'
    Stabæk-frispark til høyre på A-Bs halvdel. Serven ender med en offsideavvinking.
    86'
    Helle Stenersen
    Stopper Stabæk på vei fremover på hjemmelagets halvdel.
    86'
    Flere involvert idet serven kommer, men muligens Rasmussen det markeres på.
    86'
    Loennecken med en stor mulighet for Stabæk, men Larsen er med på notene! Plutselig er det rikelig med rom i og rundt A-B-boksen. Stabæks nummer 4 er fremme på en visittt og får avsluttet, men Larsen varter opp med en stor redning. Ikke langt unna 1-3 der. Bør egentlig sette den.
    87'
    A-B har altså klart å sørge for litt sen spenning, selv om den slags så lite sannsynlig ut tidligere i omgangen. Det spørs om comebacket kom noe i seneste laget her.
    90'
    TIl og med keeper Larsen fremme for A-B nå. Serven klareres i første omgang.
    90'+1
    A-B skal ha ros for hvordan man har kjempet og stått på etter to tidlige imot her. Bra med energi i det unge hjemmelaget på overtid.
    90'+2
    90'+5
    Sarah Fatemeh Zangeneh markerer for full tid på Arna idrettspark, hvor det ender 1-2 mellom Arna-Bjørnar og Stabæk. Gjestene fra Bærum rir av den sene stormen og sikrer tre fortjente bortepoeng i Arna. Det var i aller høyeste grad før hvilen Stabæk la grunnlaget for triumfen, for 0-2 var ikke et mål for mye etter sjanserike første 45 minutter sett med Stabæk-øyne. Gjestenes ledelse fremstod sikker etter hvert som den andre omgangen skred frem, men en lekker avslutning fra Anna Nigardsøy i det 81. minutt sørget for litt sen spenning i Arna. A-B slet mot et godt Stabæk-lag før hvilen, første 45 minutter som ble avløst av en andre omgang av den langt mer oppløftende sorten for det unge hjemmelaget. Alt i alt en fortjent borteseier for et tidvis godt Stabæk, som i grunn burde avgjort dette i løpet av den svært gode første omgangen.