1-0
Supporterfordeling på VG
9 044
6 955

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Viking i 2. serierunde av Eliteserien 2024!
    Snøen begynner å smelte, solen titter frem, dagene blir lysere og lengre, men ingenting regnes som et sikrere vårtegn i Bodø enn årets første hjemmekamp i Eliteserien på Aspmyra stadion! Regjerende seriemester, Bodø/Glimt, får besøk av forrige sesongs seriefirer, Viking, til et toppoppgjør det potensielt kan lukte svidd av etter 2 x 45 - i alle fall om man skal legge de siste fire møtene mellom lagene til grunn. 3-2, 5-1, 5-3 og 5-4 har det stått i målprotokollen etter endt forestilling mellom Bodø/Glimt og Viking i de siste fire møtene - et målsnitt på smått spinnville sju(!) scoringer per kamp. Så hold deg fast, spenn sikkerhetsbeltet og gjør deg klar til fotballunderholdning fra øverste hylle. Vi lader opp til Bodø/Glimt - Viking.
    Bodø/Glimt er vertskap i kveld etter å ha sikret sesongens første trepoenger på bortebane mot nyopprykkede Fredrikstad i serieåpningen mandag. 0-2 stod det i målprotokollen ved full tid i plankebyen etter scoringer av Fredrik Bjørkan (0-1) og Glimt-debutant August Mikkelsen (0-2). Seieren på Fredrikstad Stadion sikret en foreløpig 3. plass i Eliteserien og kom godt med etter en vinter som har gått litt i rykk og napp for Glimt resultatmessig. Tre seiere mot Hammarby (3-2), Malmö (4-0) og Sarpsborg 08 (2-0), én uavgjort mot Ajax (2-2) og fem tap mot RB Salzburg (0-6), Sparta Praha (0-2), Ajax (1-2), Crystal Palace (0-1) og Molde (3-5) er det hjemmelaget har å vise til i sesongoppkjøringen.
    Viking sørget også for sesongens første trepoenger da de serieåpnet mot Sarpsborg 08 på SR-Bank Arena mandag kveld. Sander Christiansen (1-0) ble til slutt matchvinner i feil ende av banen da han scoret selvmål fremprovosert av et innlegg fra Lars-Jørgen Salvesen. Seieren medførte en foreløpig 7. plass i Eliteserien, og sørget også for at Viking fortsatte den gode formen de har vist i vinterens treningskamper. Siddisene har loggført åtte seiere mot Las Palmas (2-0), Djurgården (3-1), Tromsø (1-0), Egersund (3-0), Stabæk (3-0), Flekkerøy (2-1) Haugesund (2-0) og Rosenborg (5-0), tre uavgjorte mot Sandnes Ulf (2-2), Moss (0-0) og Fredrikstad (1-1), og kun ett tap for KFUM (1-2) i sesongoppkjøringen.
    Målrik er mellomnavnet når Bodø/Glimt og Viking har møttes de siste sesongene - i alle fall i de siste fire kampene. Utvider man perspektivet til de siste 12 innbyrdes oppgjørene mellom lagene, er det Bodø/Glimt som har kommet best ut. Ni kamper har endt i Glimt-seier, én har endt uavgjort og Viking har trukket det lengste strået to ganger - begge kampene på SR-Bank Arena. 30. oktober 2016 er forrige gang Viking dro seirende fra Aspmyra stadion. Den gang endte det 0-2 etter scoringer av Usman Sale (0-1) og André Danielsen (0-2).
    Over til lagenes skade- og suspensjonsnyheter, og Bodø/Glimt kan glede seg over to nye tilskudd til kamptroppen som fikk jobben gjort mot Fredrikstad i serieåpningen. Brice Wembangomo har ristet av seg sykdommen som gjorde at han måtte stå over borteturen til plankebyen, mens det nyinnkjøpte danske stoppertalentet, Villads Nielsen, er kampklar etter millionovergangen fra FC Nordsjælland. Julian Faye Lund, Omar Elabdellaoui, Sondre Brunstad Fet, Daniel Bassi, Gaute Vetti og Runar Espejord fortsetter å være utilgjengelige grunnet skade.
    Viking fikk seg et alvorlig slag for baugen da Sondre Bjørshol måtte kaste inn håndkleet kun fem minutter inn i serieåpningen mot Sarpsborg 08. Det andre alternativet på høyreback, Herman Haugen, sliter nemlig også med skade, og dermed må Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim stokke kortstokken for å få høyrebackkabalen til å gå opp i Bodø. Viljar Vevatne, som kom inn for Bjørshol mot Sarpsborg 08, er naturligvis et alternativ, men venstrebacktalentet Vetle Auklend og anvendelige Yann-Erik de Lanlay kan vikariere dersom det blir å foretrekke. Gianni Stensness, som har vært utilgjengelig siden juni 2023 med en kneskade, er tilbake i kamptroppen for siddisene.
    Kveldens kampleder på Aspmyra-kunstgresset er Espen Eskås fra Bækkelagets SK. Assistentdommerne Jan Erik Engan (Olsvik IL) og Isaak Elias Skjeseth Bashevkin (Ready) akkompagnerer han langs linjene, mens fjerdedommer Martin Berg (Hunstad FK - Fotball) fullbyrder dommerkvartetten. Ajdin Medic (Trosvik IF) og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen (Ridabu IL) stiller på VAR-tjeneste for anledningen.
    Lagoppstillingene er klare, og vi åpner med hjemmelagets utvalgte! Kjetil Knutsen gjør én endring på laget som startet i serieåpningen mot Fredrikstad mandag. Ulrik Saltnes er ute av bergenserens ellever og Håkon Evjen har kommet inn på Bodø/Glimts høyre indreløper. Bodø/Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Haikin - Sjøvold, Moe, Gundersen, Bjørkan - Evjen, Berg, Grønbæk - Zugelj, Mikkelsen, Hauge.
    Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim gjør, i likhet med sin trenerkollega på motsatt trenerbenk, ett bytte på laget som startet i seriepremieren mot Sarpsborg 08 mandag. Sondre Bjørshol måtte ut med skade etter fem minutter og mannen som erstattet Bjørshol mot Sarpsborg 08, Viljar Vevatne, er inne fra start på høyrebacken for siddisene i kveld. Vikings lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Gunnarsson - Vevatne, Diop, Langås, Urbancic - Yazbek, Bell, Nilsen Tangen - Svendsen, Salvesen, Tripic.
    Lagene entrer i skrivende stund kunstgresset på Aspmyra stadion! To varmegrader, vårsol og svake til flaue vindkast på 4-5 m/s er værfasiten før avspark i Bodø. Vi er straks klare for første akt av Bodø/Glimt - Viking!
    Kampen har startet
    0'
    Mikkelsen triller i gang de første 45!
    0'
    Salvesen kjemper til seg ballen midt inne på Glimts halvdel og forsøker å pirke mot en lagkamerat i bakrom, men ingen i mørkeblått oppfatter den.
    1'
    Trilles kort av midtbaneeleganten.
    1'
    Berg er nære å slippe fri Grønbæk på tur inn mellom stopper og back, men dansken får ballen litt for langt bak seg og Viking kan dermed overta.
    2'
    Vevatne kommer seg til innlegg fra høyre, men kaptein Moe beiner unna for vertene.
    2'
    Interessant å se Vikings tilnærming i defensiv organisering innledningsvis. Gjestene står ganske høyt med sin backrekke og forsøker å presse Glimt høyt når de har muligheten.
    3'
    Hauge legger igjen til Grønbæk som fyrer fra drøyt 13-14 meter - rett i Viking-blokka.
    4'
    Sjøvold løsner dagens første avslutning! Den anvendelige midtbanespilleren, som bekler høyre back for anledningen, klemmer til fra drøyt 16 meter etter å ha blitt spilt opp av Berg - via et Viking-bein og helt inn til Gunnarsson som holder i fast grep.
    6'
    Kommer fra offsideposisjon for å plukke en andreball. Ikke helt godt å si hvorvidt den var sist innom et Glimt- eller Viking-bein før den havnet hos Hauge.
    6'
    Moe forsøker en lang ball i bakrom, men Gunnarsson står langt ute og avverger med godt, offensivt keeperspill.
    8'
    Vevatne forsøker nok en gang innlegg fra høyre, men den smeller rett i Bjørkan.
    9'
    Glimt forsøker å vippe mot Zugelj inne i Viking-feltet, men Langås nikker unna foran sloveneren.
    10'
    Det blir klammeri inne i Viking-feltet! Ballen stusses videre på første stolpe og spretter frem og tilbake mellom en rekke spillere ved den bakre. Til slutt får Gunnarsson fanget den løse ballen. Aspmyra-publikummet roper for nettkjenning, men Eskås slår ut med armene.
    11'
    Bjørkan til et skummelt innlegg fra venstre! Glimt ruller opp strålende når Hauge legger ut mot Bjørkan på overlapp og venstrebacken pisker den inn foran. Gunnarsson kommer ut i feltet, bommer, men heldigvis for sisteskansen får Yazbek klarert like bak.
    14'
    Joe Bell sitter nede med en smell. Etter litt om og men kommer newzealanderen seg på beina igjen.
    15'
    Gunnarsson forsøker å nå Urbancic, men settes under tilstrekkelig press av Hauge slik at han løfter ballen ut over sidelinjen.
    17'
    Spilles kort til stopperkollega Langås.
    17'
    Tripic er nære å nå Salvesen med en gjennombruddspasning, men Gundersen leser og bryter foran Viking-spissen.
    18'
    Gundersen er nære å prikke fri Hauge i bakrom, men pasningen brytes med nød og neppe.
    20'
    Innøvd variant som ender i innlegg fra Tripic - via en Glimt-spiller og til corner for gjestene.
    21'
    Havner på hodet til Salvesen inne foran, men den tidligere Glimt-spissen styrer den høyt over med pannebrasken.
    21'
    Tas kort. Ender hos Mikkelsen som fyrer fra drøyt 20 meter - rett i et Viking-bein.
    23'
    Glimt er nære ved å komme seg til en mulighet i Vikings sekstenmeter i kjølvannet av corneren, men Zugeljs avslutning mot nettmaskene blokkeres.
    24'
    Stusses ut til ny corner av Langås.
    25'
    Stusses videre på første stolpe. Ender i avslutning i blokka fra Bjørkan før han takler Nilsen Tangen like etter.
    25'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Fredrik Bjørkan
    Er for sent inne i en sklitakling på Nilsen Tangen inne i Viking-feltet.
    26'
    Trilles mot egen målmann.
    26'
    Spilles kort av backen.
    28'
    Sjøvold kommer seg til innlegg fra høyre. men backen løfter den bak Viking-buret.
    28'
    God mulighet for Viking! Tripic svinger inn i Glimt-feltet fra venstre og finner Salvesen på bakre stolpe. Viking-spissen nikker ballen mot Glimt-buret, Vevatne er nære ved å få tåa på den, men ballen forsvinner utenfor backens rekkevidde og finner til slutt vei til Haikin som holder hodestøtet i fast grep.
    29'
    Spilles kort av målvakten.
    29'
    Gode innløp fra både Mikkelsen og Grønbæk, men Zugeljs avlevering i bakrom kommer for sent - dessverre for vertene.
    32'
    Nino Zugelj legger inn fra høyre, men Bell får kontroll på slovenerens avlevering og beiner unna.
    33'
    Gult kort til Viking
    Lars-Jørgen Salvesen
    Protesterer kraftig etter at et innkast blir gitt Glimts vei i stedet for Vikings. Har vært i noen situasjoner så langt denne kampen, Salvesen, og nå har Eskås sett seg lei. Gult kort for Viking-spissen.
    33'
    Halvsjanser for Bodø/Glimt! Evjen løfter inn fra høyre og Grønbæk nikker til. Hodestøtet mot lengste stolpe blir for upresist, men Bjørkan redder den fra å gå over dødlinjen. Backen forsøker innlegg og finner Zugelj, men heller ikke sloveneren får nok klem i hodestøtet til å styre den mot Viking-buret.
    34'
    Glimt spiller Viking lave nå. Ønsker seg gjerne en nettkjenning før pausen, de helgule.
    38'
    Tas lynhurtig på Evjen som svinger inn, men ballen klareres unna.
    38'
    Patrick Berg prøver seg! Sjøvold vender ballen ut mot Hauge med en strålende lissepasning. Hauge legger igjen til Berg og midtbanegeneralen leter etter lengste vinkel fra 20 meter. Skuddet blir litt for tamt og Gunnarsson kan dermed sideforflytte og fange i fast grep.
    40'
    Svendsen hindres av en kjemperedning fra Haikin! Yazbek vender vekk Grønbæk på strålende vis, setter fart og slipper mot Vevatne på utsiden. Backen løfter inn foran og der kommer Sander Svendsen stormende! Kantspilleren stanger mot Glimt-buret, men Haikin er lynraskt oppe med hånden og vipper den over med en stor reaksjonsredning! Nære på for gjestene!
    42'
    Nikkes unna inne foran.
    42'
    Hauge forsøker å utfordre langs venstre, men stoppes kontant av Vevatne.
    45'
    Hauge vipper inn foran, men Langås nikker ut til corner.
    45'+1
    Forlenges på første stolpe, men beines unna av Diop.
    45'+1
    Tas kort på Evjen. Ender i en stikker fra Berg mot Zugelj som sloveneren forsøker å servere inn foran - via et Viking-bein og helt inn til Gunnarsson.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Vi er halvspilte på Aspmyra stadion, og lagene går til hvilen med 0-0 i målprotokollen. En tett, jevn og intens omgang fotball er tilbakelagt i Bodø. Begge lag har hatt tilløp til muligheter, men de største kom gjestenes vei i de første 45. Viljar Vevatne var nære å styre Lars-Jørgen Salvesens hodestøt i nettmaskene først, men ballen endte opp inne hos Nikita Haikin. Deretter skulle Vevatne servere Sander Svendsen inne i Glimt-feltet, men kantspillerens hodestøt ble mesterlig avverget av Haikins reaksjonsredning. Glimt har tidvis forsøkt å overrumple Vikings defensiv med hurtig kombinasjonsspill, men så langt har siddisene stått fjellstøtt bakover. En ting er sikkert: Begge lag har en vei å gå dersom de skal opprettholde målsnittet fra da fire siste innbyrdes oppgjørene. Vi er straks tilbake med akt to av Bodø/Glimt - Viking!
    2. omgang
    45'
    Svendsen med avspark i andre omgang!
    45'
    Spilles i støtte mot Moe.
    45'
    Mikkelsen tvinger seg forbi ute på høyrekanten og viser frem et strålende stykke balansekunst når han holder seg på beina. Glimt-spissen serverer inn sentralt, men ballen forsvinner mellom Hauge og Grønbæk motsatt.
    46'
    Evjen banker til fra 25 meter - hardt og lavt, men rett på Gunnarsson som fanger ballen i fast grep.
    47'
    Trilles hjem til Haikin.
    48'
    Zugelj prøver å vippe mot Grønbæk i bakrom, men avleveringen blir for upresis og forsvinner dermed ut over dødlinjen.
    50'
    Vevatne fortsetter å være et aktivum langs høyrekanten når han først vipper inn foran, plukker ned klareringen fra Moe og legger igjen til Yazbek som fyrer - i blokka fra australieren.
    52'
    Hauge forsøker å vende mot Zugelj motsatt, men Urbancic kommer seg på riktig side og skjermer ballen ut over dødlinjen.
    54'
    God mulighet for gjestene! Corneren fra Tripic finner Vevatne som stanger til - rett på Haikin som fanger i fast grep.
    55'
    Glimt til avslutning! Hauge finner Evjen inne sentralt og sistnevnte pisker til fra 20 meter - et par meter utenfor Gunnarssons venstre stolpe.
    57'
    Grønbæk går ned inne i Viking-feltet og Aspmyra-publikummet roper etter straffespark. Har nok ikke verdens beste sak der, Glimt-supporterne, og Eskås lar den gå.
    58'
    Haikin fanger i fast grep.
    59'
    Tripic forsøker å curle mot lengste fra drøyt 20 meter - en liten meter utenfor.
    60'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ulrik Saltnes
    Ut: Nino Zugelj
    Saltnes kommer inn for Zugelj i et bytte som medfører at Evjen flyttes opp på høyre kant.
    60'
    Hauge svinger inn fra venstre, men den stanges unna av Viking-forsvaret.
    62'
    Gunnarsson tar telling inne i egen målgård. Islendingen holder seg til hamstringen. Har det skjedd noe med Vikings burvokter her?
    63'
    Gunnarsson stables på beina igjen av Vikings medisinske personell.
    65'
    Grønbæk vender ut mot Hauge på venstrekanten og Glimt kjører en overgang. Linjemannen er imidlertid oppe med flagget etter at angrepet har fått utspilt seg.
    67'
    Svendsen til en brukbar mulighet! Ballen spilles opp mot Salvesen som hælflikket til Svendsen. Kantspilleren prøver seg fra drøyt 20 meter med venstrebeinet, men sender den en liten meter utenfor lengste stolpe.
    69'
    Avleveres kort på Berg.
    70'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Håkon Evjen
    Går alt for sent inn i en sklitakling på Urbancic bakfra.
    70'
    Gult kort til Viking
    Vikings assistenttrener, Stig Vik Nedrebø, tildeles det gule kortet for protester nede på trenerbenken.
    70'
    Kort på Gunnarsson.
    71'
    Glimt klargjør flere spillerbytter. Kasper Høgh og Sondre Sørli er på vei inn for vertene.
    74'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Kasper Høgh
    Ut: August Mikkelsen
    75'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Håkon Evjen
    75'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    75'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Sander Svendsen
    75'
    Høgh til en kjempesjanse umiddelbart! Sørli får ballen inn foran fra høyre, Høgh rykker mot nærmeste stolpe i påvente av den og rister dermed av seg Diop! Dansken skal bare ekspedere den i nettmaskene, men Gunnarsson varter opp med en strålende reaksjonsredning når han slår den unna!
    76'
    Gunnarsson tar nok en gang telling like etter målsjansen, men kommer seg på beina igjen etter hvert.
    77'
    Saltnes kommer seg til innlegg, men Vevatne er der med en forløsende klarering. Har vært god i dag, Viljar Vevatne.
    81'
    Frispark til Glimt i god innleggsposisjon - til høyre for Vikings sekstenmeter.
    81'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Viking
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Sondre Sørli
    Ulrik Saltnes geleider Bodø/Glimt i føringen med panneluggen! Sondre Sørli pisker frisparket fra høyre side av Vikings sekstenmeter mot første stolpe. Der kommer innbytter Saltnes stormende og brønnøyværingen stuper ned mot innlegget. Med en liten, men elegant touch styrer han ballen ned i lengste med pannebrasken! 1-0 på Aspmyra stadion!
    82'
    VAR-situasjon
    VAR skal inn og sjekke for offside på Saltnes' scoring. Scoringen står!
    83'
    Salvesen banker til fra 18 meter - via et Glimt-bein og like over tverrliggeren til corner for gjestene!
    86'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Gianni Stensness
    Ut: Patrick Yazbek
    86'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Peter Christiansen
    Ut: Jost Urbancic
    86'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Nicholas D'Agostino
    Ut: Djibril Diop
    86'
    Sendes utenfor av Auklend som ikke får dreis i avslutningen på første stolpe.
    87'
    Frispark
    88'
    Avblåses etter at han har blitt spilt opp ute til høyre i et Glimt-angrep.
    89'
    Tripic går ned etter et ublidt møte med Berg. Viking-kapteinen kommer seg imidlertid på beina igjen.
    90'+1
    Forsvinner gjennom feltet før den havner hos Bell på bakre stolpe. Midtbaneankeret fyrer - rett i blokka.
    90'+2
    Bjørkan sitter nede og har behov for tilsyn fra Glimts medisinske støtteapparat.
    90'+3
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Odin Bjørtuft
    Ut: Fredrik Bjørkan
    90'+3
    Bankes langt av burvokteren.
    90'+4
    Gult kort til Viking
    Nicholas D'Agostino
    Går alt for tøft inn i Grønbæk og belønnes med gult kort.
    90'+5
    Grønbæk er nære å finne både Høgh og Evjen på stormløp inn i bakrom, men den ender i hanskene til Gunnarsson.
    90'+5
    Haikin med en kjemperedning! Yann-Erik de Lanlay drar til mot lengste vinkel og får drømmetreff med strak vrist fra 25 meter! Haikin ligger imidlertid langstrakt i luften å vipper den utenfor med en sterk enhåndsredning!
    90'+6
    Nikkes unna.
    90'+6
    Tripic løfter inn, men Gundersen stanger unna.
    90'+7
    Salvesen forsøker å forlenge ned til en lagkamerat etter innlegg fra Bell - den ender opp hos Haikin.
    90'+8
    Nikkes unna på første stolpe. Grønbæk rydder unna ved dødlinjen og nekter dermed Viking ny corner.
    90'+9
    Kampen er slutt
    90'+9
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her