2-1
5 345
1 908

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Sandefjord i åttende serierunde av Eliteserien.
    Brann skinner om kapp med solen i det som er en skjønn og mild mai på flere måter for Brann-fansen, som kan gå til fotballens festdag på sølvplass etter seieren på Åråsen. NM-exiten mot Levanger fremstår som unntaket som bekrefter regelen om et godt Brann denne våren, en sesonginnledning som har bydd på tre poeng i fem av åtte seriekamper. Hjemme i Bergen har man nå tre strake seire, og man har også holdt nullen i kampene mot henholdsvis HamKam, Odd og Rosenborg.
    Etter kun ett poeng på de fire første kampene har Sandefjord nå to seire på rad, og 3-1 mot Molde ble avløst av 4-1 mot Sarpsborg 08 sist. Vestfoldingene har dermed startet poengsankingen etter en april som også inneholdt NM-exit, men for laget som vant kun to på fremmed gress i 2023, fremstår nettopp bortepoeng som den største utfordringen. Skulle Sandefjord overraske og vinne i Bergen i kveld, vil det for øvrig være første gang vestfoldingene vinner tre på rad i Eliteserien siden juli 2021.
    Brann og Sandefjord møtes i kveld for andre gang på en 16. mai, og rødtrøyenes 5-0-seier i 2017 er klubbens største mot blåtrøyene fra halvfangerbyen. Brann-jubel har vært en klar fellesnevner i de aller fleste oppgjørene mellom klubbene, men i kveld møtes man i kjølvannet av to poengdelinger i seriesammenheng i 2023. Totalt 21 møter har gitt 13-6-2 i favør Brann, en rekke som inkluderer solide 8-2-1 i favør rødtrøyene i Bergen.
    Brann kan invitere til 16. mai-fest på en av tidenes varmeste maidager i Bergen, og på Brann Stadion er man historisk sett godt vant hva angår hjemmejubel «dagen før dagen». Inkludert 4-1 mot Stabæk i fjor har rødtrøyene statistikken 15-5-2 på 16. mai siden tusenårsskiftet. Branns forrige hjemmetap 16. mai kom mot Bodø/Glimt for nøyaktig 10 år siden, mens man møtte Molde borte i den amputerte 16. mai-runden i 2021.
    Kveldens hoveddommer er Rohit Saggi fra SBK Drafn. Morten Jensen og Runar Langseth er assistentdommere, mens Freek van Herk er fjerdedommer. Christian Moen og Eivind Bodding er kveldens VAR-dommere.
    Brann med én endring fra laget som startet mot LSK sist, og Niklas Castro er inne for Ulrik Mathisen i fronttrioen.
    Sandefjord stiller uendret fra laget som startet mot Sarpsborg 08.
    Maidager så fine at man kan mistenke dem for å utgjøre årets sommer her i vest, og i kveld skjemmes feststemte bergensere bort med solskinn og elleville 25 grader.
    Brann og Sandefjord entrer nå Brann Stadion. En ramme verdt så mange superlativer at en ordbok i pocketstørrelse neppe er tilstrekkelig, og den som lever får se om gjestene i blått kan ødelegge bergensernes fest i kveld. Nå venter «Nystemten» og så avspark.
    Brann-fansen med et fantastisk tifo ved innmarsj her. Buekorpsgutter, fargene rødt og hvitt og teksten "vi forestiller oss himmelen som et slags Bergen".
    0'
    Sandefjord sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Brann med et tidlig frispark på egen halvdel. Slås kort.
    0'
    Nytt Brann-frispark, dette nær midtstreken. Nok en kort variant av Heltne Nilsen.
    0'
    Man kan sitte til minst sankthans for å hylle denne rammen her. Praktfullt vær og en utsolgt Brann Stadion på 16. mai.
    1'
    Heggebø på ferde til venstre i boksen, men forsøket blokkeres umiddelbart. Kort tid etter legger Blomberg inn, en ball som gjestene virker å ha kontroll på.
    1'
    Et innlegg treffer Heggebø, som prøver å klemme til. Han treffer kun delvis og ender med å spille ballen til en offside-plassert Kristiansen langt til venstre i banen. Brann på hugget umiddelbart her.
    2'
    Brann ut i et tempo som indikerer at vi som skal rapportere fra kampen ikke får noen rolig reise i kveld.
    3'
    Treffer Sery Larsen i det som er meget god scoringsposisjon, men dansken styrer ballen langt utenfor. Den skal på mål! Kun en halvsjanse når avslutningen blir så svak.
    3'
    Cheng god idet han får lagt inn fra venstre, men ballen er over dødlinjen før Dunsby får berørt den.
    5'
    Som nevnt utsolgt her, noe som betyr snaut 17.000 til stede, men i kveld kunne man nok solgt minst det dobbelte, kanskje det tredoble. Enorm Brann-interesse for tiden, og 16. mai har naturligvis også mye å si.
    7'
    Brann-frispark til venstre i banen, ikke langt fra benkene. Slås kort.
    7'
    Crone med en spennende serve fra høyre, men gjestene slipper unna i første omgang. Ingen tvil om at vertene er mest på hugget etter snaut 10 minutter.
    8'
    Enormt med bøttehatter å se rundt omkring her. "Bøttehatt-bonanza" kunne blitt årets nyord om man skulle latt seg inspirere av i kveld.
    10'
    Sandefjord-frispark et par meter inne på egen halvdel. Slås mot venstre.
    10'
    Også en del tilreisende fra Sandefjord, og man presterte faktisk å synge "hater Bergen by!" før avspark. Svært lite troverdig på en dag som denne.
    11'
    Myhre på vel 16 meter, men pasningen inn i boksen ender i hanskene til Keto.
    11'
    Brann-frispark rett inne på egen halvdel. Slås kort.
    12'
    Brann med klart mest ballbesittelse i det som snart har blitt et kvarter, men målsjanser har man fortsatt til gode å se. Sandefjord-keeper Keto med solen i øynene denne første omgangen.
    13'
    Dunsby kriger bra utenfor egen sone og får frispark til høyre på halvdelen. Langt fra Keto.
    14'
    Castro direkte mot Heggebø, men han glemmer muligens at Heggebø er Heggebø, ikke Finne, med de tempobegrensninger det medfører.
    15'
    Plutselig er Mettler ganske fri på rundt 16 meter, men Dyngeland redder markkryperen enkelt. Absolutt tendenser der. Kunne kanskje tatt seg bedre tid.
    16'
    Sandefjord er nok fornøyde med utviklingen etter vel kvarteret her. Brann med mest ballbesittelse, men fortsatt ingen målsjanser å håndtere for Keto bakerst.
    18'
    Sandefjord-frispark på rundt 25 meter, et stykke til venstre i banen. Ottosson prøver seg, han, og forsøket har spennende retning. Dyngeland får det rett på seg og bokser unna på strek. En slags halvsjanse, men utvilsomt det nærmeste vi har vært så langt.
    18'
    Stor Brann-mulighet, men et Sandefjord-hode står i veien for Blomberg! Brann på en visitt kort tid etter frisparket til gjestene, og plutselig får Blomberg skutt fra spennende hold på snaut 16 meter. Kanonkulen har fin retning, men et Sandefjord-hode får gitt corner. Mye fart i ballen der.
    21'
    Beines unna foran i feltet.
    21'
    Ny mulighet til Blomberg, men denne gangen redder Keto! Branns nummer 16 virkelig på hugget nå. Han prøver seg fra et stykke til høyre i boksen, og denne gangen er det en hard markkryper som kommer. Keto er imidlertid fint nede til sin høyre og slår til corner. Bra involvering av sisteskansen.
    22'
    Beines over langt bak i boksen. Ufarlig skudd der.
    22'
    Halvveis i omgangen, og lagene tar en drikkepause. Drikkepause, 16. mai og Bergen er ord man sjeldent ser i samme setning.
    23'
    Brann-frispark ikke langt fra midtstreken. Kort variant.
    25'
    Brann med trekk på trekk nå, og man har altså hatt to gode muligheter til å ta ledelsen. Likevel ikke veldig mye av den slags så langt her.
    26'
    Sandefjord-frispark til høyre på egen halvdel. Slås kort.
    26'
    Det markeres for en offside på gjestene. Trolig Markovic som er den aktuelle.
    28'
    Keto angriper ballen i klyngen foran mål. Klareres unna i første omgang.
    29'
    Heggebø angriper ballen rett inne på gjestenes halvdel, men flagget kommer opp.
    30'
    Fortsatt god grunn til å være fornøyd med den første halvtimen om man er Sandefjord-fan. Alt er naturligvis relativt, men Brann har ikke skapt enormt med muligheter så langt.
    31'
    Brann-frispark nær midtstreken. Slås kort.
    32'
    Dunsby med ballen i mellomrommet, men han slår en altfor hard pasning mot Markovic til venstre. Brann får innkast.
    32'
    Pedersen lader geværet fra langt ute. Via en Brann-fot og til corner, kveldens første for gjestene.
    33'
    Sery Larsen ender opp med å ta med seg ballen ut av farlig sone.
    33'
    Assistentdommeren med "verdens tyngste flagg" etter at Crone er i offside. Noe merkelig at det ventes så lenge der.
    35'
    Nevnte Crone og Blomberg en del involvert i Branns offensive spill så langt, men verken Castro eller Heggebø virker å ha kommet skikkelig inn i det den første vel halvtimen.
    36'
    Kornvig med en enorm mulighet for Brann! Castro involverer seg med et fint innlegg, en ball som blir perfekt for en Kornvig som har kommet fra dypet. Han er umarkert og får headet, men dessverre for hjemmefansen ender ballen rett på Keto. Ender den i et hjørne, har vi en sikker scoring. Omgangens klart største mulighet.
    36'
    Brann-frispark til høyre på egen halvdel. Slås kort.
    38'
    Markovic prøver seg fra noe vanskelig hold til venstre i banen, men skuddet blir likevel brukbart. Et stykke over Dyngelands mål. Sandefjord har hatt et par halvsjanser, og dette er et nytt tilskudd i rekken.
    40'
    Ny offside på Heggebø. Ser ut som om han kommer fra offsiden der.
    41'
    Brann-frispark på rundt 35 meter, et stykke til høyre i banen. Ballen klareres først delvis unna, før Blomberg får slått et andre innlegg. Ballen bankes da til innkast.
    41'
    Kornvig vender fint til høyre i boksen og finner Castro sentralt, men sistnevnte bommer med en god del.
    43'
    Sandefjord med et par tendenser på en del kontringer så langt. Litt mer presisjon kunne gjort susen.
    44'
    Castro mottar til venstre i boksen, men Pedersen fratar Branns nummer 9 ballen på elegant vis.
    44'
    Brann-frispark langt til høyre i banen, og Kornvig tar det hurtig. Blir til slutt en situasjon med Myhre i feltet, men trolig korrekt ikke å blåse straffe der.
    45'
    Treffer Kornvig, men han får aldri veldig klem på forsøket. Ufarlig rett på Keto.
    45'+1
    45'+2
    Vi er halvveis i programmet på Brann Stadion, hvor det står 0-0 mellom Brann og Sandefjord. Målløst etter første 45 minutter av den ikke veldig spektakulære sorten i Bergen. Rødtrøyene har som ventet vært nærmest nettsus, men det tok sin tid før man satte Sandefjord-keeper Hugo Keto på store prøver. Ole Didrik Blomberg hadde etter hvert to spennende skuddforsøk, før Emil Kornvig stod for omgangens største mulighet da han headet etter vel halvtimen. Sandefjord har kommet til en del halvsjanser, men enda mer interessant er det kanskje at man stort sett har forsvart seg bra mot et Brann-lag med mye ballbesittelse. Alt i alt en mer imponerende ramme enn fotballkamp så langt, og selv om Brann har vært nærmest nettsus, er det greit med 0-0 halvveis.
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bård Finne
    Ut: Aune Heggebø
    45'
    Kornvig og Brann sparker i gang andre omgang.
    45'
    Gjestene på en tidlig visitt, men trolig er det Ruud Tveter flagget kommer opp på.
    45'
    Stanges unna i første omgang.
    46'
    Pallesen får ballen i drømmeposisjon, men det heades over! Brann-frispark langt til høyre i banen, og Castro varter opp med en fin serve. Pallesen kommer på ballen på det som kanskje er rundt 10 meter, men han får aldri styrt den på mål. Stor Brann-mulighet, og det er også rett mann som får den.
    48'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Ruben Kristiansen
    Finne med mål etter rundt fem minutter på banen, og Kristiansen fortjener en stor bukett for forarbeidet! Backen varter til og med opp med en frekk tunnel idet han tar seg innover i boksen fra venstre. Han slår så på tvers, en pasning som finner Finne på snaut 10 meter. Derfra kan ikke innbytteren bomme, noe han heller ikke gjør. Brann tar ledelsen tidlig etter hvilen!
    50'
    Brann-frispark nær midten av gjestenes halvdel. Kort variant.
    52'
    Gjestene med frispark til høyre på egen halvdel. Slås kort.
    53'
    Stanges unna foran i feltet.
    53'
    Naturligvis fortjent at det er Brann som tar ledelsen her. Skal bli spennende å se hva gjestene har å komme med nå.
    55'
    Keto skal snappe en ball foran medspiller Berglie og Finne, men sistnevnte blir et problem for sisteskansen. Ser ut som om han takler Finne til slutt, men det blir aldri snakk om straffe.
    56'
    Gult kort til Brann
    Emil Kornvig
    Ser ut til å ta tak i Cheng. Kortet ser greit ut.
    56'
    Gjestene med frispark til venstre på egen halvdel. Slås langt.
    56'
    Sandefjord på en sjelden visitt, og Markovic finner Amin med en frekk pasning. Sistnevntes avslutning er langt mindre frekk. Et godt stykke utenfor.
    57'
    Markovic gjestenes klart beste offensive spiller i kveld, men "it takes two to tango", som det så fint heter. Blir en del én og én når Sandefjord er på visitter.
    59'
    Brann 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Emil Kornvig
    Målgivende: Niklas Fernando Castro
    Kornvig setter 2-0 etter rikelig med action i Sandefjord-boksen! Det hele starter med at en frekk Myhre finner Finne, som legger hardt inn fra høyre. Keto makter aldri å holde det som blir en miks av et skudd og et innlegg, noe Castro lukter. Han hælsparker (!) så ballen ut mot Kornvig, som iskaldt setter 2-0 fra rundt fem meter. Brann dobler foran et ekstatisk hjemmepublikum.
    60'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Danilo Al-Saed
    Ut: Jakob Maslø Dunsby
    62'
    Inn: Sander Risan Mørk
    Ut: Simon Amin
    62'
    Inn: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    Ut: Loris Mettler
    62'
    Brann-maskineriet i ferd med å male i stykker gjestene nå. Bølge på bølge mot et bortelag som stod bra imot i rundt 50 minutter.
    63'
    Brann-frispark rett inne på gjestenes halvdel. Kort variant.
    64'
    Castro prøver seg fra et stykke ute, men ballen ender på tribunen bak mål. Det skytes fra spenstig hold.
    64'
    Fine kombinasjoner fra gjestene, men i boksen får man akkurat ikke spilt til Markovic til høyre. Kunne blitt farlig.
    66'
    Ny drikkepause på et Brann Stadion der festen virkelig er i gang. Taktfast sang idet Brann virker å ha stålkontroll i solskinnet.
    67'
    Stor mulighet til Ruud Tveter, men Dyngeland er klar for oppgaven! Gjestenes klart beste mulighet kommer sekunder etter drikkepausen. Markovic finner fint Ruud Tveter, som kommer seg fri i boksen. Han prøver så å avslutte lavt, men Dyngeland er nede til sin høyre og stopper ballen. Mesterlig reddet.
    69'
    Markovic har ved flere anledninger vært frisk her. Gjestenes klart beste spiller, i hvert fall offensivt, i det som nå er 70 minutter.
    70'
    Det meldes om utsolgt i kveld, noe som er 16.750 solgte billetter. De fremmøtte er i ferd med å få valuta for pengene, naturligvis med unntak av gjengen på bortetribunen.
    72'
    Assistentdommeren med et sent flagg på Finne til høyre i banen.
    72'
    Al-Saed involverer seg for gjestene, men fra rundt 16 meter skytes det over. Mulig å få langt mer ut av den muligheten.
    74'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Aleksander Damnjanovic Nilsson
    Kommer inn noe ufint i en duell med Blomberg. Klart kort.
    74'
    Brann-frispark rett inne på gjestenes halvdel. Kort fra Pallesen.
    74'
    Brann på en tilsynelatende spennende visitt, men ballen spretter litt feil sett med hjemmelagets øyne.
    75'
    Risan Mørk prøver seg fra vel 16 meter. Via en Brann-kropp og til corner.
    76'
    Klareres unna.
    76'
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Ole Didrik Blomberg
    77'
    Ny mulighet for Sandefjord, og denne gangen er det Al-Saed som er involvert! Gjestene tidvis gode på små flater, noe som blir tydelig idet Markovic finner Al-Saed til venstre i 16-meteren. Han prøver å finne det lengste hjørnet, men forsøket bommer med litt. Gjestenes nest beste mulighet i kveld.
    79'
    Eman Markovic
    Ser i farten ut som om han prøver å rekke etter ballen liggende. I så fall en merkelig handssituasjon.
    80'
    Brann-frispark til venstre på egen halvdel. Kort variant.
    80'
    Gjestene med et par spennende visitter etter hvert, men man mangler generelt det siste lille foran mål.
    82'
    Sandefjord-frispark til venstre på egen halvdel. Spillet vendes.
    84'
    Brann med god kontroll idet det lakker og lir mot full tid. Alt tyder på en lystig kveld og så 17. mai for Brann-fansen.
    85'
    Inn: Joachim Soltvedt
    Ut: Fredrik Pallesen Knudsen
    85'
    Brann med trekk på trekk i det som minner om en øvelse på treningsfeltet. Sandefjord lar rødtrøyene få holde på et stykke inne på egen halvdel.
    87'
    Castro vil ha mer for Brann, men Keto varter opp med en lekker beinparade! Plutselig er Branns nummer 9 fri og frank til venstre i boksen, men Keto varter opp med en lekker redning. Så i farten ut som en sikker scoring, men sisteskansen ville det altså annerledes.
    88'
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Emil Kornvig
    89'
    Inn: Magnus Warming
    Ut: Niklas Fernando Castro
    89'
    Inn: Nishimwe Beltran Mvuka
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    89'
    Inn: Sebastian Mathisen
    Ut: Eman Markovic
    89'
    Brann-frispark til venstre på gjestenes halvdel. Slås kort.
    90'
    Fredrik Pedersen
    Får det gule for en høy fot i duell med Warming.
    90'
    Brann-frispark til venstre for gjestenes boks. Soltvedt finner Kartum, som får forsøket sitt blokkert umiddelbart.
    90'
    Gjestene med frispark rett inne på egen halvdel. Kort variant.
    90'+2
    Sandefjord-frispark en meter inne på Branns halvdel. Serven fører til nytt frispark på vel 16 meter. Spennende hold.
    90'+3
    Frispark
    90'+4
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Brann 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Sebastian Mathisen
    Mathisen er på plass etter en retur fra Dyngeland, og da får vi noe sen spenning her! Sandefjord med frispark fra vel 16 meter, et hold velegnet for skudd. Å skyte gjør i aller høyeste grad også Ottosson, som kan se at treffet blir meget bra. Dyngeland får reddet skuddet som er på vei i hans høyre hjørne, men returen blir av den saftige sorten. Mathisen er på rett sted til rett tid og sørger for redusering etter rundt 94:30.
    90'+4
    90'+5
    Rohit Saggi markerer for full tid på Brann Stadion, hvor det ender 2-1 mellom Brann og Sandefjord. Innholdsrike siste 45 minutter sikrer tre hjemmepoeng "dagen før dagen" i Bergen. Lagene tok pause på 0-0, men den andre omgangen var kun vel fem minutter gammel da innbytter Bård Finne sørget for kveldens første. Rødtrøyene fortsatte sjanseskapingen, noe som rundt 10 minutter senere kulminerte med Emil Kornvigs 2-0-scoring. Brann virket å ha god kontroll på begivenhetene etter hvert som den andre omgangen skred frem, men på overtid var Sebastian Mathisen på plass i kjølvannet av en frisparksituasjon. Brann hadde sjanser nok til å vinne dette med flere enn ett, selv om det også skal nevnes at Sandefjord forsvarte seg brukbart frem til Finne traff blink tidlig i den andre omgangen. Alt i alt en oppskriftsmessig seier i sommervarme Bergen, og Brann kan med dette feire 17. mai på sølvplass.