Hazard65' (Str.)
3-0
4-1

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av Europa League-finalen mellom Chelsea og Arsenal! Den første av to helengelske finaler i regi av UEFA denne uken.
    Det står altså om et svært gjevt trofé, men for Arsenals del også om en mulig plass i neste års Champions League. Chelsea er allerede sikret det etter å ha havnet på 3. plass i ligaen, mens Arsenal, som endte som nummer fem, må vinne for å ha mulighet for en plass i neste sesongs CL.
    Lagene er inne...
    Chelsea (4-3-3): Kepa - Azpilicueta, David Luiz, Christensen, Emerson - Kanté, Jorginho, Kovacic - Pedro, Giroud, Hazard
    Chelsea-benken: Caballero, Cumming, Cahill, Zappacosta, Ampadu, Alonso, McEachran, Gallagher, Barkley, Willian og Higuaín.
    En skadeplaget Kanté er altså å finne i startelleveren. Det er ikke Higuaín, som fikk seg en liten krasj med David Luiz på trening. Også verdt å merke seg at Emerson starter på bekostning av Marcos Alonso. Foto: REUTERS
    Arsenal (3-4-1-2): Cech - Sokratis, Koscielny, Monreal - Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolasinac - Özil - Lacazette, Aubameyang
    Arsenal-benken: Leno, Iliev, Lichtsteiner, Mustafi, Jenkinson, Elneny, Guendouzi, Willock, Saka, Iwobi, Nketiah og Welbeck.
    Ingen store overraskelser fra Unai Emery sin side. Verdt å merke seg at Cech får sin avskjedskamp. Den rutinerte burvokteren er 2. keeper i klubben, men har stått i Europa League - og får altså tillit også i finalen. Foto: REUTERS
    Dagens finale spilles på den olympiske stadion i Baku. UEFA har fått massiv kritikk for å legge finalen til nettopp Aserbajdsjan, det på grunn av landets politiske situasjon. Arsenals Henrikh Mkhitaryan er heller ikke med på grunn av frykt for spillerens sikkerhet. Foto: PA PHOTOS
    Det pipes litt mens gigantiske Arsenal- og Chelsea-drakter entrer stadion og Jonas Blue kjører på med sitt DJ-show. Ikke alle som er like fornøyde med akkurat det showet. - Dette er j*****g dårlig, lyder det fra Arsenal-legende Ian Wright på Twitter.
    I startelleverne er det for øvrig bare én engelskmann: Arsenals Maitland-Niles. Frankrike og Spania er representert mest med fire spillere hver, mens Italia har to. Ellers er det én fra hver av Tyskland, Brasil, Tsjekkia, Sveits, Gabon, Danmark, Kroatia, Hellas, Uruguay, Belgia og Bosnia.
    Dette kan være Eden Hazards siste kamp for Chelsea. Han er sterkt lenket til den spanske giganten Real Madrid.
    Jonas Blue sitt DJ-show er over og de to lagkapteinene har tatt hverandre i hendene. Det er straks duket for kampstart!
    David Luiz med en lang ball i bakrom mot Pedro. Petr Cech leser forsøket, kommer ut og plukker.
    Sokratis bommer på ballen. Chelsea får innkast.
    2'
    Maitland-Niles spiller seg nydelig ut av trøbbel med et hælspark til Torreira. Arsenal kan etablere seg etter at Chelsea har hatt mest ball i de to første åpningsminuttene. Foto: REUTERS
    3'
    Hazard tildeles frispark etter å ha kjørt en piruett på Maitland-Niles.
    4'
    Kovacic forsøker å flikke ballen med hælen, men medspilleren leser ikke det.
    4'
    Ny flikk, denne gang fra Hazard mot Giroud, men igjen blir det for upresist. Arsenal overtar.
    5'
    Duellen mellom Aubameyang og Christensen ender med frispark til dansken. Ganske midt på banen.
    5'
    Kolasinac kommer seg ikke forbi Azpilicueta. Spanjolen klarerer til innkast.
    7'
    Ganske rolig åpning på begge lagene. En god del trilling av ball, men ikke så mye på motstanderens tredjedel, og enn så lenge veldig sjansefattig.
    8'
    Men så skjer det noe! Aubameyang og Maitland-Niles kombinerer fint, med det resultat at sistnevnte kommer seg til dødlinja. Briten banker ballen hardt inn foran mål, der Kepa ikke tørr annet enn å bokse unna. Ballen havner i beina på Aubameyang, som skyter på direkten, men noe utenfor. Özil rekker akkurat ikke frem til å styre skuddforsøket i mål. Foto: AFP
    10'
    Hazard spiller vegg med Giroud før han går i bakken 19-20 meter fra mål. Dommeren vinker spillet videre.
    11'
    Måtte hoppe unna noen bein der, Hazard, og blir også truffet av Torreira. Burde vel ha blitt dømt frispark der.
    11'
    Özil danser seg forbi én-to Chelsea-spillere, men klarer ikke holde ballen inne på banen. Innkast.
    12'
    Arsenal står høyt og tvinger Chelsea til å slå langt. Da vinner de også ballen.
    13'
    Lacazette slår pasningen hardt mot Aubameyang, men spissmakkeren får ballen litt bak seg, og det er nok til ikke å få kontroll på ballen.
    14'
    Giroud blir tråkket på foten av Sokratis og får frispark. Det er i god innleggsposisjon.
    15'
    Hazard slår godt inn, men det er ingen som er i nærheten av å nå frem mellom keeper og forsvarslinja. Det er uansett blåst frispark mot David Luiz, som i mellomtida har brukt tiden på å dytte ned Torreira.
    15'
    Xhaka ser at Kolasinac er heeelt ledig på venstre flanke, og treffer også på pasningen. Vingbacken bruker ett touch på å dempe ballen, og det er nok til at Azpilicueta rekker å komme frem og blokkere innleggsforsøket til corner.
    16'
    Corner til Arsenal: Kampens første corner heades ut av Azpilicueta.
    17'
    STRAFFE!? Eller ikke. Lacazette når ballen akkurat foran Kepa og spissen går tydelig for straffesparket. Legger igjen beina, blir så vidt tatt - også av ansiktet til Chelsea-keeperen - , men en kjapp sjekk inne på VAR-rommet sier imidlertid at "dommeren gjorde rett i å la det gå, så nei, det blir ikke straffe". Foto: AFP
    18'
    Kommer til å bli diskutert, den situasjonen der, men det så da ut som om Lacazette gikk veldig for det straffesparket og la igjen beina. Da er det vel også greit å la det hele gå. Foto: REUTERS
    19'
    Maitland-Niles bruker farten sin og kommer til kortlinja. Innlegget ikke veldig bra, men Arsenal vinner corner.
    20'
    Corner til Arsenal: Ut fra David Luiz.
    21'
    Torreira slår i bakrom på Lacazette, men han når ikke frem i duell mot Azpilicueta. Kepa kommer ut og plukker ballen rett foran de to nevnte spillerne.
    22'
    Keeperen får seg også en smell der. Lacazette dytter litt i Azpilicueta, som ender opp med å brase inn i egen keeper. Men begge er på beina. Foto: REUTERS
    23'
    Frispark til Arsenal i god innleggsposisjon.
    24'
    Hardt slått inn, og det er litt flipperspill i boksen til Chelsea. Men så går ballen opp i lufta og inn til Kepas klyper.
    25'
    Pedro vender fint opp på midten og finner Kanté. Han legger inn mot Giroud, som prøver å flikke ballen videre mot mål, men som ikke får til det.
    26'
    Aubameyang legger fint inn, og på bakre kommer Kolasinac stormende til. Da er det bra for Chelsea at Azpilicueta hopper akkurat høyt nok til å endre ballbanen med hodet sitt.
    27'
    XHAKA SKYTER fra distanse, og det forsøket lukter det svidd av. Ballen et par centimetere over målet til Kepa, kanskje den til og med er nær tverrliggeren så vidt det er. Foto: AFP
    28'
    Sokratis rydder opp idet Pedro kommer mot ham.
    29'
    Emerson banker ballen inn foran mål, men der står Sokratis. Chelsea får sin første corner for kvelden.
    29'
    Corner til Chelsea: Monreal header unna.
    30'
    Azpiliceuta tar med seg ballen fremover og kommer også til skudd på omkring 20 meter. I blokka.
    31'
    Corner til Arsenal: Sokratis rager høyest i lufta, men han klarer ikke styre ballen mot mål.
    33'
    Chelsea spiller seg fint ut av det høye presset til Arsenal... Men så roer de ned igjen.
    33'
    Emerson flikkes gjennom av Hazard og kommer til skudd fra skrå vinkel. Cech er med på notene. Foto: EPA
    34'
    Chelsea beholder ballen, og denne gang er det Hazard som forsøker seg. Tar med seg ballen inn i Arsenal-feltet, men den fotrappe belgieren stoppes av Maitland-Niles.
    34'
    Arsenal får ikke ballen unna. Emerson legger inn, men det blir for vanskelig for Giroud.
    35'
    Kolasinac er igjen helt ledig på venstrekanten, men innlegget er for nær keeper. Kepa bokser unna.
    37'
    Pedro legger inn, men bak både Giroud og Hazard.
    38'
    Emerson hardt inn mot Lacazette, og tråkker også på hælen til franskmannen. Slipper unna med tilsnakk denne gang, men neste gang kommer kortet, sier dommeren. Kunne med fordel ha gitt for den.
    39'
    GIROUD er så nære, så nære. Kommer seg til skudd fra sekstenmeterstreken etter å ha blitt satt opp av Hazard og Pedro, men Cech er lynraskt nede. Mesterlig reddet fra eks-Chelsea-keeperen. Foto: AFP
    40'
    Corner til Chelsea: Ender i ny corner.
    40'
    Corner til Chelsea: Cech bokser ballen bort.
    41'
    Emerson tror han vinner corner mot Maitland-Niles, men han er vinket av for offside på forhånd.
    43'
    Pause! Ikke mange sjanser i de første førtifem, men begge lag har hatt sine muligheter. 0-0 er fasiten med én omgang igjen, pluss eventuelle ekstraomganger og straffer.
    2. omgang er i gang!
    Aubameyang krummer nakken og setter fart mot David Luiz. Kommer seg til innlegg, men via Chelsea-stopperen og inn til keeper Kepa.
    46'
    Xhaka gjør en god defensiv jobb mot Kanté. Femmeter.
    47'
    Hazard setter fart og da blir det farlig. Blir tatt rett etter at han slipper ballen til Giroud, men får ikke frispark. Og skuddet til Giroud blokkeres.
    48'
    Kunne fort ha fått frispark rett utenfor sekstenmeteren der, belgieren. Men må ta til takke med corner.
    49'
    Corner til Chelsea: Svakt slått på første stolpe.
    49'
    Mål for Chelsea!
    Chelsea 1 - 0 Arsenal
    Mål: Olivier Giroud
    Målgivende: Emerson
    GIROUD ER GOD! Chelsea biter seg fast og får vendt spillet fra høyre til venstre. Der legger Emerson inn, og foran mål kaster Giroud seg frem foran Koscielny. Det er rett og slett en nydelig heading fra den tidligere Arsenal-spilleren, som forsøker å beherske seg i feiringen. 1-0! Foto: REUTERS
    49'
    Giroud scoret 105 mål på 253 kamper for Arsenal, men da Lacazette kom til klubben, var det ikke lenger plass til ham. Siden midten av 2017/18-sesongen (den 31. januar 2018) har han spilt for Chelsea. Foto: AFP
    50'
    51'
    Ikke veldig godt slått, og etter litt klabb og babb blir det også frispark til Chelsea.
    52'
    Giroud klarer akkurat ikke å holde ballen i spill, men samtidig sklir han og tar seg til lysken. Roper at noe er galt, men han er kjapt på beina igjen.
    54'
    Gult kort til Chelsea
    Pedro
    Tror han fikk for filming der. Eventuelt for glosene han ga til dommeren etter at han ikke fikk frispark.
    56'
    Arsenal har tatt litt tak i kampen etter at Chelsea gikk opp i ledelsen.
    58'
    Maitland-Niles legger inn, via blokka og ut i feltet igjen. Torreira banker til på første, også han i blokka, før Aubameyang prøver seg på en brasse. Mannen fra Gabon kommer aldri på ballen i duell mot Christensen - og får istedenfor frispark mot seg.
    59'
    Chelsea 2 - 0 Arsenal
    Mål: Pedro
    PEDRO MED NUMMER TO! Maitland-Niles blir tatt på vei fremover, men får ikke frispark - og det straffer Chelsea. Kovacic kjører en liten piruett, legger ut til Emerson, som finner Pedro i feltet. Spanjolen bredsider ballen i Cechs venstre hjørne - 2-0! Foto: PA PHOTOS
    60'
    Angrer nok ikke på å ha valgt Emerson foran Alonso, Sarri. Men skulle det ha vært frispark i forkant?
    61'
    Råsterkt gjort av Kovacic, som holder seg på beina selv om drakta ser ut som et seil. Men pasningen bommer han på, og dommeren mener vel fordelen er brukt opp. Kunne ha blitt en stor sjanse.
    64'
    Straffe til Chelsea! Arsenal får ikke klarert ballen, Pedro plukker den opp og sentrer til Giroud. Han blir løpt ned bakfra av Maitland-Niles, og dommeren peker resolutt på krittmerket.
    64'
    Chelsea scorer på straffe!
    Chelsea 3 - 0 Arsenal
    Mål: Eden Hazard
    HAZARD DU SETT PÅ MAKEN? Ja, det har vi vel egentlig. Hazard triller ballen til sin venstre - og ser Cech kaste seg motsatt. 3-0! Foto: EPA
    65'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Matteo Guendouzi
    Ut: Nacho Monreal
    Kveldens første bytte.
    66'
    Inn: Alex Iwobi
    Ut: Lucas Torreira
    Og da tar Unai Emery like greit to i slengen. Torreira setter seg meget skuffet på benken.
    66'
    Andreas Christensen
    Iwobi varter først opp med en sylfrekk finte før han blir tatt av en skliende Christensen.
    68'
    Mål for Arsenal!
    Chelsea 3 - 1 Arsenal
    Mål: Alex Iwobi
    REDUSERIWOBING! Chelsea får ikke klarert etter frisparket, og etter litt om og men heades ballen ut til Iwobi i returfeltet. Han brenner til på halvspretten, og får drømmetreff! Et lite håp er tent for Arsenal! Foto: REUTERS
    69'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: Willian
    Ut: Pedro
    Inn med friske bein for Chelsea.
    71'
    Chelsea 4 - 1 Arsenal
    Målgivende: Olivier Giroud
    HERRE MIN HAZARD! Arsenal og Aubameyang mister ballen på vei fremover, og blir så straffet, så straffet. Hazard tar med seg ballen mot Arsenal-feltet, spiller Giroud, som på sin side vipper ballen helt perfekt tilbake til Chelseas nummer 10. Foran mål er belgieren nådeløs - 4-1! Foto: REUTERS
    72'
    Det var ikke lenge Arsenal-fansen fikk lov til å leve i håpet. Og for en avskjedsgave Hazard gir Chelsea - om dette blir hans siste kamp.
    74'
    FINE Chelsea-kombinasjoner igjen. Giroud legger igjen til Hazard, som skyter hardt med bredsiden fra 17 meter. Cech redder.
    75'
    Arsenal går umiddelbart i angrep, og Aubameyang kommer også til skudd fra skrå vinkel. Det blir ikke ordentlig farlig.
    76'
    Inn: Ross Barkley
    Ut: Mateo Kovacic
    76'
    Inn: Joseph Willock
    Ut: Mesut Ozil
    Tyskeren tusler av banen. Ser ikke sånn veldig fornøyd ut, Özil.
    77'
    Willock får umiddelbart en sjanse, men skuddet blokkeres.
    79'
    FARLIGERE blir det når Chelsea setter fart. Willian tar med seg ballen innenfor feltet og skyter. Cech er med på notene nok en gang. Har faktisk reddet en del, Arsenal-keeperen, selv om han har måtte hente ballen ut av buret fire ganger.
    80'
    Rett og slett nydelig Chelsea-spill fra eget cornerflagg. Lekre kombinasjoner og entouchspill ender til slutt med at Willian kommer på skudd fra 18-19 meter. Sokratis løper det han kan og får blokkert.
    81'
    Corner til Chelsea: Kort variant, men det blir også farlig. Hazard dytter ballen til Azpilicueta, som fra skrå vinkel skyter ballen en meter eller to til side for mål. Foto: REUTERS
    81'
    Aubameyang legger inn. Vinner corner.
    82'
    Corner til Arsenal: Og jaggu blir det ikke farlig også den veien. Iwobi chipper gjennom Lacazette, men han klarer ikke overliste keeper fra kort hold. Returen ender hos Aubameyang, som skyter i blokka. Foto: AFP
    83'
    Flagget er også oppe, men det er ikke riktig å blåse, så om det hadde blitt mål, hadde nok VAR godkjent den.
    84'
    WILLOOOOCK! Får tilbake ballen etter et nydelig veggspill med Lacazette, men alene med keeper setter han ballen en liten meter til side for mål. Der skulle det ha vært scoring! Foto: REUTERS
    85'
    Giroud ufin mot Xhaka. Frispark fra rundt 25-28 meter, så her kan det skytes.
    86'
    Lacazette går for skuddet, men den har Kepa kontroll på. Ballen en liten meter til side og over mål.
    87'
    Christensen blokkerer innlegget til Kolasinac.
    87'
    Hazard ligger nede etter en trøkk i høyre legg.
    88'
    Inn: Davide Zappacosta
    Ut: Eden Hazard
    Ser ikke så alvorlig ut for Hazard, men han tas ut for å (trolig) bli hyllet en siste gang av Chelsea-fansen. For. En. Spiller. Foto: EPA
    89'
    Willock vinner corner. Igjen er det Azpilicueta som blokkerer.
    90'
    Corner til Arsenal: Får ikke noe ut av den.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Innlegget mot Aubameyang er perfekt, men han treffer ikke rent på volleyforsøket fra kort, skrått hold. Ballen ender opp på bakre, der Willock og Lacazette sammen somler ballen utover kortlinja. Symptomatisk.
    90'+2
    Willock skyter igjen fra skrå vinkel. Utenfor igjen.
    90'+3
    Chelsea-spillerne på benken jubler mens Arsenals legger hodet i hendene. Dette blir Chelsea-gull!
    90'+3
    Kampen er slutt! Og Chelsea kan juble for Europa Leauge-seier. I løpet av 20 minutter av den andre omgangen var det så godt avgjort etter at Giroud, Pedro og Hazard hadde satt hvert sitt. Iwobi tente et ørlite håp for Arsenal, men bare minutter senere var det slukket da Hazard satte inn sitt andre for dagen. Chelsea er kveldens vinner! Foto: REUTERS