0
878

Hei, og velkommen til livedekning av det første kvartfinaleoppgjøret i Champions League mellom Bayern Munchen og Arsenal! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom kveldens kamp fra mektige Allianz Arena.
    Endelig er også kvinnene i gang med utslagsrunder i Europas gjeveste klubbturnering, og det er en godbit vi får servert i kveld fra sør-Tyskland - med totalt tre nordmann på de to lagene. Og bergenseren Alexander Straus som trener for Bayern Munchen.
    For kveldens verter har vi forsvarsspillerne Tuva Hansen og Emilie Bragstad. Førstnevnte meldte i vinter overgang til Bayern Munchen fra Brann, og har startet og spilt 90 minutter i lagets fem siste kamper, hvor hun har figurert både som midtstopper, høyreback og venstreback. 21 år gamle Bragstad kom forrige vinter (med et utlån til Rosenborg frem til sommeren 2022) og har kun innhopp denne sesongen for den tyske giganten.
    På motsatt banehalvdel står Frida Maanum, som kom til Arsenal sommeren 2021. Midtbanespilleren har hatt en veldig god sesong for London-laget, og er faktisk helt oppe på 2. plass på Arsenals toppscorerliste denne sesongen med elleve mål i alle turneringer.
    Ser vi på de to lagenes sesonger, er begge ikke overraskende i toppsjiktet i hjemlig liga. Bayern Munchen har kun avgitt fem poeng på 15 kamper, men er bak Wolfsburg på tabellen. Arsenal er på 4. plass i England (men én kamp mindre enn 2. og 3. plassen), fem poeng bak serieleder Chelsea.
    I Champions League-gruppespillet endte Bayern Munchen på 2. plass (bak Barcelona), tross fem seire på seks kamper. Arsenal vant på sterkt vis sin gruppe foran Lyon og Juventus.
    Ventelig starter både Tuva Hansen og Frida Maanum for henholdsvis Bayern Munchen og Arsenal. Emilie Bragstad sitter på benken for vertene.
    1'
    Vi er i gang!
    1'
    Bayern kjapt ut av startblokkene. Først et innlegg som heades vekk, før ballen etter hvert kommer inn i boksen igjen. Vi få en avslutning sju-åtte meter fra mål, men det blokkeres tidlig.
    1'
    Ny Arsenal-blokkering i boksen, sekunder etter at det takles og brytes fint på midten. Tyskerne har startet godt.
    2'
    Bayern München blir avblåst for offside
    Lea Schuller
    3'
    Bayern München får tildelt et frispark
    Klara Bühl
    Slås inn i boksen, men går ut til dødball.
    4'
    Arsenal slår ballen inn i Bayern Munchen-boksen, men Hansen klarerer på 14-15 meter. Spiller venstreback i kveld, jærbuen.
    6'
    Så kommer gjestene seg til sin første avslutning. Foord starter med ballen ute til venstre, skjærer inn i banen og skyter, men i blokka. Reprisen viser at den treffer hånda til Viggosdottir, men hun har den ganske inntil kroppen, så greit å ikke peke på straffemerket.
    8'
    Arsenal har hatt ballen de siste minuttene, og løftet seg etter at vertene startet best.
    9'
    God mulighet for Blackstenius og Arsenal, men spissen header over etter innlegg fra Foord. Hun er helt alene der, svensken, og bør gjøre det bedre.
    11'
    Arsenal kan bryte mot vertene og får slått et innlegg fra venstre, men det går over mål.
    14'
    Bayern Munchen får første headet vekk et innlegg fra McCabe, men det kommer en ny bølge og ballen kommer inn i boksen igjen. Det klareres til kast denne gang.
    16'
    Fortsatt en ganske rolig start på kampen i Munchen. Begge lag har litt ball, men vi venter på den første sjansen - og for så vidt også den første avslutningen på mål.
    18'
    19'
    Så får Maanum nettopp dét. Det spilles inn i boksen til Blackstenius, som skyter via en Arsenal-spiller på førstetouchet. Ballen går imidlertid inn i banen og Maanum får tuppet ballen mot mål, men Grohs er kjapt ute og avverger.
    20'
    Sydney Lohmann
    21'
    Arsenal blir avblåst for offside
    Frida Maanum
    22'
    Schuller banker til fra 20-25 meter etter at Bayern Munchen løfter i bakrom, men den går litt utenfor mål. God mulighet.
    23'
    McCabe heldig som unngår det gule når hun hindrer og takler en Bayern Munchen-spiller bakfra rett inne på gjestenes halvdel.
    24'
    25'
    I blokka og deretter utenfor fra langt hold for vertene.
    26'
    Nok en gang vil ha Bayern Munchen ha et gult på Arsenal, denne gang på Wienroither, men dommer holder kortet i lomma. Frispark Bayern Munchen ute til venstre.
    28'
    Klara Bühl
    Det er lavt og svakt, egentlig, men Arsenal bommer når de forsøker å klarere. Det straffer seg imidlertid ikke, og ballen går helt ut til femmeter.
    29'
    Arsenal får tildelt et frispark
    30'
    Schuller tar seg inn i boksen og får avsluttet fra skrått hold, men rett på Zinsberger, som slår den ut.
    32'
    Bayern Munchen har styrt kampen de siste ti minuttene, men det har fortsatt ikke blitt særlig skummelt foran Arsenal-målet. Blokkeres på 16-meteren nå.
    33'
    Blackstenius stokker beina fullstendig på 16-meteren når hun bør legge den igjen til Foord.
    35'
    Bayern Munchen fortsetter å ha ball på Allianz Arena. 0-0 ennå.
    38'
    Mål for !
    Bayern München 1 - 0 Arsenal
    Mål: Lea Schuller
    Målgivende: Maximiliane Rall
    Schuller rager høyest i feltet og stanger inn 1-0 til Bayern Munchen! Hun starter det selv når hun vender opp sentralt og spiller den ut høyre. Innlegget kommer fra Rall, og i boksen header hun den helt opp i det nærmeste hjørnet.
    39'
    Maanum får en mulighet til å utligne like etterpå, men får ikke klem på avslutningen sin på førstetouchet inne i 16-meteren.
    41'
    Bayern Munchen-kaptein Magull fikk seg en liten smell her, men er oppe på beina igjen.
    43'
    Schuller får en enorm mulighet til å doble, men avslutningen, som ikke er altfor estetisk på førstetouchet, stryker stolpen.
    45'
    45'+1
    Bayern Munchen går til pause med ledelse 1-0 over Arsenal. Det var lenge en sjansefattig og jevn kamp på Allianz Arena, men like før pause stanget Lea Schuller vertene i ledelsen. Spissen fikk også en stor mulighet til å sørge for 2-0 sekunder før hvilen, men det ble med det ene målet til Schuller de første 45 minuttene. Vi er snart tilbake med 2. omgang.
    45'+1
    Arsenal triller i gang 2. omgang.
    45'+1
    47'
    Gult kort til Arsenal
    Foord. Caitlin
    Sakser ned Lohmann på frem fremover, og bruker begge beina. Den er stygg.
    49'
    Klara Bühl
    Heades ut.
    50'
    Blackstenius går for skuddet fra 20 meter, men treffer bare lagvenninna Maanum.
    51'
    Så skyter Foord nesten fra samme hold, men hun kommer mye nærmere. Hun bøyer den mot det lengste hjørnet, men stanga står i veien!
    52'
    Arsenal får tildelt et hjørnespark
    Raffaele vinner i lufta, men får ikke nok av pannebrasken på ballen.
    52'
    Arsenal har startet veldig bra her.
    54'
    Foord skyter igjen. Feilvendt vender hun herlig vekk en Bayern Munchen-spiller og skyter mot det samme hjørnet, men Grohs er med på notene.
    55'
    Arsenal jakter et utligningsmål nå! Kun London-laget for øyeblikket.
    57'
    Williamson med en lompeball inn i tyskernes boks. Grohs fanger enkelt og kan bruke tid.
    58'
    Så får Bayern Munchen en god mulighet. Innlegget kommer fra inne i boksen ut på åtte-ni meter, men volleyen blokkeres.
    59'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Victoria Pelova
    Ut: Laura Wienroither
    60'
    Bayern Munchen med to redninger på strek! Frisparket fra Maanum heades mot det lengste hjørnet, men stanges vekk noen meter fra målstreken, men jeg er usikker på om Grohs hadde tatt den. Blackstenius er på returen og ser ut til å skulle utligne, men Kumagai kaster seg inn på strek og får akkurat klarert ballen vekk.
    60'
    Arsenal fortsetter å kjøre på, men Bayern Munchen blokkerer to ganger denne gang.
    64'
    Foord slår inn innoverskrudd fra venstre, men den blir litt for lang på bakre stolpe for en Arsenal-spiller.
    66'
    McCabe går og går, skyter fra 13-14 meter, men det er en svak avslutning.
    68'
    Katie McCabe
    Ny redning på strek! Corneren havner på bakre stolpe, heades bak til Williamson på sju meter, før hun ikke klarer å sette den forbi utespiller og målscorer Schuller på streken. Det blir skikkelig klabb og babb på fem meter etterpå og det ropes på et tilbakespill, men dét mener ikke dommer og lar spillet fortsette.
    69'
    I blokka fra Bayern Munchens Buhl.
    72'
    Stina Blackstenius
    72'
    McCabe med en herlig takling og blokkering inne i 16-meteren, som hindrer Bayern Munchen-avslutning. Like etter får også Arsenal et frispark.
    74'
    74'
    Maanum får skutt på førstetouchet fra skrått hold, men setter ikke Grohs på noen prøve.
    74'
    Maria Luisa Grohs
    74'
    Schuller får behandling ute på Allianz Arena, og de to lagene får en pust i bakken.
    77'
    Arsenal med to skudd, den ene fra sida og den andre sentralt, sju-åtte meter fra mål - men begge blokkeres. Har ikke stått på sjansene til Arsenal i denne omgangen. Hadde fortjent en utligning.
    79'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Jovana Damnjanovic
    Ut: Lea Schuller
    79'
    Frispark til Arsenal ute til venstre.
    80'
    Det hele ender etter hvert med Bayern Munchen-femmeter.
    80'
    Gult kort til Bayern München
    Kaster ballen litt vekk etter å ha selv lagt frisparket.
    80'
    Inn: Kathrine Kühl
    Ut: Stina Blackstenius
    81'
    McCabe med innlegget fra venstre, men i hanskene til Grohs.
    84'
    Inn: Franziska Kett
    Ut: Lina Magull
    85'
    Maanum med skuddet fra skrått hold inne i boksen, men som flere ganger i kveld står det en Bayern Munchen-spiller i veien - selv om avslutningen ikke var den beste.
    87'
    Stor Bayern Munchen-mulighet til å drepe kampen! Det går veldig hurtig med hjemmelaget, som etter noen trekk spiller frem Damjanovic på herlig vis. Hun tar seg inn i boksen og spiller til Rall, som tar et touch og skyter rett på Zinsberger.
    87'
    Maanum får en ny mulighet, men skyter i nettveggen denne gang.
    87'
    87'
    Stanway har fått seg en trøkk, men spillet er i gang igjen etter en liten pause.
    90'
    Inn: Emilie Bragstad
    Ut: Georgia Stanway
    Bragstad inn for å sikre seieren!
    90'+1
    Arsenal har veldig dårlig tid nå. Halvannet minutt igjen.
    90'+2
    90'+2
    Så får vertene et frispark, og klokka tikker og går.
    90'+2
    Buhl utfordrer McCabe og skyter - over mål.
    90'+3
    90'+4
    Tuva Hansen, Emilie Bragstad og Bayern Munchen tar det første stikket i kvartfinalen. Arsenal presset på i store deler av 2. omgang og hadde en ball i treverket, flere redninger på strek og det aller meste, men London-laget, med norske Frida Maanum, klarte ikke å få hull på byllen. Dermed ender det med 1-0-seier til Bayern Munchen etter scoring av Lea Schuller i 1. omgang. Returoppgjøret spilles i England neste onsdag, så det er bare å henge med igjen da for å se hvem som går til Champions League-semifinale. Inntil videre takker Daniel Netland for følget!