24
157

Hei, og hjertelig velkommen til Benfica mot Lyon i nest siste runde av årets gruppespill i Champions League!
    Lyon topper Gruppe D etter fire runder med ni poeng. De vant de første tre kampene sine, men i forrige runde tapte de 1-0 på bortebane mot den tyske storklubben Bayern München. Tyskerne ligger derimot på andreplass i gruppa, foran portugisiske Benfica med fire poeng og svenske Häcken med tre poeng.
    Lyon har scoret ti mål til nå i gruppespillet, og sluppet inn bare to mål. Begge baklengsmålene kom mot Bayern München.
    Benfica fikk det tøft mot Lyon i Frankrike i forrige oppgjør mellom lagene. Den gangen tapte de hele 5-0 mot Lyon. Vertene ledet 2-0 til pause, og scoret ytterligere tre mål etter hvilen.
    Vi har en norsk spiller i aksjon i dette oppgjøret. Ada Hegerberg starter på topp for gjestene!
    Spillerne er ute på banen, og det nærmer seg kampstart!
    0'
    Hjemmelaget tar avspark, og kampen er i gang!
    0'
    Mål for Olympique Lyon!
    Benfica 0 - 1 Olympique Lyon
    Mål: Ada Stolsmo Hegerberg
    Målgivende: Delphine Cascarino
    Det tok ikke mer en et halvt minutt før den norske storscoreren satt inn kampens første mål! Cascarino får ballen ute til høyre, og finter seg fram til et innlegg. I feltet stiger Hegerberg til værs, og header ballen i mål!
    0'
    Benfica angriper raskt etter Lyon sitt mål, men Renard får ryddet unna.
    3'
    Carpenter spiller opp mot Cascarino, men Alves stopper pasningen.
    3'
    Cascarino slår inn et hardt innlegg i 16-meteren, men forsøket går igjennom hele feltet.
    4'
    Lyon sin høyrekant Cascarino har vært frisk i starten av denne kampen. Hun drar med seg ballen forbi to Benfica-spillere, men er akkurat for sen til å slå inn ballen i feltet. Ender med utspark fra keeper.
    6'
    Mye spill inne på Benfica sin halvdel.
    7'
    Renard får hodet på ballen bak i feltet, men Leticia får bokset unna.
    7'
    Valeria ligger nede etter en duell, og det blir et stopp i spillet.
    10'
    Morroni med innkast høyt i banen for Lyon.
    11'
    Morroni spiller inn lavt i feltet. Cascarino toucher ballen, før Cayman får skutt over mål.
    12'
    Et innlegg fra høyresiden til Lyon blir stoppet av Seica i duell med Hegerberg. Begge spillerne faller i duellen, og Henry kommer derfor til et skuddforsøk som blir blokkert med foten av Carole.
    14'
    Lacasse blir nesten spilt igjennom, men Renard er nede å takler i siste liten.
    16'
    Etter drøyt 20 minutter så er det gjestene som har hatt best tak på kampen. De har for det meste ballen inne på Benfica sin halvdel, og kommer til farligheter i ny og ne.
    19'
    Innlegg fra Cayman som blir bokset ut til innkast fra Benfica-keeperen.
    20'
    Nazareth med en tøff takling på Mbock Bathy.
    21'
    Benfica med ballen midt inne på egen halvdel, og Lyon står relativt høyt i presset.
    23'
    Henry legger inn ute til høyre, og innlegget langs bakken blir klarert ut til innkast.
    23'
    Benfica med ballen i laget nå, men de sliter med å finne alternativer oppover i banen.
    25'
    Bacha prøver å tre igjennom en pasning på Hegerberg i 16-meteren, men avleveringen blir litt for upresis.
    25'
    Hegerberg kommer nesten til et skuddforsøk, men blir akkurat stoppet av Vitoria som får klarert ballen til corner.
    26'
    Lyon scoreren på corneren fra Bacha.
    26'
    Benfica 0 - 2 Olympique Lyon
    Mål: Wendie Renard
    Målgivende: Selma Bacha
    Renard dobler ledelsen på corner! Bacha svinger inn corneren, og fra en meter får en umarkert Renard en enkel jobb med å sette inn 2-0. Fryktelig svakt markeringsspill av Benfica på den corneren der. Flere Lyon-spillere som sto helt umarkert i feltet.
    26'
    Lyon fortsetter å angripe på siste tredjedel.
    29'
    Fantastisk teknikk på Cascarino som driver rundt med ballen utenfor 16-meteren til Benfica. Denne gangen blir innlegget litt svakt, men Lyon får en corner.
    30'
    Blir ingen sjanse ut av corneren.
    30'
    Lyon ligger kompakt, og Benfica sliter med å bryte ned det franske laget.
    32'
    Stor sjanse for Benfica! Innlegget fra høyresiden blir stusset bakover i feltet av Renard. Lacesse treffer ballen med overkroppen, men får ikke styrt den inn i mål.
    32'
    Benfica vinner ballen ute til venstre, men sløser bort ballen litt lengre opp i banen.
    36'
    Alves ligger nede, og trenger medisinsk behandling.
    37'
    Hegerberg kommer til en heading som hun stusser rett ned i bakken.
    38'
    Ada Hegerberg står å diskuterer sammen med lagvenninne, mens Alves får behandling. Benfica-spilleren er oppe på beina igjen.
    38'
    Benfica 0 - 3 Olympique Lyon
    Mål: Griedge Mbock Bathy
    Mbock Bathy setter inn returen etter at hennes første skuddforsøk går i stolpen! Cayman slår inn fra venstre i feltet, og på motsatt header Hegerberg inn ballen ved 5-meteren. Der kommer Mbock Bathy som skyter i stolpen før hun får tilbake ballen og setter den i mål bak Benfica-keeperen Leticia.
    39'
    Benfica har faktisk hatt mer ballbesittelse enn Lyon de første 41 minuttene. 55 prosent av ballbesittelsen har hjemmelaget hatt, mens gjestene dermed har hatt ballen de resterende 45 prosentene.
    42'
    Carpenter med innkast høyt i banen.
    43'
    Carpenter legger inn i boksen, og Leticia bokser unna.
    45'
    Gult kort til Olympique Lyon
    Ellie Carpenter
    Dytter Nazareth i ryggen, og Benfica-spilleren faller i bakken. Dommeren gir Lyon-spilleren kampens første gule kort.
    45'
    Benfica 0 - 4 Olympique Lyon
    Det er de to samme spillerne som sto for kampens første mål, som nok en gang sørger for Lyon-scoring. Cascarino finter seg fri nede ved dødlinja, og får slått inn i boksen. Der får Hegerberg headet ballen i mål, og hun øker dermed til 4-0 før pause.
    45'+2
    45'+4
    Det er pause, og Lyon leder 4-0 på bortebane mot Benfica. Ada Hegerberg sendte gjestene i ledelsen allerede etter et halvt minutt. Den franske klubben hadde god kontroll på omgangen, og scoret hele fire mål. Benfica derimot hadde nok med å forsvare seg i store deler av omgangen, men de kom til noen få muligheter. Det har derimot vært stor forskjell mellom lagene på siste tredjedel, og Lyon leder fortjent.
    45'
    Gjestene sparker i gang kampen igjen.
    45'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Melvine Malard
    Ut: Griedge Mbock Bathy
    Mbock Bathy som scoret Lyon sitt tredje mål blir også tatt av til pause.
    45'
    Inn: Signe Bruun
    Ut: Ada Stolsmo Hegerberg
    Hegerberg blir tatt av til pause, men gjorde virkelig jobben i første omgangen. Danske Signe Bruun kommer inn.
    45'
    Morroni i hodeduell med Nazareth. Sistnevnte får seg en trøkk i duellen, men kommer seg opp på beina igjen!
    48'
    Carpenter slår inn fra høyre, men Faria stopper innlegget.
    48'
    Amado med et innlegg rett i ansiktet på Cayman som blir liggende på bakken. Det blir et stopp i spillet mens Lyon-spilleren får behandling.
    49'
    Slås inn, men klareres av gjestene.
    50'
    Benfica 0 - 5 Olympique Lyon
    Mål: Signe Bruun
    Målgivende: Melvine Malard
    Innbytteren scorer på veldig enkelt vis! Malard blir tredd igjennom, og forsvaret blir hengende etter. Signe Bruun får dermed løpt seg fri foran mål, og Malard spiller til dansken som setter ballen i det åpne målet. Godt angrepsspill av gjestene.
    51'
    Inn: Alice Sombath
    Ut: Wendie Renard
    Midtstopperen Renard, som scoret på corner i første omgang, blir byttet ut og inn kommer Alice Sombath.
    52'
    Lyon spiller fram og tilbake i eget forsvar. Litt lavere tempo i angrepsspillet etter pause.
    56'
    Cayman blir sittende nede etter en duell hvor hun får problemer med ankelen. Hun halter litt av banen, men kommer seg i hvert fall opp på beina.
    59'
    Den tidligere brasilianske fotballspilleren Kaká sitter på tribunen, og følger med.
    65'
    Lyon legger inn fra venstresiden, men ballen går gjennom hele feltet og ut til Cayman på motsatt kant.
    65'
    Signe Bruun vender opp, og tester skuddfoten utenfor 16-meteren, men forsøket blir reddet av keeper Leticia. Hun må gi retur, men får styrt ballen ut til siden.
    66'
    Benfica chipper inn ballen i feltet mot Valeria, men kantspilleren får ikke foten på ballen. Dermed kommer Endler ut og redder i fast grep.
    68'
    Valeria går i bakken etter en duell med Morroni. Sistnevnte er oppe med et kne i magen på Benfica-spilleren.
    69'
    Valeria blir båret ut av banen.
    71'
    Slås langt bak i feltet, men Lyon får ryddet unna.
    72'
    Spillerbytte - Benfica
    Inn: Marta Cintra
    Ut: Lúcia Alves
    73'
    Inn: Maria Negrão
    Ut: Valeria
    74'
    Perle Morroni
    Gult kort i en duell ute på kanten, og det blir det siste hun gjør i kveldens kamp.
    75'
    Inn: Grace Kazadi
    Ut: Perle Morroni
    75'
    Lyon legger seg kompakt inne på egen halvdel.
    79'
    Stor mulighet for Signe Bruun! Hun demper ballen i feltet etter et innlegg fra siden, men hun bruker litt for lang tid med å avslutte på mål og dermed får en Benfica-forsvarer klarert.
    81'
    Skaper ingen sjanse ut av corneren.
    81'
    Veldig tamt tempo i kampen nå. Lyon har for lengst satt spikeren i kista, og det bærer sluttminuttene ganske preg av.
    84'
    Amado med et innlegg i 16-meteren til Lyon som Endler redder i fast grep.
    85'
    Inn: Madalina Tatar
    Ut: Kika Nazareth
    87'
    Inn: Lara Pintassilgo
    Ut: Cloé Lacasse
    87'
    Lyon med ball inne på egen halvdel.
    89'
    Svak corner.
    90'
    Benfica spiller seg oppover i banen, og Lyon-laget rygger innover på egen halvdel. Vertene får derimot ikke ballen langt nok fram i banen til at det blir noe særlig farlig.
    90'+3
    90'+5
    Det er over, og kampen ender 5-0 til Lyon over Benfica. Ada Hegerberg sendte Lyon i ledelsen allerede etter 33 sekunder. Gjestene tok kontroll på kampen fra første stund, og midtstopper Renard doblet ledelsen på corner senere i omgangen. Mbock Bathy satt inn kampens tredje mål seks minutter før pause, og Hegerberg headet inn sin andre scoring for dagen på overtid av første omgang. Danske Signe Bruun ble byttet inn for Ada Hegerberg etter pausen, og takket for tilliten med scoring etter syv minutter på banen. Benfica skapte lite gjennom hele kampen, og hadde nok av problemer med å forsvare seg. Lyon vinner dermed fortjent, og holder på førsteplassen i gruppe D. Jeg takker for følget, og ønsker en god kveld videre!