0-1
0-2

Velkommen til live-dekning her fra Aspmyra! I dag avsluttes den sjette serierunden med oppgjøret Bodø/Glimt-Brann.
    Kveldens kamp er første anledning for at hardt pressede Steinar Nilsen tar med seg sine Brann-gutter til Nord-Norge. Nilsen har fått en tøff start som Brann-trener og laget har vært særdeles beskjedne i poengfasten så langt i år. Med seier vil den tidligere Italia-proffen få etterlengtet pusterom.
    Steinar Nilsen mangler Rudolph Austin, Cato Hansen og Birkir Sævarsson. Sistnevnte hadde en god kamp i forrige runde mot Vålerenga, men skadet seg på fredagens Brann-trening. I tillegg til denne trioen er Eirik Bakke uaktuell.
    Kåre Ingebrigtsen kan glede seg over at Runar Berg er å finne fra start i dag. Midtbaneeleganten satt på benken under hele Sandefjord-kampen sist helg, men er endelig klar til dyst. Han skyver unggutten Anders Ågnes Konradsen ut på vingen, som erstatter en lyskeskadet Jan-Derek Sørensen. Ruben Imingen får fornyet tillit som venstreback etter det positive innhoppet i hvalfangerbyen forrige serierunde.
    Verdt å merke seg er det at Glimt starter med kun nordmenn som utespillere i dagens kamp. I snitt brukte eliteserie-lagene fire utlendinger hver denne serierunden, og således er det spesielt at bare Pavel Londak som har norsk pass i dagens startoppstilling.
    Brann har ikke akkurat bare gode relasjoner med kunstgress. I fjor var fasiten fattige ett poeng av 12 mulige etter å ha gjennomført fire bortekamper på kunstgress. Steinar Nilsen har antydet at laget skal ha en mer positiv holdning til kunstig underlag, og har uttalt at spillere skal spille uansett underlag. Brann-laget ankom Bodø allerede i går, og gjennomførte en trening på Aspmyra-kunstgresset igår kveld.
    Brann-dødaren Daniel Stensland, som scoret allerede etter tre minutter når lagene møttes til treningskamp på La Manga like før sesongstart. 19-åringen er særdeles skadeplaget, og har ikke vært aktuell for spill før dagens kamp. Han kan bli en joker å kaste innpå som er en stor trussel med sin enorme hurtighet.
    Spesielt er det at dagens dommer, Kristoffer Helgerud, dømte begge kampene mellom lagene under fjorårets sesong. Han var vitne til at Glimt banket Brann 3-1 på Aspmyra, mens rødtrøyene vant overlegent 4-1 hjemme på Brann Stadion.
    Det er noe grått i Bodø i dag. Det har vært overskyet hele dagen, og temperaturen ligger tett opp mot 5-6 grader like før kampstart. Sørøstlig bris hjelper til at vinden er merkbar.
    Lagene står klare i spillerslusa og kampstart i Bodø nærmer seg. Noe glissent på tribunen bak det ene målet, mens langsidene er godt bekledd.
    Johansen og Berg sparker igang kampen!
    1'
    Huseklepp får ballen på høyresiden. Slår inn til Petter Vaagan Moen som drar seg fri inne i feltet. Får ei tå på ballen, men Runar Berg blokkerer.
    2'
    Igjen Huseklepp på høyre. Slår inn på første stolpe mot David Nielsen. Får ikke helt kontroll på ballen, og Per Verner Rønning slår ut til corner.
    3'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Erik Huseklepp
    Dagens første corner. Håvard Sakariassen stiger opp og nikker ballen unna.
    3'
    Mounir Hamoud spilles opp på høyresiden av Thomas Rønning. Godt med Glimt-folk inne i feltet, men ballen triller over linja i det han forserer Holmvik.
    6'
    Jaiteh er sendt ute i taklingen på Runar Berg. Blir ikke tildelt gult kort, til store protester fra Berg.
    6'
    Konradsen får ballen nede ved hjørneflagget. Går forbi, men Dahl slår ut til corner.
    8'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Gylfi Einarsson er nærmeste mann og klarerer unna.
    8'
    Hamoud får ballen på høyresiden og Glimt beholder trykket. Slår godt inn og Per Verner Rønning stiger til værs. Glir av hodet på midtstopperen.
    9'
    Bjørn Dahl ligger nede etter en duell med Stig Johansen. Brann's fysio kommer løpende ut på banen.
    10'
    Brann-backen kommer seg opp, men sliter tydelig med smerter. Cato Guntveit går igang med oppvarming.
    11'
    Per Verner Rønning løfter inn mot Stig Johansen. Bjarnason bryter ballbanen, men klarering går rett ut i farlig returrom. Thomas Rønning kliner til! Rett i en Brann-spiller.
    12'
    Bjørn Dahl kommer inn igjen. Halter litt og Cato Guntveit fortsetter oppvarmningen på sidelinjen.
    12'
    Brann får en gratissjanse! Berg mister ballen på midtbanen og Erik Huseklepp stormer mot mål. Spiller uselvisk til David Nielsen som kommer på løp, men pasningen er for løs og Per Verner Rønning banker ballen unna. Farlig!
    13'
    Bortelaget flytter opp godt med folk. Serven fra Huseklepp er for løs, og Pavel Londak får en enkel jobb med å plukke den opp.
    14'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Cato Guntveit
    Ut: Bjørn Dahl
    Dahl må gi seg etter kvarteret etter duellen med Stig Johansen. Inn kommer veteranen Guntveit.
    15'
    Enorm Brann-sjanse! Kommer 3-mot-3 og Jan Gunnar Solli får ballen på sekstenmeteren. Forserer seg forbi Sakariassen og kommer alene med Londak. Den estiske keeperen slår imidlertid til corner.
    21'
    Glimt får klarert unna.
    21'
    Solli får ballen på høyresiden og slår ut til Einarsson. Innlegget treffer David Nielsen, men headingen går et stykke utenfor.
    22'
    Begge lag har fine kombinasjoner, men verken Glimt eller Brann skaper noe særlig foran mål.
    25'
    Imingen blir satt opp på venstre. Slår inn foran og Konradsen sniker til seg en mulighet fra kloss hold. Skyter i en Brann-spiller!
    26'
    Enorm Glimt-sjanse! Runar Berg slår igjennom Ludvigsen som bare Berg kan. Kommer helt alene med Opdal. Avslutningen går rett på Brann-keeperen!
    27'
    Oduro gjør seg klar for hjemmelaget.
    28'
    Allerede før halvtimen er unnagjort har begge lagene gjort unna hver sine bytter.
    29'
    Oduro og Guntveit - de to innbytterne - ligger nede etter en duell på Brann's banehalvdel.
    33'
    Begge spillerne kommer inn på banen igjen.
    34'
    Mål for Brann!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Brann
    Mål: David Jean Nielsen
    Vaagan Moen fyrer av fra 20 meter. Londak gir en svak retur, som David Nielsen er først frempå. Sklir ballen over streken!
    34'
    Innbytteren Cato Guntveit må gi seg. Hassan El Fakiri gjør seg klar for bortelaget.
    36'
    Inn: Hassan El Fakiri
    Ut: Cato Guntveit
    36'
    Glimt skaffer frispark i strålende posisjon. Stig Johansen satte ballen i krysset fra lignende hold i forrige serierunde.
    38'
    En Glimt-spiller holder i muren og Kristoffer Helgerud dømmer frispark i favør bortelaget.
    39'
    Fem minutter gjenstår av første omgang. Bortelaget har lagt seg langt bakpå, og det er hjemmelaget som har ballen i øyeblikket. Brann gjør en god jobb med å låse indreløperne, slik at gultrøyene ikke får spilt seg ut.
    41'
    Gult kort til Brann
    Tijan Jaiteh
    Har vært sent ute ved hele tre anledninger. Blir belønnet med gult kort etter en takling på Trond Fredrik Ludvigsen.
    43'
    Brann får en fin kontringsmulighet. Ballen ender ute hos Bjørnar Holmvik helt ute til venstre, som slår inn. Langt over sidelinjen.
    45'
    Det skal spilles minimum tre minutter i første omgang.
    45'+1
    Ballen slås i et enormt bakrom på Erik Huseklepp. Pasningen blir altfor lang og går inn til den estiske landslagskeeperen i Glimt-målet.
    45'+3
    45'+3
    Brann i ledelsen på Aspmyra. Et rettferdig resultat med tanke på Glimts elendige forsvarsspill denne omgangen. Brann har uten tvil fått spillet i sitt spor. Ligger bakpå og nyter godt av en løpsvillig Erik Huseklepp som stadig jakter rommet bak stopperne Per Verner Rønning og Håvard Sakariassen. Einarsson er særdeles flink til å sette opp Jan Gunnar Solli rettvendt i mellomrom og får både tid og rom til å sikte med gjennombruddspasningene. Kåre Ingebrigtsen har nok å ta tak i.
    45'
    Ingen spillerbytter i pausen. Nielsen og Huseklepp sparker igang andre omgang!
    46'
    Ludvigsen presenterer seg! Får ballen på høyresiden og forserer enkelt Holmvik. Stormer mot mål og får til en brukbar avslutning. Rett på Opdal!
    48'
    Christian Berg slår ballen i det aller helligste på David Nielsen. Ligger nede med tydelige smerter.
    49'
    Huseklepp blir slått igjennom på noe som ser ut som en offside. Per Verner Rønning får en lang tå på ballen.
    51'
    El Fakiri utnytter en feil av Oduro. Kommer til en flott innleggsposisjon på høyresiden. Huseklepp venter inne foran mål, men serveringen fra Fakiri er for svak.
    52'
    Vaagan Moen spiller igjennom Huseklepp som setter opp toppfarten. Forsøker et skudd med venstrebeinet, men avslutningen går rett på Londak.
    53'
    Innoverskrudd corner. Opdal hopper opp, og ser ut til å glippe ballen. Men landslagskeeperen får kontroll på ballen.
    54'
    Brann har en ekstrem vilje til å kaste mange mann framover når kontringsmuligheten byr seg. Men den siste nøkkelpasningen har til nå ikke klaffet for bortelaget.
    57'
    Glimt får frispark i fin innleggsposisjon. Stig Johansen prøver seg på en frekkis og forsøker et skudd. Fin retning på ballen, men Opdal fister ut til corner!
    58'
    Per Verner Rønning stiger opp til værs og header mot mål. Redning på streken!
    58'
    Glimt er ifølge TV-bildene snytt for soleklar straffe på corneren. Sigurdsson skal visstnok ha brukt hånda til å holde ballen på rettsiden av streken.
    60'
    Nå bølger det på Aspmyra! Jan Gunnar Solli utnytter en kontringsmulighet og får ballen på høyresiden. Drar av Imingen og skyter med feilfoten. Londak får med nød og neppe slått til corner!
    61'
    Corneren fra Huseklepp er altfor lang og går over alle.
    63'
    Jaiteh tester skuddbeinet og skyter fra distanse. Himmelhøyt over.
    64'
    Runar Berg får ballen på 18 meter og vender opp. Lader kanonen og skyter. Via en Brann-spiller og ut til corner.
    65'
    Fantastisk slått corner. David Nielsen står alene på bakerste stole og redder ballen på streken!
    65'
    Kwasi Oduro ligger nede i Glimt's egen femmeter.
    67'
    Oduro er på beina igjen og ser ut til å kunne fortsette for hjemmelaget.
    68'
    Oduro gjør en helomvending og gir tegn til at han ikke kan fortsette. Unggutten Daniel Stensland tar på seg leggskinnene og gjør seg klar til å komme innpå.
    70'
    Også Trond Fredrik Ludvigsen gir signal til Glimt-benken at han ikke kan fortsette. Stian Theting gjør seg klar for hjemmelaget.
    73'
    Enorm Brann-sjanse! Vaagan Moen får ballen på venstresiden og har klar bane fram til Pavel Londak. Skyter, og ballen stryker stolpen!
    75'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Stian Theting
    Ut: Trond Fredrik Ludvigsen
    Det blir vanskelig for Glimt-laget å skape et trykk med utskiftninger på begge vingene.
    75'
    Glimt får frispark på 24-25 meter. Johansen knaller til, og Opdal gjør en god jobb med å slå ballen over mål!
    76'
    Mye riving og sliting inne i feltet. Brann får klarert unna, men Glimt beholder trykket. Ny corner for hjemmelaget.
    76'
    Brann får på nytt klarert, men også denne gangen beholder Glimt ballen. Runar Berg fra distanse - via en Brann-spiller og ut til ny corner.
    77'
    Jaiteh står på bakerste stolpe og header unna.
    77'
    Bodø/Glimt 0 - 2 Brann
    Målgivende: Erik Huseklepp
    Brann kjører kontra! Huseklepp holder ballen på venstresiden og slår inn rett foran mål. David Nielsen kaster seg fram med beinet og får den nødvendige touchen til å få ballen over streken. Bortelaget dobler ledelsen!
    78'
    Pavel Londak ligger nede for telling etter målet. Glimt har benyttet seg av samtlige bytter, og en utespiller må steppe inn i buret om estlenderen må gi seg.
    80'
    Inn: Armann Björnsson
    Ut: Erik Huseklepp
    80'
    Etter mye behandling fra Glimt's fysio klarer Londak å reise seg opp. Blir å fortsette i Glimt-målet.
    81'
    Ny Brann-kontring! Jaiteh får ballen fra Vaagan Moen. Bredsider den mot lengste stolpe. Stryker stanga!
    82'
    Brann er på full fart mot sin første trepoenger. Dette vil gjøre arbeidsvilkårene for Steinar Nilsen betraktelig bedre.
    83'
    4037 tilskuere har møtt opp på Aspmyra denne mandagskvelden. De har vært vitne til en begredelig Glimt-forestilling.
    84'
    Utoverskrudd corner i retning Per Verner Rønning. Stopperen stiger til værs, men får ikke styrt headingen.
    84'
    Fire minutter før full tid begynner folk å ta turen hjem fra Aspmyra.
    87'
    Hjemmelaget lykkes overhodet ikke med å skape noe trykk foran Håkon Opdal. Har flyttet fram Per Verner Rønning for å styre oppspillene mot, men pasningene blir altfor upresise.
    90'
    Per Verner Rønning blir kåret til Glimts beste av en lokal jury. Ikke så veldig mye å si på den avgjørelsen.
    90'
    Jan Gunnar Solli får en alle tiders mulighet til å virkelig punktere kampen. Jaiteh drar av Sakariassen på venstresiden og spiller inn foran mål. Solli brenner til fra fem meter. Himmelhøyt over mål!
    90'+1
    Stian Theting knaller til fra 30 meter på halv volley. Fantastisk redning av Opdal.
    90'+2
    90'+4
    Steinar Nilsen vinner med en taktisk triumf på Aspmyra. Får kampen i sitt spor og etter pause ligger man bare og venter på kontringsmulighetene. De kommer og Brann kaster alle framover i angrep. Begredelig forestilling av hjemmelaget, som virkelig har mye å ta tak i foran neste serierunde. Det stinker nedrykksstrid av Bodø/Glimt i øyeblikket. Brann tar på sin side første trepoenger for sesongen og kurven er absolutt oppadgående for Steinar Nilsens menn.