Moe3'
1-0
1-1
2-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Sandefjord her på Aspmyra stadion! Mitt navn er Jarle-André Almendingen, og jeg skal holde deg oppdatert på alle nevneverdige hendelser som måtte forekomme i dagens kamp! Lagoppstillinger offentliggjøres etter hvert som vi nærmer oss kampstart klokken 18:00.
    Disse to lagene møtte hverandre i seriepremieren, 6. april, på Komplett arena. Sandefjord var nyopprykket på det tidspunktet, og innfridde forventningene til returkampen i eliteserien. 3-1 stod det i målprotokollen etter 90 minutter, og de rød- og blåkledde sørget dermed for at alle de tre poengene ble værende igjen i Sandefjord. Jean Alassane Mendy nettet to for dagens bortelag, mens Alexander Gabrielsen nettet det siste for Sandefjord. Henrik Furebotn, som i den kampen gjorde sine offisielle debut for Bodø/Glimt, scoret de helgules mål.
    Sandefjord fikk med andre ord en drømmestart i returen til eliteserien, men deretter har det gått nedover for Bohinens menn. Trepoengeren i første serierunde er nemlig bare en av tre trepoengere Sandefjord har tatt denne sesongen. De resterende to har kommet mot Sarpsborg 08 og Mjøndalen. I tillegg har Sandefjord spilt uavgjort fire ganger (Tromsø x 2, Mjøndalen og Lillestrøm). Det tilsvarer 13 poeng og en soleklar 16. plass på tabellen. Avstanden opp til 15. plassen Tromsø er på hele seks poeng, og Sandefjord virker fortapt helt i bunnen av tabellen.
    For dagens hjemmelag, Bodø/Glimt, ser tabellsituasjonen hakket lysere ut. Etter 8 seire på de siste 10 kampene, har Bodø/Glimt lagt seg på en trygg og god 8. plass, midt på tabellen av årets eliteserie. 32 poeng har det blitt for Jan Halvor Halvorsen og hans Bodø/Glimt, og det skal nok gå riktig ille dersom ikke Bodø/Glimt befinner seg i eliteserien til neste år også.
    Pål Alexander Kirkevold har takket for seg i Sandefjord-drakten, og dratt videre til danske Hobro. Før Kirkevold dro sin vei var han Sandefjords toppscorer med 8 mål, men nå er det opp til noen andre å tre frem og ta toppscorertronen i hvalfangerbyen. Kjell Rune Sellin og Jean Alassane Mendy står med fire mål seg imellom, men over dem troner nemlig Erik Mjelde med sine fem nettkjenninger. Spørsmålet blir om Mjelde klarer å øke det forspranget på egne lagkamerater ytterligere i dagens kamp?
    Der er lagoppstillingene inne, og vi starter med hjemmelaget! Jan Halvor Halvorsen gjør bare en endring på laget som tapte 2-1 for Odd sist søndag. Zarek Valentin må stå over med karantene, og i hans fravær plasseres Daniel Edvardsen på høyrebacken. Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Londak - Edvardsen, Moe, Sané, Jacobsen - Furebotn, Chatto, Brix - Azemi, Sørloth, Olsen.
    Lars Bohinen, på sin side, gjør tre endringer på laget som tapte 2-4 for Molde sist lørdag. Kevin Larsen, Kristoffer Normann Hansen og Anders Gundersen er ikke å finne i dagens lagoppstilling, og inn for dem har Eirik Offenberg, Eirik Lamøy og Jakob Busk kommet. Sandefjords lagoppstilling fra høyre (3-5-2): Busk - Grorud, Juel-Nielsen, Offenberg - Bindia, Fevang, Andresen, Mjelde, Lamøy - Sellin, Mendy.
    Begge lag har for øvrig entret kunstgressmatta på Aspmyra stadion for å sette i gang med oppvarmingen.
    Til tross for midtbanespilleren, Erik Mjeldes gode scoringsstatistikk, er ikke han den eneste målfarlige spilleren utpå matta i dag. Vingveteranen Trond Olsen står med ti nettkjenninger så langt denne sesongen for Glimt. Rett bak lurer også Alexander Sørloth, som står med ni scoringer så langt denne sesongen.
    Kan melde om oppholdsvær for øyeblikket i Bodø. En burde likevel ikke bli overrasket dersom det plutselig skulle komme litt regnbyger utover kvelden.
    Martin Andresen gjør sin andre start for bortelaget etter hans comeback i eliteserien. Andresen har en lang og innholdsrik karriere bak seg, og har spilt i klubber som Ski, Moss, Viking, Stabæk, Wimbledon, Molde, Blackburn, Brann, Vålerenga, Follo og Sandefjord.
    Kristian Brix får i dag et gjensyn med gamle lagkamerater. Brix spilte nemlig i nettopp Sandefjord fra 2011 til 2014, før han meldte en overgang til Glimt foran fjorårets sesong. Dette blir Brixs første spilleminutter mot sin gamle klubb. Den meget anvendelige venstrebacken satt på benken i sesongpremieren, men kom aldri innpå.
    Lagene har nå returnert til garderobene for å få unnagjort de siste forberedelsene. Det gjenstår knapt ti minutter til kampstart.
    Dagens hoveddommer er Tore Hansen fra Feda IL. Linjedommerne er Jon-Michael Knutsen (Løvenstad) og Øystein Ytterland (Valder IL). I tillegg er Torkjell Trædal (Gjelleråsen) fjerdedommer.
    Så kan publikum skimte sine helter i spillertunnelen. Lagene er straks klare til å entre banen!
    Anført av dommertrioen og kapteinene Thomas Jacobsen og Geir Ludvig Fevang, kommer lagene inn på banen.
    Barndomsminne fra Nordland spilles over høytaleranlegget, og kapteinene møtes i midtsirkelen. Avspark er bare noen få minutter unna!
    Det er Sandefjord som skal sette i gang dette oppgjøret!
    Kampen har startet
    Sellin og Mendy sparker kampen i gang!
    1'
    Olsen stormer forbi Offenberg og legger inn mot Azemi, men den klareres av Juel-Nielsen.
    1'
    Slås lavt på første mot Brix som prøver å flikke videre, men Fevang står i veien.
    2'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    3'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Brede Moe
    Der sitter scoringen etter bare tre minutter! Det er langt fra det vakreste målet i årets eliteserie, men det teller! Olsen slår ballen inn midt inne i feltet. Der inne kriger en haug med spillere om ballen. En av dem er Alexander Sørloth, som prøver å få kontroll på ballen. Sandefjord makter ikke å klarere ordentlig, og dermed dukker Brede Moe opp fra intet. Fra rundt tre meter bredsider han ballen sikkert nede i nærmeste hjørne med høyrefoten. 1-0 på Aspmyra!
    3'
    Klareres av Trond Olsen. I kjølvannet av corneren legger Andresen inn. Innlegget blir farlig, men klareres i siste sekund.
    5'
    Andresen tar tidlig ansvar og dikterer midtbanen. Tydelig at ringreven fremdeles husker gamle kunster.
    9'
    Brix viser fine initiativer i åpningen. Tydelig at han ønsker å vise seg frem mot gamle lagkamerater her, Brix.
    10'
    Stor sjanse for vertene! Jacobsen spiller Olsen gjennom, og den rutinerte vingen setter fart. Glimts nummer 30 avanserer mot Sandefjord-boksen før han legger inn mot Sørloth. Innlegget er hardt og presist, og finner pannebrasken til Sørloth. Lærkula forsvinner forbi Jakob Busk i Sandefjord-buret, men treffer bare tverrliggeren. Sandefjord heldige som ikke ligger under med mer enn ett her.
    11'
    Sørloth felles av Fevang, og Glimt blir tildelt frispark.
    13'
    Bindia slår inn mot Sellin i bakrom, men Londak er raskt ute og plukker opp den.
    14'
    Grorud prøver den lange mot Sellin, men Sané er kompromissløs i luftrommet og stanger den unna.
    15'
    Henrik Furebotn slår en god tversoverpasning mot Trond Olsen, men Olsen makter ikke å få ordentlig kontroll på den, og den går dermed over dødlinjen.
    16'
    Mendy setter fart fremover og forsøker å drible seg gjennom Glimt-forsvaret, men Chatto takler Sandefjord-spissen.
    17'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Geir Ludvig Fevang
    Herre min hatt for en scoring av Geir Ludvig Fevang! Et langt frispark slås opp i Glimt-feltet. Først stanger Moe ballen unna, men i returrommet venter Sandefjord-kaptein, Geir Ludvig Fevang. Med et aldeles utsøkt skudd med venstrebenet sender han ballen opp i nærmeste kryss på direkten. Fantastisk scoring av Fevang, og Londak i Glimt-buret er sjanseløs! Det står nå 1-1 på Aspmyra!
    17'
    Brix legger inn mot Sørloth, som kommer først på den, men headingen fra Glimt-spissen går et par meter til side for mål.
    20'
    Andresen slår et frispark langt opp mot Lamøy som prøver å slå inn, men får et dårlig touch på ballen, og den går dermed ut over dødlinjen.
    21'
    Olsen avanserer fremover på høyresiden, men godt forsvarsarbeid av Bindia hindrer venstrevingen.
    22'
    Olsen spiller på Brix som står feilvendt inne i Sandefjord-feltet. Brix vender opp, før han slår inn mot Sørloth. Den innleide trønderen må imidlertid bak for å hente den, og dermed får han ikke nok trykk i headingen til at det blir farlig.
    24'
    Sellin skyter via Sané og ut til corner.
    25'
    Mjelde header fra rundt ellevemetersmerket, men den går rett i Glimt-blokka.
    25'
    Litt stillingskrig mellom lagene for øyeblikket. Sandefjord spiller meget godt på Aspmyra.
    28'
    Den slås kort på første stolpe. Der hoppes det over før Busk bokser ballen unna.
    29'
    Sellin skyter nok en gang via Sané og ut til corner. Hadde medspillere i gode posisjoner der, Sellin.
    30'
    Slås langt på bakerste, men Glimt får klarert.
    30'
    Slås på første stolpe. Ballen klareres til værs, men Glimt får klarert etter hvert.
    31'
    Azemi blir tildelt et frispark midt på Sandefjords halvdel. Furebotn skal slå det inn i feltet.
    32'
    Furebotn slår inn i feltet, og ballen klareres ut til Jacobsen på venstresiden. Jacobsen legger deretter inn til Azemi som prøver å sette ballen i mål på spektakulært vis, men mislykkes.
    33'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Holder Azemi igjen når Glimt kontrer.
    33'
    Furebotn legger inn til Sørloth som nok en gang kommer først på innlegget. Nok en gang går headingen utenfor.
    34'
    Der burde du scoret Sellin! Andresen finner Mjelde som legger inn til en umarkert Sellin. Fra straffemerket skal han bare bredside ballen mot Glimt-buret, men mislykkes. Sellin bommer rett og slett på ballen der.
    37'
    Så er det Mjeldes tur! Får skutt fra rundt 20 meter med venstrefoten. Det skuddet har retning for nærmeste hjørne, men går bare centimetere utenfor.
    38'
    Brix vinner ballen fra Offenberg og prøver å legge inn, men Busk fanger det innlegget i fast grep.
    40'
    Der burde du scoret mot gamleklubben Kristian Brix! Furebotn slår til med en boksåpnerpasning av de sjeldne når han spiller indeløperkollega Brix gjennom alene med Busk. Fra rundt 8 meter prøver han å plassere ballen inn under Busk, men en fantastisk benparade av Sandefjord-keeperen hindrer Brix!
    40'
    Ender i en heading fra Azemi. Godt utenfor.
    40'
    Nok en sinnsyk sjanse for hjemmelaget! Edvardsen setter fart langs høyresiden og legger inn. Der inne finner han Azemi som får skutt mot mål. Først redder Busk, før han deretter forsøker å avverge sin egen retur. Det klarer han bare delvis, og en Sandefjord-spiller får akkurat klarert ballen bort fra streken!
    42'
    Jacobsen skyter fra distanse, men Busk holder den.
    44'
    Så er det Sørloths tur til å skyte fra distanse. Skyter fra rundt 25 meter, men nok en gang blir det keepermat for Busk.
    45'
    Lamøy legger inn via Chatto og til corner.
    45'+1
    Klareres til værs etter litt om og men og Tore Hansen blåser av omgangen.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Der er det pause på Aspmyra, og lagene går til pause på stillingen 1-1. Det har vært en meget underholdende affære i Bodø til nå, og det har florert med store sjanser. Først var det Brede Moe som skulle sette fyr på kampen med sin scoring etter en corner i det tredje minuttet. Kontrastene mellom den scoringen og den påfølgende var store. Da Brede Moe var på rett plass til rett tid, var Fevangs scoring en fantastisk oppvisning av skuddteknikk og presisjon. En flott scoring fra Sandefjord-kapteinen som fastsatte pauseresultatet til 1-1. Mot slutten av omgangen skulle det skje mye foran Sandefjord-målet. Azemi og Brix hadde begge sjanser som burde resultert i scoring, men slik gikk det ikke. Andre omgang er bare knappe ti minutter unna!
    Begge lag er nå på vei tilbake på banen igjen. De siste 45 er bare et par minutter unna!
    2. omgang
    45'
    Tore Hansen blåser i fløyta og andre omgang er i gang!
    46'
    Stor sjanse for vertene! Nok en gang er Jakob Busk reddende engel for Sandefjord! Azemi legger inn mot Olsen på bakerste som avslutter på hel volley. Det er et godt skudd av Olsen, men en fantastisk reaksjonsredning av Busk gjør at stillingen fremdeles er 1-1 på Aspmyra. Enestående redning av Busk!
    47'
    Lamøy skyter fra 35 meter. Langt utenfor Glimt-buret.
    48'
    Sané bryter foran og setter fart fremover. Prøver å nå Trond Olsen, men pasningen fra senegaleseren er unøyaktig og går ut over sidelinjen.
    49'
    Londak med en skikkelig frekkis! Finter vekk Sellin når han prøver å presse den etsiske keeperen. Levde farlig der, Glimts sisteskanse.
    50'
    Chatto blir holdt av Offenberg og Glimt tildeles frispark.
    51'
    Tas kort til Jacobsen som gir videre til Olsen. Olsen prøver å skyte, men skuddet går rett i blokka.
    51'
    Sellin skyter fra spiss vinkel. Enkelt å plukke for Londak. Burde vel kanskje lagt inn der, godeste Sellin.
    52'
    Lamøy legger hardt og lavt inn mot Sellin som bare skal bredside ballen mot lengste hjørne. Tanken er god, men utførelsen er forferdelig. Skuddet går nesten ut til kast fra Sandefjord-spissen.
    55'
    Azemi prøver å finne Brix rett utenfor Sandefjords sekstenmeter, men Grorud bryter foran.
    57'
    Chatto går ned og Glimt blir tildelt frispark på rundt 20 meter.
    57'
    Olsen tar frisparket med stor kraft, men den går midt på Busk. Sandefjord-keeperen gjør det imidlertid godt der, når han holder det forsøket fra Olsen.
    59'
    Edvardsen setter fart fremover og slipper ut til Azemi. Azemi legger inn hardt mellom keeper og forsvar, men hverken Sørloth eller Olsen makter å komme først på den.
    59'
    Normann Hansen skal inn for gjestene.
    60'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Kristoffer Hansen
    Ut: Jean Allasane Mendy
    Mendy kommer ut og erstattes av Normann Hansen.
    60'
    Normann Hansen med fine initiativer allerede! Går innover i banen og spiller til Mjelde, men et dårlig touch fra sistnevnte, samt en god sikringsjobb av Jacobsen gjør at Glimt avverger.
    62'
    Mjelde får skutt fra skrå vinkel, men skuddet går en god meter over mål.
    62'
    Olsen ser etter Furebotn, men Normann Hansen kommer inn og bryter foran.
    65'
    Lamøy prøver å nå Normann Hansen, men det mangler litt på presisjonen i den pasningen som går ut over sidelinjen.
    66'
    Slås på bakerste mot Erik Mjelde som må bak i feltet og hente den. Headingen går godt over Glimt-buret.
    67'
    Dobbeltbytte for Bodø/Glimt hvert øyeblikk. Morten Konradsen og Anders Karlsen står klar på sidelinjen.
    68'
    Sellin prøver å skyte fra rundt 35 meter. Rett i Chatto.
    69'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Kristian Brix
    Var nære scoring i dag Brix, men erstattes nå av unggutten Morten Konradsen.
    69'
    Karlsen markerer seg tidlig med et skudd fra rundt 25 meter. Triller ufarlig og langt utenfor Busks høyre stolpe.
    70'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Henrik Furebotn
    Målgivende: Alexander Sørloth
    Der sitter den forløsende scoringen for Bodø/Glimt! De har stanget og stanget og stanget mot Sandefjord-målet, men nå sang endelig ballen i nettmaskene. Det slås langt opp mot Sørloth som tar mye av oppmerksomheten til Sandefjord-forsvaret. Har flere mann på seg, men klarer å stusse ballen videre. Der dukker Henrik Furebotn opp, som har tatt løpet inn bak forsvaret. Dette løpet har ingen Sandefjord-spillere plukket opp, og dermed er Furebotn alene med Busk. Fra skrå vinkel plasserer han ballen høyt oppe i nærmeste hjørne. Han har reddet mye i dag, Jakob Busk, men denne er han sjanseløs på. 2-1 på Aspmyra nå!
    71'
    Nå må Sandefjord foreta seg noe dersom de vil ha med seg noe fra denne kampen.
    74'
    Ballen skrur over mål, men dommeren har uansett blåst for frispark.
    76'
    Lamøy legger inn mot Offenberg, som også får hodet på den, men headingen går på feil side av nettveggen.
    78'
    Bohinen gjør klar sitt siste bytte. Kurtovic gjør seg klar.
    80'
    Slås på bakerste, men Glimt får klarert.
    80'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Grisetakler Azemi når Glimt kontrer. Azemi er rasende, og Lamøy får et fortjent gult kort.
    80'
    Megasjanse for Glimt! Azemi dribler seg forbi Juel-Nielsen før han setter fart mot Sandefjord-boksen. Legger deretter hardt inn mot Trond Olsen som kommer på et stormløp mot bakerste stolpe. Rett utenfor fra Olsen!
    82'
    Nok en gigasjanse for Olsen og Glimt! Denne sjansen var mistenkelig lik den forrige. Det er Azemi som finner Olsen på bakerste stolpe. Denne ganger får Olsen tid til å legge til rett før han meier til med venstrefoten. Det skuddet fra Olsen klinker i metallet før den spretter ut igjen. Utrolig at det bare står 2-1 her!
    83'
    Slås inn på bakerste stolpe, men går ut over dødlinjen.
    84'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Erik Tønne
    Ut: Fitim Azemi
    Målscoreren fra forrige kamp, Erik Tønna, kommer inn for Fitim Azemi.
    85'
    Normann Hansen går ned til dødlinja og skyter fra nesten død vinkel. Det skuddet går ut til innkast på motsatt side.
    86'
    Normann Hansen legger inn på bakerste til Fevang som leter etter Offenberg, men Konradsen bryter.
    87'
    Tønne går innover i banen og prøver seg med et frekt skudd i nærmeste hjørne. Centimetere utenfor fra Tønne.
    89'
    2961 tilskuere har tatt turen til Aspmyra i dag.
    89'
    Så kommer sjansen til Sandefjord! Mads Pedersen spiller gjennom Sellin som presses av Moe. Fra rundt ti meter prøver Sellin å avslutte i lengste hjørne. Cirka en meter utenfor. Et lettet sukk går gjennom hjemmesupporterne.
    90'+1
    Minimum tre minutter er lagt til.
    90'+1
    Normann Hansen header fra distanse. Langt til side for mål.
    90'+2
    Det slås langt opp mot Sørloth fra vertene. Sørloth vinner den første duellen og stusser videre, men ingen Glimt-spillere plukker opp den stussen.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Dommer Tore Hansen blåser i fløyta og kampen her på Aspmyra stadion ender med 2-1 til hjemmelaget! Det ble en underholdende kamp, preget av mange sjanser, spesielt for vertene. Jakob Busk spilte en stor kamp mellom stengene for bortelaget, i tillegg til at vertene hadde to i metallet. Til tross for alle mulighetene, endte det med tre mål, to til Bodø/Glimt og ett til Sandefjord. Brede Moe var den som skulle få æren av å åpne scoringsballet. Etter tre minutter fikk han kranglet en corner i mål, og Glimt skulle gå opp i ledelsen. Et snaut kvarter senere skulle Sandefjord-kaptein, Geir Ludvig Fevang, smelle ballen opp i nærmeste kryss. Deretter hadde hjemmelaget flere sjanser til å ta ledelsen før pause, men de lyktes ikke med det. Over i andre omgang var det Henrik Furebotn som skulle nette det avgjørende målet. Etter en stuss fra Sørloth, hamret Furebotn ballen opp i nærmeste hjørne, og sørget for at han selv ble matchvinner, i tillegg til at alle de tre poengene ble værende igjen på Aspmyra.
    Avslutninger: 18-12. Avslutninger på mål: 8-2.
    Mitt navn er Jarle-André Almendingen, og jeg takker så mye for følget denne søndags ettermiddagen! Jeg ønsker deg også en flott søndag videre!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her