439
172

Hei, og velkommen til livedekning av Toppserie-oppgjøret mellom Avaldsnes og Røa! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom dagens kamp fra Avaldsnes idrettssenter.
    Toppserien er endelig tilbake for fullt etter en god ferie, som blant annet har inkludert et VM i Australia, som Spania til slutt vant. Norge røk ut i første sluttspillskamp mot Japan.
    Dagens hjemmelag har imidlertid allerede spilt etter ferien. På onsdag tok de mot Stabæk hjemme på Karmøy, og kampen endte 0-0. Dette var et utsatt oppgjør fra mai, der Stabæk ikke klarte å komme seg vestover med fly grunnet tåke.
    Det ene poenget gjorde at Avaldsnes klatret fra jumboplass, og nå er foran Arna-Bjørnar med ett poeng. Før ferien ble det blant annet hjemmetap mot nettopp Arna-Bjørnar, i en rekke av tre kamper uten poeng.
    Røa har på sin side åtte poeng mer enn Avaldsnes, og ligger foreløpig trygt plassert midt på tabellen. De fire siste kampene før ferien resulterte imidlertid bare i to poeng.
    Ser vi på dagens lagoppstillinger, er Røa uendret fra forrige kamp hjemme mot Rosenborg (0-3-tap). Avaldsnes gjør ett bytte fra Stabæk-kampen, hvor den viktige midtstopperen Kaja Olsen er tilbake fra skade og erstatter Susan Ama Duah.
    0'
    Vi er i gang! Røa med avspark.
    0'
    Bortelaget med et tidlig innlegg, men over mål.
    1'
    Langt opp fra keeper Ervik, men Badu header den bare ut til kast på midtbanen. Rolig åpning så langt, men spillet har foregått på Avaldsnes' halvdel.
    4'
    Øritzland med en meget stygg feilpasning, men Røa spiller den også vekk i neste trekk.
    6'
    Nybru med skuddet fra rundt 30 meter, men rett på Sævik, som er fra Karmøy (Kopervik) og har en fortid i Avaldsnes.
    7'
    Badu med en fin ball ut høyre til Løvås, som avanserer, før hun skaffer et kast midt på Røas halvdel.
    8'
    Avaldsnes får tildelt et frispark
    Kristine Nybru
    Sævik bokser vekk, men den skal hun jo holde. Ingen i nærheten og enkel å plukke.
    8'
    Røa slår opp fra midtbanen, men upresist og den går ut til femmeter for Avaldsnes.
    10'
    Avaldsnes løfter langt, men Suphellen får en viktig fot på ballen, som gjør at Hovmark ikke får muligheten i bakrom.
    12'
    Avaldsnes stresser samme Suphellen ute på siden, og presser frem et kast.
    12'
    Ikke lenge etter at Haftorsen-Brakstad, som var Avaldsnes' beste på onsdag, slår fint inn i boks til Hovmark, bryter hun fint og prøver seg fra distanse, men skuddet med venstrefoten går utenfor.
    13'
    Så noterer Røa seg for sin første avslutning. Den får en liten retningsforandring, men Ervik får ingen problemer helt bakerst for Avaldsnes.
    14'
    Røa får tildelt et frispark
    Cassandra Bogere
    17'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Svastuen står ganske alene på åtte-ni meter og header, men treffer ikke mål. Avaldsnes får det etter hvert vekk, før vi får et langskudd som går utenfor.
    17'
    Svastuen er involvert igjen når hun fra kanten av 16-meteren slår hardt inn, men rett på Ervik.
    20'
    Siri Ervik
    Svastuen tar seg fint forbi en Avaldsnes-spiller nesten hell nede ved cornerflagget, men
    21'
    Svastuen tar seg fint forbi en Avaldsnes-spiller nesten helt nede ved cornerflagget, men stoppes av neste motspiller.
    23'
    Røa blir avblåst for offside
    Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Det fyres fra drøye 20 meter, litt skrått på mål. Espås prøver å kaste frem en fot i boksen og avvinkes for offside, selv om hun ikke rører den.
    23'
    Avaldsnes får tildelt et hjørnespark
    Det blåses utover for et eller annet.
    24'
    Hildegunn Sævik
    25'
    Brakstad vinner duellen på 16-meteren, men Røa beholder ball.
    27'
    Løvås med et lompeinnlegg som blir skummelt, men Røa får det vekk. Nybru header den inn i boksen igjen, men nok en gang får gjestene rensket unna.
    29'
    Gult kort til Avaldsnes
    Selma Løvås
    Frispark til Røa meteren utenfor 16-meteren. Løvås som er inne i ryggen på en Røa-spiller, før de begge faller overende.
    29'
    Julie Hoff Klæboe
    Hun prøver å bredside den lavt inn i det lengste hjørnet, men Ervik redder nede i kroken når hun slår den ut mot siden. Kampens største mulighet.
    30'
    Maria Hovmark
    Soleklart gult til Hovmark som takler og hindrer Røa i å sette fart fremover fra rett utenfor egen boks.
    32'
    32'
    Det blir en duell i boks etter et farlig Røa-innlegg, men keeper Ervik får frispark når hun går i bakken.
    33'
    Siri Ervik
    33'
    Det har vært en relativt rolig omgang idet vi begynner å nærme oss pause på Avaldsnes idrettssenter. Røa har vært hakket nærmest, men ganske jevnt på nord-Karmøy.
    37'
    Inn i boks fra Avaldsnes' venstreside, men rett i en Røa-forsvarer.
    39'
    Haftorsen-Brakstad bryter fint for Avaldsnes. Klart seg bra også i dag, 17-åringen.
    42'
    Røa med ball i sluttminuttene av denne 1. omgangen. Kan vi få et mål før pause, da?
    44'
    Sekundet før pause skyter Røa på direkten fra 17 meter, men Haftorsen-Brakstad blokkerer.
    45'+1
    45'+1
    Der er vi halvveis. Det står målløst og 0-0 etter de første 45 minuttene på Avaldsnes idrettssenter. Og det har vært ganske lite å skrive hjem om. Røa har alt i alt vært nærmest og hatt mest ball, men fortsatt ingen store sjanser - eller mål - å rapportere om. Vi er snart tilbake med 2. omgang.
    45'
    Hovmark og Avaldsnes triller i gang de siste 45 minuttene.
    45'
    Stor mulighet for Avaldsnes umiddelbart! Fra høyre avanserer Badu inn i 16-meteren, før hun prøver å finne Svandal 45 grader ut. Røa får en tå på ballen før den havner i returrommet, hvor Nybru skyter via en Røa-spiller og til corner. Stryker stolpen, den!
    46'
    Går forbi hele feltet.
    46'
    Avaldsnes har startet klart friskest etter hvilen. Her får de en corner.
    49'
    Avaldsnes får kriget den inn nesten på målstreken, men keeper Sævik får en dytt og får frispark. Er nok korrekt, det.
    50'
    51'
    Så er Røa så nære, så nære å ta ledelsen! De Courcy slår inn, og bak i feltet header Røa mot mål fra seks-sju meter, men Ervik redder og gir retur. Gjestene får en ny mulighet til å sette inn 1-0, men Avaldsnes blokkerer fra kloss hold, før de etter litt klabb og babb får rensket skikkelig unna.
    52'
    Innlegg fra gjestenes venstreside, men altfor langt inn mot mål og Ervik kan plukke den opp.
    53'
    Innlegg bak mål fra Avaldsnes' Badu.
    55'
    Kast til Avaldsnes høyt i banen på venstresiden. Det har roet seg litt etter én stor mulighet hver vei helt innledningsvis.
    58'
    Etter et nytt kast spiller Avaldsnes på tvers til en mutters alene Østenstad, men 20 meter fra mål får hun et litt dårlig touch og skyter utenfor.
    59'
    Ragne Hagen Svastuen
    60'
    Den lange fra Røa, men Espås er i offside. Den når uansett ikke frem til spissen.
    63'
    Jåstad spiller inn til Nybru, men hun får et dårlig touch og dermed ikke skutt.
    64'
    Svastuen med en lekker tunnel på Avaldsnes' Olsen inne i boksen, men hun spiller den vekk i neste trekk. Var i god skuddposisjon der, så kunne blitt farlig.
    65'
    Like etter skytes det fra langt og skrått hold, men helt ufarlig.
    66'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Susan Ama Duah
    Ut: Libe Haftorsen-Brakstad
    Har hun fått seg en smell her, da, Haftorsen-Brakstad? Vært én av Avaldsnes' beste også i dag i forsvarsfemmeren til John Arne Riise. Men også godt mulig ungjenta bare trenger en hvil etter 90 minutter så sent som på onsdag.
    67'
    Røa skyter fra distanse. Den er innom en spiller på veien, men den dabber bare kontrollert inn til Ervik.
    68'
    Corner til Røa. Knalles til fra skrått hold fra venstre, men Ervik redder oppe i hjørnet.
    69'
    Heades utenfor. Nå skal det byttes på begge lag.
    70'
    Inn: Ida Natvik
    Ut: Kristine Nybru
    70'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Synne Masdal
    Ut: Sarah Suphellen
    70'
    Svandal skyter etter at ballen dabber ned i fanget hennes på 16 meter, men hun fyrer med ryggsekk og den går himmelhøyt over mål.
    72'
    Løvås prøver å slå inn for Avaldsnes, men det blokkeres bare til kast.
    73'
    Nesten for innbytter Natvik! Hun spilles opp langs høyresiden, og derfra og ut handler det kun om Stord-jenta. Hun vender på herlig vis vekk en Røa-forsvarer, før hun med venstrefoten prøver å bøye den oppe i det lengste hjørnet fra langt og skrått hold. Tidligere Avaldsnes-keeper Sævik varter imidlertid opp med en meget god redning, og får slengt seg og slått den ut til corner.
    74'
    Ingrid Jåstad
    Svandal får et lite hode på den, men det er bare så vidt.
    74'
    Inn: Kristin Haugstad
    Ut: Cassandra Bogere
    76'
    Synne Masdal
    Hovmark beiner den tilbake til Masdal. Keeper Ervik bokser deretter vekk det påfølgende innlegget fra innbytteren til Røa.
    77'
    Den er stor! Det slås perfekt inn på første stolpe til De Courcy, men hun header meteren utenfor helt umarkert. Er bare litt for langt foran stolpen der, Røa-spilleren. Hvis ikke skal det stå 1-0 til gjestene.
    78'
    Heades rett opp i lufta, før Røa får ballen ut av 16-meteren.
    81'
    Det sitter en Røa-spiller nede 17-18 meter fra Avaldsnes-målet. Fikk seg en liten trøkk bakfra etter en duell. De to lagene benytter anledningen til å samles.
    83'
    Spillet er i gang igjen.
    84'
    Hoff Kløboe slår et meget lurt innlegg lavt i banen, men fem meter fra mål rekker Espås akkurat ikke frem med skotuppen.
    86'
    Samme Hoff Klæboe med rom å gå i når hun avanserer og avanserer mot 16-meteren til Avaldsnes, men hun stoppes til slutt av Duah.
    88'
    Nytt innlegg inn i Avaldsnes-boksen, men igjen får ikke Røa sklidd den inn. Gjestene som er nærmest her i sluttminuttene.
    89'
    Heades ut fra 16-meteren.
    89'
    Hovmark prøver å ta seg inn i 16-meteren fra venstre, men stoppes med en gang.
    90'
    To minutter igjen. Har denne kampen et vinnermål i seg?
    90'+2
    Så får Røa et kast høyt i banen. Kan de skape noe her, da?
    90'+3
    De får veldig lite ut av kastet, i hvert fall.
    90'+3
    Vi får et sent sleivskudd fra Røa, men utenfor mål. Da ender dette 0-0.
    90'+4
    90'+4
    Avaldsnes spiller 0-0 for andre kamp på rad. Det ebber altså ut i null scoringer på nord-Karmøy, men vi fikk noen store muligheter etter hvilen - begge veier. Men Siri Ervik (Avaldsnes) og Hildegunn Sævik spilte begge gode kamper, hadde noen gode redninger og holdt buret rent. Alt i alt et ok resultat for begge lag, og John Arne Riises Avaldsnes er nå to poeng foran jumboplass etter at Arna-Bjørnar tapte i dag mot LSK Kvinner. Daniel Netland takker for følget!