6 978
1 531

Ble dekket av Nils Christian Mangelrød

Velkommen til dekningen av Bodø/Glimts første kamp uten Jens Petter Hauge.
    Glimt XI (4–3–3): Khajkin – Sampsted, Høibråten, Moe, Bjørkan – Fet, Berg, Saltnes – Zinckernagel, Junker, Solbakken
    Ola Solbakken erstatter JP Hauge på venstrevingen. Milan-spillerens lillebror, Runar Hauge, sitter på benken for Glimt.
    Glimt-benken: Smits – Amundsen, Hauge, Kontradsen, Tounekti, Hagen, Foosnæs, Hussein, Tjærandsen-Skay
    Sandefjord XI (4-2-3-1): Storevik – Wembangomo, Vales, Moen Foss, Kreuzriegler – Valles, Markmanrud – Jonsson, Rufo, Vega – Gussiås
    Sandefjord-trener Martí Cifuentes tyr til samme ellever som slo Molde borte lørdag for en snau uke siden.
    Sandefjord-benken: Granlund – Grorud, Palsson, Normann Hansen, Haakenstad, Brenden, Mørk, Gibson, Singh
    - Når Jens og Philip har spilt så bra i posisjoner jeg spiller så har jeg bare vært nødt til å være tålmodig og vente, sier Ola Solbakken til Eurosport før kampen og fastslår at han er klar for å erstatte Jens Petter Hauge som er solgt til Milan.
    Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen sier de er vant til å erstatte spillere og mener de skal klare de nå som Hauge også forsvant til italiensk fotball.
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Sondre Brunstad Fet
    Mål etter 17 sekunder! Og det er Brunstad Fet som banker inn ballen fra 17-18 meter ved stolpen. Kunne keeper tatt ballen? Går lavt skuddet og kryper inne ved stolpen. Gikk altså rett i angrep der Brunstad Fet.
    1'
    Da må i alle fall Sandefjord produsere noe får å slå tilbake.
    3'
    Saltnes farlig frempå i feltet. Kjører hardt i starten her. Hauge er altså borte fra laget og de må også klare seg uten Lode.
    4'
    Sandefjord får frispark der på høyrekanten. Valles slår det inn. Klareres ut.
    5'
    Kjappe kombinasjoner mellom Saltnes og Brunstad Fet her. Prøver å finne Junker.
    6'
    Solbakken slår inn med venstrefoten som skal erstatte Hauge i feltet.
    6'
    Saltnes finner Solbakken men Wembangomo stopper Glimt-spilleren.
    7'
    Dristig spill bakover fra Glimt. Det er vel Høibråten der det blir litt hektisk for.
    8'
    Berg fanger opp ballen i det Sandefjord går fremover på banen. Og Glimt kjører fremover. Ballen ender hos Saltnes i boksen. Prøver å lure av forsvaret. Utenfor.
    9'
    Sandefjord kommer til innlegg på høyrekant. Høibråten nikker ut.
    10'
    Igjen er det små marginer bak hos Glimt. Men lykkes med småspillet.
    10'
    Zinckernagel prøver å avslutte. Blir blokkert.
    11'
    Glimt med mange spillere høyt oppe i banen. Men pasningen til Solbakken på venstrekanten blir for lang.
    12'
    Moe forsøker å finne Saltnes, men Sandefjord bryter.
    13'
    Vega legger inn mot Jonsson foran mål. Får ikke klem på avslutningen.
    14'
    Vega med avslutningen høyt over.
    15'
    Berg med ballen frem til Solbakken. Stopper opp der.
    15'
    Zinckernagel slår corneren.
    16'
    Får en ny sjanse på kanten der Zinckernagel etter corneren. Blir stoppet der.
    16'
    Solbakken vinner ballen tilbake. Bruker tid og velger å slå tilbake.
    17'
    Sandefjord gir bort et innkast der med sleivpasning fra Vales bak der.
    17'
    En enslig supporter sitter med Hauge-trøye ved siden av seg på tribunen. Det er nok et visst savn i Bodø etter kometen.
    18'
    Zinckernagel på kanten med frispark. Møtes av en mur av Sandefjord-spillere bak der.
    19'
    Berg vinner ballen, men Saltnes-forsøket mot Solbakken ikke vellykket. Litt nye roller på venstreving der.
    20'
    Over 70 prosent ballbesittelse til Glimt så langt i kampen, men en sjansefattig kamp så langt. Glimt maler på og forsøker å tre gjennom muren bak hos Sandefjord som på sin side ender med å slå langt i flere situasjoner når de får ballen.
    22'
    Sandefjord sliter med å etablere eget spill her og blir stresset. Gir bort innkast her.
    24'
    Der viser Solbakken fine tendenser. Trer gjennom Bjørkan i boksen. Pasningen inn foran mål blokkeres.
    25'
    Zinckernagel blir tatt der av Kreuzrigler. Frispark på høyrekanten. Får beskjed om at nok er nok av dommeren nå Sandefjord-spilleren. men får ikke kort.
    26'
    Stor sjanse der! Høibråten kommer upresset opp rett foran mål på frisparket fra Zinckernagel. Men setter den over. Burde utnyttet den bedre Glimt-spilleren
    27'
    Sampsted finner Saltnes som prøver å skru den opp i hjørnet fra langt hold. Høyt over.
    28'
    Junker og Saltnes kombinerer men blir klarert i 16-meteren.
    29'
    Bodø/Glimt 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Ola Solbakken
    God kjempet der av Hauge-erstatter Solbakken! Kjemper inn inlegget nede ved linjen og strekker ut en lang tå i det Wembangomo tror han har kontroll og får den ut til Saltnes rett foran mål som klemmer til i nettmaskene. Men hva driver Sandefjord-spilleren med der? Det var ikke bra nok.
    29'
    Spillere i oppvarming nå hos Sandefjord.
    33'
    Sampsted forsæker den lange mot Solbakken. Ikke presis nok.
    33'
    Høibråten med god defensiv jobb der. Sandefjord får corner, men grei klarering.
    34'
    Sandefjord har vært gode på dødballer, men corneren ikke god nok. Ender til innkast for Sandefjord.
    34'
    Folksomt på sidelinjen blant Sandefjord-spillere nå. Treneren usikker på hvilket grep han skal ta? Rufo har holdt seg til kneet på banen.
    35'
    Saltnes forsøker langpasning til Zinckernagel. Men Storevik langt ute og klarerer ballen før dansken når den.
    36'
    Det blir altså ikke så mange sjanser, men Glimt er effektive når sjansen byr seg, selv om de har brent en kjempesjanse ved Høibråten. 2-0 et greit resultat så langt.
    37'
    Jonsson slår langt på frispark inn mot feltet. Moen Foss opp, men får ikke treff.
    38'
    Sandefjord frempå litt nå. Vales kommer til avslutning via Moe og over. Corner
    38'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Lars Markmanrud
    Gode på dødballer bortelaget og klarer ikke å klarerer. Glimt-spillerne kolliderer nærmest når de skal heade ut og ballen går ut til Markmanrud som ikke blir markert. Var det Solbakken som glapp der? Klemmer til i mål.
    39'
    Sandefjord nå mer offensive. Har fått troen her bortelaget etter at Glimt har kvernet på gjennom omgangen.
    41'
    Berg forsøker skuddfoten der. Legger den over på høyrefoten og drar seg innover mot midten foran 16-meteren. Over vinkelen.
    42'
    Berg bryter spillet. Glimt kommer til innlegget fra høyrekanten. Ingen foran mål når den.
    43'
    Sampsted forsøker skuddfoten fra langt hold. Ut til corner.
    43'
    Corneren klareres ut til innkast.
    44'
    Zinckernagel får lagt inn helt nede ved linjen der. Og inne i feltet går Saltnes opp i luften. Får ikke skikkelig treff. Utenfor. Sjanse der!
    44'
    Stor sjanse der for Sandefjord der! Får store rom der Gussiås som ikke får kontroll på ballen. Legger ut til Jonsson som klemmer til til side for stolpen
    45'
    Stor sjanse der for Zinckernagel. Solbakken viser pasningsfot til Saltnes som legger videre til høyre til Zinckernagel. Keeper kommer ut og avslutningen treffer ikke mål. Herlig angrep der fra hjemmelaget.
    45'+1
    Zinckernagel med unødvendig takling der på Vales. Takler bakfra der dansken. Frispark men ikke kort for Zinckernagel.
    45'+2
    Kan vel ikke forvente samme start på 2. omgang?
    46'
    Glimt friske ut fra start etter å ha blitt kalt energiløse av Kjetil Knutsen på vei ut på banen til 2. omgang.
    48'
    Stor sjanse der! Nesten at Solbakken når ballen der han kaster seg frem på innlegget fra Zinckernagel på høyrekanten. Solbakken treffer stolpen selv, mens ballen forsvinner forbi ham. Små marginer!
    49'
    Presser Sandefjord lave nå Glimt.
    49'
    Junker vært nokså usynlig så langt i denne kampen. Går opp i luften midt på banen der, men Sandefjord tar over.
    50'
    Da er det dødball igjen for Sandefjord. Svak slått corner.
    53'
    Saltnes forsøker hælspark til Junker. Frekk variant. Når ikke frem.
    54'
    Skudd like til side for mål der for Vega der. Klem i skuddet der. Mulig keeper har kontroll, men noterer sjanse.
    55'
    Sandefjord er invitert inn i kampen igjen her nå.
    57'
    Sandefjord bryter igjen, men blir upresise fremover.
    57'
    Solbakken forsøker å komme forbi Wembangomo, men han begynner å få mer kontroll nå backen.
    58'
    Tverrliggertreff der for Vega. Han er stadig frempå der igjen. Og går i krysset faktisk der. Så ut som den skulle gå langt utenfor men skrur mot krysset.
    59'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Lars Markmanrud
    59'
    Inn: Emil Pálsson
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    59'
    Det er noe som skurrer hos Glimt nå. Sandefjord friskest noen minutter her nå. Og kommer nærmere utligning.
    61'
    Roet ned her nå. Glimt triller ball i bakre ledd.
    64'
    Solbakken forsøker å nå Junker foran mål. Men Storevik er nede og snapper den foran føttene til spissen.
    65'
    Kan sette fart Zinckernagel, men misser og Sandefjord bryter. Til slutt ender ballen hos Valles som velger å avslutte selv til side for mål.
    66'
    Zinckernagel tråkler seg inn i boksen. Blir blokkert, men roper på straffe. Ingenting mener dommeren.
    67'
    Veldig dårlig avslutning der av Brenden. Høyt over mål. Kunne vært utnyttet bedre av Sandefjord der.
    68'
    Det går ikke på skinner for Glimt i dag. Sliter med å komme til de forløsende pasningene i feltet.
    69'
    Zinckernagel igjen frempå. Men mangler målet så langt i dag.
    72'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Kasper Junker
    72'
    Ikke vært den store kampen for Junker.
    73'
    Og der har Jens Petter Hauge kommet inn for Milan uken etter at han spilte sin siste Eliteseriekamp for Glimt.
    74'
    Strålende redning av Storevik der på stor sjanse på hjemmelaget. Saltnes får ut foten fra kort hold på innlegget fra høyre. Svært viktig redning av Storevik der!
    75'
    Enorm sjanse der for Zinckernagel! Runder rundt Sandefjord-forsvaret og klemmer til fra spiss vinkel. Men Storevik redder igjen! God Sandefjord-keeperen nå!
    79'
    Valles skyter over. Der spilte vinden igjen spillerne et puss.
    82'
    Inn: Runar Hauge
    Ut: Ola Solbakken
    83'
    Inn: Harmeet Singh
    Ut: Deyver Vega
    83'
    Inn: George Gibson
    Ut: Marc Vales
    83'
    Brunstad Fet med ny enorm sjanse. BLir sendt gjennom har nesten fri bane mot Storevik. Blir litt spiss vinkel og Storevik redder.