Slutt

1-0

6'
1-0

Velkommen til Brann Stadion! En fredagskveld med et skikkelig derby her i Bergen. Sogndal er på plass for å måle krefter med storebror Brann.
    Sogndal er i flyten for tiden. De ligger bare ett poeng bak Brann på tabellen, så det er nok av prestisje å spille for i denne kampen.
    Sogndal kommer fra 1-0-seier mot Viking. Brann tok en etterlengtet borteseier mot Odd. Det var over 300 dager siden forrige gang Brann vant en bortekamp, og over 700 dager siden de vant en kamp på kunstgress.
    På Stadion har Sogndal en fryktelig statistikk. Bortelaget har bare vunnet en gang Bergen. Det var i 2002, og Rune Bolseth, som også er med i dag, spilte den kampen.
    Tomasz Sokolowski erstatter Stéphane Badji som er ute med karantene. På Sogndal er tidligere Brann-spiller Azar Karadas tilbake på topp. Han har vært ute med sykdom den siste tiden.
    Sogndal var overlegen i hjemmekampen på Fosshaugane tidligere denne sesongen. 3-1 vant Sogndal.
    Sogndal er eliteseriens tredje beste bortelag. Bare Aalesund og Rosenborg er bedre. Brann er eliteseriens beste hjemmelag.
    Ganske få har klart å komme seg til Stadion rundt 15 minutter før avspark. Mange kommer nok til å skylde på trafikkaoset som har vært i Bergen i dag. Store deler av trafikken i Bergen har stått i stampe i timesvis i dag.
    Branns Kristoffer Larsen er ikke med i troppen i dag. Han skadet seg på trening torsdag. Han forsøkte et brasspark, men landet feil og fikk albuen (!) ut av ledd.
    Strålende sensommervær i Bergen i dag. Solen skinner på halve banen. Kan bli et problem for keeperen som får lyset mitt i fjeset i 1. omgang.
    Sogndal stiller som alltid med bra med fans i Bergen. Trommen er med og de lager liv i hjørnet sitt på Stadion.
    Brann med avspark. Vi er i gang!
    1'
    Brann rett i strupen på Sogndal. Huseklepp mottar en ball på dødlinjen til Sogndal og legger igjen til Sævarsson. Han legger den hardt inn foran mål, hvor Pusic får en tå på ballen. Den går mot mål, men Dahlin får en neve på den. Stor sjanse etter ett minutt for Brann.
    2'
    Barmen vinner corner for Brann etter skudd fra 16 meter.
    2'
    Karadas header den vekk.
    2'
    Brann holder trykket oppe. Huseklepp med innlegg fra høyre. Sogndal får klarert igjen.
    3'
    Mojsov holder på å miste ballen til Karadas, men får frispark når den tidligere Brann-spilleren løper ham ned.
    5'
    Sævarsson til Askar i bakrom inn i boksen. Han har ikke helt kontroll på hvor ballen er, og innlegget går ut over linjen.
    5'
    Askar vinner en corner til Brann.
    5'
    Hjørnespark til Brann
    5'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Sogndal
    Brann tar ledelsen i Bergen! Corneren havner på bakerste og Huseklepp plukker opp. Han lemper den inn igjen i boksen og Skaasheim vinner duellen i boksen. Ballen går rett til værs og daler ned i beina til Pusic som krangler ballen i mål fra kort hold. Mye klabb og babb, men scoringen er godkjent. Drømmestart for Brann.
    6'
    Pusic med sitt fjerde mål på tre kamper. Han er virkelig i flytsonen, østerrikeren.
    8'
    Nok en corner til Brann etter et flott innlegg fra Askar.
    8'
    Sogndal får slått den vekk fra første stolpe.
    9'
    Huseklepp med hælspark til Demir som kommer rundt. Vinner nok en corner.
    10'
    Karadas er klart høyest i feltet og header den vekk.
    10'
    Wangberg med et dårlig tilbakespill til Leciejewski. Keeperen slår den ut til kast.
    11'
    Teniste med et innlegg, men rett i klypene til polakken bakerst hos Brann.
    11'
    Flott prestasjon av Mane i duell med Wangberg. Et høyt oppspill blir tatt ned på lekkert vis. Han drar seg inn i banen og skyter fra langt hold, men til side for mål. Leciejewski har kontroll.
    12'
    Otoo forsøker seg med et skudd fra langt hold. Skrått er det også. Himmelhøyt over.
    15'
    Huseklepp og Demir kombinerer igjen. Og vinner nok en corner.
    16'
    Wangberg vinner duellen i boksen og header mot mål. Dahlin redder rett i beina til Sævarsson som putter ballen i mål, men assistentdommeren har vinket med flagget. Offside. God redning av Dahlin på headingen til Wangberg.
    16'
    Frispark til Sogndal inne på Branns halvdel. Elendig presisjon av Holsæter.
    18'
    Mane med Sogndals første OK sjanse. Et skudd fra Sagna blir blokkert, men lander i beina til Mane. Han skyter fra skrått hold, men utenfor igjen.
    19'
    Brann holder oppe presset mot Sogndal. Mye innlegg, men Sogndal får klarert gang på gang.
    21'
    Pusic lager frispark til Sogndal i duell med Patronen.
    21'
    Sævarsson ofrer seg og vinner en corner for Brann.
    23'
    Dommer Helgerud blåser frispark til Sogndal.
    24'
    Mane kommer rundt på venstresiden og slår inn. Erdin Demir får knottene på ballen og den har retning mot Branns mål, men Leciejewski får plukket ballen før den havner i nettet.
    25'
    Holsæter med nok et dårlig frispark. Sogndal flytter opp mye folk på sine dødballer, men da må presisjonen opp.
    26'
    Total kommunikasjonssvikt i Brann-forsvaret. En enkel ball skal bare plukkes av Leciejewski, men Mojsov header den tilbake. Den stryker stolpen og til corner. Mojsov kan puste lettet ut. Får en skikkelig skyllebøtte av keeperen sin for den.
    28'
    Brann får klarert.
    28'
    Demir forsøker seg med et innlegg, men den sklir av foten og til utspill fra Dahlin.
    30'
    Pusic går rett i kroppen til Karadas på 16 meter-streken. Karadas går ned i duellen, men Helgerud vinker spillet videre. Karadas raser mot dommeren.
    32'
    Huseklepp forsøker å finne Pusic foran nesen på Dahlin, men keeperen er med på notene.
    32'
    Nok et god innlegg fra Brann. Denne gangen er det Askar som svinger en ball inn. Han treffer hodet til Pusic, men linjedommeren har vinket for offside.
    34'
    Huseklepp viser spor av gammel storhet. Han drar av tre Sogndal-spillere og kommer seg inn boksen. Skuddet fra skrått hold går over tverrliggeren. Frekt av lysluggen.
    35'
    Brann kommer rundt på siden igjen. De har flyttet opp mye folk i boksen. Demir legger ut på bakerste hvor Haugen kommer på en godt løp. Han får vinklet den mot mål, men treffer Barmen i hodet og ballen går ut av 16 meteren.
    37'
    Huseklepp kommer seg fri i boksen. Han legger ut til Askar som fyrer med høyresleggen. Opp på felt Z...
    38'
    Stopp i spillet etter at det ble kastet bluss på banen fra Sogndal-svingen. Mane får applaus av hele Stadion når han løper bort og kastet blusset ut av banen.
    39'
    Bolseth plukker opp utenfor boksen til Brann og fyrer, men til side for mål.
    40'
    Teniste med noen lange innkast inn i boksen til Brann. Sogndal har flyttet opp mye folk. Mojsov høyest i boksen og header til corner.
    41'
    Mojsov er høyest igjen. Daler til Bolseth som skyter på direkten, men Leciejewski har kontroll.
    41'
    Gult kort til Brann
    Fredrik Haugen
    Han holder Bolseth etter en flott vending av Sogndal-spilleren. Haugen er rasende. Det er Skarsfjord på Brann-benken også.
    43'
    Karadas og Pusic i nok en tøff duell i boksen til Brann. Pusic får frispark. Helgerud med tilsnakk til Karadas.
    44'
    Sagna vinner en corner på tampen av omgangen.
    45'
    Mojsov får slått ballen bort fra farlig område.
    45'
    Det er lagt til minst ett minutt.
    45'+1
    Så vinner Brann nok en corner. Huseklepp med innlegg.
    45'+2
    Sogndal klarerer.
    45'+2
    45'+2
    1-0 til Brann til pause. Fortjent etter spill og sjanser kan man nok si. Brann åpnet i forrykende tempo og Pusic fikk kranglet ballen i mål i starten av omgangen. De har kommet til mange innlegg, men Sogndal-forsvaret har vært gode på innleggene. Brann skapte Sogndals største sjanse da Daniel Mojsov ikke hørte på keeper Leciejewski. Headingen strøk stolpen, men midtstopperen kunne puste lettet ut.
    45'
    Sogndal setter i gang 2. omgang!
    46'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Bjørn Inge Utvik
    Ut: Taijo Teniste
    46'
    Sogndal fortsetter å pumpe dødballer inn i boksen til Brann. Mojsov har hatt kontroll på det meste.
    47'
    Pusic til linjen og slår et godt innlegg, men det er ingen i boksen. Sævarsson plukker opp og slår inn igjen. Pusic stiger til værs, men går rett i kroppen til Dahlin. Frispark til keeperen.
    48'
    Sagna forsøker seg med et skudd fra distanse, men høøøøyt over.
    49'
    Valsvik holder på å rote det til for Sogndal. Han vipper et tilbakespill over Dahlin, men den går til corner. Hva tenkte du på der Valsvik?
    51'
    Askar forsøker skudd, men rett på Dahlin. Enkelt for keeper.
    51'
    Barmen feller Bolseth som er på vei fremover.
    52'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Henrik Gjesdal
    Ut: Simen Wangberg
    52'
    Mojsov header til corner i duell med Valsvik.
    54'
    Sagna får en fot på ballen og den går via Otoo og på Leciejewski. Linjedommeren har vinket for offside. Leciejewski og Patronen i munnhuggeri etterpå.
    54'
    Askar vinner frispark på venstresiden godt inne på Sogndals halvdel. Haugen skal slå. Frispark til Sogndal.
    56'
    Huseklepp kjører finteshow på venstresiden og chipper den inn i boksen. Pusic ruver høyt, men ikke like høyt som Valsvik. Sogndal får klarert.
    57'
    Mojsov får hodet på innlegget, men utenfor.
    57'
    Mane vinner corner for Sogndal etter skudd fra 16 meter. Askar mister ballen når Brann er på vei fremover. Utilgivelig fra vingen.
    59'
    Sagna får stå helt alene. Headingen fra seks meter blir reddet med en ellevill parade av Leciejewski. Fantastisk redning av polakken.
    59'
    Gjesdal misser i en takling, men Demir er på plass og rydder opp når Mane har fri vei mot mål. Glimrende av backen.
    61'
    Gult kort til Sogndal
    Ruben Holsaeter
    Holding på Pusic.
    62'
    Pusic viser styrke i duell med to Sogndal-spillere. Holder på ballen og vinner frispark midt på banen.
    64'
    Sogndal kontrer. Mane kommer seg på skuddhold, men Leciejewski har kontroll på skuddet. Brann får noen farlige brudd mot seg nå.
    65'
    Barmen med en enorm sjanse! Får stå helt alene på bakerste etter frispark av Haugen. Headingen skal bare pirkes over linjen med issen, men der kommer Valsvik stupende og får blokkert i siste sekund. Det burde det stått 2-0.
    66'
    Mane vinner en corner for Sogndal.
    66'
    Sævarsson header ballen vekk fra første stolpe.
    66'
    Andre gule kort til Brann
    Haugen blir sendt i dusjen! Han holder Utvik i trøyen på vei fremover.
    67'
    Sogndal ser sitt snitt nå og har fått ny giv etter utvisningen. De presser Brann nå.
    69'
    Azar Karadas
    En stygg takling på Huseklepp.
    70'
    Amin Askar
    Får for en takling på Sagna for et par minutter siden.
    70'
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Rune Bolseth
    71'
    Sagna lager frispark i duell med Askar nede ved cornerflagget. Unødvendig.
    72'
    Sogndal slår kontra etter frisparket. Mane fører fra midtstreken og drar seg fri til skudd med venstre. Skuddet går like til side for mål. Der hadde Sogndal sjansen til å utligne.
    73'
    Dårlig slått. Rett til utspill fra keeper.
    74'
    Mane drifter innover og forsøker å skyte, men Askar er fremme og får blokkert skuddet.
    76'
    Naturlig nok et ganske stort press fra Sogndal etter at de ble en mann mer. Brann har lagt seg litt dypere i banen.
    78'
    Får gult kort for å drøye tiden. Strengt.
    78'
    Inn: Gilbert Koomson
    Ut: Ruben Holsaeter
    79'
    Mane vinner corner for Brann.
    82'
    Leciejewski høyest på den og bokser.
    82'
    Demir vinner en corner for Brann. Backen har spilt en god kamp for Brann.
    83'
    Sogndal får klarert.
    83'
    Askar forsøker et skudd fra skrått hold. Over igjen. Han har ikke funnet skuddformen i denne kampen.
    84'
    Inn: Kasper Skaanes
    Ut: Erik Huseklepp
    84'
    Mane forsøker seg distanse igjen. Denne gangen går ballen nesten over tribunen og inn på treningsfeltet på Nymark. Heller ikke Mane har truffet godt i kveld.
    85'
    Inn: Hassan El Fakiri
    Ut: Tomasz Sokolowski
    86'
    Sogndal pøser folk inn i boksen, og Brann har lagt seg dypt. Det blir trøkk mot Leciejewski de siste minuttene nå.
    87'
    El Fakiri får en kjempesjanse for Brann, men skuddet fra 15 meter er altfor dårlig. Rett på Dahlin. El Fakiri fikk stå helt alene der.
    89'
    Pusic roper på straffe! Han kjemper seg gjennom forsvaret til Sogndal og kommer alene med Dahlin. Der kommer Valsvik og legger ham i bakken. Helgerud mener det ikke er straffe og vinker spillet videre. Publikum er i harnisk.
    90'
    90'
    Helgerud sender Skarsfjord på tribunen! Treneren er fly forbannet etter at Helgerud valgte å overse straffesituasjonen og gir fjerdedommer Tennøy en skyllebøtte av dimensjoner.
    90'+1
    Det er lagt til minst fem minutter.
    90'+1
    Komsson kommer til linjen og legger inn. Rett i klypene til Leciejewski.
    90'+3
    Skaanes slår tunnel på Skaasheim og drar seg fri i boksen. Barmen plukker opp og mister ballen. Frekt av unggutten.
    90'+4
    Sogndal vinner en corner på kampen. Dahlin kommer opp!
    90'+5
    Karadas får hodet på den og mot mål. Sævarsson kaster seg frem og redder på streken. Helgerud har allerede blåst frispark mot Karadas. Leciejewski er i fyr og flamme!
    90'+6
    90'+6
    Det er over i Bergen. Brann er fortsatt storebror etter en dramatisk kamp. Pusic ble matchvinner etter en tidlig corner. I annen omgang ble Haugen utvist etter å ha fått sitt andre gule. Det gjorde at Sogndal trøkket mot slutten, men Brann klarte å ri kampen i land. Skarsfjord ble sendt på tribunen mot slutten etter at han gikk av hengslene da Pusic gikk ned i straffefeltet i duell med Valsvik.