0-1
3' (Str.)
0-2
60'
0-3
0-4
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til Bodø og Aspmyra stadion hvor Bodø/Glimt skal ta imot Strømsgodset om en drøy time. Har skal vi holde dere oppdatert på alle hendelsene som måtte forekomme i dagens kamp. Vi kommer tilbake med lagoppstillinger når det nærmer seg kampstart.
    Tilsvarende oppgjør i vår endte med 2-0 til dagens bortelag, Strømsgodset. Iver Fossum og tidligere Glimt-spiller Mounir Hamoud stod for scoringene den gang.
    Hvis man går enda mer tilbake i tid vil man se at sist gang disse lagene møttes var i Tippeligasesongen 2009. En sesong som endte med nedrykk for de helgule fra Nord-Norge, mens gutta fra Drammen endte på en 12. plass. Oppgjøret på Marienlyst i den 27. serierunden endte i en knusende 3-0 seier for Godset. Fredrik Winsnes, Fredrik Nordkvelle og et selvmål av Per Verner Rønning sikret Strømsgodset seieren den gang. Oppgjøret på Aspmyra, derimot, endte i tre poeng til Bodø/Glimt etter en scoring av Per Verner Rønning.
    Det blir et gledelig gjensyn med gamle trakter for Mounir Hamoud i dag. Høyrebacken endte til slutt opp med seks sesonger i Glimt-trøya etter overgangen fra Lyn. Hamoud kan bekle både en høyre- og en venstrebacksrolle og har nok ønske om å gjøre livet surt for gamle kjenninger i dag.
    Det er for øvrig per dags dato kun ni spillere igjen som også var i stallen da Hamoud forlot Glimt i 2011. Ulrik Berglann, Viljar Nordberg, Daniel Berntsen, Anders Karlsen, Thomas Jacobsen, Ulrik Saltnes, Ruben Imingen, Jonas Kolstad og Pavel Londak er alle å fremdeles finne i Glimt.
    Da er lagoppstillingene inne og Glimt starter med akkurat det samme laget som tapte 3-1 for Rosenborg sist fredag. Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Londak - Imingen, Sané, Moe, Brix - Berntsen, Chatto, Badou - Ndiaye, Ibba, Olsen.
    Strømsgodset, på sin side, gjør fire endringer på laget som tapte 1-4 mot Brann forrige lørdag. Mathias Gjerstrøm, Øyvind Storflor, Flamur Kastrati Péter Kovács har alle gått ut og inn har Bismark Adjei-Boateng, Martin Ødegaard, Thomas Sørum og Gustav Wikheim kommet. Godsets lagoppstilling fra høyre (4-2-3-1): Larsen Kwarasey - Vilsvik, Storbæk, Valsvik, Hamoud - Adjei-Boateng, Abu - Fossum, Ødegaard, Wikheim - Sørum.
    Gledelig å se Martin Ødegaard tilbake i Strømsgodsets lagoppstilling. 15-åringen pådro seg en liten lyskeskade etter U21-kampen mot Portugal for noen uker siden. Ødegaard har riktig nok bare mistet en kamp (mot Brann i forrige uke), men David Nielsen er nok glad for å se sin lille superstjerne tilbake i lagoppstillingen.
    Begge lag er for øvrig godt i gang med oppvarmingen for øyeblikket i det vi skriver drøyt 17 minutter igjen til kampstart.
    Det har regnet i Bodø i hele dag, og regnet ser ikke ut til å gi seg med det første. Vi kan med andre ord forvente oss regnbyger når kampen sparkes i gang klokken 15:30.
    Strømsgodset er sikkert lystne på å snu den negative trenden som har vært den siste tiden. Godset har tapt sine tre siste mot Stabæk, Aalesund og Brann, og må virkelig legge inn høygiret nå dersom de skal være med i kampen om 3. plassen.
    Glimt har begynt å finne tilbake formen som de glimtvis viste gjennom hele vårsesongen. De helgule står med to seire og ett tap på de tre siste mot Haugesund, Vålerenga og Rosenborg. Med sju poeng ned til kvalikplass puster Aspmyra-publikummet lett, men man skal aldri si aldri og tre nye poeng i dag vil være enda et steg mot å berge plassen i årets Tippeliga.
    Da har begge lag returnert til garderobene for å få gjort unna de siste forberedelsene.
    Da er begge lag på vei inn på banen!
    Så møtes kapteinene Ruben Imingen og Adam Larsen Kwarasey i kapteinene i midtsirkelen for å ønske hverandre lykke til.
    Nå er vi straks klare for å sette i gang!
    Det er Strømsgodset som får æren av å sparke i gang dette oppgjøret!
    Da var vi i gang!
    Vilsvik avblåses for en hands, Glimt får frispark.
    Kampen har startet
    Corneren blir slått på første stolpe, men klareres.
    1'
    Rødt kort til Bodø/Glimt
    Vieux Sané
    Redder ballen med hånda og Chatto går ned som midtstopper.
    2'
    Dommeren mener Sané redder med hånda etter mye klabb og babb i sekstenmeteren.
    2'
    Strømsgodset scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Strømsgodset
    Sørum banker straffen hardt i mål og Londak er sjanseløs når han går feil vei. 0-1!
    3'
    På grunn av tekniske problemer ble liveoppdateringen startet omtrent to minutter etter kampstart. Vi beklager dette.
    4'
    Ndiaye drar seg innover og kommer til skudd fra rundt 18 meter, men skuddet er svakt og blir enkelt å holde for Larsen Kwarasey.
    5'
    Storbæk prøver på noe som kan virke som et skudd eller en pasning, men ballen går uansett godt utenfor Londaks venstres stolpe.
    7'
    Trond Olsen går ned i Godset-feltet og roper på straffe. Ingenting i følge Sandmoen.
    8'
    Tas kort på Berntsen som legger inn, men det stanges unna.
    8'
    Ny stor sjanse! Badou drar seg ned til linja og legger inn på Ibba, men det klareres ut til corner.
    9'
    Ender hos Olsen som drar til med høyre, men skuddet blir blokkert.
    9'
    Vilsvik forsøker å nå Sørum med en pasning, men førstetouchet fra Sørum er ikke all verden og ballen går helt inn til Londak.
    10'
    Megasjanse for Sørum! Fossum legger inn på Godset-spissen som er fri på bakerste stolpe, men Londak gjør en god jobb når han kommer ut, gjør seg stor og redder. Burde ha gjort mer ut av den, Sørum.
    11'
    Ny god Godset-sjanse. Adjei-Boateng legger inn på Fossum som forsøker å bredside ballen i det lengste hjørnet på første touch, men ballen sklir av foten på unggutten og går en drøy meter eller to utenfor.
    13'
    Legges inn på bakerste stolpe, men går over alt og alle.
    13'
    Ndiaye drar seg innover og forsøker å skyte med venstre. Ballen sklir rett utenfor stolpen, men er nok innom et Godset-bein på veien.
    15'
    En tro kopi av den forrige corneren. Over alt og alle.
    15'
    Adjei-Boateng kommer først på, men headingen går til side for målet.
    16'
    I etterkant av corneren kommer Godset til en sjanse ved Iver Fossum, men Londak redder det første forsøket før en Godset-spiller blir avblåst for offside.
    18'
    Vilsvik forsøker å spille gjennom Iver Fossum, men Londak kommer ut og gjør en god jobb når han fanger pasningsforsøket.
    18'
    Ibba stjeler ballen fra Abu, men veteran Storbæk gjør en flott jobb når han stopper Ibba og gjenvinner ballen.
    19'
    Stor Godset-sjanse! Ødegaard chipper gjennom på Sørum som kommer alene med Londak, men nok en gang gjør den etsiske sisteskansen en god jobb når han kommer ut og blokkerer det skuddet fra Godset-spissen.
    21'
    Olsen og Glimt er på en sjelden visitt på Godsets halvdel og det ender også i et skuffende innlegg som Hamoud header tilbake til Larsen Kwarasey.
    23'
    Iver Fossum spiller gjennom Thomas Sørum, men Londak kommer ut og holder ballen i fast grep.
    26'
    Abu klemmer til fra rundt 25 meter, men skuddet går håpløst langt over og utenfor.
    26'
    Lite farlig det Glimt-gutta finner på for øyeblikket. En haug med feilpasninger og lite intensitet er fasit for hjemmelaget så langt.
    28'
    Vilsvik legger inn på bakerste stolpe, men Londak holder den.
    29'
    Wikheim drar seg innover i banen og skyter, men skuddet blir blokkert av Imingen.
    29'
    Daniel Berntsen klemmer til fra langt hold og setter faktisk Larsen Kwarasey på prøve. Må ut i full strekk der Godet-keeperen og det ender i corner.
    30'
    Ender i ny corner.
    30'
    Klareres.
    30'
    Spilles ut på Trond Olsen som klemmer til, men ballen går rett i Godset-blokka.
    31'
    Klarering på strek fra Glimt! Sørum chipper ballen over Londak, men Imingen kommer seg tilbake og feier ballen unna. Corner til Godset.
    32'
    Ballen går via tverrliggeren og ut.
    32'
    Ødegaard og Fossum kombinerer strålende, men nevnte Ødegaard blir avblåst for offside.
    35'
    Ibba forsøker å nå Olsen med en gjennombruddspasning, men Vilsvik stopper det pasningsforsøket.
    36'
    Ødegaard finner Wikheim i feltet og Godset-vingen prøver å få kontroll, men til ingen nytte ettersom han i ettertid blir avblåst for offside.
    37'
    Badou skyter fra 16 meter, men ballen går langt over og utenfor.
    38'
    Adjei-Boateng kommer først på ballen på bakerste stolpe, men headingen går en drøy meter over.
    38'
    Londak kommer ut og mister, men et blir blåst for frispark i etterkant.
    40'
    Flott skudd fra Adjei-Boateng. Får ballen av Abu og klemmer til med innsiden av foten, men Londak varter opp med en mesterlig redning når han slår den utenfor stolpen.
    43'
    Strømsgodset kommer til en heading, men den forsvinner godt over målet.
    43'
    God Glimt-mulighet! Ut fra intet kommer Glimt til en god mulighet! Berntsen slår et utsøkt frispark inn i boksen og finner Moustapha Ndiaye, men hedingen er dessverre for Glimt og Ndiaye ikke nok velplassert enn at Larsen Kwarasey for holdt ballen i fast grep.
    45'
    Pause
    45'
    Det er pause på Aspmyra og det er bortelaget, Strømsgodset, som går til pause med ledelsen 1-0. Hjemmelaget har spilt langt fra noen stor kamp og det har vært helt tydelig at Strømsgodset har vært det beste laget i første omgang. Dette kan også ha noe med den tidlige utvisningen å gjøre. Godset har hatt sjansene, men det mangler foreløpig litt på effektiviteten samt at Londak har hatt en god kamp mellom stengene for Bodø/Glimt så langt. Vi er tilbake med andre omgang om drøyt 12 minutter.
    Vil bare minne om at etter pause vil det ikke være samme forsinkelse av tiden. Liveoppdateringen av første omgang ble ikke startet til korrekt tid, men heller to minutter senere på grunn av tekniske problemer, men de er fikset nå.
    Da er begge lag på vei inn på banen igjen og vi er straks klare til å sette i gang andre omgang.
    Det er Glimt som skal sparke i gang andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Da var vi i gang med andre omgang!
    46'
    Begge lag sender utpå samme laget som spilte i første omgang.
    46'
    Berntsen trer gjennom på Moustapha Ndiaye, men den høyreiste senegaleseren er i offside.
    49'
    Godt forsøk fra Vilsvik! Fossum legger ut 45 grader til Vilsvik som har blitt med opp fra høyreback. Skuddet ser ufarlig ut, men får en lei dupp for Londak og ballen går rett over tverrliggeren.
    50'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Takler en Godset-spiller rett utenfor sekstenmeteren. Kunne muligens fått rødt der, nigerianeren.
    50'
    Megasjanse for Godset! Ødegaard slår frisparket rett i stolpen og på returen kommer Adjei-Boateng som skal sette ballen i åpen kasse, men Brede Moe hiver seg foran skuddet og Glimt får klarert! For noen muligheter for Godset og det er helt utrolig at det ikke står 0-2!
    52'
    Ender i et skudd fra Adjei-Boateng som sender ballen himmelhøyt over Glimt-buret.
    52'
    Berntsen slår et frispark inn i sekstenmeteren og Brede Moe kommer først på den. Headingsforsøket fra Moe blir farlig, men går rett utenfor stolpen.
    55'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Kristian Brix
    For sent inne i en duell.
    55'
    Ødegaard spiller gjennom Wikheim som legger lavt inn i feltet, men ingen Godset-spillere makter å komme på ballen som til slutt går over dødlinja.
    57'
    God mulighet for Ndiaye. Kommer til en heading fra rundt 6-7 meter, men får ikke nok trykk i den til å sette Larsen Kwarasey på prøve.
    58'
    Nok en enorm Godset-sjanse! Iver Fossum kommer til en avslutning fra rundt 14 meter. Unggutten sikter etter lengste hjørne, men ballen sniker seg rett på utsiden av stolpen.
    60'
    Stanges til værs av Brix, men Glimt vinner også andreballen og forsøker å kontre.
    60'
    Mål for Strømsgodset!
    Bodø/Glimt 0 - 2 Strømsgodset
    Der er står det 0-2 og Thomas Sørum blir tomålsscorer! Godset-spissen blir spilt gjennom av en Ødegaard som har vært strålende i dag. Sørum trenger to forsøk alene med Londak, men på det andre sitter den og Godset øker ledelsen. Det må omtrent et mirakel til om Glimt skal klare om komme tilbake nå.
    60'
    Nok en stor Godset-sjanse! Ødegaard spiller gjennom Fossum som kommer alene med Londak. Der svikter dessverre unggutten når han setter ballen utenfor lengste stolpe. Utspark fra Londak.
    64'
    Nå er det enveiskjøring her på Aspmyra. Strømsgodset dominerer kampen og Glimt har ikke så mye de skulle ha sagt.
    66'
    To mann står klare nede på sidelinja for Glimt.
    66'
    Er det mulig at det ikke står 0-3 der? Ødegaard kombinerer først med Fossum, før nevnte Ødegaard spiller Fossum gjennom. Ut kommer Londak, men han klarer ikke å holde ballen. Dermed blir ballen hengende løs i feltet og Sørum får ta den med seg. Han prøver å chippe over en liggende Londak, men ender opp med å chippe den over Glimt-buret!
    68'
    Heades over.
    70'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Badou Ndiaye
    70'
    Ødegaard spiller Wikheim gjennom, men Godset-vingen blir avblåst for offside.
    72'
    Ulrik Berglann gjør seg klar nede på sidelinja.
    74'
    Adjei-Boateng skyter fra rundt 20 meter, men ballen sklir av foten på midtbanespilleren og går godt utenfor Glimt-buret.
    76'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ulrik Berglann
    Ut: Trond Olsen
    76'
    Wikheim løfter inn på bakerste mot Vilsvik som kommer på ball før Londak. Høyrebacken ser mulighet for å chippe ballen over Glimts sisteskanse, men legger ikke nok følsomhet i chippen til at det blir farlig. Ballen går en god meter utenfor.
    77'
    Mounir Hamoud kommer til et skudd, men skuddet blir blokkert og går ut til corner.
    78'
    En Godset-spiller vinner duellen på første stolpe, men headingen går over og utenfor.
    78'
    Nå er det aktivitet i Godset-leiren. To spillere skal komme inn.
    80'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Martin Ødegaard
    80'
    Wikheim kommer til et skudd, men Chatto hiver seg foran og blokkerer.
    81'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    82'
    Mål for Strømsgodset!
    Bodø/Glimt 0 - 3 Strømsgodset
    Mål: Iver Fossum
    Der sitter 0-3 og det er Iver Fossum som gjør det! Corneren svinges inn i feltet av Vilsvik. Etter en knallhard førsteduell faller ballen ned hos Iver Fossum som banker til på første berøring. Ballen synger i nettmaskene og Godset har nå full kontroll på denne kampen.
    82'
    Gult kort til Strømsgodset
    Gustav Wikheim
    Stopper en Glimt-kontring.
    84'
    Mål for Strømsgodset!
    Bodø/Glimt 0 - 4 Strømsgodset
    Mål: Flamur Kastrati
    Målgivende: Gustav Wikheim
    Kastrati spilles gjennom av Wikheim før han banker ballen kontant oppe i det nærmeste hjørnet! Det står nå 0-4 på Aspmyra!
    86'
    Nå begynner det etter hvert å nærme seg stygge sifre for Jan Halvor Halvorsen og hans Bodø/Glimt.
    88'
    Tas kort. Ender i ingenting.
    88'
    Ibba forsøker å skyte, men Valsvik setter inn en takling i siste sekund.
    90'
    Tar corneren kort. Ender i et innlegg som Glitm klarerer.
    90'
    2972 tilskuere har tatt turen til Aspmyra for å få med seg dette oppgjøret.
    90'+1
    2 minutter er lagt til.
    90'+1
    Naah klemmer til fra langt hold, men ballen går ufarlig over Glimts mål.
    90'+1
    Gult kort til Strømsgodset
    Flamur Kastrati
    Får gult for en hands. Rett utenfor Strømsgodset-boksen.
    90'+2
    Slås på bakerste, ender i corner.
    90'+3
    Bokses ut av Larsen Kwarasey.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Det er slutt her på Aspmyra og Strømsgodset tar med seg det som må beskrives som en relativt enkel seier. Det ble vanskelig for hjemmelaget når Vieux Sané ble utvist allerede etter fire minutter og Glimt fikk straffe imot. Sørum satte straffen sikkert, men det skulle ikke stoppe der. Sørum skulle nemlig score et til i tillegg til at Iver Fossum og Flamur Kastrati skulle legge på til både 3 og 4-0. Godset vinner dermed 4-0 over Bodø/Glimt og tar med seg tre velfortjente poeng tilbake til Drammen. Vi takker for følget og ønsker deg en fortsatt fin lørdag videre!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her