1-0
1-1
Aukland (sm)7'
Andersen (sm)13'
2-1
Bjørlo38' (Str.)
3-1
Aga65'
4-1
Supporterfordeling på VG
3 325
1 900
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til oppgjøret mellom Fredrikstad og Strømsgodset i den åttende runden av Eliteserien 2024!
    Det er fotballens nasjonaldag, og det er duket for fotballfest i Fredrikstad. Lagene møtte hverandre sist i sesongoppkjøringa, og da endte det uavgjort mellom kveldens duellanter. I og med at det er flere år siden Fredrikstad befant seg i Eliteserien, har faktisk ikke laget fra Østfold slått Strømsgodset siden 2009. Dette blir altså første tellende kamp mellom lagene siden 2012, da Strømsgodset banket kveldens hjemmelag 5-0. Strømsgodset tok også medalje det samme året. I dag er rollene snudd, og det er Fredrikstad som jakter medalje i sin første sesong på øverste nivå siden 2012.
    Vertene har fått en pangstart på årets sesong i Eliteserien. Før øyeblikket ligger Fredrikstad på tredjeplass, men står med én kamp mindre spilt enn både Molde og Brann som har plassert seg ved siden av laget. Kveldens hjemmelag rykket opp med god margin foran KFUM Oslo i fjorårets sesong, og på søndag viste de nok en gang nivåforskjellen mellom lagene da de slo Oslolaget 4-1 på KFUM Arena. Sesongåpningen mot Bodø/Glimt er det eneste tapet Fredrikstad har gått på enn så lenge denne sesongen. De står altså med seks seiere på rad dersom cupen inkluderes. Fredrikstads Bjørlo ligger for øyeblikket på delt førsteplass som toppscorer i Eliteserien, og han har vist seg å bli en svært viktig brikke i Thomassens mannskap. Det kan fort bli flere nettkjenninger i dag dersom Strømsgodset ikke klarer å få kontroll på han.
    Strømsgodset kom godt i gang med sesongen, sett bort i fra åpningskampen mot Molde. De to siste seriekampene har derimot ført til at laget har falt noen plasseringer på tabellen. To knepene tap mot Viking og Strømsgodset sørger nå for at kveldens bortelag befinner seg på syvende plass før denne runden. Dersom man inkluderer cupen, står Strømsgodset med én seier på sine fem siste kamper. Det er nok en statistikk de ønsker å rydde opp i på Fredrikstad stadion. Stengel har vært viktig for Strømsgodset enn så lenge i år, og han står med to scoringer og tre målgivende etter syv seriekamper. 28-åringens presise fot kan ende opp med å bli helt avgjørende i dette oppgjøret.
    Etter flere timer med oppladning, blåser Daniel Higraffi gang oppgjøret på Fredrikstad stadion klokken 18:00. Med seg har han Ivar Askeland og Eivin Christofer Møllerud som assistentdommere langs sidelinjene. Stian Røvig Sletner skal i kveld bevare kontrollen mellom trenerbenkene som fjerdedommer.
    Ingen endringer hos hjemmelaget etter seieren i hovedstaden. Det er vel ingen grunn til å endre en suksessoppskrift, og Fredrikstad starter dermed i en 3-4-2-1-formasjon når kampen sparkes i gang.
    Hos gjestene gjøres det to endringer i laget etter tapet mot Viking i forrige serierunde. Therkelsen tar plassen til Farji, som i kveld starter på benken. Han står for øyeblikket med tre gule kort, så Farji skal være forsiktig dersom han kommer innpå. I tillegg må Mehnert vike til side, og inn kommer Melkersen på spissplass i kveld.
    Gradestokken viser 26 grader i Fredrikstad, så alt ligger til rette for en ordentlig fotballfest i Østfold. Dersom de tre poengene blir værende i Fredrikstad, har vertene skaffet seg et meget godt utgangspunkt for å kjempe om medalje i år. Men, det samme kan vel sies andre veien. Tre poeng til Strømsgodset betyr viktige steg i retning av medaljekampen.
    Flotte rammer rundt oppgjøret idet spillerne entrer kunstgressmatta!
    Kampen har startet
    0'
    I solsteken er det Stengel som får æren av å sparke kampen i gang.
    0'
    I returrom får Krasniqi muligheten på direkten. Det er full kraft i det skuddet, men til side for mål.
    1'
    Strømsgodset vinner flere kast langs venstre side. De jobber seg sakte, men sikkert oppover i banen.
    1'
    Bortelaget forsøket å vri spillet over på motsatt side, men Fredrikstad er gode i presspillet. Strømsgodset roter ballen ut over sidelinja.
    3'
    God innleggsposisjon langs høyre side for hjemmelaget.
    3'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Stian Stray Molde
    Målgivende: Morten Bjørlo
    Nydelig slått frispark! Bjørlo står sammen med Kjær og er klar for å svinge ballen inn med sin høyrefot. Innlegget er godt og går mot femmeteren. Stray Molde lukter en målsjanse og stuper framover med hodet først. Bråtveit har ingen mulighet til å reagere når kula heades knallhardt i nettet. To lekre prestasjoner av både Bjørlo og Stray Molde. Drømmeåpning for vertene!
    3'
    Det var nok ikke en start Strømsgodset hadde ønsket seg. Nå må de ut og jage scoring på Fredrikstad stadion.
    6'
    Denne gangen er det Strømsgodset som skal få ballen inn i boksen.
    7'
    Fredrikstad scorer selvmål!
    Fredrikstad 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Philip Sandvik Aukland
    Målgivende: Herman Stengel
    Gjestene svarer på samme måte! Frisparket tas omtrent midt på vertenes halvdel, og det er selvfølgelig Stengel som skal ta det. Innlegget slås opp mot bakre del av feltet. Der er Vilsvik klar for å slå den videre inn foran mål på direkten, men ballen treffer ingen medspillere. Derimot er det Aukland som får en svært uheldig berøring på kula, noe som sender den i eget nett. Fischer rekker ikke å reagere på den retningsforandringen, og Strømsgodset svarer umiddelbart!
    7'
    Kjær kjemper for ballen inne i 16-meteren, men den går ut til femmeter.
    8'
    Langt opp i feltet mot Valsvik, men headingen ender utenfor.
    9'
    Aukland kaster langt inn i boksen, men det heades unna.
    10'
    Vi er like langt, men begge lagene har fått åpnet målkontoen sin!
    12'
    Godt innlegg inn foran Strømsgodsets mål, men de får akkurat klarert i tide. Det ender i hjørnespark.
    12'
    Lavt mot første stolpe, men der blokkeres det til ny corner.
    12'
    Litt høyere denne gangen, og Valsvik header ut til enda en corner.
    13'
    Hjørnespark til Fredrikstad
    13'
    Strømsgodset scorer selvmål!
    Fredrikstad 2 - 1 Strømsgodset
    Mål: Eirik Ulland Andersen
    Målgivende: Jeppe Kjær
    På tredje forsøk sitter den! Kjær får enda et forsøk, og nok en gang slås det mot første stolpe. Sørlokk hopper høyt i et forsøk på å nå kula, men han rekker ikke opp. I duellen bak han er det Ulland Andersen som når høyest, men midtbanespilleren har ikke kontroll på klareringsforsøket. Strømsgodsets nummer 23 nikker ballen mot eget nett, og vi får igjen et selvmål i denne kampen. Hadde det vært i riktig nett, hadde det der vært meget godt plassert. Fredrikstad er tilbake i ledelsen!
    13'
    Nok et langt kast inn i feltet fra Fredrikstad, men det ender i femmeter.
    16'
    Mot Vilsvik på høyre side igjen, men vertene header unna.
    16'
    Kjær med en kjempemulighet! Sørløkk drar seg vakkert ned til dødlinja og banker kula inn foran mål. Kjær prøver å takle ballen i mål, men avslutningen ender til side for mål. Burde vel kanskje ha latt den går til Stray Molde som kunne ha satt ballen inn i et åpent nett!
    18'
    Fredrikstad styrer det meste nå, og Strømsgodset sliter med å få tak i ballen.
    21'
    Hjemmelaget triller kule på de mørkeblå sin halvdel.
    21'
    Lang ball opp mot Rafn, men det blir fir upresist. Kula triller ut over dødlinja.
    22'
    Det blir en liten drikkepause, og vi får et stopp i spillet. For en morsom åpning vi har fått på denne kampen. Nå er vi straks i gang igjen!
    22'
    Der blåser Higraff spillet i gang!
    24'
    Frisparket slås langt oppover i banen.
    24'
    Kjær kommer til en avslutning utenfor 16-meteren, men det blir både for upresist og for lite kraft. Bråtveit har full kontroll.
    25'
    Kjær smeller ballen over tverrliggeren! Rafn spiller kula vakkert inn til Magnússon på vei inn i boksen. Han spiller videre til Kjær, som står godt plassert foran mål. Kjær smeller til, men avslutningen ender over buret til Bråtveit. Nok en stor mulighet for hjemmelaget!
    26'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    27'
    Ballen slås inn i Fredrikstads 16-meter, men Woledzi header unna.
    29'
    Sørløkk drar seg fint oppover langs venstre side. Han prøver seg på et innlegg, men det blir hjørnespark.
    29'
    Godt slått mot Sørløkk som header, men det blir blokkert. Woledzi får mulighet til å skyte, men han bommer på ballen. Strømsgodset utnytter at forsvarsspilleren er satt ut av spill og klarerer unna.
    29'
    Igjen er det hjemmelaget som vinner andreballene ute på midtbanen. Det gjør at de får styre kampen videre.
    32'
    Fredrikstad klorer seg fast på motstanderens banehalvdel. Strømsgodset får kula unna flere ganger, men taper raskt ballen.
    33'
    Bjørlo slår kula høyt mot bakre stolpe. Der er Stray Molde, men ballen svever over han.
    34'
    Stray Molde løfter ballen høyt inn i boksen, men den for gjestene unna.
    36'
    Flere skudd fra hjemmelaget nå. Først er det skuddet til Kjær som går i blokka, før Woledzi igjen bommer litt på kula idet han fyrer til. Til slutt får Bråtveit kontroll.
    37'
    Bjørlo prøver å finne Sørløkk inne i boksen. Innlegget fra høyre side er ikke godt nok, og ballen ender over dødlinja.
    38'
    Det der er imponerende gjort av Sørløkk! Spissen imponerer i løpene sine nok en gang, og han klarer på imponerende vis å holde ballen i spill langs høyre side. Sørløkk setter full fart innover i boksen, og kommer seg nesten forbi Valsvik, men han blir felt.
    38'
    Fredrikstad scorer på straffe!
    Fredrikstad 3 - 1 Strømsgodset
    Mål: Morten Bjørlo
    Sikkert til høyre side! Det tar noe tid før Sørløkk er tilbake på beina igjen, men det setter ikke Bjørlo ut av spill. Eliteseriens toppscorer står selvsikkert bak ballen, og på dommerens signal skyter han. Bråtveit går til venstre, mens Bjørlo smeller kula til høyre. Solid straffe!
    38'
    Den slås langt oppover i banen.
    42'
    Så blir det amper stemning mellom Rafn og Tómasson. Begge blir liggende etter en duell, og det blir noe diskusjon mellom duellantene. Kamplederen får raskt kontroll på situasjonen.
    43'
    Fra lignende posisjon den første scoringen kom, men denne gangen klarerer Strømsgodset unna.
    44'
    Aukland slår ballen inn mot bakre stolpe, men der har Bråtveit kontroll.
    45'
    Nå er det Strømsgodset som prøver å jobbe seg framover i banen, men de stanses til slutt av hjemmelaget.
    45'+1
    Fischer sparker langt.
    45'+1
    Lang ball opp mot gjestenes boks, men der har Bråtveit kontroll. Han fanger kula.
    45'+2
    God pasning inn mot Sørløkk på første stolpe. Han fyrer til, men det blokkeres. Bråtveit fanger til slutt denne ballen også.
    45'+3
    Pause
    45'+4
    For en omgang vi har fått på Fredrikstad stadion! Fredrikstad åpnet målkontoen tidlig etter et godt slått frispark fra Bjørlo. Stray Molde stupte framover med hodet først og satte inn den første scoringen. Ikke lenge etterpå var det Stengel som viste pasningsfoten sin på et frispark. Kula ble slått opp Vilsvik, som forsøkte å spille ballen videre inn mot mål. Der fikk Aukland en uheldig berøring, og selvmålet var et faktum. Ulland Andersen var like uheldig etter et hjørnespark fra Kjær. Midtbanespilleren var først på ballen, men med pannebrasken satte han kula i eget nett. Noen minutter før pause imponerte Sørløkk nok en gang, og han skapte til slutt et straffespark etter en takling fra Valsvik. Bjørlo var sikker som vanlig og satte inn sin sjette scoring i Eliteserien 2024. Fire scoringer i løpet av førsteomgang, og absolutt alle fra dødballer. La oss håpe at denne festfotballen fortsetter når vi straks er tilbake!
    2. omgang
    45'
    Kjær triller i gang andre halvdel!
    45'
    Sørløkk kjemper for ballen nede ved hjørneflagget, men Valsvik vinner duellen. Fredrikstad får derimot et kast.
    46'
    Langt kast inn i boksen fra Aukland, men bortelaget header unna.
    46'
    Strømsgodset kommer med flere spillere framover i banen, men pasningene blir for upresise. Laget beholder kula, men må starte på nytt.
    47'
    Therkelsen setter fart innover i boksen og finner Melkersen. Spissen får tak i kula foran mål og skyter, men over tverrliggeren. God åpning fra gjestene.
    47'
    Frisparket tas kort på egen halvdel.
    49'
    Strømsgodset ser ut til å ønske mer kontroll på oppgjøret. De får trille mer ball nå.
    50'
    Melkersen prøver å vinne kula inne i boksen, men Fredrikstads forsvar presterer godt der. Hjemmelaget vinner en femmeter.
    51'
    Bjørlo fyrer til, men ballen blokkeres. Bråtveit rekker ikke å stanse kula før den går til corner.
    52'
    Mot første stolpe, men der er Stenger og header unna.
    52'
    Kjær får ballen inne i boksen og skyter. Igjen er den borti en blåkledd og ny corner.
    53'
    Den slås mot midten av feltet, men Valsvik header unna.
    53'
    Nytt innlegg inn i gjestenes boks, men Valsvik header igjen unna.
    54'
    Frisparket tas raskt, og det settes i gang framover.
    54'
    Vilsvik banker ballen hardt inn foran mål, men Woledzi blokkerer innlegget. Fischer er også raskt ute og slenger seg ned for å hindre hjørnespark.
    55'
    Ulland Andersen skyter lavt! Tómasson slår ballen framover i banen, men Skaret får en tå på den. Han prøver deretter å klarere kula videre, men sparker den rett i beina på Ulland Andersen. Midtbanespilleren fyrer til fra 17 meter, men Fischer er raskt nede og holder skuddet. Klønete av Skaret!
    56'
    Therkelsen får skutt fra spiss vinkel, noe ut til høyre. Avslutningen sitter i nettveggen.
    58'
    Nok en gang for Strømsgodset skutt. Det blir ikke veldig farlig, men de vinner en corner.
    59'
    Det heades først rett opp til værs, før Fredrikstad til slutt får klarert ordentlig unna.
    59'
    Strømsgodset vinner raskt ballen tilbake i laget!
    60'
    Sørløkk får nesten muligheten på bakre stolpe! Fredrikstad vinner effektiv ballen og setter i gang en overgang. Rafn stormer oppover langs høyresiden, og han slår til slutt kula inn for mål. Pasningen finner nesten Sørløkk på bakre stolpe, men ender like over han. Bråtveit så ikke ut til å henge helt med, og det kunne blitt veldig farlig. Bortelaget skal se opp for de kontringene!
    60'
    Det klargjøres et par bytter på sidelinja.
    62'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kreshnik Krasniqi
    Stanser en overgang og blir tildelt et klart gult kort.
    63'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Brandur Hendriksson
    Ut: Sondre Sørløkk
    63'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Oscar Aga
    Ut: Jeppe Kjær
    63'
    Der får Skaret tatt frisparket, og det tas kort i bakre rekker.
    63'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 4 - 1 Strømsgodset
    Mål: Oscar Aga
    Målgivende: Stian Stray Molde
    Festfotball i Fredrikstad! Therkelsen kløner vekk ballen på egen banehalvdel, og Fredrikstad setter lynraskt i gang framover i banen. Hendriksson sender kula til Metcalfe, som raskt spiller videre til Stray Molde ute på venstre side. På direkten sender Stray Molde ballen videre til Aga, som har satt i gang et løp inn i boksen. Han setter punktum for det nydelig angrepet med en flott avslutning mot lengste stolpe. Det angrepsspillet henger ikke Strømsgodset med på i det hele tatt!
    65'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marko Farji
    Ut: Kreshnik Krasniqi
    66'
    Vi får et stopp i spillet når Skaret trenger noe behandling.
    68'
    Skaret er på beina, og spillet settes i gang!
    69'
    Annullert mål for Fredrikstad - stillingen er fremdeles 4 - 1
    Júliús Magnússon fikk mål annulert
    Hjemmelaget leker seg ut på her nå! Nok en gang går det fort framover for Fredrikstad. Hendriksson tar ballen med seg inn i 16-meteren, og nok en gang finner han Stray Molde på sine venstre side. Denne gangen ser kantspilleren Magnússon på bakre stolpe, og pasningen er perfekt. Avslutningen sitter i nettet, men scoringen blir etter en VAR-sjekk annullert for offside på Magnússon.
    69'
    VAR-situasjon
    VAR ser på situasjonen, og de kommer raskt fram til at Magnússon var plassert i offside på bakre stolpe.
    71'
    Magnússon stod i offside på bakre stolpe. Etter en VAR-sjekk blir målet annullert.
    71'
    Fredrikstad tar den kort og skyter, men det blokkeres. Nytt skudd, men denne gangen går kula ut til corner.
    72'
    Nære for Stray Molde! Corneren er godt slått mot første stolpe, og Stray Molde kommer på imponerende vis til en heading. Forsøket med pannebrasken er godt, men Bråtveit er nede og redder. Solid redning fra Strømsgodsets sisteskanse!
    73'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Samuel Silalahi
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    75'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Sivert Westerlund
    Ut: Fredrik Kristensen Dahl
    75'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Dadi Dodou Gaye
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    75'
    Strømsgodset har kommet seg mer inn i kampen, men de sliter virkelig med å skape store muligheter. Enn så lenge står de kun med ett skudd på mål.
    77'
    Frisparket tas kort og raskt på egen banehalvdel.
    77'
    Godt forsvarsspill av Skaret idet Strømsgodset prøver å komme seg til en mulighet. Han er sterk i duellen og får skjermet ballen, slik at Woledzi vinner kula.
    79'
    Farji med et hardt innlegg inn fra venstre side, men Fischer er ute og slår unna.
    79'
    Gult kort til Fredrikstad
    Jonathan Fischer
    Fischer tar seg rikelig med tid på en femmeter, og han får med det et gult kort.
    80'
    Strømsgodset jobber desperat for å skape noe som helst nå. Vertene står enn så lenge trygt i bakre rekker.
    81'
    Ballen slås inn i Fredrikstads 16-meter, men det heades unna. Taaje prøver seg fra returrom. Avslutningen er ikke god nok, og skuddet ender langt over.
    82'
    Dodou Gaye slår ballen inn i boksen, men Woledzi står i veien for pasningen.
    83'
    Det fylles på inne i boksen. Ballen slås fint inn, men Magnússon header unna i første omgang. Gjestene beholder kula.
    83'
    Aga blir ensom på topp, men får etter en stund flere medspillere rundt seg. Han stanses derimot av Silalahi, som leverer en flott takling.
    85'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bent Sørmo
    Ut: Jesper Taaje
    85'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Ludvig Begby
    Ut: Morten Bjørlo
    86'
    Nok en innleggsmulighet på høyre side. Valsvik vinner første duell, og det kommer til slutt et skudd. Den går i blokka.
    86'
    Langt kast inn i de hvitkleddes boks, og Skaret klarerer rett opp i lufta. Til slutt får han ballen mer kontrollert unna.
    87'
    Nok en gang svinges ballen inn i boksen til hjemmelaget, men hvittrøyene får kula unna.
    87'
    Silalahi prøver seg på et skudd fra distanse, men det blir et stykke for høyt. Femmeter for Fredrikstad.
    88'
    Melkersen er centimeter unna! Silalahi får ballen noen meter utenfor hjemmelagets 16-meter. Melkersen har satt i gang et løp inn i boksen, og pasningen er servert helt perfekt. Spissen fyrer til, og kula går nesten mellom beina på Fischer. Målvakten er noe heldig der når ballen så vidt ikke triller videre inn i nettmaskene. Må likevel sies at det er en god redning!
    89'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Mads Nielsen
    Ut: Philip Sandvik Aukland
    90'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Elias Solberg
    Ut: Patrick Metcalfe
    90'
    Ballen slås inn mot Farji, men avslutningen hans er ikke god nok. Han må strekke seg for å nå kula, og den ender over tverrliggeren.
    90'+2
    Hendriksson blir liggende nede, og vi får et kort stans i spillet. Etter kort tid, settes spillet i gang!
    90'+2
    Frisparket tas raskt.
    90'+3
    Nok en gang tas frisparket raskt.
    90'+3
    Corneren flyr over alt og alle. Til slutt vinner Fredrikstad et kast på motsatt side.
    90'+3
    Hjemmelaget applauderes inn i det siste minuttet av tilleggstiden nå!
    90'+5
    Fredrikstad prøver å spille seg fri ute på venstre side, men blåtrøyene henger med.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+6
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her