Lafton77' (Str.)
3-2

Hei og hjertelig velkommen til oktobers første seriekamp og livedekning av oppgjøret mellom Brann-Hønefoss på Brann stadion!
    Det blir en spennende kamp om svært viktige poeng i Bergen i ettermiddag. Brann trenger sårt poengene for å holde seg unna nedrykkstriden, mens Hønefoss er enda mer desperat på sin kvalifiseringsplass. Kun tre poeng skiller disse to lagene. Molde som ligger likt med Brann møter Kongsvinger på hjemmebane imorgen.
    Brann snublet i Oslo sist helg, og gikk på et surt 1-0-tap mot Vålerenga. Hønefoss spilte 0-0 hjemme mot Start i sin forrige seriekamp. Da spilte Starts keeper Kennteh Høie en av sine beste kamper i karrieren og Rune Skarsfjord takket målvakten etter kampen.
    Det er kun to forandringer i Branns tropp fra søndagens kamp mot Enga. I den kampen sonet Petter Vaagan Moen karantene for gule kort og både Tijan Jaiteh og Zsolt Korcsmár var ute med skade. Alle tre er tilbake i ettermiddagens tropp, og Zsolt og Petter får muligheten fra start.
    Erik 'Panzer' Hagen sliter med smerter i sin opererte hofte, og står over kampen idag. Hovda har tatt plassen i midtforsvaret.
    Mye står på spill idag. De to lagene har entret gresset, og blir presentert av speaker. Det er ikke fullt på Brann stadion til tross for kanskje sesongens viktigste kamp.
    Det er overskyet, regn og 10 grader i høstlufta Bergen i ettermiddag.
    Få sekunder til avspark.
    Brann har satt i gang kampen!
    1'
    Solvoll spiller ut.
    2'
    Sigurdsson roter det litt til i forsvar, men Solvoll får ryddet opp.
    3'
    Hønefoss har spillere fra syv ulike nasjoner i dagens kamp.
    4'
    Gjestene har ballen og spiller seg sakte men sikkert fremover.
    4'
    Sævardsson prøver å spille fremover mot boksen, men Hønefoss har foreløpig kontroll bakerst.
    5'
    Vaagan Moen prøver å spille inn fra høyre, men ballen går til utspill fra keeper.
    5'
    Byfuglien spiller langt frem. Helt inn til keeper.
    6'
    Brann i angrep. Ballen spilles opp til Huseklepp som ikke makter å skape noe målsjanse ut av det.
    7'
    Sævarsson spiller langt opp mot Bakke. Det er kaos inne i feltet og Mjelde får to muligheter til å putte ballen i mål, men Hønefoss får tilslutt ballen unna. Corner.
    8'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Petter Vaagan Moen
    Vaagan Moen prøver på et lurt hjørnespark, men lykkes aldri med det.
    8'
    Mjelde er alene gjennom mot keeper, men ligger i klar offside.
    9'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Leo Olsen
    Ut: Kjetil Byfuglien
    Byfuglien har fått seg en strekk, og må allerede byttes ut.
    11'
    Hønefoss har ballen. Bruker lang tid på å spille seg fremover, og et aggresivt Brann vinner tilbake ballen.
    14'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Hønefoss
    Mål: Petter Vaagan Moen
    Brann er allerede i ledelsen! El Fakiri spiller ballen langt frem til Huseklepp som blir hindret av en motspiller. Ballen går til Vaagan Moen som kommer alene mot keeper og enkelt kan plassere ballen bak keeper Solvoll.
    15'
    Et fortjent ledelse for Brann etter et kvarters spilt. Hjemmelaget har dominert første del av kampen, og det er et noe passivt Hønefoss som nå ligger under.
    18'
    Sigurdsson får frispark på Branns halvdel.
    19'
    Steffensen slår frisparket langt opp mot boksen. Kamp om ballen, men Brann får klarert og setter i gang en kontring.
    20'
    Ser ut som Solli har smerter i foten, og halter litt rundt her.
    20'
    Hønefoss har kommet mer inn i kampen.
    21'
    Gjestene får et billig frispark på 23 meter. Konate slår det en meter på utsiden.
    21'
    Drama på Brann stadion nå. Hjemmelaget er i angrep. Vaagan Moen drar seg fri og skal avslutte, men blir rivd i bakken. Hele Bergen vil ha straffespark, men dommer Øvrebø vinker spillet videre.
    25'
    Brann har et hjørnespark som gjestene ikke får noenting ut av.
    25'
    Hønefoss har hatt flere klareringer nå som går rett i beina på motstander. Brann pumper opp, men klarer ikke å skape noe målsjanser ut av det.
    26'
    Sigurdsson slår en blanding av innlegg og skudd fra rett utenfor hjørnet av 16-meter. Elendig slått.
    27'
    Brann velger nok en gang en dødballsvariant de virkelig ikke lykkes med.
    28'
    Brann 2 - 0 Hønefoss
    Mål: Erik Mjelde
    Solli plukker opp nok en dårlig klarering. Keeper er på tur, ballen går via Bakke og til Mjelde på bakerste stolpe som kan plassere ballen i åpent mål. Dermed har Brann økt ledelsen og senket skuldrene på Brann stadion!
    29'
    Brann har frispark like utenfor 16-meter, og Vaagan Moen smeller ballen rett i tverrligger!
    31'
    Dette ser stygt ut for Hønefoss som enda ikke har skapt en ordentlig målsjanse i kampen.
    34'
    Nok en gang vinner Mjelde ballen etter elendig forsvar hos Hønefoss. Avslutter fra 10 meter, like utenfor.
    35'
    Korcsmar og Obiefule smeller knallhardt i hverandre inne i feltet. Dommer vinker inn hjelp fra sidelinjen.
    36'
    Det er fortsatt full stopp i spillet. Obiefule har tydeligvis fått seg en alvorlig smell i hodet og blir bært ut på båret, mens Korcmar er på sidelinjen med bandasjert hode.
    39'
    Spillet er i gang igjen.
    40'
    Konate kommer til Hønefoss første målsjanse når han smeller til fra 17 meter. Ballen går riktignok milevis utenfor mål, men gjestene skal ha for forsøket.
    43'
    Hønefoss nærmer seg flere halvmuligheter inne i boksen, men bruker for lang tid og kommer aldri til avslutning.
    45'
    Fire minutter er lagt til første omgang.
    45'
    Hønefoss får tildelt et hjørnespark
    Lennart Steffensen
    Ballen havner hos Dmitrijev som avslutter fra 12 meter. Utenfor.
    45'
    Brann har ballen.
    45'+3
    Spillet foregår mest på midten i sluttsekundene av første omgang nå.
    45'+3
    45'+4
    Øvrebø blåser omgangen av, og Brann leder fullt fortjent 2-0 over et tafatt Hønefoss. Vaagan Moen og Mjelde har puttet hver sin gang etter en noe kjedelig omgang der motstander Hønefoss ikke har maktet å produsere noe som helst. Foreløpig er de tre poengene trygt i Branns lomme, men vi får se om hjemmelaget er like dominante gjennom de siste 45.
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Tijan Jaiteh
    Ut: Zsolt Korcsmár
    46'
    Hønefoss har tatt avsparket, og har fått et frispark like utenfor 16-meter. Det går rett i muren.
    48'
    Austin spiller en elendig pasning som Hønefoss snapper.
    50'
    Gjestene har ikke fått noen god start på denne omgangen heller.
    51'
    Sævarsson spiller seg fint inn i boksen og leverer ballen til Vaagan Moen som skyter rett i en Hønefoss-spiller. Hjørnespark.
    52'
    Over alt og alle. Hønefoss rydder opp i første omgang.
    52'
    53'
    Huseklepp legger pent inn til Sævarsson som står godt plassert foran mål, men mislykkes totalt med headingen som går mange meter på utsiden.
    54'
    Hønefoss har frispark. Steffensen slår mot Lafton som header like utenfor. Ikke et dumt forsøk for bortelaget der!
    55'
    Hønefoss kommer til avslutning idét Angan header godt, men rett på Opdal.
    57'
    Opdal bokser ballen unna.
    57'
    Angan løper Austin i senk, og Brann får frispark.
    59'
    Rolig periode nå, men Hønefoss har i det minste kommet mer med i spillet utpå her.
    61'
    Brann får ingenting ut av den.
    62'
    Brann fører spillet nå.
    65'
    Bakke blir avblåst for offside.
    65'
    Konate får ballen inne foran mål. Opdal feilberegner, men Konate klarer ikke å heade inn i åpent mål.
    67'
    Hønefoss har skuffet med upresise og alt for mange sleivete pasninger gjennom hele kampen idag.
    69'
    14450 tilskuere på Brann stadion idag!
    69'
    Brann 3 - 0 Hønefoss
    Mål: Erik Huseklepp
    Målgivende: Erik Mjelde
    Mjelde slår en lekker pasning til Huseklepp som runder Lafton i Hønefoss-forsvaret, og skyter ballen trygt inn i motsatt hjørne. Brann leder 3-0!
    70'
    Inn: Lars Lafton
    Ut: Madiou Konate
    73'
    Inn: Cato Hansen
    Ut: Erik Mjelde
    73'
    Bakke har fått en smell og ligger nede for telling.
    74'
    Bakke er på beina. Brann får et billig frispark etter den situasjonen, men får ikke noe ut av dødballen.
    75'
    Angan blir felt og har fått straffe.
    76'
    Hønefoss scorer på straffe!
    Brann 3 - 1 Hønefoss
    Mål: Lars Lafton
    Lars Lafton plasserer ballen helt nede i venstre hjørnet til redusering mot Brann.
    77'
    Godt forsøk for Brann idét innbytter Cato Hansen kommer på en heading etter et nydelig innlegg signert Huseklepp. Like utenfor.
    79'
    Brann på en stor kontring. Ballen spilles fra Vaagan Moen til Bakke som avslutter selv. Treffer dårlig, og ballen går utenfor.
    80'
    Brann har alle mann inne i eget felt, og kontrollerer hjørnesparket trygt unna.
    81'
    Bakke og Hovda i duell. Sistnevnte får seg en real smell, men Bakke er uforskyldt og Hønefoss får kun frispark.
    83'
    Mål for Hønefoss!
    Brann 3 - 2 Hønefoss
    Mål: Leo Olsen
    Målgivende: Lars Lafton
    Lafton slår et langt frispark mot innbytter Leo Olsen som stusser ballen inn bak Opdal, og det er virkelig ny spenning nå i kampens siste ti minutter.
    83'
    Det virket som Brann banket spikeren i kista etter 3-0-scoringen, men i fotball kan alt skje, og det er nerver på Brann stadion nå!
    86'
    Øvrebø dømmer frispark i Opdal og Branns favør.
    86'
    Brann har frispark på 25 meter.
    87'
    Austin smeller ballen rett i muren.
    88'
    Lafton spiller langt frem mot boksen. Opdal er langt ute og plukker ballen trygt ned. Setter raskt i gang.
    89'
    Sævarsson legger presist inn mot Hansen som er svært nær å øke ledelsen til 4-2 for Brann.
    90'
    Vi er på overtid på Brann stadion nå.
    90'+1
    Hønefoss er i angrep. Brann får ballen unna eget felt.
    90'+2
    90'+2
    Kampen er over og Brann vinner tilslutt 3-2 over Hønefoss. Brann ledet 2-0 etter første omgang, og alle trodde seieren var i boks etter Huseklepps 3-0-scoring i annen omgang. Men gjestene klamret seg fast, og Lafton og Olsen reduserte hver sin gang. Men Brann var det klart beste laget ikveld, og rodde seieren trygt i havn. Dermed har bergenserne så godt som sikret seg plass i Tippeligaen neste år.