1-8
Alte89'
164
186

Hei, og hjertelig velkommen til denne livedekningen av Dahle IL – Ranheim i 1. runde av Norgemesterskapet i fotball!
    Dahle IL er med i første runde av NM for første gang på 17 år. Den gangen var det selveste Molde som var gjester på Dahle kunstgresspark i Kristiansund, og romsdalingene tok seg greit videre, og endte til slutt opp som cupmestere dette året.
    Bydelsklubben Dahle befinner seg i 4. divisjon, og er selvfølgelig klare underdogs til kveldens oppgjør. Laget har imidlertid kommet godt i gang med sesongen i år, og er under spillende trener Jonas Frøner blitt klare kandidater til opprykk. Laget består av flere spillere som har vært innom KBK på ulike nivå, og mest kjent er kanskje Joakim Bjerkås, som har mange kamper for byens flaggskip.
    Innehar nå førsteplass på tabellen med 10 poeng på sine 4 første kamper. Sist kamp ble Surnadal sendt hjem med 0-5 i sekken. I første runde av kvalifiseringen slo Dahle Malmefjorden 3-1 borte, før sunnmørslaget Bergsøy ble slått etter straffesparkkonkurranse i andre kvalifiseringsrunde.
    Gjestene fra Ranheim er nok mer kjent for allmuen, og har på sin side deltatt litt jevnere i NM. Det er ikke mer enn tre år siden laget tok seg helt til semifinalen, hvor det endte med 0-3 tap for Viking. Sist NM ble det imidlertid stopp allerede i runde 3, hvor Aalesund ble for sterke.
    Ranheim ligger for øyeblikket på 8. plass i OBOS-ligaen med 10 poeng på sine 6 første kamper (3-1-2). Siste kamp de spilte var borte mot Stjørdals-Blink, hvor de vant 1-0, etter scoring av Mads Reginiussen.
    Dahle stiller med et bra lag fra start, men mister kanskje noe fysikk med Bjerkås og Andersen på benk.
    Ranheim stiller som kanskje ventet med en del unggutter fra start, mens rutinerte Reginiussen og Tønne begynner på benken.
    Det er en deilig dag for fotball dere!
    Dagens dommer er Bendik Haarberg fra Kvass/Ulvungen FK. Han har med seg Herman Brevik Grudt fra Træff og Simon Sandvik fra Elnesvågen og Omegn IL.
    Da er lagene på tur inn på Dahle kunstgresspark, og første omgang er rett rundt hjørnet!
    0'
    Dahle setter i gang!
    1'
    Dahle med knallhardt press fra start, men Ranheim kommer seg ut av det.
    1'
    Ranheim med mye ball innledningsvis, kommer seg til et innlegg fra høyre, men Rolland klarerer.
    4'
    Høiseth kommer til skudd innenfor 16-meteren etter litt klabb og ball, men får dårlig treff, og ballen triller inn til keeper Husby.
    5'
    Rismark med en lang ball i bakrom mot Mehnert, men den går ut over dødlinja.
    6'
    Ballen blir slått inn på første, og er nær ved å lure Husby.
    8'
    Mål for Ranheim!
    Dahle 0 - 1 Ranheim
    Mål: Magnus Sandvik Høiseth
    Målgivende: Marcus Johnson Mehnert
    Bortelaget tar ledelsen! Mehnert kommer seg ned på høyresiden, og legger inn foran mål. Der står Høiseth helt alene, og kan enkelt trille inn kampens første mål.
    8'
    Ikke helt den starten hjemmelaget ønsket seg, men de har blitt spilt veldig lave innledningsvis.
    10'
    Stolpetreff fra Kristiansen! Ranheim kombinerer seg fint inn i feltet, og ballen halvklareres fra Dahle. Ballen ender hos Kristiansen som smeller til, men ballen treffer stolpen lengst borte!
    12'
    Ranheim trykker på. Williams kommer ned langs venstresiden, og slipper inn til Marklund som skyter fra langt hold, men skuddet går rett på Husby.
    13'
    Dahle spiller seg frem til corner!
    14'
    Slås på bakerste, og det blir ny corner fra motsatt side.
    14'
    Bra slått, og Ranheim halvklarerer. Espen Gjerde forsøker seg fra distanse, men treffer ikke godt nok. ENkelt for keeper.
    15'
    Dahle blir presset lavt, men tør å stå høyt når det er mulig.
    16'
    Frispark til Dahle, som flytter opp midtstopperne sine. Gjerde skal svinge den inn i boksen.
    17'
    Slås lavt, men ikke særlig bra. Ranheim slår kontra, og Marklund forsøker seg fra distanse - men nok en gang rett på Husby.
    17'
    Dahle med en fin periode her nå.
    18'
    Ruben Alte med et rimelig håpløst skuddforsøk fra nærmere 30 meter. Langt utenfor.
    21'
    Dahle 0 - 2 Ranheim
    Mål: Simon Marklund
    Dahle gir fra seg rom på høyresiden igjen, og nok en gang kommer Mehnert seg ned til linja. Samme oppskrift som isted - legger ballen flatt inn foran, og denne gang er det Marklund som får bredsidet ballen i mål.
    22'
    Rolland får klarert, mog ballen ender til slutt hos opp keeper Husby.
    23'
    Tobias Lysø forsøker seg fra langt hold, men ryggsekken veier tungt på ryggen, og kula går langt over mål.
    24'
    Dahle vinner igjen ballen, og Tobias Dahle forsøker seg på en slags volley. Skuddet lager aldri problem for keeper.
    25'
    Alte har fått seg en liten smell, og det blir et lite stopp i spillet.
    26'
    Andreassen skyter, og Husby redder. Han gir en litt skummel retur som Erlien er først på, men assistentdommer vinker med flagget.
    27'
    Fin ball gjennom til Lysø fra Gjerde, men også den andre assistentdommeren er ivrig med flagget.
    28'
    Dahle 0 - 3 Ranheim
    Mål: Vegard Erlien
    Marcus Mehnert med sin tredje målgivende for matchen. Fosser forbi backen på sin side, legger inn 45 grader helt etter boka, og der er Erlien helt fri. Han bredsider ballen elegant i lengste hjørne.
    30'
    To Ranheim-spillere går i hverandre, og Tobias Dahle får plutselig litt rom foran seg. Han prøver å slå inn til spillende trener Frøner, men pasningen er for lang.
    33'
    Mehnert har skapt masse problemer for Dahle, og er nok en gang på vei forbi. Denne gangen er Gjerde nede på riktig plass, og får også utspill.
    34'
    Høiseth får headet inne i boksen etter et fint innlegg fra Andreassen, men det går et godt stykke over mål.
    35'
    Dahle kontrer, og Lysø setter fart. Får spilt til Dahle, som er litt uheldig med touchen! Kunn vært alene gjennom der!
    37'
    Keeper bokser, før Munkvold forsøker seg fra distanse. Treffer dårlig, og det blir utspill for Lenes.
    38'
    Dahle med en god overgangsmulighet, men pasningen ut fra Tolcsiner blir for lang for Lysø.
    40'
    Dahle prøver å etablere et angrep, men Lysø går seg litt fast, og ender med å lage et frispark.
    43'
    Lenes med et svakt oppspill, som ender med innkast.
    45'
    Ranheim trer gjennom i midten denne gang, og det er Mehnert som er på tur igjen. Fyker forbi alle med gul drakt, men der er Husby flott ute og fanger ballen.
    45'+1
    45'+1
    Det står altså 0-3 her på Dahle kunstgresspark, etter en solid omgang av Ranheim. De har profittert veldig på farten til Mehnert, som har stått bak alle de tre målene til bortelaget. Han har revet Dahle-forsvaret i filler, og de tre målene er omtrent helt like. Dahle har hatt vansker med å skape noe sel, men har kommet til det som kanskje her kan kalles kvart-sjanser. Vi tar en kjapp vaffelpause før vi er tilbake med andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Dahle
    Inn: Marius Mokkelbost Neergaard
    Ut: Espen Belden Gjerde
    46'
    Inn: Eirik Andersen
    Ut: Joakim Brekke Munkvold
    46'
    Brenden klarerer et innlegg ut til corner for Ranheim.
    47'
    ROlland stanger den unna.
    47'
    Mehnert slår inn, men Husby er der og plukker den.
    48'
    Erlien lager frispark i duell med Tolcsiner.
    48'
    Tobias Dahle jakter ballen ned langs høyresiden, men Williams er også kjapp til beins, og får skjermet ballen ut.
    49'
    Kjempesjanse for hjemmelaget! Dahle etablerer seg høyt oppe, og Lysø slår inn. Frøner vinner hodeduellen mot sin mann, og header mot mål. Treffer bra, men keeper Lenes varter opp med en kjemperedning!
    50'
    Erlien forsøker seg med et skrudd skudd fra hjørnet av 16-meteren, men det går over.
    52'
    Marius Neergard har satt preg på matchen allerede. Hatt et par flotte forseringer, og har tatt for seg i duellene.
    52'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Adrian Bartel
    Ut: Simon Marklund
    52'
    Dahle 0 - 4 Ranheim
    Mål: Marcus Johnson Mehnert
    Målgivende: Vegard Erlien
    Så får Mehnert målet sitt, og det kommer på det som har blitt typisk vis her idag. Denne gangen kommer de på venstresiden. Erlien legger flatt inn foran, og Mehnert legger kula i lengste hjørne.
    53'
    Dahle 0 - 5 Ranheim
    Mottar ballen inne i feltet, drar seg fint ned mot linja før han avslutter kjapt. Ikke verdens beste avslutning, men den overrumpler Husby og går i nettet.
    55'
    Inn: Joakim Bjerkås
    Ut: Auden Ljøkjell Boksasp
    57'
    Frispark til Ranheim, Kristiansen skal slå.
    58'
    Dahle får klarert.
    58'
    Erlien kommer alene med kepper, og Husby gjør en god redning! Høiseth får returen, men hamrer den opp i byggefeltet bak mål.
    59'
    Dahle spiller seg til en corner! Skal vi få en redusering her da?
    60'
    Ny corner.
    60'
    Lenes plukker den enkelt.
    60'
    Mehnert ligger nede nå, har vært noe tumulter med Neergaard. Småampert.
    63'
    Straffe til Ranheim! Høiseth felles av Neergaard i fetet.
    64'
    Straffe til Ranheim
    64'
    Ranheim scorer på straffe!
    Dahle 0 - 6 Ranheim
    Sender ballen ned til sin høyre, og keeper går motsatt vei.
    65'
    Inn: Henrik Standal
    Ut: Vegard Erlien
    65'
    Inn: Mats Solli Lindskog
    Ut: Mats Tolcsiner
    65'
    Inn: Jørgen Jenshus
    Ut: Sondre Klingen Langås
    65'
    Tobias Dahle kommer seg inn i boksen, men blir effektivt stoppet av Rismark.
    67'
    Tobias Dahle forsøker å tre ut til Frøner, men er litt for upresis.
    69'
    Alte forsøker seg fra langt hold, men Husby redder.
    70'
    Mats Lindskog viser god ballbehandling, og får til slutt frispark.
    70'
    Mehnert forsøker seg også, men nok en gang blir det ikke vanskelig for Husby.
    71'
    Mehnert chipper en flott ball inn til Alte, som får headet upresset. Rett på Husby.
    72'
    Inn: Tom Einar Storvik
    Ut: Jonas Tømmerdal Frøner
    72'
    Nok en gang finner Mehnert en umarkert Alte inne i boksen. Alte er ikke raskt nok på plass, og avslutningen ender over.
    74'
    Ny straffe til Ranheim! Høiseth får ballen alene i feltet, og Neergaard kaster seg ned. Haarberg peker resolutt på straffemerket.
    74'
    Gult kort til Dahle
    Marius Mokkelbost Neergaard
    75'
    75'
    Dahle 0 - 7 Ranheim
    Denne gangen setter Mehnert ballen motsatt, og den ender i nettet. Husby er etter ballen, men rekker ikke ned.
    75'
    Tom Einar Storvik setter ballen i mål for hjemmelaget, men det er avvinket for offside. Riktig avgjørelse.
    76'
    Høiseth kommer til avslutning, og Husby må gjøre en flott redning.
    77'
    Ballen lander i feltet, før Neergaard får feid den unna.
    77'
    Kristiansen forsøker slegga fra langt hold, og Husby må slå den til corner.
    78'
    Klareres.
    78'
    Storvik får avsluttet, men rett i blokka til Langås.
    79'
    Tobias Dahle med en fin vending, og Williams blir lurt. Må lage frispark.
    80'
    Bjerkås løfter den inn i boksen, men Lenes plukker ballen. Får seg også en trøkk i duellen der, men kommer seg opp igjen.
    81'
    Inn: Guillemot Francois Bernhard Venn
    Ut: Magnus Lenes
    Venn stiller opp, og tar de siste minuttene for lagkompis Lenes.
    81'
    Rolland får frispark, og Dahle flytter opp. Har nok lyst på nettkjenning de også!
    83'
    Slås rett i enmannsblokka - ikke særlig godt utnyttet.
    83'
    Venn slår ballen rett i Tobias Dahle, og den er ikke langt unna å gå i mål!
    84'
    Gult kort til Ranheim
    Christian Eggen Rismark
    Er for sen i en duell, og et helt greit kort.
    85'
    Lysø får ballen i bakrom, og avslutter i nettveggen!
    86'
    Mål for Dahle!
    Dahle 1 - 7 Ranheim
    Mål: Tobias Dahle
    Så får Dahle målet sitt! Neergaard og Storvik kombinerer fint, og førstnevnte slår inn foran. Ballen går gjennom hele feltet, og på bakerste dukker Joakim Bjerkås opp. Han smeller ballen i krysstange, og returen settes inn av Tobias Dahle!
    86'
    Tobias Dahle kommer til enda en avslutning, men denne går godt til side for mål.
    88'
    Dahle 1 - 8 Ranheim
    Mål: Ruben Alte
    Målgivende: Magnus Sandvik Høiseth
    Brenden blir for passiv, og frarøves ballen av Høiseth. Han setter fart, slipper til Alte, som enkelt triller ballen i mål.
    89'
    90'+1
    Der er det slutt, og Ranheim går trygt videre til 2. runde av NM. De hadde stort sett kontroll fra start til mål, og anført av en særlig kvikk Mehnert så stoppet de ikke før de hadde satt åtte kasser bak Husby i Dahles mål - uten at han kunne lastes for mye. Det var i det hele tatt klar divisjonsforskjell på lagene, som det også skal være. Dahle fikk seg en redusering ved Tobias Dahle helt på tampen, som ble godt mottatt på stadion. Takk for følget, og fortsatt god torsadg kveld!