12 154

Ble dekket av Andreas Jørgensen

God fotballsøndag! Om en drøy time er det klart for Premier League-oppgjøret mellom Aston Villa og Manchester United!
    En godbit dette mellom 5.- og 6. plassen på tabellen!
    Aston Villa ligger riktignok hele åtte poeng foran rivalene fra Manchester, så en god luke har det blitt fra Manchester United og opp til topp fem plasseringene.
    En seier i dag vil krympe den luken betraktelig, og United kan fortsette en så langt veldig god februar. 4-3 slo de Wolves på bortebane etterfulgt av en solid 3-0-seier over West Ham på Old Trafford. Villa på sin side ønsker nok å revansjere FA-cup-exiten fra midtuken. 1-3 tapte de for Chelsea.
    VG Live svarer
    Wilhelm
    Kva er laga
    Lagoppstillingene kommer om ti minutter. 16:30.
    Manchester United-manager Erik ten Hag sjekker baneforholdene på Villa Park. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB
    Lagoppstillingene er inne!
    Aston Villa (4-2-3-1): Martinez - Moreno, Lenglet, Carlos, Cash - Luiz, Kamara - Ramsey, McGinn, Bailey - Watkins
    Manchester United (4-2-3-1): Onana - Shaw, Varane, Maguire, Dalot - Casemiro, Mainoo - Rashford, Fernandes, Garnacho - Højlund
    Der er kampen i gang på Villa Park!
    1'
    Aston Villa har gått friskt til verks her i innledningsminuttene.
    4'
    Lite ball på United enn så lenge.
    4'
    United kommer på kontring!
    6'
    Så er det offside på Højlund.
    6'
    4183 stemmer
    Stor United-mulighet! Rashford drar seg forbi to-tre Villa-menn før han spiller ut til Garnacho. Sistnevnte prøver å finne Højlund inne foran åpent mål, men Villa får avverget.
    9'
    Hjørnespark til Manchester United
    9'
    Får ingenting ut av første corner, men får en mulighet til.
    11'
    Maguire er først på ball, men headingen går over.
    11'
    Ny kjempesjanse! Villa spiller seg inn i voldsomt trøbbel. United sitt press belønner seg. Bruno Fernandes triller ballen frem til Højlund, men dansken får ikke til en skikkelig avslutning. Over mål. Dette kan ikke Villa holde på med om de ikke vil slippe inn mål.
    12'
    Offside på United igjen. Tredje gang på et snaut kvarter.
    14'
    Levon
    Hvem er det som blir buet og hvorfor?
    Onana blir i hvert fall buet på når han bruker lang tid på femmeter - om det er det du sikter til.
    Frispark til United.
    16'
    16'
    Mål for Manchester United!
    Aston Villa 0 - 1 Manchester United
    Mål: Rasmus Højlund
    Målgivende: Harry Maguire
    Det kommer på dødball! Manchester United tar ledelsen! Harry Maguire vinner hodeduellen soleklart i feltet og header ballen mot mål. Der har Rasmus Højlund sneket seg fra og styrer ballen mellom beina på Martinez.
    17'
    For et skudd! John McGinn fyrer av en rakett mot Onana som ikke kan gjøre annet enn å slå ut til corner. Det er en god redning på et godt skudd!
    24'
    Hjørnespark til Aston Villa
    24'
    Villa-sjanse igjen! Onana står i veien også denne gangen. Watkins spilles gjennom av McGinn og er alene mot Onana, men kameruneren er lynraskt ute og redder før han kolliderer stygt med en av sine egne.
    25'
    Og Villa fortsetter å stresse Manchester United! Ramsey kommer seg til en brukbar mulighet, men skuddforsøket er svakt og spretter ut til side for mål.
    27'
    Frispark til United på egen halvdel. Casemiro felles stygt.
    29'
    Manchester United spiller seg fint ned langs høyre side til Garnacho. Argentineren prøver et innlegg mot Højlund, men det blir litt i lengste laget.
    32'
    Ola S
    Hvem har vært best den første halvtimen?
    Aston Villa åpnet best, men Manchester United tok mer og mer over frem til de satte 1-0. Etter det har det meste handlet om Aston Villa som har kommet til flere gode muligheter. En ganske jevnspilt omgang så langt, vil jeg si.
    Manchester United kan kontre!
    34'
    Aston Villa er i ubalanse!
    34'
    ... men United løser det dårlig og sløser bort en god mulighet. Villa med ball.
    34'
    Igjen kommer Villa til en god sjanse, men skuddet til Douglas Luiz blokkeres. De får store rom å boltre seg på på Uniteds halvdel, hjemmelaget. Manchester United holder enn så lenge unna.
    35'
    Casemiro lager frispark når han feller Cash på vei fremover.
    37'
    Gult kort til Manchester United
    Casemiro
    38'
    Får også kort for den, Casemiro, og brasilianeren er langt fra enig i det. Reprisene viser at det er minimalt med kontakt, så gult kort er nok i strengeste laget.
    38'
    Bob Nilsen
    Kan du vær så snill å si hvor Aston Villa er fra jeg er ihuga fan av dem?!?!
    Birmingham
    Fem mål på fem kamper. Rasmus Højlund setter 1-0 mellom beina på Martinez. Foto: CARL RECINE / Reuters / NTB
    40'
    41'
    Villa klarerer!
    42'
    Det blåses offside inne i feltet på den corneren.
    42'
    Manchester United holder på å rote det til bakerst og Onana kan ikke annet enn å banke ballen ut til innkast for Aston Villa.
    43'
    Frispark til Aston Villa. Bruno Fernandes tar ball, men sklitakler med for mye kraft, mener dommer Robert Jones.
    44'
    McGinn ser at Onana står langt ute og går for en frekk variant på frisparket. Kapteinen prøver å lure ballen inn i nærmeste, men Onana henger med.
    45'
    45'
    Det legges til fire minutter.
    45'+1
    Får ingenting ut av det hjørnesparket, Villa.
    45'+1
    Villa presser på for noen siste muligheter før pause her!
    45'+2
    Manchester United får femmeter.
    45'+3
    45'+3
    Går for en kort variant, United. Det var et dårlig valg. Villa snapper opp ballen og kan kontre. Det resulterer i frispark og gult kort til Mainoo.
    45'+3
    Frispark til Villa.
    45'+5
    Kobbie Mainoo
    45'+5
    Gult kort til Aston Villa
    Clement Lenglet
    Clement Lenglet får gult kort for protester.
    45'+5
    Pause på Villa Park. Manchester United leder 1-0 etter at Rasmus Højlund scoret i sin femte kamp på rad. Aston Villa har vært nære, men Onana står godt i United-målet. Straks tilbake med annenomgang!
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Victor Lindelöf
    Ut: Luke Shaw
    46'
    Annenomgang sparkes i gang!
    46'
    Manchester United går rett i angrep. Marcus Rashford dribler seg nesten helt gjennom, men mister oversikt over ballen like før han skal avslutte. Martinez plukker ballen enkelt.
    46'
    FOR EN SJANSE FOR VILLA! Ollie Watkins får ballen fra Cash tre meter fra mål og avslutter på ett touch. Avslutningen går rett på Onana som redder med brystkassa.
    48'
    Der er United heldige som slipper unna!
    48'
    Garnacho går for skudd. Via et Villa-bein og ut til corner.
    50'
    Villa spiller seg fint frem i banen, men slurver litt på siste tredjedel og mister momentum. Fremdeles massevis av rom mot gjestene her.
    54'
    54'
    Brytekamp mellom Diego Carlos og Lindelöf.
    54'
    Lindelöf stusser ut til ny corner for Villa.
    55'
    Benjamin
    Hvorfor ble Shaw bytta ut tidlig?
    Skade.
    59'
    United går for en kort variant igjen. Denne gangen lykkes de bedre, men innlegget fra Mainoo klareres.
    59'
    Leon Bailey! Villa går på kontring etter corneren med et énmannsangrep. Bailey river seg løs fra samtlige i United-forsvaret og klarer så vidt ikke å treffe Watkins med den avgjørende pasningen helt fremme hos Onana.
    60'
    Frispark til Manchester United.
    61'
    Matty Cash
    61'
    Sjansene kommer på løpende bånd fra Villa, men avslutningene sitter ikke helt.
    62'
    Så er det United sin tur til å kontre!
    63'
    Garnacho spiller inn til Bruno Fernandes som hamrer til fra utsiden av 16-meteren, men den ryggsekken er tung. Langt over fra portugiseren!
    63'
    Johan
    Har watkins vært nære noen mål. Trenger fantasypoeng
    Watkins har vært nærmest mål av samtlige Villa-spillere. Han har hatt flere gode muligheter, men Onana har stått meget bra i Manchester United-målet.
    Villa kjører virkelig på her nå!
    66'
    Spillerbytte - Aston Villa
    Inn: Moussa Diaby
    Ut: Boubacar Kamara
    66'
    66'
    Ny corner til Aston Villa.
    66'
    Mål for Aston Villa!
    Aston Villa 1 - 1 Manchester United
    Mål: Douglas Luiz
    Målgivende: Leon Bailey
    Der sitter den endelig for Aston Villa! Hjemmelaget vinner alle dueller i boksen og Manchester United makter ikke å klarere skikkelig. Til slutt kan Douglas Luiz styre ballen i nettaket et par meter fra mål.
    66'
    MarkusN
    Er det så klasseforskjell som statistikken tilsier? Ser ut som om United blir valset over
    Det har vært ganske store forskjeller i annenomgang. Aston Villa har hatt en rekke gode sjanser, mens Manchester United sliter med å komme til like gode muligheter.
    Og der er det nesten så Manchester United svarer med én gang! Garnacho tar med seg ball helt frem til Villas 16-meter og prøver å plassere inn 2-1. Et par centimeter til side for mål!
    70'
    Inn: Scott McTominay
    Ut: Marcus Rashford
    73'
    Fint innlegg fra Dalot til Garnacho som står umarkert på bakre. Skuddet blir blokkert.
    75'
    Sjanse til Douglas Luiz. Skummel klarering fra Dalot i egen boks, ballen havner i bena på Luiz, men han får aldri et godt treff på ballen. Onana med god kontroll.
    77'
    Kontring til Villa. McGinn spiller fri Diaby på høyre flanke, men kantspilleren får et dårlig treff. Skuddet går over mål.
    79'
    Også United har skapt mest på sin høyreside de siste minuttene. Dalot har markert seg på godt og vondt i begge ender av banen i denne perioden.
    80'
    Kontring til United! Fernandes spiller Garnacho. Garnacho går innover i banen og får avsluttet rett utenfor 16-meteren ganske fritt. Blir et dårlig skudd.
    82'
    Ekkel pasning fra Onana til Maguire, som får mann i rygg umiddelbart. Ser litt halvskummelt ut, men Maguire klarer å spille seg fri.
    85'
    Aston Villa 1 - 2 Manchester United
    Mål: Scott McTominay
    Målgivende: Diogo Dalot
    Dalot treffer McTominay presist på bakre. McTominay er overlegen mot Cash i lufta og sender United opp i ledelsen!
    85'
    Inn: Lucas Digne
    Ut: Alex Moreno
    89'
    Inn: Nicolo Zaniolo
    Ut: John McGinn
    90'
    Watkins med heading midt på Onana. Sisteskansen med god kontroll.
    90'
    Det legges til seks minutter!
    90'+1
    Inn: Jonny Evans
    Ut: Rasmus Højlund
    90'+2
    Inn: Sofyan Amrabat
    Ut: Kobbie Mainoo
    90'+3
    ten Hag gjør et dobbeltbytte. Legger om til tre stoppere bak.
    90'+3
    Garnacho på farten igjen, kommer alene på venstrevingen sin, men får en ekkel sprett på ballen og dermed en dårlig avslutning. Aldri noe målsjanse av den situasjonen.
    90'+4
    Klokken har passert 95 minutter.
    90'+5
    United forsvarer seg godt, klarerer unna og stopper alt Villa kommer med.
    90'+6
    Tielemans med en stempling på Casemiro. Blir liggende, spørst om det blir det siste som skjer.
    90'+6
    Der blåses kampen av. United reiser hjem med tre poeng, og er nå fem poeng bak Aston Villa på tabellen.
    Det er ny PL-kamp allerede i morgen. Crystal Palace får besøk av Chelsea kl. 21:00.
    Takk for følget, og ha en fin kveld videre!