Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

Glimt starter med følgende lag (4-3-3): Haikin - Sampsted, Moe, Høibråten, Wembangomo - Vetlesen, Hagen, Saltnes - Solbakken, Boniface, Pellegrino.
    Klaksvik (4-3-3): Rosenørn - Pavlovic, Brinck, Vatnsdal, Da Silva - Jönsen, Bjartalid, Andreasen - Mikkelsen, Klettskard, Kronberg.
    Dagens dommer er Mohammed Al-Hakim.
    Champions League-kvalifisering er tilbake på Aspmyra. I fjor ble det bråtstopp i første runde mot Legia Warzawa, men færøyske Klaksvik skal være hakket lettere motstand.
    Klaksvík spiller i den færøyske toppdivisjonen og ble seiermester i 2021 med bare ett tap.
    Laget fra Færøyene har befunnet seg i Bodø siden mandag, noe de selv har frontet tungt i sosiale medier:
    Glimt gjør én endring på laget som møtte Odd sist helg. Boniface kommer inn for Espejord.
    Lagene entrer banen. Straks avspark!
    Eliteserie-hymnen runger ut over Aspmyra! Speaker har glemt hvilken turnering dette er?
    Trøbbel med det ene målnettet. Derfor drøyer avspark.
    Gjestene med ballen i laget det første halvminuttet.
    Pellegrino slår inn uten adresse.
    2'
    Gjestene allerede i gang med drøying av tid. Det går ikke upåaktet hen hos hjemmelagets supportere.
    4'
    Solbakken rapper ballen og setter fart. Viser klasse før innlegget stoppes. Får en corner ut av det.
    6'
    Hjørnespark
    Ballen havner hos Pellegrino på bakre, men kantspilleren kommer aldri til avslutning.
    6'
    Glimt fører kampen her, men har ikke evnet å skape noen farlige situasjoner ennå.
    8'
    Gjestenes første innlegg stanges unna.
    9'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 KI Klaksvik
    Mål: Victor Boniface
    Målgivende: Brede Moe
    Der sitter den for vertene! Et hjørnespark faller ned inne på fem meter, hvor ballen omsider havner hos Victor Boniface. Spissen vender opp og klinker den i kassa!
    11'
    Kjetil Knutsen følger nøye med fra et av vinduene på Aspmyra. Treneren soner som kjent fortsatt karantene etter bråket mot Roma i vår.
    13'
    Sampsted finner Vetlesen inne i feltet. Indreløperen går seg fast.
    14'
    Klaksvik ligger fryktelig lavt her.
    18'
    Godt innlegg fra Pellegrino mot Boniface, men spissen når akkurat ikke opp. Stusses ut til en corner.
    21'
    Hjørnespark
    Hagen slår den mot Høibråten på første stolpe. Han får avsluttet - via et bein - og ut til nok et hjørnespark.
    21'
    - Dette er som å møte elleve blå kjegler, melder VG+ Sport-kommentator Vegard Aulstad. Vanskelig å være uenig i det.
    22'
    Haikin bommer nesten, men kommer på ballen før Jóannes Bjartalíð.
    23'
    Wembangomo herjer ute på venstresiden, men ballen 45 ut i feltet stoppes. Enda en corner.
    25'
    Hjørnespark
    Hagen svinger den inn mot første stolpe. Heades ut til en ny.
    25'
    Hjørnespark
    Stanges unna.
    26'
    Presspillet er helt fraværende fra gjestene.
    30'
    Dette blir en tålmodighetsprøve for Bodø/Glimt.
    30'
    Saltnes finner Wembangomo inne i feltet. Backen stoppes i det han forsøker å gå igjennom to mann.
    30'
    Bodø/Glimt 2 - 0 KI Klaksvik
    Målgivende: Ola Solbakken
    Kraftspissen krangler inn sitt andre fra kort hold! Godt innlegg fra Solbakken ute til høyre, og i duell med to forsvarsspillere er Boniface råsterk. Lite patent keeperspill.
    31'
    Vetlesen skyter fra 16 meter. Keeper Rosenørn må gi til nok en corner.
    35'
    Hjørnespark
    Hagen svinger den inn mot første stolpe. Ikke all verden den serven.
    36'
    Ballen havner ute hos Solbakken, som skyter den langt over.
    37'
    Saltnes sender Pellegrino av gårde, men ballen ruller akkurat for raskt på det våte kunstgresset. Utspill fra mål.
    41'
    Ikke alltid like lett å tre seg igjennom denne forsvarsblokka for hjemmelaget.
    44'
    Klaksvik har altså bare vært innom Glimts halvdel én gang.
    45'
    Corner Glimt.
    45'+1
    Glimt nære tre! Ballen spilles inn til Brede Moe, som holder på å krige den inn fra fem meter i duell med keeper og en forsvarsspiller. Like på utsiden!
    45'+2
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Joel Mvuka
    Ut: Amahl Pellegrino
    46'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Ola Solbakken
    46'
    Vil nok nødig risikere noe her, Kjetil Knutsen. Dermed sparer han Pellegrino og Solbakken.
    46'
    Glimt nære tre! Vetlesen slår inn mellom stoppere og keeper. Der er Klaksvik-forsvarer Jesper Brinck først på ballen og hamrer den i tverrliggeren!
    47'
    Klaksvik med corner nå! Jeg gjentar, KLAKSVIK har et hjørnespark!
    51'
    Hjørnespark
    Får selvsagt nada ut av den.
    51'
    Sørli slår inn. Upresist og dermed utspill fra keeper.
    54'
    Hagen med nok en corner. Denne er godt slått, men Høibråtens avslutning går til side for mål!
    56'
    Straffespark til Glimt! En Klaksvik-hands inne på femmeteren.
    57'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 3 - 0 KI Klaksvik
    Der er hat-tricket et faktum! Og for et straffespark. Dundrer den i nettet, via tverrliggeren!
    58'
    Boniface fyrer av fra 24 meter - keeper får bokset unna!
    63'
    Inn: Japhet Sery Larsen
    Ut: Brede Moe
    64'
    Wembangomo har fått seg en trøkk i ankelen. Blir liggende.
    66'
    Spillet er i gang igjen.
    68'
    Saltnes slår inn mot Boniface. For langt, men spissen jager andreballen. Klaksvik kommer seg unna.
    68'
    Hjørnespark
    Klaksvik med ny corner. Høibråten rager høyest og får den unna.
    70'
    Sampsted feies ned av Mikkelsen ute til høyre. Soleklart frispark.
    70'
    Gult kort til KI Klaksvik
    Mads Boe Mikkelsen
    71'
    Sørli svinger den mot Vetlesen på bakre. Kommer litt overraskende på, og dermed får ikke bæringen stokket beina ordentlig.
    71'
    Spillerbytte - KI Klaksvik
    Inn: Anders Holvad
    Ut: Claes Kronberg
    73'
    Runar Espejord skal inn for vertene.
    73'
    Hjørnespark
    Bjartalid slår inn en Klaksvik-corner. Den går igjennom hele feltet før Haikin til slutt fanger ballen etter en svak avslutning fra skrått hold.
    75'
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Victor Boniface
    76'
    Runar Espejord starter fint i bakrom, men pasningen fra Sapsted er hakket for hard. God tenkt!
    80'
    Klaksvik har et og annet kontringsrom, ellers så fortsetter dette med spill mot ett mål.