1-1

Ble dekket av Mathias Fløtaker

BRANN (4-3-3): Sahin-Radlinger - Braaten, Wormgoor (C), Acosta, Rolantsson - Haugen, Heltne Nilsen, Barmen - Marengo, Skålevik, Koomson.
    Haugesund (4-4-1-1): Bråtveit - Haraldseid, Pallesen Knudsen, Skjerve, Stølås - Akintola, Tronstad, Våge Nilsen, Kallevåg - Grindheim (C) - Gytkjær.
    Hei, og velkommen til kampen mellom Brann og Haugesund på fotballens festdag, 16. mai!
    Lagene er klare og Brann stiller med forventet ellever. Daniel Braaten kom inn på høyrebacken da Taijo Teniste fikk en stygg smell mot Start, og gjennomførte oppgaven med bravur. Dermed får 35-åringen fornyet tillit. Resten av den bakre firreren er uforandret. Kristoffer Barmen og Sivert Heltne Nilsen har slitt med skader i løpet av uken, men er begge klare og utgjør midtbanetrio sammen med Fredrik Haugen. På topp starter Lars Arne Nilsen som forventet Koomson, Skålevik og Marengo.
    Bortelaget stiller også uforandret fra hjemmeseieren mot Kristiansund i forrige runde. Bråtveit vokter buret, mens Haraldseid og Stølås starter på backene. Den tidligere Brann-spilleren Fredrik Pallesen Knudsen starter i midtforsvaret sammen med Vegard Skjerve. Trondstad og Våge Nilsen er sentrale midtbanespillere, med kaptein Grindheim i rollen foran. Helt fremme starter toppscorer Fredrik Gytkjær, som har levert fire scoringer så langt i denne sesongen.
    Brann har vist gryende form og står med utrolige syv seiere på rad før kveldens oppgjør. Det har ført til en luke på syv poeng ned til Rosenborg på 2. plass. Det er verdt å nevne at Sahin-Radlinger kun har sluppet inn to mål på de ni første kampene - der ett av målene attpåtil ble scoret av Branns egen midtstopper Bismar Acosta.
    Også Haugesund har fått en god start på sesongen, og har i kjent stil blandet seg inn i toppen uten at det nødvendigvis har vakt stor oppsikt i pressen. Araberne har 17 poeng på de ni første kampene og ligger på tredjeplass, poenget bak Rosenborg. På bortebane står de med tre seiere, én uavgjort og ett tap. I kveld skal de dog møte Eliteseriens beste hjemmelag med fire av fire mulig seiere.
    Som følge av utbyggingen av den ene langsiden tar Brann stadion bare 12 914 tilskuere mot 17 686 tidligere. Det har ført til at kampen har vært utsolgt i lang tid. Til nå har det dog vært nokså skuffende oppmøte fra bergenserne. Men fortsetter Branns gode form, skal en ikke se bort i fra at det blir fulle tribuner resten av sesongen også.
    Nærmer seg kampstart og et Brann stadion i solskinn nærmer seg fullsatt. Det er duket for Eliteseriens tiende runde om noen få strakser.
    Nystemten er unnagjort. Klart for kamp!
    Grindheim sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Heltne Nilsen slår gjennom mot Skålevik, men ballen er litt for lang for spissen.
    1'
    Koomson vinner ballen og er på vei alene med Bråtveit, men Eskås dømmer frispark til Stølås. Den så billig ut. Brann-publikummet og Lars Arne Nilsen meget misfornøyd med dommeren der.
    2'
    Brann går ut i et forrykende tempo. Skålevik vinner ballen fra Skjerve, og går i bakken, men klarer å få med seg ballen. Legger deretter opp til Haugen som prøver å finne Marengo på lengste. Innlegget blitt litt for langt og det ender til slutt med skudd noen meter over mål.
    4'
    Gytkjær kommer seg nesten gjennom, men er litt tøff med Wormgoor i følge Eskås. Ikke noe soleklart frispark, det heller. Konsekvent fra kampleder, om ikke annet.
    4'
    En lang ball slås opp mot Gytkjær som får en dytt akkurat i det han skal ta i mot ballen. Får dermed ballen midt i ansiktet. Eskås velger å la spillet fortsette.
    5'
    Bra Brann-sjanse. Braaten avanserer før han spiller fri Koomson. Han drar av Stølås, før han legger inn og finner Marengo på bakerste stolpe. Skuddet fra nederlenderen går rett i været.
    7'
    Akintola vinner et innkast etter et par fine dragninger. Har vist seg som en meget spennende spiller denne sesongen.
    8'
    "Gullet ska hem" runger over Brann stadion.
    9'
    Litt middels internett for øyeblikket. Haugesund fikk et frispark på 25 meter som Stølås satt et par meter utenfor målet til Sahin-Radlinger. Ellers lite å melde om.
    14'
    Våge Nilsen drar med seg ballen fremover i banen og felles på 25 meter. Eskås blåser frispark. Gunstig posisjon for FKH.
    10'
    FKH har kommet seg fint inn i kampen etter en meget bra start fra Brann.
    15'
    Ikke videre begeistring på tribunen når speaker opplyser om at Rosenborg har tatt ledelsen hjemme mot Lillestrøm.
    16'
    Rolantsson kaster langt, men Pallesen Knudsen header unna. Ballen havner ute hos venstrebacken som legger inn og finner Skålevik. Han blokkeres i skuddet og det er corner.
    17'
    Slås inn fra Haugen, men Skjerve header til ny corner.
    18'
    Svært nære for Brann. Corneren fra Haugen finner hodet til Heltne Nilsen. Headingen er god, men Haugesund får blokkert på strek og klarert unna.
    18'
    Akintola drar seg fint fremover i banen, men Rolantsson får til slutt taklet den gode venstrekanten.
    19'
    Koomson misser i mottaket og Haugesund får kontroll på ballen.
    20'
    Barmen finner Koomson som drar seg inn i banen og forsøker et skudd. Kantspilleren blir dog blokkert uten at det blir farlig.
    21'
    Barmen forsøker seg fra 25 meter, men volleyskuddet går noen meter utenfor stolpen til Bråtveit.
    22'
    Haraldseid svinger den inn, men Barmen får headet unna.
    24'
    Heltne Nilsen får et billig frispark i duellen med Grindheim. Horneland er forbannet på Eskås. Der er Brann litt heldig.
    26'
    Haugesund med bra spill. Stølås får til slutt frispark hele ute ved sidelinjen.
    27'
    Bra innlegg av Rolantsson mot bakerste stolpe. Skålevik går i duellen og Bråtveit er nødt til å slå til corner.
    27'
    Haugesund forsøker seg på en frisparksvariant, men det ender med at Våge Nilsen går i offside.
    28'
    Går gjennom hele feltet fra Haugen.
    29'
    FKH tør å stå nokså høyt på Brann. Har fungert bra den første halvtimen.
    30'
    Fin Brann-kontring. Ender ute hos Rolantsson som forsøker et skudd som går rett i beina på Haraldseid før FKH får kontroll.
    31'
    Gult kort til FK Haugesund
    Kristoffer Haraldseid
    Marengo med en herlig finte forbi Haraldseid. Backen ser seg nødt til å dra ned nederlenderen og belønnes med et gult kort.
    32'
    For en sjanse for bortelaget. Stølås spilles fri ned langs høyrekanten og legger en knallhardt innlegg rett på hodet til Akintola. Headingen er god, men redningen fra Sahin-Radlinger enda bedre. Bataljonen svarer med "verdens beste keeper".
    32'
    Acosta med en glimrende takling på Akintola. Blir skikkelig stemning på tribunen bak Brann-benken.
    35'
    Nære for Rolantsson. Braaten kommer først ned langs høyresiden og legger inn på bakerste stolpe. Der plukker backen opp ballen, drar seg inn i banen og skyter via en FKH-spiller og en meter over det lengste krysset til Bråtveit.
    37'
    Haugen slår inn, men Akintola header unna.
    38'
    Gytkjær er litt for tøff i ryggen på Heltne Nilsen og får frispark i mot.
    41'
    Vanvittig Brann-sjanse. Marengo får ballen på 22 meter og skrur mot det lengste krysset til Bråtveit. Den unge keeperen må ut i full strekk og varter opp med en fantastisk redning.
    42'
    Haugen slår kort til Koomson. Han legger inn foran mål, men der får FKH headet unna.
    43'
    Heltne Nilsen med armer i ryggen på Grindheim og Eskås dømmer frispark.
    43'
    Stølås prøver å spille fri Våge Nilsen, men ballen er litt for lang og ender med femmeter i til Sahin-Radlinger.
    44'
    Koomson mister ball og er heldig at Heltne Nilsen vinner den før FKH får kontret.
    45'
    Ballen treffer hånden på Barmen, og FKH får frispark på egen 16-meter.
    45'
    45'+1
    Der blåser Eskås til pause. Det har vært et jevnt oppgjør på Brann stadion de første 45 minuttene. Brann gikk ut i stort tempo, men klarte ikke omsette sjanser i mål. Både FKHs Akintola og Branns Marengo var nære ved å skrive seg på scoringslisten, men så langt har både Sahin-Radlinger og Bråtveit holdt nullen. Bortelaget er så definitivt med i denne kampen. Skal Branns syv kamper lange rekke med seiere ryke i kveld?
    Vi er i gang på Brann stadion.
    46'
    Grindheim felles på vei fremover og får frispark på 25 meter.
    47'
    Stølås prøver seg på frisparket, men forsøket går noen meter utenfor mål.
    49'
    FKH har vært det førende laget innledningsvis etter pause. Akintola som er nære denne gangen, når han spilles fri av Grindheim.
    50'
    Barmen prøver å finne Skålevik, men er litt for upresis og FKH bryter.
    50'
    Heltne Nilsen og Akintola ligger nede etter en duell.
    51'
    Gult kort til Brann
    Sivert Heltne Nilsen
    Får det gule kortet etter taklingen på Akintola. Helt riktig dømt av Eskås. Det betyr at midtbaneterrieren er ute i neste kamp mot Lillestrøm. Et stort tap for serielederen.
    51'
    Bortelaget fører denne kampen nå. Brann er upresise og FKH får flere gunstige brudd. Vil bli store sjanser om det fortsetter med dette kampbildet.
    53'
    Kallevåg treffer ikke når han skal spille gjennom Gytkjær. Det er synd, for der var dansken helt ledig på vei gjennom.
    53'
    Mål for FK Haugesund!
    Brann 0 - 1 FK Haugesund
    Mål: Christian Grindheim
    Målgivende: David Akintola
    Der sitter den for bortelaget. Og for en scoring det er! Rolantsson roter bort ballen på FKHs halvdel. Akintola spilles gjennom og setter på tempoet ned langs høyresiden, før han ser opp og slår en perfekt ball inn foran mål. Der dukker Grindheim opp og kan sette den enkelt i mål. Glimrende fotball fra bortelaget og fullt fortjent etter spill i den andre omgangen.
    54'
    Nå roter virkelig Brann. Denne gangen er Wormgoor som er ukonsentrert og slår en ball upresset ut av banen.
    58'
    Haugesund får frispark på 30 meter. Slås kort til Haraldseid som legger inn foran mål. Der er Sahin-Radlinger ute og plukker.
    58'
    Brukbart forsøk fra Brann. Koomson får lagt inn fra høyre og Barmen får fyre på 11 meter, men skuddet havner oppe hos Bataljonen.
    59'
    Brann roter på egen banehalvdel nok engang. Acosta når ikke en støttepasning og Sahin-Radlinger må ut og klarere på 20 meter. Ser preget ut nå, hjemmelaget.
    61'
    Haugen spiller gjennom Skålevik, men spissen er i offside.
    61'
    Stølås blir liggende nede etter duellen med Skålevik. Får medisinsk assistanse på banen.
    61'
    Stølås entrer banen, men halter tydelig.
    63'
    Rolantsson kaster langt, men FKH er nok engang solide i egen boks og får klarert unna.
    64'
    Et innlegg fra Koomson havner hos Marengo på bakerste stolpe. Han legger inn på nytt, og da får Haugesund klarert.
    65'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Benjamin Karamoko
    Ut: Alexander Stølås
    Stølås er ferdig etter smellen han pådro seg. Karamoko entrer banen. Da går Skjerve ut på venstrebacken og Karamoko inn i midtforsvaret.
    65'
    Heltne Nilsen forsøker å slå gjennom Bråten, men Haugesund får klarert til innkast.
    68'
    Hjemmelaget har presset FKH dypere i banen nå.
    70'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Kristoffer Barmen
    Målgivende: Gilbert Koomson
    Så sitter utligningen for Brann. Litt ut av intet kommer Koomson seg ned langs høyresiden, før han slår et perfekt innlegg på bakerste stolpe. Der står bergenseren helt umarkert og header inn 1-1. Nå koker det på Brann stadion.
    70'
    Spennende å se hvordan bortelaget responderer på dette. Har spilt en tilnærmet perfekt fotballkamp frem til utligningen.
    72'
    Stor sjanse for Skålevik. Vinner ballen, drar av en mann før han skrur den mot lengste hjørnet til Bråtveit. Skuddet går en liten meter utenfor. Scoringen har vært en virkelig vitamininnsprøytning for hjemmelaget.
    74'
    Svinger her nå. Begge lag ofrer mer fremover. Kan bli interessante siste 14 minutter.
    76'
    FKH har hevet seg etter baklengsmålet. Mer med i denne kampen nå.
    78'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Ludcinio Marengo
    Var god før pause, men har falt litt ut av kampen etter pause. Erstattes av Vega.
    78'
    Wormgoor fortsetter å vri i retning Barmen og Vega.
    80'
    Rolantsson kaster langt, men Akintola rager høyest og header unna.
    80'
    Stor Brann-sjanse. Koomson herjer med Skjerve ute på høyresiden og legger inn foran mål. Ballen havner hos Haugen som brenner til og via Barmen går den like til side for mål.
    81'
    Inn: Azar Karadas
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    Skålevik går målløs av banen. Inn kommer Karadas. Her skal det pumpes i boks de siste ti minuttene.
    82'
    Vega går i bakken innenfor sekstenmeteren, men Eskås vinker spillet videre.
    83'
    Karamoko drøyer før han klarerer og Karadas får en fot på ballen og felles av stopperen. Frispark til hjemmelaget i gunstig posisjon.
    84'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Sivert Heltne Nilsen
    Midtbanespilleren erstattes av Kjelsrud Johansen. Det satses fra hjemmelaget.
    84'
    Azar Karadas
    Misfornøyd med Eskås. Belønnes med et gult kort.
    85'
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Christian Grindheim
    Målscoreren forlater banen. Inn kommmer den tidligere Skeid-spilleren Bruno Leite.
    85'
    Nære for Brann. Barmen legger inn foran mål og Acosta er nære å få en fot på den.
    87'
    Pallesen Knudsen header unna corneren fra Haugen.
    87'
    Hjemmepublikummet misfornøyd med dommer Eskås etter et par situasjoner der de mener hjemmelaget skal ha frispark.
    89'
    FKH står høyt og presser frem feil hos Brann.
    90'+1
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Nære for både Vega og Wormgoor. Til slutt ender det i femmeter for bortelaget.
    90'+1
    Sahin-Radlinger slår en pasning rett utover sidelinjen.
    90'+3
    90'+6
    Der blåser Espen Eskås av kampen. Det ender 1-1 på Brann stadion etter scoringer av Christian Grindheim og Kristoffer Barmen. Bortelaget imponerte stort og det var absolutt ikke ufortjent at de tar med seg poeng hjem til Haugesund. Luken til RBK er dermed nede i fem poeng.