0-1
Østenstad48' (Str.)
1-1
2-1
Supporterfordeling på VG
2 306
1 286
Author avatar

Ble dekket av NTB

  Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Rosenborg i sjette serierunde av Toppserien.
  En drøy måned etter Champions League-eventyret tok slutt mot Barcelona, kan Brann se tilbake på tre strake triumfer, men med én kamp mindre spilt er avstanden seks poeng opp til VIF og RBK på topp. Det understreker naturligvis viktigheten av dagens kamp, som blir et tidlig sekspoengsoppgjør i den fortsatt unge Toppserie-sesongen. Tre av fire Toppserie-kamper har vært på fremmed gress for Brann, og etter 2-1-oppgjøret mot Lyn på Stemmemyren innleder altså dagens oppgjør den nye tilværelsen med Brann Stadion som fast hjemmebane.
  RBK har som ventet vartet opp med en poengrik innledning, og etter 3-0 mot Arna-Bjørnar i premieren har trønderne fire 1-0-seire på rad før turen til Bergen. Inkludert cupfinalen og siste serierunde i 2023 betyr det hele syv 90-minuttere uten baklengsmål for et RBK som tok seriesølv i fjor. Trønderne har hatt en oppsiktsvekkende evne til å avgjøre kamper sent så langt, og i hele tre av fem kamper har matchvinnerscoringen kommet med seks eller færre minutter igjen av ordinær tid.
  Brann og RBK har hatt en meget jevn fordeling av seire og poeng etter førstnevntes overgang fra Sandviken, og på det som har blitt syv møter, er tallenes tale 3-1-3. Klubbene har vunnet én bortekamp hver, men i Bergen har Brann et lite overtak med 2-1-1 på fire møter.
  Dagens hoveddommer er Karoline Marie Jensen fra Furuflaten Idrettslag. Niloo Kafili og Victoria Nilsen er assistentdommere, mens Bjørn Tore Tvedt er fjerdedommer.
  Brann med to endringer fra laget som startet mot Stabæk sist, og Marit Bratberg Lund og Nora Eide Lie er inne for Tomine Svendheim og Justine Kielland.
  RBK med én endring fra laget som startet mot Røa, og Frøya Dorsin tar Rebecka Holums plass på topp.
  Værgudene med et aldri så lite antiklimaks sammenlignet med gårsdagens sommerlige jeg, men oppholdsvær og snaut 15 grader betyr fine spilleforhold også når Brann og RBK møtes på kvinnesiden.
  Brann og RBK entrer nå banen i Bergen. Rødtrøyene innleder sin nye tilværelse på Brann Stadion mot trøndere som ikke slipper inn mål, og del to av Bergen mot Trondheim blir nok langt jevnere enn de 90 minuttene man fikk se i går. Nå venter "Nystemten" og så avspark.
  Kampen har startet
  0'
  RBK innleder oppgjøret.
  0'
  En lur trønder på bortetribunen med megafon da "Nystemten" ble spilt her. Kanskje nettopp megafon er veien å gå for alle bortefans som vil sabotere hjemmelagets øyeblikk rett før kampstart.
  1'
  Bratberg Lund på Branns første visitt, og hun legger bra inn mot det som etter hvert blir Kvamme bak i boksen. Hun treffer ikke rent, men ikke langt unna en stor farlighet.
  2'
  Brann-rot rett ved egen boks, men man er heldige som kan se at Andreassen aldri får kontroll. En aldri så liten gavepakke der.
  3'
  Nok et innlegg fra Bratberg Lund til venstre, men dette plukker Rulyte greit. Nokså pen og pyntelig innledning her.
  5'
  Berre i en offside langt til høyre i banen for RBK.
  6'
  Er som nevnt noe kaldere enn i går, men fortsatt en meget behagelig dag for fotball, dette. Oppholdsvær og ingen fare for heteslag.
  7'
  Berre går, går og går til høyre i banen, før hun legger lavt inn. Nautnes får kjeft av Mikalsen idet hun er fremme med en fot etter at sisteskansen plukker.
  7'
  Stopp i spillet etter en smell på Branns Kvamme, som likevel er med igjen etter få sekunder nede.
  8'
  Brann-frispark langt til høyre på egen halvdel. Slås kort.
  8'
  Definitivt et noe avventende preg i denne toppkampen, med to lag som så langt har hatt mest spill mellom de to 16-metrene.
  10'
  Treffer et Brann-hode i boksen, men det blir aldri noe bra klem på forsøket. Trolig Østenstad som prøver seg. RBK får klarert i første omgang.
  10'
  RBK-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
  11'
  Stor mulighet til Gaupset, men talentet har ikke fininnstilt siktet! Brann med en fin opprulling, og til slutt er Gaupset ganske så fri og frank til venstre i banen. Hun klemmer til fra spennende hold, men markkryperen bommer med en del. Slike setter som oftest Gaupset, så dette var kanskje unntaket som bekrefter regelen.
  12'
  RBK-frispark nær midten av egen halvdel. Harviken slår langt.
  13'
  Brann-frispark et stykke utenfor egen boks. Kort variant.
  14'
  Kvamme med et bra innlegg fra høyre, men en iskald Hørte får klarert uten å bruke armene. Brann mest på hugget idet vi har passert kvarteret.
  15'
  Marginer unna for Andreassen, som nesten får skrudd inn et ledermål! RBK gode idet man kommer rundt til høyre i banen, og et lavt innlegg møtes av Andreassen noe foran i boksen. RBKs nummer 5 er presset og må se at ballen ender et stykke utenfor. Ikke langt unna nettsus der. Lagene med én stor mulighet hver nå.
  16'
  Fortsatt en jevnspilt affære, dette, med en god del spill mellom de to 16-metrene. Brann trolig med et lite overtak hva angår ballbesittelse.
  18'
  Gaupset prøver seg fra vanskelig hold til venstre i boksen, men ballen bare stiger og stiger.
  19'
  Nevnte Gaupset meget frekk og freidig idet hun ser at gjestenes Rulyte står langt ute. Prøver seg fra nær midtstreken, men sisteskansen får plukket. Spenstig variant.
  21'
  RBK-frispark rett utenfor egen boks. Kort variant.
  21'
  Brann på en visitt som kulminerer med at hjemmefansen vil ha straffe, men dommer Jensen vinker spillet videre.
  22'
  Rett i Mikalsens faste grep. God involvering.
  23'
  Andreassen med et forsøk fra ganske langt ute, men Mikalsen kan se at ballen går over. Nokså ufarlig variant.
  25'
  Dorsin får nesten sendt RBK foran med et kremmerhus! RBK-spissen forserer over store deler av Branns halvdel, før hun klemmer til idet hun nærmer seg farlig sone. Et godt skudd ender rett utenfor. Hadde vært litt av en scoring, hadde den endt i nettet. Marginer unna for trønderne der.
  26'
  Stanges unna i første omgang.
  27'
  Kvamme har nok en gang tatt telling for Brann, denne gangen etter at hun får et innlegg slått i seg. Med videre også denne gangen.
  27'
  RBK-offside kort tid etter cornersituasjonen. Trolig Nautnes det markeres på.
  29'
  Ender med frispark utover.
  30'
  RBK-frispark i egen 5-meter. Slås langt.
  30'
  Fortsatt en kamp med et noe pent og pyntelig preg, dette, men vi har definitivt fått målsjanser. I sum RBK som har vært nærmest om man ser på de største mulighetene.
  31'
  Mål for Rosenborg!
  Brann 0 - 1 Rosenborg
  Mål: Frøya Dorsin
  Målgivende: Emilie Nautnes
  Dorsin sender RBK foran med en skikkelig suser! RBK på en visitt til venstre i banen, hvor Nautnes får spilt mot Dorsin et stykke mer sentralt. Hun tar med seg ballen på lekkert vis, før hun varter opp med en enda bedre avslutning. Hardt i nettet bak Mikalsen. Mesterlig ledermål for RBK der, men reprisen på skjermene her viser at Nautnes trolig handset i forkant.
  31'
  Klareres unna i første omgang.
  32'
  Stopp i spillet etter en liten smell på Andreassen. Lagene tar drikkepause. Spillet settes så i gang igjen via en dropp.
  35'
  Gult kort til Rosenborg
  Cesilie Andreassen
  Andreassen får kampens første kort etter en takling rett inne på egen halvdel.
  37'
  Brann-frispark et stykke inne på RBKs halvdel. Slås kort.
  37'
  Passerer alle. Ender med innkast på andre siden.
  42'
  RBK-offside rett inne på Branns halvdel. Muligens Berre det vinkes på.
  44'
  RBK-frispark nær midten av egen halvdel. Langt fra Hørte.
  45'
  Gult kort til Rosenborg
  Emilie Nautnes
  Kommer inn bakfra og takler. Greit kort for RBKs nummer 9, som får kortet etter at fordelsparagrafen anvendes.
  45'+2
  Pause
  45'+3
  Vi er halvveis i programmet i Bergen, hvor det står 0-1 mellom Brann og Rosenborg. Frøya Dorsins fulltreffer forskjellen på lagene så langt. I en omgang som lenge hadde et nokså avventende preg, fikk de fremmøtte se målsjanser til begge lag, og etter at Brann var frempå først, var det altså Dorsin som etter vel halvtimen sendte RBK foran. Talentet vartet opp med en suser fra vel 16 meter, men i etterkant reagerte flere på TV-bilder som viste at Emilie Nautnes handset i forkant. Brann var best tidlig i omgangen, men etter hvert som omgangen skred frem, var det i sum RBK som kom til flest målsjanser. Alt i alt en grei borteledelse i Bergen, og de fremmøtte håper nok på flere Brann-sjanser etter hvilen.
  2. omgang
  45'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Rakel Engesvik
  Ut: Marit Bratberg Lund
  45'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Justine Kielland
  Ut: Nora Eide Lie
  45'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Tomine Svendheim
  Ut: Ingrid Stenevik
  45'
  Brann sparker i gang andre omgang.
  45'
  Stanges unna foran i feltet. Ballen kommer så inn igjen, men Rulyte plukker greit.
  46'
  Brann får straffe idet Eikeland takles av Rulyte! Rødtrøyene holder trykket oppe etter corneren, og til slutt er det Eikeland som varter opp med en involvering til høyre i boksen, rett ved 5-meteren. Hun blir samtidig taklet hardt av Rulyte, som nok prøver å redde det hun venter skal bli et skudd. Dommer Jensen peker på krittmerket.
  47'
  Gult kort til Rosenborg
  Rugile Rulyte
  Får det gule i situasjonen. Takler altså Eikeland.
  47'
  Brann scorer på straffe!
  Brann 1 - 1 Rosenborg
  Mål: Marthine Østenstad
  Hardt, høyt og kontant i nettet fra Østenstad, som er sikker fra krittmerket! Vi er like langt på Brann Stadion.
  48'
  RBK-offside langt til venstre i banen. Trolig Dahl det markeres på.
  50'
  Gult kort til Brann
  Cecilie Kvamme
  Ser ut til å stoppe RBK på vei frem. Greit kort.
  51'
  RBK-frispark langt til venstre i banen. Slås kort.
  51'
  Renmark på ferde rett utenfor RBK-boksen, men både Hørte og Harviken er etter henne. De to sistnevnte får stoppet det hele.
  52'
  Bra med energi i Brann etter hvilen her, og man gjorde altså et trippelbytte halvveis. I sum greit at også Brann fikk en scoring her. Ganske så jevnt i sjansestatistikken.
  54'
  Brann-frisaprk noe til høyre på RBKs halvdel. Bra hold for et innlegg. Det markeres for offside idet serven kommer.
  54'
  Trolig Renmark som er innenfor i situasjonen.
  55'
  Rødtrøyene med en god del ballbesittelse idet vi nærmer oss timen spilt. Brann-trener Ho er nok fornøyd med reaksjonen etter det som nok var en betydelig pauseprat.
  57'
  Sørum på ferde til venstre i boksen, men innlegget er i overkant høyt. Må hentes et godt stykke unna mål.
  58'
  Brann-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
  59'
  Kvamme med et spennende innlegg fra høyre, en ball Rulye aldri får slått unna. Slipper imidlertid med skrekken. Brann klart mest på hugget etter timen.
  60'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Camilla Linberg
  Ut: Cesilie Andreassen
  60'
  Brann fikk altså utlignet fra straffemerket, og nettopp baklengsmål har vært ganske så antonymt med dette RBK-laget i en lang periode. Østenstad første som scorer mot trønderne inneværende sesong.
  61'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Anna Aahjem
  Ut: Johanna Renmark
  62'
  Treffer nyankomne Aahjem bak i boksen, men det blir aldri noen nevneverdig heading.
  62'
  Brann-frispark fra interessant hold på vel 16 meter, et stykke til høyre i banen. Kielland prøver seg, men må se at ballen bare stiger og stiger.
  63'
  De fremmøtte bergenserne er nok fornøyde med det de ser av hjemmelaget nå. Pendelen svinger utvilsomt i retning Brann idet vi er rundt halvveis i omgangen.
  65'
  Berre med en forsering til høyre i banen, men hun blir til slutt veldig presset. Ender med 5-meter.
  65'
  Dahl med en lekker detalj til venstre i banen, men Nautnes får aldri lagt inn i boksen. Lugger litt for gjestene fremover i banen nå.
  66'
  Eikeland og Gaupset kombinerer til høyre i banen. Flagget kommer til slutt opp.
  68'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Synne Brønstad
  Ut: Hanna Dahl
  68'
  RBK-trener Shroot var i sin tid en notorisk måljeger, men hans RBK sliter fortsatt med å sette Brann på prøver i denne andre omgangen. Heller ikke sjansebonanza fra hjemmelaget, som likevel virker å styre dette oppgjøret.
  69'
  Fine Brann-kombinasjoner gir Haugland en skuddmulighet fra vel 16 meter, men hun virker ikke å treffe helt rent. Rulyte har nok kontroll.
  71'
  Også Gaupset prøver seg fra vel 16 meter, og dette forsøket har mer kraft enn Haugland sitt. Rulyte har nok også denne gangen kontroll. Brann fortsetter å være mest på hugget på eget gress.
  72'
  Brann-frispark langt til venstre på egen halvdel. Slås kort.
  73'
  Brann med flere spillere mot et RBK i ubalanse, men til slutt renner det ut i sanden idet Eikeland takles. Både Eikeland og Gaupset kunne nok skutt der.
  73'
  Rødtrøyene sliter med å komme til det man kan kalle store målsjanser, men man er gang på gang marginer unna nå.
  74'
  Brann også gode i gjenvinningen nå, og Haugland får applaus idet hun blokkerer mesterlig langt inne på RBKs halvdel. Trønderne spilles nokså lave.
  75'
  Stor mulighet til RBK, men rødtrøyene slipper unna to ganger! Gjestene med en mesterlig opprulling fra høyre, og til slutt får Dorsin duk og dekket bord på vel fem meter. Hennes forsøk reddes mesterlig av Mikalsen, men returen faller perfekt for Linberg rett bortenfor. Hennes forsøk blokkeres til corner. Stor RBK-mulighet etter rundt halvtimen i den andre omgangen.
  76'
  Treffer et RBK-hode, men ballen sendes i en bue over mål. Mye duellering i boksen der.
  76'
  Berre gang på gang farlig til høyre i banen for RBK. Forbindelsen Berre-Dorsin marginer unna sjanser og nettsus flere ganger i dag.
  79'
  Mål for Brann!
  Brann 2 - 1 Rosenborg
  Mål: Anna Aahjem
  Målgivende: Marthine Østenstad
  Aahjem gjør som hun gjorde mot Stabæk, kommer inn og scorer! Brann på en visitt til høyre i banen, en sekvens som kulminerer med en strålende stikker fra stopper Østenstad på vel 16 meter. Ballen ender i beina på Aahjem, som er iskald idet hun sender ballen lavt i Rulytes høyre hjørne. Kontant satt av Branns nummer 17, og den pasningen i forkant er enorm!
  79'
  Det skytes omtrent fra avspark etter scoringen, men Mikalsen får gitt corner. Naturligvis et skudd sisteskansen skal ta, men det blir i overkant spennende der et sekund.
  81'
  God serve, men Mikalsen på strek får slått unna.
  81'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Beate Marcussen
  Ut: Cille Nilsen
  82'
  Stanges unna. Ender etter hvert med et skudd Rulyte fanger greit.
  83'
  Gult kort til Brann
  Justine Kielland
  Får det gule etter en duell med Næss. Dagens kampleder mener åpenbart at Kielland gjør mest i duellen.
  85'
  RBK-frispark nær midtstreken. Kort variant.
  85'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Natasha Anasi
  Ut: Signe Gaupset
  87'
  Brann i ferd med å levere en stor andre omgang her, etter at de fleste nok følte at RBK-ledelsen halvveis ikke var ufortjent.
  88'
  RBK med ballen akkurat nå, men ikke veldig mye energi i trøndernes sluttspurt. Begynner definitivt å haste for gjestene.
  88'
  Sørum prøver å finne Berre til høyre i banen, men pasningen mangler presisjon. Mikalsen kan bruke tid og forberede 5-meter.
  89'
  En fin første kamp på Brann Stadion for Brann-kvinnene, dette, både når det gjelder rammen og trolig også resultat. Vel 6000 til stede på en behagelig temperert ettermiddag i Bergen.
  90'+1
  Kvamme med et innlegg mot Aahjem, som får headet mot mål. Rulyte plukker nokså greit. Ikke mye kraft i det hodestøtet.
  90'+2
  Haugland god idet hun tar med seg ballen mot boksen, men pasningen videre står ikke i stil. Brann fortsetter å ha ballen mot et RBK som trenger mål.
  90'+3
  Kampen er slutt
  90'+4
  Karoline Marie Jensen markerer for full tid i Bergen, hvor det ender 2-1 mellom Brann og Rosenborg. Solide siste 45 minutter sikrer tre hjemmepoeng i rødtrøyenes første kamp etter flyttingen til Brann Stadion. En suser fra Frøya Dorsin sørget for 0-1 halvveis, men den andre omgangen var kun få minutter gammel da Marthine Østenstad var sikker fra krittmerket. Utligningsmålet kom altså tidlig i en omgang Brann tidvis dominerte, men etter mye ballbesittelse for hjemmelaget var nevnte Dorsin marginer unna en andre fulltreffer etter rundt halvtimen. Denne RBK-sjansen var unntaket som bekreftet regelen om et godt Brann-lag etter hvilen, og snaut 15 minutter før full tid var det altså Anna Aahjem som fastsatte sluttresultatet til 2-1. Alt i alt en severdig affære mellom to gode lag i Bergen, og Brann påfører med dette RBK trøndernes første tap for sesongen.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her