Can58'
1-0

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til dekningen av kampen mellom Dortmund – Hertha.
    Dortmund har en glimrende mulighet til å ta et langt steg inn i neste sesongs Champions League. Hovedkonkurrentene – Gladbach, Leverkusen og RB Leipzig – har gått på poengtap denne runden.
    Dortmund XI: Bürki – Piczcek, Can, Akanji – Hakimi, Witsel, Delaney, Guerreiro – Sancho, Hazard, Brandt
    Hertha XI: Jarstein – Pekarik, Boyata, Torunarigha, Mittelstädt – Skjelbred, Grujic – Lukébakio, Darida, Dilrosun – Ibisevic
    Erling Braut Haaland er ikke med i Dortmunds tropp mot Hertha.
    Nordmannen kolliderte med dommeren i oppgjøret mot Bayern München for elleve dager siden og fikk en smell i høyre kne. Han fortalte klubbens egen podkast at det ikke var alvorlig og at han snart var tilbake, men mister altså enda en kamp.
    Disse har fått plass på Dortmund benken: Hitz – Rente, Balerdi, Morey, Schmelzer, Pherai, Reyna, Führich, Rashcl
    Mats Hummels er ute med suspensjon. Kaptein Marco Reus er fortsatt skadet. Heller ikke Mario Götze er med, som prioriterer fødselen til kona.
    Dette er Hertha-reservene: Smarsch – Klünter, Startk, Dardai, Esswein, Maier, Samardzic, Ngankam, Piatek
    – Staus er at han er tilbake i trening. Kampen i dag kom litt for tidlig, men han er tilbake neste uke, sier Alf-Inge Haaland om skaden til sønnen til Viasport. Videre forteller han at Erling Braut Haaland ville spille selv, men at klubben ikke tar noen sjanser.
    Alle spillerne sitter på kneerne rundt midtsirkelen for å markere dødsfallet til George Floyd. Dortmund-spillerne varmet også opp i trøyter med rasisme-markeringer.
    Harm Osmers er kveldens dommer.
    Ibisevic sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Mye trilling av ball i starten her.
    3'
    Dortmund får et frispark litt inn på Herthas halvdel. Triller bakover.
    6'
    Ibisevic får ballen på hjørne av Dortmund-feltet, og prøver å drible seg inn mot målet. Stoppes enkelt.
    7'
    Hakimi spilles gjennom på høyre, og fosser inn i feltet. Har folk foran mål, men velger heller å gå på skudd. Ser ikke ut som han trodde spesielt mye på det, og ballen triller i nettveggen.
    8'
    Begge lagene ligger ganske dypt og lar motstanderen trille ball i de bakre rekker. Det går overhodet ikke fort fremover.
    12'
    Guerreiro kommer inn i feltet, og prøver å legge igjen med hælen til Sancho. Hertha bryter.
    15'
    Bare ett skudd i løpet av det første kvarteret her. Dortmund med 65 prosent av ballen.
    16'
    Sancho slår inn en corner som går gjennom hele feltet.
    16'
    Hertha presser Dortmund høyt i banen, og vinner ballen flere ganger. Kommer ikke til de store sjansene av den grunn.
    19'
    Kampens første store mulighet! Hazard får ballen på bakerste stolpe, men avslutningen sklir av foten til belgieren.
    21'
    Julian Brandt vender nydelig på 17-18 meter, og klinker til. Skuddet holder ikke samme klasse som vendingen, og fyker flere meter utenfor.
    23'
    Dortmund har løftet seg noen hakk nå. Hertha presses langt inn på egen banehalvdel.
    24'
    Skjelbred vinner ballen, og Hertha forsøker å spille seg ut. Ballen spilles tilbake til Jarstein som dunker den ut over sidelinjen.
    25'
    Lang ball mot Lukebakio, som på et eller annet vis får ballen delvis under kontroll. Prøver seg på en akrobatisk avslutning, som går rett på Burki.
    29'
    Spillerbytte - Hertha BSC
    Inn: Alexander Esswein
    Ut: Javairo Dilrosun
    Dilrosun ser ut til å slite med en liten skade, og må ut.
    30'
    Hertha vinner ballen og kjører i gang en kontring. Ikke spesielt ivrige på å bli med fremover der Hertha-spillerne, og Dortmund har små problemer med å ta tilbake ballen.
    32'
    Etter noen minutter med brukbare Dortmund-muligheter har det igjen roet seg kraftig ned.
    36'
    Dortmund får frispark rett utenfor sekstenmeteren.
    37'
    Guerreiro skyter frisparket lang over mål. Håpløst forsøk.
    38'
    Dortmund holder på å rote det til for seg selv et par ganger i forsvar, men slipper med skrekken.
    40'
    Skjelbred får seg en liten smell, men reiser seg raskt.
    42'
    Grujic vinner ballen fra Sancho på midten, og sistnevnte lager frispark.
    45'
    Første omgang er over, og her var det ikke mye å skrive hjem om. Dortmund har hatt mest ball, og også de største sjansene, men sliter med å trenge gjennom et dyptliggende Hertha-mannskap. Skjelbred har vært solid på midten, mens Jarstein ikke har blitt satt på noen prøver.
    Kan minne mye om første omgangen i Dortmunds kamp mot Paderborn sist. Da sto det også 0-0 etter de første 45 minuttene, men til slutt vant Dortmund hele 6-1. Er altså fortsatt lov å håpe på målfest i kveld.
    Inn: Jessic Ngankam
    Ut: Dodi Lukebakio
    Hertha gjør sitt andre bytte.
    46'
    Dortmund kombinerer seg inn i feltet, og vinner en corner. Den blir ufarlig, og Hertha får slått unna.
    47'
    Hertha kommer for en gangs skyld med flere folk i angrep, men muligheten ødelegges av et håpløst pasningsforsøk fra Esswein.
    48'
    KJEMPEBOM! Hazard legger lavt inn til Sancho, som upresset sender ballen utenfor fra fem meter. Der skal man score!
    51'
    ESSWEIN FÅR MULIGHETEN! Blir spilt gjennom og hamrer til. Fra litt skrått hold treffer innbytteren bra, men ballen fyker noen meter til venstre for målet.
    56'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 0 Hertha BSC
    Mål: Emre Can
    Målgivende: Julian Brandt
    DER SITTER DEN! Sancho spiller ballen på hodet til Brandt, som legger fint igjen til Emre Can. Han har tatt turen opp fra stopperplass, og legger ballen sikkert forbi Jarstein i Hertha-buret.
    58'
    Det første kvarteret av andre omgang er allerede mye mer underholdende enn hele første omgang, og nå må Hertha angripe mer!
    60'
    Inn: Krzysztof Piatek
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    Skjelbred holder seg litt til låret i det han går ut, men ser ikke ut til å være noe alvorlig. Inn kommer spissen Piatek.
    62'
    Darida klinker til fra utenfor sekstenmeteren. Rett i blokka til Witsel.
    65'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Giovanni Reyna
    Ut: Julian Brandt
    17-åringen kommer inn igjen.
    67'
    Hertha får frispark i meget godt skuddhold rett utenfor sekstenmeteren. De får for innlegg i stedet, og sikter på Boyata på bakerste. Dortmund vinner duellen, og får ballen vekk.
    72'
    Gult kort til Hertha BSC
    Alexander Esswein
    Esswein feller Reyna, og belønnes med det gule.
    76'
    Sancho slår inn frisparket, som ender hos en offside-plassert Witsel.
    77'
    Regnet bøtter ned over Signal Iduna Park.
    77'
    Krzysztof Piatek
    Nok et gult kort til Hertha. Innbytter Piatek som får det for en felling av Hamkimi.
    77'
    Inn: Mateu Morey
    Ut: Thorgan Hazard
    80'
    Inn: Leonardo Balerdi
    Ut: Axel Witsel
    Dortmund gjør to defensive bytter. Vil trygge dette inn Favre.
    80'
    Can får ballen på bakerste etter en corner og skyter mot mål. Roper på straffe, og det er liten tvil om at ballen er innom hånden til Boyata. VAR ser på den, men kommer raskt frem til at det ikke er straffe.
    83'
    Fem minutter igjen av ordinær tid. Begynner å få fryktelig dårlig tid her Hertha.
    85'
    Piatek går overende i feltet til Dortmund. Noen små rop etter straffe, men dommer vinker spillet lett videre.
    88'
    Inn: Arne Maier
    Ut: Marko Grujic
    88'
    Inn: Lazar Samardzic
    Ut: Alexander Esswein
    Esswein har dermed blitt byttet inn og ut av kampen.
    88'
    SANCHO BOMMER IGJEN! Etter en vakkert angrep spiller Guerreiro inn til Sancho, som vender på 6-7 meter. Han får avgårde et skudd, men der gjør Jarstein seg stor.Mesterlig redning av den norske landslagskeeperen.
    89'
    Inn: Marcel Schmelzer
    Ut: Raphael Guerreiro
    90'
    De tre tilleggsminuttene er i ferd med å renne ut.
    90'+3
    Dortmund vinner fortjent etter en solid andre omgang, og tar med det et stort steg mot Champions League-plass. Seieren kunne vært større, men Emre Cans vakre scoring ble kampens eneste. For Dortmund er avstanden ned til Bayer Leverkusen på 5. plass syv poeng med fire serierunder igjen. Den samme avstanden er det opp til serieleder Bayern München.