1-0
2-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til livedekningen for kampen mellom Bodø/Glimt og Haugesund i Tippeligaens 8. serierunde! Her skal vi holde deg oppdatert på alle hendelsene fra dagens kamp. Vi kommer tilbake med lagoppstillinger etter hvert som det nærmer seg kampstart klokken 15:30.
    Sist gang disse lagene møttes var i kvartfinalen av cupen i fjor. Kampen endte 1-1 etter scoringer av Badou for Bodø/Glimt og Henrik Kjelsrud Johansen for Haugesund. Dermed måtte oppgjøret avgjøres på straffesparkkonkurranse. Den var det Haugesund som gikk seirende ut av etter at Thomas Braaten bommet på Bodø/Glimts tredje straffespark.
    Da har vi fått tak i lagoppstillingene og vi starter med hjemmelagets utvalgte. Ingen overraskelser i Halvorsens uttak. Bodø/Glimt-treneren gjør bare ett bytte på det laget som tapte 2-0 for Strømsgodset sist søndag. Pavel Londak har blitt plassert på benken til fordel for Lasse Staw som får sin første start for de helgule i Tippeligaen. Bodø/Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Staw - Moe, Sané, Braaten, Brix - Jacobsen, Chatto, Badou - Richards, Ibba, Olsen.
    Haugeusund har på sin side valgt å gjøre tre endringer på laget som tapte 2-1 for Aalesund sist søndag. Rok Elsner, Maic Sema og Christian Gytkjær har alle gått ut, sistnevnte grunnet skade, og inn har Martin Bjørnbak, David Myrestam og Pontus Engblom kommet. Haugesunds lagoppstilling fra høyre (4-1-4-1): Dalen - Skjerve, Bjørnbak, Cvetinovic, Våge Nilsen - Myrestam - Bamberg, Fevang, Anyora, Andreassen - Engblom.
    Begge lag er for øvrig godt i gang med oppvarmingen ute på kunstgressmatta i Bodø nå.
    Dette kan bli en spesiell kamp for Haugesunds midtstopper, Martin Bjørnbak. 22-åringen spilte for Bodø/Glimt før han forsvant til Haugesund foran 2012-sesongen. Den høyreiste midtstopperen er nok lysten på å gjøre dagen i dag til en kjip dag for gamle lagkamerater, og sørge for at det blir bortelaget som kan reise tilbake til Haugesund med tre poeng.
    Etter sju spilte serierunder er begge lag utsatt på poengsiden. Begge lag har bare tatt fem poeng etter å ha vunnet kun én kamp, spilt to uavgjorte og tapt fire. For øyeblikket ligger Bodø/Glimt på 12. plass over Haugesund på 13. plass, kun grunnet bedre målforskjell. Dagens hjemmelag har scoret ti, mens bortelaget har scoret sju så langt. Til gjengjeld har Haugesund sluppet inn ett mindre mål med sine 13 innsluppne, mot Bodø/Glimts 14.
    Det begynner å haste med å ta poeng for stort sett samtlige av de som ligger på 11. til 16. plass i Tippeligaen for øyeblikket. Aalesund (6 poeng), Bodø/Glimt (5 poeng), Haugesund (5 poeng), Brann (5 poeng), Sandnes Ulf (5 poeng) og Sogndal (4 poeng) bør alle begynne å ta poeng regelmessig, dersom de ikke ønsker å bli innblandet i en nedrykksstrid når vi nærmer oss 30. spilte serierunder.
    Og i det vi skriver snaut ti minutter til kampstart har begge lagene gått i garderoben for å få unnagjort noen siste forberedelser før avspark.
    Gode fotballforhold på Aspmyra i dag. Overskyet og vindstille tilsier at laget som spiller fra venstre mot høyre i dagens kamp muligens slipper den lave vårsola som har satt mang en keeper eller forsvarsspiller ut av spill gjennom årene.
    Ikke direkte imponerende oppmøte på Aspmyra i dag i det det gjenstår rundt seks minutter før dommeren blåser i fløyta for å signalisere at denne kampen er i gang.
    Christian Gytkjær måtte gå ut med skade i sist kamp mot Aalesund. Dette vil nok uroe Jostein Grindhaug litt ettersom dansken har scoret fire av Haugesunds sju mål så langt denne sesongen. Dansken skal erstattes av svensken Pontus Engblom som foreløpig har nettet ett mål så langt denne sesongen. Engblom har spilt to kamper fra start og fått fire innhopp for Haugesund så langt.
    Da er begge lag på vei inn på banen, og vi er straks klare til å sparke i gang Tippeligaens 8. runde!
    Så møtes Tor Arne Andreassen og Thomas Jacobsen i midtsirkelen for å hilse, og bestemme hvem som får starte med ballen.
    Kampen har startet
    Da har Haugesund sparket i gang dette oppgjøret!
    1'
    Fevang prøver å nå Engblom med en pasning, men Sané rydder unna.
    2'
    Chatto er i ferd med å gjøre det vanskelig for eget forsvar når han header den bakover i feltet, men ett dårlig touch fra Engblom gjør at ballen triller helt inn til Staw.
    3'
    Brix kommer fremover på venstre og slår inn, men ballen klareres av Cvetinovic rett foran pannebrasken på Ibba.
    4'
    Stor Haugesund-mulighet! Fevang driver fremover på høyresiden og finner Bamberg med en lav pasning. Bamberg forsøker å bredside den inn i nettet, men ballen forsvinner godt over Glimt-buret.
    6'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Stanges unna i første omgang.
    6'
    Haugesund tar initiativet i starten av første omgang. Mon tro om Grindhaug har fått med seg at Glimt har en tedens til å slippe inn mål i løpet av det første kvarteret?
    9'
    Richards prøver å kombinere med Ibba, men Bjørnbak klarerer opp på tribunen.
    10'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Haugesund
    Mål: Ibba Laajab
    Målgivende: Brede Moe
    Ibba mottar ballen fra Brede Moe og går innover i banen før han smeller til fra rundt 18 meter. Ballen har god retning og sniker seg inn over Haugesund-keeper, Olav Dalen. Det kan muligens settes spørsmålstegn ved Haugesund-keeperens keeperspill der, men Glimt leder i vertfall 1-0!
    10'
    Da er det Bodø/Glimt som har tatt grep om dagens kamp!
    13'
    Laajab fyrer nok en gang av fra distanse, men det første forsøket lyktes betraktelig bedre enn det andre. Ballen går langt utenfor Haugesund-buret.
    16'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Tas kort. Ender i ingenting.
    17'
    Stor Glimt-mulighet! Olsen og Glimt kontrer fra corneren. Olsen finner Ibba mellom de to Haugesund-forsvarerene som har kommet seg tilbake foran eget mål, men Ibbaklarer ikke å stokke beina og ballen går ut over dødlinja.
    18'
    Ny stor mulighet for hjemmelaget. Nok en gang er det Olsen som finner Ibba med en geniel pasning inn i feltet. Ibba ser ut til å komme først på ballen, men en takling fra Cvetinovic hindrer at Ibba får avsluttet skikkelig.
    19'
    Våge Nilsen forsøker å finne Engblom, men en litt slurvete fra Braaten klarering gjør at ballen går ut til corner.
    20'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Klareres.
    20'
    Stor Haugesund-sjanse! I kjølvannet av corneren brenner Skjerve til fra returrommet. Skuddet er knallhardt og smeller i Staws venstre stolpe og spretter ut igjen!
    21'
    Det er Haugesund som styrer spiller for øyeblikket.
    24'
    Tor Arne Andreassen virker å ha fått seg en smell, og vi har en liten stopp i spillet for øyeblikket.
    24'
    Så var vi i gang igjen og Andreassen er oppe på beina igjen.
    25'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Stanges unna på første stolpe.
    25'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Stanges kontant unna av Chatto.
    25'
    Fevang ligger nede og dommeren stopper spillet.
    27'
    Fevang er for øvrig oppe på beina igjen og står klar for å komme inn på banen.
    28'
    Glimt mottar frispark midt på Haugesunds halvdel. Richards står klar.
    29'
    Gult kort til Haugesund
    Dusan Cvetinovic
    Havner i munnhuggeri men dommeren.
    31'
    Frisparket klareres.
    31'
    Gult kort til Haugesund
    Takler litt for hardt på en Glimt-spiller.
    31'
    Olsen fyrer av fra lang distanse uten hell. Ballen forsvinner godt utenfor Dalens venstre stolpe.
    34'
    BredeMoe legger inn på Ibba som får tatt ned ballen. Dessverre for Ibba sklir han i det han skal avslutte, og får ikke nok trykk i avslutningen til at det blir farlig.
    35'
    Chatto fyrer av fra rundt 20 meter, men ballen forsvinner godt over og utenfor Haugesund-buret.
    36'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Ibba klarer på første stolpe.
    38'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Stusses videre på første stolpe, og er i ferd med å forsvinne inn på bakerste stolpe, men går rett over tverrliggeren.
    38'
    Nok en skade for Glimts del etter at Richards måtte gå ut. Fra før av er både Ruben Imingen og Zarek Valentin ute.
    41'
    Konradsen kommer til innlegg fra høyre, men Cvetinovic kommer først på og er nære på å score selvmål, men Dalen virker å ha god kontroll når han fanger den.
    44'
    En dårlig klarering av Braaten får det til å koke i topplokket på Halvorsen. Tydelig at Glimt-bossen ønsker å beholde denne ledelsen ut første omgang.
    45'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 0 Haugesund
    Mål: Badou Ndiaye
    Målgivende: Kristian Brix
    Brix kommer gjennom på venstrekanten og slår inn 45 grader på Badou. Pasningen er stårlende, skuddet er strålende når det sniker seg forbi Dalen og forsvinner inn ved hans venstre stolpe, og Glimt er oppe i 2-0 på eget gress!
    45'
    Dommeren har lagt til minimum to minutter.
    45'+2
    Gult kort til Haugesund
    Feller Jacobsen på vei gjennom.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Da er det pause på Aspmyra, og det er Glimt som går inn i garderoben med en 2-0-ledelse. Uten at noen av lagene har imponert i første omgang er det altså Glimt som har det beste utangspunktet foran andre omgang. Scoringene er det Ibba Laajab og Badou som har stått for. Ikke gå noe sted for vi er tilbake med andre omgang om omtrent åtte minutter!
    Da er begge lag på vei inn på banen igejn, og vi er straks klare til å sette i gang andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Da er vi i gang med andre omgang!
    46'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    Ibba klarerer på første stolpe.
    46'
    Brede Moe forsøker å finne Ibba inne i feltet med ett innlegg, men ballen sniker seg forbi spissen uten at det blir farlig.
    48'
    Våge Nilsen slår hardt på Fevang, men ett litt for langt touch gjør at Staw kan komme ut og fange den ballen.
    49'
    Ibba blir spilt gjennom av Olsen før han slår inn på Konradsen. Det holder på å bli farlig, men Bjørnbak når ballen før unggutten.
    51'
    Godt forsøk av Andreassen! Engblom legger tilbake på Andreassen som sikter mot krysset, men Staw kan relativt enkelt slå den ut til corner.
    53'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    Klareres.
    53'
    Gult kort til Haugesund
    Martin Bjørnbak
    Drar ned Olsen når Glimt kontrer.
    54'
    Myrestam finner Fevang med ett innlegg. Fevang får også avsluttet, men ballen går rett i en Glimt-spiller. Kunne blitt farlig.
    55'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    Slås på første mot Andreassen, men ballen går over dødlinja og ut til utspark for vertene.
    55'
    Skjerve slår inn mot Andreassen, men Sané kommer foran og får klarert.
    58'
    Lavt balltempo hos begge lag nå.
    60'
    Badou går innover og avslutter. Skuddet er hardt, men går rett på Dalen.
    60'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Pontus Engblom
    60'
    Olsen slår inn på Jacobsen som får stå helt alene på bakerste stolpe og avslutte! Rett i en oppofrende Haugesund-spiller som kaster seg foran skuddet.
    62'
    Olsen fyrer av fra skrå vinker på rundt 16 meter. Rett på Olav Dalen.
    62'
    2907 tilskuere befinner seg på Aspmyra stadion i dag.
    63'
    Fevang får en mulighet når han får stå helt alene på fem meter og heade. Rett på Staw, og Glimt-fansen puster lettet ut.
    64'
    Ibba slår langt på Olsen. Lynvingen drar seg mot dødlinja og fyrer av fra skrå vinkel. Kunne blitt farlig, men går rett forbi krysstolpen.
    65'
    Badou kommer til dødlinja og slår ut 45 grader til Chatto. Forsøker å bredside den i kassa, men nok en gang går ballen høyt over fra nigerianeren.
    66'
    Haraldseid drar seg mot dødlinja og forsøker å slå hardt inn i feltet, men Brede Moe står i veien og Haugesund får ingenting ut av den overgangsmuligheten.
    68'
    Glimt vinner frispark midt på Haugesunds halvdel. Brix skal ta det.
    69'
    Chatto ligger nede og dommeren stopper spillet.
    70'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Moustapha Ndiaye
    Ut: Ibba Laajab
    Målscorer Ibba byttes ut med Ndiaye.
    70'
    Thomas Jacobsen forsøker å trille gjennom Ndiaye, men Dalen kommer ut og fanger den.
    72'
    Lite futt over det bortelaget får til fremover nå. Det går sakte, og Glimt vinner ofte ballen inne på Haugesunds banehalvdel.
    73'
    Haraldseid drar seg innover og fyrer av. Via en Glimt-spiller og i nettveggen.
    73'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    Slås på bakerste og klareres.
    74'
    Mål for Haugesund!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Haugesund
    Mål: Alexander Stølås
    Vinner ballen etter at corneren blir klarert. Er råsterk når han holder borte et par Glimt-spillere, drar seg innover og skyter hardt i nærmeste hjørne. 2-1 og vi har spenning i kampen igjen!
    74'
    Badou smeller til fra distanse og ballen smeller i stolpen! Stor mulighet!
    76'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Badou Ndiaye
    Klarers av Haugesund.
    76'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Badou Ndiaye
    Klareres på første stolpe. På returen avslutter Olsen godt over og utenfor.
    76'
    Konradsen spiller gjennom Ndiaye som kommer alene med Dalen. Ndiaye stopper opp og spiller 45 grader på Badou som avslutter fra rundt 16 meter. Utenfor fra Badou.
    79'
    Haraldseid drar seg forbi Brede Moe og avanserer inn i feltet langs dødlinja. Slår hardt inn i rommet foran Staw, men en god fot fra Braaten hindrer en mulighet for gjestene.
    80'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Joakim Våge Nilsen
    Stusses videre av en Glimt-spiller til ny corner.
    81'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    Slås på bakerste der en Haugesund-spiller roter ballen ut over dødlinja med ett svakt touch.
    81'
    Våge Nilsen slår ballen langt inn på Bamberg som kommer først på, men headingen fra Bamberg går utenfor Glimt-buret.
    83'
    Haraldseid drar seg innover og skyter fra 25 meter, men ballen går en god meter eller to utenfor Staws høyre stolpe.
    84'
    Brix må hjelpes ut over dødlinja. Må det gjøres ett bytte her da?
    85'
    Stor mulighet for Haugesund! Bygger et angrep på høyresiden og slår inn. Staw kommer ut og bokser, men bare rett ut i feltet til Haraldseid som får avslutte fra rudt 11 meter. Sender den skyhøyt over, til stor frustrasjon for de tilreiste fra Haugesund.
    86'
    Brix er for øvrig inne på banen igen, og virker frisk og rask.
    87'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Anders Karlsen
    Ut: Badou Ndiaye
    88'
    Glimt forsøker å bite seg fast på Haugesunds halvdel.
    90'+1
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Fevang fyrer av fra 30 meter, men forsøket på volley går godt utenfor Glimt-buret.
    90'+1
    Stor mulighet for gjestene! Fevang header ned til Stølås som får stå på 11 meter og avslutte med venstrefoten! Utrolig nok sender han den himmelhøyt over Glimt-buret!
    90'+3
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Brede Moe
    Stopper en Haugesund-overgang.
    90'+4
    Olsen drar seg forbi og kommer alene med Dalen, men Dalen gjør en god redning når han nekter Glimt 3-1!
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
    Da var det over på Aspmyra, og det er Glimt som sørger for at de tre poengene blir værende igjen i Bodø! Alt i alt var Glimt det beste laget, men Haugesund hadde også muligheter ved Haraldseid og Stølås for å spolere festen for vertene. Og når ikke de mulighetene blir tatt vare på, ender det 2-1 på Aspmyra etter scoringer av Ibba Laajab og Badou for vertene, og Alexander Stølås for gjestene. Vi ønsker velkommen tilbake når Glimt tar i mot Start til neste hjemmekamp 20. mai. Vi takker for følget og ønsker deg en riktig god lørdag videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her