0-1
0-2
0-3

Hei, og velkommen til livedekningen av cupkampen mellom Bergsøy Idrettslag og Aalesunds Fotballklubb.
    Hjemmelaget har tatt seg til 1. runde i cupen ved å ha slått ut henholdsvis Ørsta (5-4) og Averøykameratene (3-0). Begge på bortebane. I tillegg har laget akkurat serieåpnet med et uavgjort-resultat (3-3) hjemme mot Hareid.
    Bortelaget er klare favoritter i denne kampen, og befinner seg hele tre nivåer over sin motstander. Selv om laget ikke har overbevist spillemessig, så har AaFK avgjort de jevne kampene i år, og med 13 av 15 poeng så langt av årets 1. divisjon, tar tangotrøyene nok en gang sikte på opprykk til Eliteserien.
    Verdt å nevne er også at det var nettopp Bergsøy som slo ut AaFK av cupen i fjor. Det gjorde vertene med en imponerende snuoperasjon etter å ha ligget under 0-1.
    Dagens hoveddommer er Even Myrheim (Emblem IL). Med seg som assistentdommere har han Daniel Refsnes (SK Herd) og Abbas Tamimi (Ørsta IL).
    0'
    Kampen er i gang. Agdestein og AaFK med avsparket.
    1'
    Bergsøy legger seg dypt i banen, og lar gjestene trille ball innledningsvis.
    1'
    AaFK eier ballen stort sett hele tiden. Det skapes dog lite så langt.
    3'
    Frispark for vertene. Ballen slås inn i feltet av Andrius Petreikis. Tangotrøyene får ryddet opp.
    5'
    Agdestein og AaFK med kontringsmulighet. Spissen får et litt dårlig touch, og roter bort kula.
    6'
    Izunna Arnest Uzochukwu prøver å finne Tega George i bakrom. Pasningen er litt for løs. Utspark for Bergsøy-keeper Ruben Bjørlykke Storøy.
    7'
    Ståle Steen Sæthre prøver å finne Tega George ute til høyre. Pasningen er svak. Nok et utspill for keeper.
    8'
    Det skjer svært lite innledningsvis mellom Bergsøy og AaFK. Gjestene har naturlig nok det spillemessige overtaket, men sliter mot et dyptliggende hjemmelag.
    9'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Ender i ingenting for gjestene.
    9'
    Kristoffer Hay skyter fra langt hold. Går rett på keeper, som holder ballen i fast grep.
    10'
    Stopp i spillet nå. Det er Izunna Arnest Uzochukwu som har satt seg ned på kunstgresset og holder seg til hodet.
    11'
    AaFKs midtbanespiller reiser seg etter hvert igjen, og spillet fortsetter.
    11'
    Nesten for gjestene. Tega George blir spilt fri ute til høyre. Høyrekanten legger deretter inn. Innlegget treffer ingen medspillere, og Bergsøy får avklarert.
    13'
    Stor sjanse for Gueye og AaFK. Strålende innlegg av Kristoffer Hay mellom forsvar og keeper. Spissen ser ut til å feilberegne ballbanen litt, og bommer på kula. Utspark for keeper.
    14'
    AaFK fortsetter å trille ball. Foreløpig holder vertene god stand.
    17'
    Stanges unna på første stolpe av Franjo Tepuric.
    17'
    Innkast for vertene. Stanges unna av Pape Habib Gueye på første stolpe.
    18'
    Nenaas dribler seg gjennom og er litt heldig når han får avslutta mot mål. En offside-plassert Gueye forlenger ballen inn i målet, og blåses av for offside.
    20'
    Pape Habib Gueye skyter fra skrått hold, omtrent 20 meter fra mål. Avslutningen er svak, og går langt til side for mål.
    22'
    Stor mulighet for gjestene! Nenass mottar ballen inne i 16-meteren og brenner til. Skuddet går via en Bergsøy-spiller og over mål.
    25'
    Stanges unna av Daniel Jøsok Kvalsvik på første stolpe.
    25'
    Karlsbakk med innlegg fra høyre. Gueye header først ballen opp i luften, før han får avslutta på mål. Det andre hodestøtet er dog svakt, og reddes greit av keeper.
    27'
    Pape Habib Gueye med ny sjanse for bortelaget! Dribler seg fri inne i 16-meteren og skyter rett på keeper fra litt skrått hold. Keeper gir retur, men vertene får etter hvert avklarert.
    27'
    Mål for Aalesund!
    Bergsøy 0 - 1 Aalesund
    Mål: Torbjørn Agdestein
    Målgivende: Kristoffer Hay
    Der sitter den for bortelaget! Hay står et glimrende innlegg mellom forsvar og keeper. Der har Agdestein løpt seg fri på bakre, og stanger ballen tilbake i motsatt hjørne.
    27'
    Skrus nesten rett i mål. Keeper tvinges til å gi til corner.
    29'
    Stanges unna av Franjo Tepuric.
    29'
    Gult kort til Bergsøy
    Uvisst hvorfor han får kortet, men trolig en kombinasjon av at han laga frispark og kjefta litt på dommeren etterpå.
    30'
    Bergsøy er nære på å trenge gjennom AaFK-forsvaret. Tarjei Omenås er årvåken når han kommer ut og fanger ballen.
    33'
    Nok en brukbar mulighet for gjestene. Tega George står inn til Nenass, som skyter over mål fra brukbart hold.
    33'
    Frispark for Bergsøy i god innleggsposisjon. Andrius Petreikis står klar for å slå inn.
    34'
    Det påfølgende frisparket stanges unna av Håvard Mork Breivik.
    34'
    Isak Dybvik Määttä med innlegg fra venstre. Vertene får etter hvert avklarert.
    36'
    Markus Seehusen Karlsbakk med innlegg fra høyre. Treffer hodet til Torbjørn Agdestein, som stanger ballen over mål. Ser ut som om keeper Ruben Bjørlykke Storøy har brukbar kontroll der.
    37'
    Spill mot ett mål så langt i denne 1. omgangen.
    39'
    Hjemmelaget vinner ballen i god posisjon. Ballen spilles så til Franjo Tepuric, som avslutter over mål fra 18 meters hold.
    41'
    Plutselig spiller bortelaget seg gjennom vertenes forsvar. Flott kombinasjonsspill fører til at Karlsbakk er alene gjennom. Fra litt skrått hold velger han å legge inn i stedet for å skyte. Innlegget går forbi alt og alle. Ser ut som et dårlig valg av AaFK-spilleren.
    43'
    Bergsøy får tildelt et hjørnespark
    Slås kort til Myklebust får han får igjen ballen og legger inn mot bakre stolpe. Stanges ut til ny corner for vertene.
    43'
    AaFK vinner ballen og kontrer.
    44'
    Den påfølgende kontringen ender i at Kvalsvik må felle en AaFK-spiller på ulovlig vis. Frispark i flott posisjon for gjestene.
    44'
    45'+1
    Det er pause mellom lagene, og AaFK leder etter en omgang hvor det har vært spill mot ett mål. Selv om gjestene ikke har skapt mange sjanser, har de likevel skapt nok til at de leder kampen fullt fortjent. Det blir spennende å se om Bergsøy kan løfte seg etter dette. Også i fjorårets cupkamp mellom Bergsøy og AaFK ledet gjestene 1-0 til pause. Da endte det med 2-1 til vertene.
    45'
    Spillerbytte - Bergsøy
    Inn: Marius Sporstøl
    Ut: Magnus Myklebust
    46'
    2. omgang er i gang. Bergsøy med avsparket.
    46'
    Franjo Tepuric drar seg inn i 16-meteren og Breivik feller spissen. Bergsøy trolig snytt for en soleklar straffe!
    47'
    Stopp i spillet nå. Det er Thomas James Malins som ligger nede.
    49'
    Spillende trener Malins reiser seg, og det ser ut til at han kan fortsette kampen. Spillet er i gang igjen.
    49'
    Breivik med innlegg fra dypet. Ender i corner for bortelaget.
    51'
    Stanges unna av Franjo Tepuric på første stolpe.
    51'
    Karlsbakk skyter fra langt hold. Skuddet kontrolleres ut av keeper. Utspark for Bergsøy sin sisteskanse.
    52'
    Bergsøy 0 - 2 Aalesund
    Målgivende: Izunna Uzochukwu
    Plutselig sitter den igjen for bortelaget. Izunna Arnest Uzochukwu finner en åpning i Bergsøy-forsvaret, og finner Agdestein, som vender opp og skyter i lengste hjørne fra kort hold. Flott mål av bortelaget.
    54'
    Lite som skjer i kampen etter scoringen.
    56'
    Det hele kunne sett så annerledes ut for vertene. Laget ble trolig snytt for straffe tidlig i 2. omgang. Da er det ekstra kjedelig å slippe inn mål like etterpå.
    58'
    Breivik med skudd fra langt hold. Avslutningen er svak, og går rett på keeper.
    58'
    Isak Dybvik Määttä med strålende innlegg fra venstre. Daniel Jøsok Kvalsvik med glimrende inngripen som gjør at AaFK ikke skaper noe der.
    60'
    Inn: Vegard Elveseter
    Ut: Thomas James Malins
    Nok et bytte for vertene, som ser ut til å begynne å bli slitne.
    61'
    Lite som skjer i kampen nå.
    63'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Vetle Fiskerstrand
    Ut: Torbjørn Agdestein
    Gjestene slipper til enda en unggutt i kampen.
    65'
    Vertene bruker lang tid på dødball på egen banehalvdel, og ser ikke helt ut til å ha troen på at de kan snu dette.
    67'
    Får kortet for en stygg takling på Kristoffer Hay.
    68'
    Breivik slår inn til Gueye, som header ballen rett på keeper fra kort hold. Spissen er også offside-plassert, og blåses av.
    69'
    Gjestene styrer spillet fortsatt. Bergsøy-spillerne springer mer og mer mellom.
    72'
    Enorm sjanse for Pape Habib Gueye! Et innlegg fra venstre slås rett på pannebrasken til AaFK-spilleren, som presterer å stange ballen utover i feltet.
    72'
    Kristoffer Hay med innlegg fra dypet. Går over alt og alle. Utspark for keeper.
    73'
    Markus Seehusen Karlsbakk får dratt seg fri til høyre inne i 16-meteren, og skyter fra skrått hold. Keeper redder greit.
    75'
    Lite som tyder på at cupbomben skal smelle mellom disse lagene i dag. Tangotrøyene har full kontroll på dette.
    77'
    Markus Seehusen Karlsbakk med innlegg fra høyre. Slås unna av keeper.
    77'
    Inn: Jakob Nerland
    Ut: Thomas Sætre Hauge
    Vertene foretar sitt tredje bytte i kampen.
    78'
    Inn: Ola Aga Ljosa
    Ut: Nenass
    Gjestene foretar sitt andre bytte i kampen.
    78'
    Frispark for Bergsøy 5 meter inne på AaFK sin banehalvdel. Hjemmelaget benytter muligheten til å flytte opp folk i feltet.
    80'
    Det påfølgende frisparket ender ingenting for hjemmelaget.
    81'
    Nok en gang går Franjo Tepuric ned inne i AaFK sin 16-meter. Denne gangen gjør nok dommer Myrheim riktig i å la spillet gå videre.
    82'
    Breivik med nok et skudd fra langt hold. Nytt utspark for keeper.
    83'
    Frispark for gjestene i veldig god posisjon, omtrent 18 meter fra mål.
    85'
    Dagens tilskuertall: 922.
    85'
    Bergsøy 0 - 3 Aalesund
    Mål: Ståle Sæthre
    Midtstopperen bøyer et frispark over muren og i hjørnet bak en sjanseløs Bergsøy-keeper. Vakkert av midtstopperen.
    86'
    Ender i ingenting for gjestene, som må begynne på nytt.
    87'
    Ender i ny corner på motsatt side.
    89'
    Går forbi alt og alle.
    90'
    Stanges unna av vertene.
    90'+1
    90'+2
    Kampen er over, og det ender med en fullt fortjent 3-0-seier for gjestene fra Ålesund. AaFK var best i det meste, og selv om de ikke skapte enormt med sjanser, så skapte de mer enn nok til å slå Bergsøy komfortabelt. Ting kunne dog sett litt annerledes ut ettersom vertene trolig ble snytt for straffespark like etter pause, på stillingen 0-1.