1-4
6 928
10 463

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til livedekningen av FA Cup-kampen mellom Aston Villa og Liverpool!
    Lagoppstillingene er inne:
    Liverpool (4-3-3): Kelleher - N. Williams, R. Williams, Fainbho, Milner - Jones, Henderson, Wijnaldum- Salah, Minamino, Mané.
    Aston Villa stiller med et reservelag etter at det har vært et covid-19 utbrudd rundt førstelaget. Jeg skal innrømme at jeg ikke helt har kontroll på formasjonen, men det er disse 11 som skal spille: Onódi, Bridge, Revan, Walker, Rowe, Chrisene, Barry, Kesler, Sylla, Raikhy, Bogarde.
    Altså et ganske så sterkt Liverpool, i tillegg til en benk med en rekke stjernespillere. For Aston Villa er det syv spillere fra U23-laget og fire spillere fra U18-laget som spiller, og Liverpool er naturligvis store, store favoritter i kveldens kamp.
    Callum Miles Rowe er den eneste av Aston Villa-spillerne som er født før 2000. Venstrebacken er født 2. september 1999 og er med sine 21 år den eldste spilleren til Villa i dag.
    Liverpool starter med ballen.
    1'
    Liverpool som styrer fra start, som forventet.
    2'
    Mål for Liverpool!
    Aston Villa 0 - 1 Liverpool
    Mål: Sadio Mané
    Målgivende: Curtis Jones
    Der sitter den første! Fint innlegg fra Jones fra høyre. Mané header ballen lekkert i mål fra syv meter.
    4'
    Mané får seg en trøkk etter scoringen. Fikk den ene Villa-forsvareren hardt inn i ryggen, men ser foreløpig ut til at han klarer å fortsette.
    5'
    Klopp prøver å få kontakt med Mané ute på banen og viser byttegnet kombinert med et spørrende ansiktsuttrykk. Ser ut til at han får beskjed om at det går bra enn så lenge.
    6'
    Så er det Milner som ligger nede. Får albuen til Kesler i ansiktet.
    7'
    Milner kommer seg også opp igjen på beina og fortsetter.
    7'
    Kjempemulighet for Wijnaldum! Salah vipper ballen inn i 16-meteren. Der løper Wijnaldum seg fri og han skal bare plassere ballen bort i hjørnet, men skyter like over.
    10'
    Henderson går på et løp inn i boksen, men pasningen mot kapteinen blir for hard. Total énveiskjøring så langt, som forventet.
    13'
    Salah vinner ballen inne i 16-meteren, men kommer seg ikke forbi Bridge, som får klarert til kast.
    15'
    Wijandum legger inn med utsiden. Sylla får klarert.
    15'
    Så er det Milner som legger inn. Igjen får det unge Villa-forsvaret klarert.
    16'
    Villa vinner ballen gunstig, men må vende hjem igjen. Liverpool overtar igjen når den lange ballen slås opp.
    18'
    Barry setter inn et høyt press og tvinger Rhys Williams til å slå ballen ut til kast.
    19'
    Kesler løsner skudd fra 20 meter, men treffer bare Liverpool-blokka.
    19'
    Et par gode Liverpool-kombinasjoner og Wijnaldum kommer inn i farlig rom. Skuddet fra 18 meter går ut via en Villa-spiller og ut til hjørnespark.
    22'
    Tas kort. Milner løfter inn, men uten å treffe noen medspillere.
    22'
    Nytt hjørnespark for Liverpool.
    22'
    Ny kjempemulighet! Etter hjørnesparket baller ballen ned i beina til Fabinho, som tvinger frem en god redning fra Onódi. Mané kommer på returen, men fra skrått hold får igjen Villa-keeperen akkurat avverget.
    24'
    Villa kontrer og får et hjørnespark, men får ikke noe ut av det.
    24'
    Neco Williams kommer seg til innlegg. Bridge beiner unna til hjørnespark.
    25'
    Fabinho går høyste inne i feltet, men headingen går et stykke over mål.
    26'
    Fint Villa-angrep. Chrisene vinner ballen gunstig og hjemmelaget skaper trøbbel for Liverpool. Jones må til slutt heade ut til et hjørnespark.
    27'
    Slås langt bak i feltet. Der kommer Revan, men Rhys Williams skjermer ham såpass godt at han ikke får styrt headingen mot mål på noe vis.
    29'
    Milner kommer seg inn i 16-meteren og slår inn mot Salah. Egypteren får hodet på ballen, men får ikke noe kraft i headingen og Onódi får enkelt tak i ballen.
    29'
    Liverpool kommer fint fremover. Salah legger til Henderson, som prøver å legge ballen videre til Wijnaldum - som står klar til å styre ballen i mål - men Sylla kommer skliende inn og får ballen unna.
    31'
    Liverpool kommer fire mot tre. Salah kan spille til både Mané, Minamino og Jones, men går for skuddet fra 15 meter. Onódi er raskt nede og får slått til hjørnespark.
    36'
    Fabinho header ballen mot Salah, som fyrer til på volley. Treffer vel mer luft enn ball der, Salah. Ballen humper enkelt inn til Onódi.
    36'
    Milner skyter fra 25 meter. Retningen er god, men det er for høyt og går et stykke over mål.
    38'
    Jones spiller langt opp mot Salah. Han får ikke helt ballen med seg i medtaket og Rowe kommer godt nok inn i duellen til at han holder Salah unna.
    41'
    Mål for Aston Villa!
    Aston Villa 1 - 1 Liverpool
    Mål: Louie Barry
    Målgivende: Callum Rowe
    1-1! Aston Villas unggutter har ikke tenkt til å gi seg her! Barry løper seg lekkert fri fra Rhys Williams og alene med Kelleher setter han ballen trygt ned i hjørnet. 17-åringen sørger for at lagene er like langt på Villa Park.
    41'
    Gult kort til Liverpool
    Curtis Jones
    Stanser en Villa-kontring.
    44'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Hjørnespark for Liverpool.
    45'+1
    Henderson skyter fra 20 meter og får et godt treff. Inne foran mål styrer Mané nesten ballen i mål, men Villa får ballen unna.
    45'+1
    Jones med et herlig skudd fra 20 meter, men igjen er Onódi med på notene og slår ballen unna.
    45'+2
    Da var vi halvspilt! Liverpool tok ledelsen oppskriftsmessig etter tre-fire minutter og har hatt flere gode muligheter til å øke ledelsen, men like før pause var det altså Louie Barry som kontret inn 1-1.
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Thiago
    Ut: Jordan Henderson
    Liverpool gjør et bytte i pausen. Inn med litt mer kreativ kraft på midtbanen.
    46'
    Salah finner Minamino inne i boksen. Revan kaster seg ned og får blokkert. Milner skyter fra 25 meter, også det blir blokkert. Ut til hjørnespark.
    49'
    Tas kort. Milner kommer seg inn i feltet og legger inn. Ut til nytt hjørnespark.
    50'
    Heades unna.
    50'
    Milner kommer seg rundt på kanten og slår inn. Rowe header ut til hjørnespark.
    52'
    Fabinho får stå mutters alene foran mål, men fra syv meter header han rett på Onódi!
    52'
    Thiago spiller gjennom mot Salah, men litt for mye kraft og ballen går ut til utspark.
    53'
    Salah setter ballen i mål etter en strålende Liverpool-angrep. Thiago legger til Willams, som finner Salah foran mål. Egypteren flikker rett på Onódi og pirker inn returen, men det blåses for angrep på keeper. Det ser riktig ut.
    54'
    Liverpool har skrudd opp tempoet nå. Skaffer seg et hjørnespark.
    56'
    Tar det kort og holder i ballen.
    56'
    Mané kommer seg til skudd inne i 16-meteren, men det går via en Villa-forsvarer og ut til hjørnespark.
    58'
    Villa får klarert.
    58'
    59'
    Firmino og Shaqiri gjør seg klar for bortelaget.
    59'
    Hjørnesparket tas kort igjen. Milner skyter ballen inn foran mål, men igjen er det et Villa-bein som er først på ballen.
    60'
    Aston Villa 1 - 2 Liverpool
    Mål: Georginio Wijnaldum
    Målgivende: Takumi Minamino
    Der sitter den for Liverpool. Holder trykket oppe og Minamino legger ut til Wijnaldum, som bredsider ballen bort i hjørnet.
    60'
    Inn: Roberto Firmino
    Ut: Takumi Minamino
    62'
    Inn: Xherdan Shaqiri
    Ut: Curtis Jones
    62'
    Spillerbytte - Aston Villa
    Inn: Brad Young
    Ut: Benjamin Chrisene
    62'
    Aston Villa 1 - 3 Liverpool
    Målgivende: Xherdan Shaqiri
    Shaqiri legger inn i feltet og der dukker Mané opp igjen. Header ballen i en bue over Onódi og Liverpool virker til å ha full kontroll.
    63'
    Aston Villa 1 - 4 Liverpool
    Mål: Mohamed Salah
    Nå renner det inn! Shaqiri spiller til Salah, som vender opp og skyter mellom beina til Bridge og lekkert ned i hjørnet.
    65'
    Inn: Myles Sohna
    Ut: Lamare Bogarde
    69'
    Inn: Hayden Lindley
    Ut: Arjan Raikhy
    69'
    God Liverpool-sjanse. Mané kommer seg til skudd fra fem meter, men Revan får blokkert.
    69'
    Inn: Alex Oxlade-Chamberlain
    Ut: Mohamed Salah
    74'
    Inn: Divock Origi
    Ut: Sadio Mané
    75'
    Inn: Edward Rowe
    Ut: Jake Walker
    75'
    Kampen har dødd litt ut igjen etter de tre scoringene.
    77'
    Origi skyter fra 25 meter, men mer eller mindre rett på Onódi.
    78'
    Det har vært mye stopp i spillet det siste kvarteret og flyten i kampen bærer preg av det.