Lie41'
1-0
1-1
Supporterfordeling på VG
1 061
360

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Vålerenga i Toppseriens topp 4-sluttspill.
    Etter 15 år i dvale gjorde «tjukk og feit og full og seriegull» comeback forrige søndag, og med seieren mot RBK kunne Brann-damene feire seriegull med gullhatter, allsang og karaoke. Seriemesterskapet kommer altså i den første sesongen etter overgangen fra Sandviken, og med 4-1-0 har rødtrøyene forvaltet grunnseriens førsteplass på mesterlig vis i sluttspillet. Seieren i Trondheim var Branns 10. borteseier på 12 forsøk i 2022, en statistikk som akkompagneres av 8-3-0 i Bergen før dagens møte med VIF.
    Vålerengas tredjeplass i grunnserien har blitt til en andreplass i sluttspillet, og gode 4-0-1 betyr at Oslo-laget er garantert plassen bak Brann. Man gjester Bergen i kjølvannet av fire strake seire, en rekke som inkluderer solide 14-0 i målforskjell. For en uke siden ble Stabæk slått hele 6-0, og man må tilbake til oppgjøret mot nettopp Brann for å finne forrige baklengsmål for sluttspilltoerne. Vålerenga er ubeseirede på fremmed gress i sluttspillet etter bortestatistikken 6-0-3 i grunnserien.
    Brann og Vålerenga møtes i dag for fjerde gang etter rødtrøyenes overgang fra Sandviken, og tre relativt målfattige oppgjør i 2022 har gitt 1-1, 1-0 og 2-1. Vålerenga jakter dermed sin første seier mot Brann, nesten på dagen ett år etter at man beseiret Sandviken i cupfinalen.
    Dagens hoveddommer er Henrikke Holm Nervik fra Trygg/Lade. Nathalie Støfringshaug og Adriana Fairway er assistentdommere, mens Freek van Herk er fjerdedommer.
    Brann gjør én endring sammenlignet med laget som startet mot Rosenborg, og Maria Brochmann er inne for Signe Gaupset idet hun tar plass på topp.
    Også Vålerenga gjør én endring fra forrige rundes lag, og Camilla Huseby tar Stine Ballisagers plass i sluttspilltoernes startellever.
    Nær enden av reisen for Toppserie-sesongen er det en del regn i luften, men rundt 12 grader sørger likevel for en brukbar ramme i Bergen.
    Vålerenga-laget står æresvakt idet seriemester Brann entrer banen på Stemmemyren. En fin gest av Branns rival, som altså er sikret sølvmedaljene bak bergenserne. Nå venter en rekke kåringer, før "Nystemten" skal fremføres av både Brann Kvinner og Branns herrelag, slik man gjorde også på Brann Stadion i går.
    Ingrid Ryland hylles nå for sine over 270 kamper i norsk toppfotball. Vært aktiv på toppnivå i over 15 år, 33-åringen.
    Tuva Hansen mottar nå prisen som årets spiller i Toppserien. En stor sesong av Branns nummer 4.
    Janni Thomsen har av NTB blitt kåret til årets spiller i Toppserien. Imponerende sesong av Vålerengas nummer 7, som har levert fem målpoeng bare i sluttspillet. Spilleren med 6,17 i snitt på NTB-børsen mottar nå prisen.
    Mektig øyeblikk idet Brann Kvinner og Brann-herrene avslutter seansen med felles fremføring av "Nystemten". Til og med oppholdsvær nå få minutter før avspark.
    Kampen har startet
    0'
    VIF innleder oppgjøret.
    0'
    Brann mer eller mindre rett i angrep, og til slutt er det Brochmann til høyre som prøver seg fra vel 16 meter. Et stykke utenfor.
    0'
    VIF setter fart på lengderetningen, men pasningen mot Sævik mangler veldig presisjon. Brann kan overta med Mikalsen.
    1'
    Hjemmelaget i gang med balltrillingen nå. For øvrig bra med folk på Stemmemyren i ettermiddag.
    3'
    Smått dramatisk i VIF-boksen idet Tompkins glipper en ball. Får kontroll i siste sekund. Kunne blitt farlig sett med VIF-øyne.
    3'
    Naalsund med et forsøk fra ganske så langt ute, men Tompkins får den rett på seg. Greit skudd å redde, selv om det er relativt bra med fart i den.
    5'
    Stopp i spillet idet vi har en skade på VIFs Stefanovic. Ser ut til å kunne fortsette her.
    7'
    Som nevnt en mild ettermiddag i Bergen, selv om vi altså er ganske så få timer fra november. Ikke alltid lett å merke forskjellen på juni og oktober mellom de syv fjell.
    9'
    Bokses unna på rundt fem meter, og også et andre innlegg klareres.
    10'
    VIF spilles tidvis lave i innledningen her. Brann med mye ballinnehav idet vi har passert 10 minutter.
    11'
    Ellers ikke mye å rapportere om fra de to 16-metrene så langt. Brann har hatt et par skudd, men ingen egnet til å sette Tompkins på store prøver.
    13'
    VIFs Thomsen meget opprørt idet et innkast går i hennes disfavør. Bra med tenning i gjestenes nummer 7.
    15'
    Lund setter voldsomt med fart på til venstre i banen, og idet hun nærmer seg boksen, skytes det. Minner om et innlegg, men forsøket har bra med kraft i seg. Et stykke utenfor.
    18'
    Bjelde med en fin forsering, før Thomsen prøver å legge inn fra høyre. Treffer ikke medspiller.
    19'
    Ikke til å komme utenom at dette ikke har vært et fyrverkeri så langt. VIF med klart mer ballinnehav nå enn tidligere i omgangen.
    20'
    VIF gjenvinner fint høyt i banen, og til slutt er det Tvedten som prøver seg. Forsøket blokkeres umiddelbart.
    21'
    Bokses unna. God involvering.
    21'
    Gult kort til Brann
    Ingrid Stenevik
    Kommer inn røft i en duell. Potensielt farlig. Greit kort.
    23'
    Meget frekk og freidig variant som nesten ender i nettet. Ballen stanges dog unna nær bakre stolpe. Hadde vært litt av en scoring.
    24'
    Gult kort til Vålerenga
    Andrine Tomter
    Stopper en Brann-kontring i kjølvannet av corneren. Klart kort.
    24'
    Gudmundsdottir med et bra forsøk for Brann, men en god Tompkins står der hun skal! Hjemmelaget med oppgjørets største mulighet vel halvveis i omgangen. Islendingen er på ferde til høyre i boksen, hvor det klemmes til. Et hardt forsøk, men dessverre for Brann ender det rett på gjestenes sisteskanse. Det nærmeste vi har vært.
    26'
    VIF positive de siste minuttene her. Hatt ballen en god del og har også kommet til et par offensive involveringer. Gudmundsdottirs sjanse kom noe mot spillets gang.
    28'
    Åsland med et forsøk fra langt ute, men hun har ryggsekken på. Et godt stykke over.
    29'
    Brochmann kommer til skudd fra snaut 16 meter, men nok en gang får Tompkins forsøket rett på seg. Enkelt å redde for sisteskansen. Brann med klart flest skudd så langt.
    30'
    Naalsund skyter, hun også, men Tompkins kan se at markkryperen ender langt utenfor.
    31'
    Gult kort til Vålerenga
    Janni Thomsen
    Fortsatt et tilsynelatende høyt tenningsnivå på årets spiller hos NTB. Tar tak i Lund på svært unødvendig vis nær midtstreken. Greit kort.
    33'
    Brann med slurv, men VIF får aldri utnyttet det helt. Ender med at hjemmelaget bryter. Det første bruddet er det mulig å få langt mer ut av.
    35'
    Brann klart nærmest nettsus så langt, men store målsjanser har det vært sparsommelig med. Hjemmelagets Mikalsen har knapt hatt berøringer så langt, mens Tompkins i VIF-målet har hatt god kontroll på det som har kommet.
    35'
    De mange fremmøtte er nok enige i at dette ikke har vært en veldig stor omgang med fotball. Helt klart et avventende preg på Stemmemyren.
    37'
    Hjemmelaget med ballen mot et dypt VIF nå. Det bearbeides på gjestenes halvdel.
    39'
    Voldsomt med balltrilling idet det lakker og lir mot pause. Hjemmelaget med trekk på trekk nå.
    41'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Nora Eide Lie
    Målgivende: Maria Dybwad Brochmann
    Eide Lie med en suser av en avslutning, og Brann tar ledelsen med brask og bram! Branns nummer 18 tar saken i egne hender etter lange sekvenser med balltrilling. Brochmann kriger i mellomrommet, før Eide Lie overtar og går mot boksen. På vel 16 meter skytes det, en avslutning som får en perfekt retning. I vinkelen bak en sjanseløs Tompkins. Lekker 1-0-scoring på Stemmemyren.
    41'
    Fortjent at det er Brann som scorer først her. Hatt klart flest offensive involveringer i denne omgangen.
    43'
    Pause
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Stemmemyren, hvor det står 1-0 mellom Brann og Vålerenga. Nora Eide Lies lekre suser forskjellen på de to lagene så langt. Det tok riktignok litt tid før ledermålet kom, og en ikke altfor spektakulær omgang inneholdt lenge mye balltrilling og skudd av ymse kvalitet. Brann hadde majoriteten av disse, men før nevnte Eide Lie traff blink, var det sparsommelig med store målsjanser. VIF har slitt med å komme til nevneverdige offensive involveringer, noe som kombinert med Branns spillemessige overtak altså straffet seg kort tid før pause. Alt i alt fortjent med hjemmeledelse halvveis, selv om de fremmøtte nok håper på mer action i de to 16-metrene i den andre omgangen.
    2. omgang
    45'
    Brann innleder andre omgang.
    45'
    Rødtrøyene rett i angrep, og et godt innlegg er marginer unna å finne medspiller. VIF slipper unna.
    45'
    Sævik med en frekk variant fra meget langt ute. Mikalsen venter ikke den, men får slått til corner. Skyter fra over 30 meter der, VIFs nummer 21.
    46'
    Treffer Stefanovic i feltet, men serberen får ikke bra klem på det som er en heading. Rett på Mikalsen, men den blir fort farlig.
    46'
    Kort variant. VIF får avverget i første omgang.
    47'
    Mål for Vålerenga!
    Brann 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Janni Thomsen
    VIF utligner noe ut av intet, og det er forbindelsen Thomsen-Sævik som bærer frukter for gjestene! Thorsnes med en kjempepasning mot høyre, og VIFs danske nummer 7 bearbeider så på mesterlig vis. Hun kommer til et innlegg, en serve som er lav og hard. I feltet har Sævik kommet seg fri, noe som kulminerer med et hælspark (!) Mikalsen er rimelig sjanseløs på. Flott angrepsspill av VIF-laget, som utligner etter en lekker avslutning.
    49'
    VIF gode de første fem etter hvilen her. Skapt mer så langt etter hvilen enn hele første omgang til sammen.
    51'
    Andre gule kort til Brann
    Ingrid Stenevik
    Dramatikk på Stemmemyren idet Stenevik får sitt andre gule kort! Kommer inn hardt i ryggen på Tennebø, som virkelig kjenner den. Greit å gi kort på den forseelsen, men særdeles unødvendig å gå inn på den måten når man allerede har det gule. VIF med 11 mot 10 i over 35 minutter.
    55'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ingrid Ryland
    Ut: Maria Dybwad Brochmann
    58'
    En høyinteressant utvikling av dette oppgjøret, og VIF har levert lysende første 15 etter pausepraten. Mål og rødt kort til Brann betyr en alle tiders mulighet til å snu oppgjøret.
    58'
    Ender med corner fra andre siden.
    59'
    Treffer nesten Stefanovic, men serven er i overkant høy.
    60'
    I metallet fra Tvedten og VIF, og der er Brann heldige! Dette oppgjøret har blitt snudd fullstendig på hodet, og nå er det gjestene som har ballen klart mest. Man bearbeider på Branns halvdel, hvor Tvedten etter hvert får skutt fra vel 16 meter. Ballen får god retning, men Brann-keeper Mikalsen reddes av sin venstre stolpe. Der er VIF marginer unna det helt store.
    61'
    Smått utrolig hvordan VIF har hevet seg etter hvilen, naturligvis hjulpet av det røde kortet til hjemmelaget. Lysende første snaut 20 av gjestene i hvitt.
    63'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Signe Gaupset
    Ut: Therese Sessy Åsland
    64'
    Stanges unna i feltet.
    66'
    Andre gule kort til Vålerenga
    Andrine Tomter
    Også VIFs nummer 5 får sitt andre gule kort, og da er det plutselig 10 mot 10 her! I likhet med Steneviks marsjordre er også dette en enkel avgjørelse for kamplederen. Gaupset setter fart på fremover i banen, men da kommer VIF-stopperen inn og klipper ned innbytteren med noe som minner om en kroppstakling. Soleklart kort, selv om hun er mer sent inne enn veldig ufin der.
    68'
    Interessant med 10 mot 10 de siste rundt 20 minuttene. Jevnt kampbilde idet vi er vel halvveis i omgangen.
    70'
    Kvamme tar seg av et innlegg, men hun klarerer faktisk mellom beina på en VIF-spiller. Spiller mildt sagt på små marginer der.
    72'
    VIF står høyt og gjenvinner fint på Branns halvdel. Tør langt mer enn tilfellet var før hvilen, selv om det nå er 10 mot 10.
    74'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Olaug Tvedten
    76'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Rikke Nygard
    Ut: Nora Eide Lie
    76'
    Jevnt etter alle parametere idet det er under kvarteret igjen. Et oppgjør som har gitt oss langt flere målsjanser etter hvilen enn før.
    78'
    Brann kombinerer mot boksen, men en pasning fra Nygard finner ikke medspiller. Fremstår noe skuddredd der, hjemmelaget.
    80'
    Ryland slurver med et mottak, og ingen tvil om at dette ikke har vært en maks ettermiddag for seriemesterne. Henger naturligvis sammen med at VIF har hevet seg betraktelig etter hvilen.
    82'
    Hjemmelaget broderer seg fint mot boksen, men innlegget stanges unna i første omgang. Tendenser der.
    83'
    1320 til stede på Stemmemyren i ettermiddag. Ny tilskuerrekord på denne arenaen.
    83'
    Gult kort til Vålerenga
    Elise Thorsnes
    To armer i ryggen på Kvamme etter at sistnevnte får innkast. Særdeles unødvendig.
    84'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mawa Sesay
    Ut: Elise Thorsnes
    86'
    Eide Lie kåret til Branns beste spiller av en lokal jury her. Vel fortjent etter det fine 1-0-målet. 1-1-målet var minst like flott da Sævik hælsparket etter innlegg fra Thomsen.
    87'
    Tett og jevnt også idet vi er på overtid. I det hele tatt fremstår 1-1 som et riktig utfall her. En noe tam første omgang har blitt avløst av meget severdige siste 45 minutter.
    90'+1
    Innbytter Sesay på ferde mot boksen, men forsøket er enkelt for Mikalsen. Har Sævik med seg der. Ingen optimal løsning.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+3
    Henrikke Holm Nervik markerer for full tid på Stemmemyren, hvor det ender 1-1 mellom Brann og Vålerenga. Innholdsrike siste 45 minutter ga oss mål, to røde kort og rikelig å skrive hjem om. Lagene tok pause på 1-0 etter Nora Eide Lies utsøkte ledermål, men den andre omgangen var kun fem minutter gammel da Karina Sævik dro en utsøkt hælflikk opp av hatten da 1-1 ble et faktum. Den lekre avslutningen ble avløst av Ingrid Steneviks andre gule, men rundt kvarteret senere fikk også VIFs Andrine Tomter marsjordre. Omgangen skred så frem med sjanser til begge lag og i sum mye å glede seg over for den nøytrale seer. Alt i alt fremstår 1-1 som et greit resultat på Stemmemyren, hvor Brann og Vålerenga nå skal motta henholdsvis gull- og sølvmedaljer.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her