0-1
26'
0-2

Hei og hjertelig velkommen til ærverdige Kristiansand Stadion for dette cupoppgjøret i første runde i årets NM mellom 3. divisjonslaget FK Donn og Notodden, som til daglig holder til i OBOS-ligaen.
    Donn har ikke fått den starten de hadde ønsket seg i årets sesong i Norsk Tipping-ligaen avdeling 3. På sine tre første kamper står laget fra Lund i Kristiansand med et fattig poeng. Likevel skal de sies at de har møtt særdeles tøffe motstandere. De spilte 2-2 her hjemme mot Vindbjart, som må ses på som en av favorittene til opprykk, i serieåpningen. Denne kampen ble etterfulgt av et surt 3-2 tap mot Start 2 på Sør Arena, før det ble tap 1-2 hjemme mot Viking 2 sist. Donn er et lag som aldri legger seg ned og aldri gir seg, vi kan dermed forvente at de kommer til å bite fra seg selv om motstanderen kommer fra OBOS-ligaen.
    Notodden har heller ikke fått noen god start på sin sesong i OBOS-ligaen. Laget fra Telemark står i likhet med dagens motstander kun med et poeng på sine første kamper av sesongen 2019. 0-1 tap mot Kongsvinger i serieåpningen ble etterfulgt av et poeng mot nyopprykkede Skeid med 1-1 hjemme. Derfra har det blitt tre strake tap med 4-1, 3-1 og 1-0 mot henholdsvis Sogndal, Jerv og Aalesund. Derfor vil nok Kenneth Dokken sende ut et mannskap som kan gå ut på Kristiansand Stadion for å få seg sårt tiltrengt selvtillit som de kan ta med seg inn i seriespillet framover.
    Vi må to år tilbake for å finne forrige gang Donn tok seg til hovedrunden i NM. Den gang var det Jerv som kom på besøk. Donn, som da befant seg i 4. divisjon, ble den gang et nummer for små og tapte 2-0 hjemme på Kongsgård som den kampen ble spilt. Året før, altså 2016 fikk var de så heldige å møte nærmeste nabo i Start. Etter å ha stått i mot til pause, sprakk nullen så det sang i andre omgang og Start vant 8-0. Den gang ble midtbanekriger Mads Myhrstad utvist tidlig for hjemmelaget. Han er å finne i dagens startoppstilling for sebraene. Mange hadde nok håpet på at det var Start som skulle komme på besøk i kveld, men det ble det altså ikke.
    Notodden har de siste årene gjort det til en vane å ta seg til tredje runde. De to foregående sesongene har det blitt stopp i den tredje runden. Forrige sesong ble Pors Grenland slått 2-1 i den første runden, før de slo Asker 3-0 hjemme. I tredje runde sa det stopp, etter straffesparkkonkurranse hjemme mot nabo og Eliteserie-laget Odd Grenland.
    For de som følger lokalfotballen i Agder tett er det nok ikke så mange overraskelser i laget til Donn i dagens kamp. For eventuelle Notodden-supportere som ikke hadde muligheten til å ta turen til Kristiansand i dag så kommer det noen navn det kan være verdt å merke seg. Brian Jensen er en offensiv back som ikke er redd for å komme med offensive bidrag. På midten har man tidligere nevnte Mads Myhrstad som ofte kan være litt het i toppen og oddsen kan nok ikke være høy på at han havner i dommerens bok i kveldens kamp. Framover på banen danner Jacob Just tospann med Stian Ingebrethsen på topp. Jacob Just byr på ekstrem hurtighet og kan løpe fra hver og en utpå her og Stian Ingebrethsen utgjør en større trussel i luftrommet samtidig som han også innehar hurtighet.
    Notodden gjør noen endringer fra laget som normalt spiller fast i OBOS. Vasby tar plass i målet framfor Johansson. Robson sitter også på benken, inn har Renå Olsen kommet. På midten er det også to endringer. Tøsse og Hansen har kommet inn for Salasiwa og Gustavsen. Fremme er det også gjort tre endringer fra laget mot Aalesund. Midtgarden, Koranteng og Hustad kommer inn for Bakke, Brekke og Ibrahim.
    Dagens dommer er Jørgen Haga fra Ekholt BK.
    0'
    Hustad sparker i gang kampen for bortelaget og Notodden vinner umiddelbart frispark på hjørnet av sekstenmeteren.
    1'
    Frisparket fra Tøsse slås inn i feltet, men Donn får klarert i første omgang.
    1'
    Strange holder på å rote det til for bortelaget, men retter opp egen feil rett foran Jacob Just. Får beinet unna til innkast for hjemmelaget.
    3'
    Kjempemulighet for gjestene! Donn roter det til for seg selv i bakre rekker. Hustad får vende opp og skyte, men Hammersmark får kastet seg inn og blokkert skuddet til corner.
    4'
    Keeper Christensen slår til ny corner.
    4'
    Hjørnespark til Notodden FK
    4'
    Mål for Notodden FK!
    Donn 0 - 1 Notodden FK
    Mål: Erlend Hustad
    Målgivende: Kjetil Holand Tøsse
    Gjestene tar ledelsen før det er spilt fem minutter! Corneren slås med stor kraft inn mot første stolpe. Erlend Hustad får gå i været helt ummarkert og stanger OBOS-liga laget i ledelsen. Svakt markeringsspill fra hjemmelaget.
    4'
    Målscorer Hustad er frampå igjen. Parkstad slår inn fra dypet og Hustad får til en heading fra seksten meter. Helt inn til keeper Christensen.
    8'
    Brian Jensen kommer på sitt første offensive bidrag ute til venstre. Pådrar seg et frispark i mot i duell med Borchgrevink.
    8'
    Gult kort til Donn
    Mads Myhrstad kaster seg inn i en takling og virker å ha litt overtenning. Klinker ned Tøsse og belønnes med et soleklart gult kort.
    9'
    Just holder på å løpe opp et dårlig tilbakespill fra stopper Renå Olsen. Keeper Vasby får med nød og neppe banket ballen unna.
    11'
    Knalltøffe dueller på Kristiansand Stadion. Denne gangen er det Jensen det går utover. Får frispark som han skal slå inn selv.
    11'
    Frisparket slås mot Ingebrethsen, men han taper duellen med Hansen og Donn får innkast høyt i banen.
    12'
    Notodden ruller opp ute til venstre. Midtgarden slår inn mot Hustad som må ut og hente. Slår inn fra høyre, Hustad, men keeper Christensen kommer ut og plukker.
    13'
    Notodden har fått kampen inn i sitt spor og lar Donn løpe i mellom. Det tærer fryktelig på kreftene når tempoet er høyere enn det normalt pleier å være.
    14'
    Jensen og Hustad møtes til ny duell. Denne gangen er Jensen for sent ute og lager frispark til bortelaget.
    16'
    Notodden setter i gang tidlig, Midtgarden prøver seg med en markkryper fra 25 meter. Ufarlig tilside for målet til Donn.
    17'
    Aamodt viser fram teknikk på høyt nivå. Kjører en frekk tunnel på Borchgrevink og prøver å slå inn, forsøket går via Koranteng og til innkast.
    19'
    Tøsse drar av en mann og fosser framover. Tar med seg Midtgarden ute til venstre. Midtgarden venter på Parkstad som kommer rundt og slipper perfekt. Parkstad slår inn langs bakken, men Hammersmark er der og får banket unna.
    21'
    Tøsse kriger seg til en corner i duell med Myhrstad. Skal vi få en reprise på 1-0?
    22'
    Slås mot bakre, og Koranteng. Går over alle og utover dødlinja.
    22'
    Donn kommer til sin første halvsjanse. Etablerer et lite trykk på Notoddens halvdel og Wigardt slår inn fra høyre. På bakre har 18 år gamle Aamodt tatt plass og får til en heading. Keeper Vasby holder imidlertid enkelt.
    26'
    Andre gule kort til Donn
    Mads Myhrstad må i dusjen allerede etter 26 minutter. Kommer igjen sent inn i en takling, denne gang er det Koranteng som går kjenne på knottene til Myhrstad. Haga har ikke annet valg enn å gi Donn-spilleren sitt andre gule og dermed tidlig dusj.
    26'
    Tas kort. Tøsse får igjen og slår inn. Inne i feltet er det kaos. Strange får til slutt pirket ballen i mål, men Haga har blåst frispark i forkant. Koranteng har vært for tøff med Ørebæk.
    27'
    Mads Myhrstad pådrar seg dermed sitt andre røde kort på tre første runde-kamper i Cupen for Donn. Som nevnt i oppbyggingen til denne kampen så ble han også utvist mot Start i 2016.
    30'
    Jacob Just får ballen på midtstreken og setter fart framover. Går og går den unge spissen før han skyter fra skrått hold. Keeper Vasby ligger og venter på skuddet og setter i gang hurtig for Notodden.
    31'
    Slås på bakre, der blir det mølje Donn må til slutt gi ny corner.
    31'
    Tas kort. Tøsse drar seg forbi og slår inn. Koranteng får ballen, men misser i mottaket. Donn overtar og Jensen vinner frispark.
    32'
    Borchgrevink kommer framover ute til høyre. Prøver et tidlig innlegg, men det er ingen som rekker fram og ballen forsvinner utover dødlinja.
    34'
    Donn har yppet seg litt etter utvisningen til Myhrstad og har slettes ikke tenkt å gi seg uten kamp. Denne gangen er det Wigardt som prøver seg, riktignok er det fra 30 meter, men de kommer til små muligheter oftere nå, selv med 10 mann, Donn.
    35'
    Gult kort til Notodden FK
    Koranteng kommer for sent inn i Brian Jensen. Viser knotter og treffer Jensen i leggen. Soleklart gult kort.
    36'
    Borchgrevink kommer til nytt innlegg fra dypet. Denne gangen er det flere mann med og Midtgarden lurer på bakre. Fra 10 meter og skrått hold header han mot nærmeste hjørne, men Christensen er med på notene og holder forsøket fra ringreven.
    38'
    Stor mulighet for Borchgrevink! Notodden bearbeider godt og det åpner seg rom for forsvarsspiller Borchgrevink inne i feltet. Unggutten drar en Cruijff-vending før han banker til med venstra fra 12 meter. Skuddet går like over, men keeper Christensen hadde nok ikke vært med på den om den hadde gått innenfor metallet.
    39'
    Tøsse er forsøker seg med en frekkis. Notodden trykker Donn inn i egen boks og spiller powerplay som i ishockey. Tøsse får ballen rett utenfor sekstenmeteren og forsøker å legge den med skru i det lengste krysset, men forsøket går like over.
    42'
    Donn kontrer med Jacob Just i spissen. Spissens etter fart og forsøker et innlegg. Går rett i Renå Olsen og får tilbake. Spiller ut 45 grader til Karlsen som brenner til med venstre fra 20 meter. Treffer heller dårlig og skuddforsøket går noen meter over og til side for mål. Friske tendenser likevel fra hjemmelaget.
    42'
    Temte Hansen føler seg 'tempted' for et langskudd og skyter fra 25 meter. Skuddet går langt over. Tydelig misfornøyd med egen avgjørelse der Temte Hansen.
    45'
    45'+1
    Dommer Haga finner ingen grunn til å legge til noe som helst. Notodden går til pause med 1-0 ledelse etter en tidlig scoring av Erlend Hustad. Notodden har egentlig fått gjøre som de ønsker her på Kristiansand Stadion og Donn har som ventet blitt løpende mye mellom. Bare for å gjøre ting enda vanskeligere for seg selv ble Mads Myhrstad utvist etter å ha fått sitt andre gule kort allerede etter 26 minutter. Domm har likevel ikke vært helt ufarlige, og har kommet til noen småsjanser. Likevel så sitter undertegnede med en følelse av at Notodden kan skru opp noen hakk om de ønsker. Skal ikke se bortifra at Notodden fort kan sette innpå flere tunge navn og få et par scoringer i den andre omgangen. Vi er tilbake om noen minutter med andre omgang fra denne kampen fra NM første runde.
    45'
    Spillerbytte - Donn
    Inn: Sander Bakke Michelsen
    Ut: Magnus Aamodt
    46'
    Stian Ingebrethsen sparker i gang kampen igjen for hjemmelaget. Hjemmelaget har også gjort et bytte fra start av i denne andre omgangen. Unge Aamodt blir ofret og inn kommer Bakke Michelsen.
    47'
    Renå Olsen kommer til innlegg ute til venstre. Ballen havner hos Tøsse som skyter over.
    47'
    Stolpeskudd fra Tøsse! Hammersmark gir bort ballen enkelt i farlig område. Notodden ruller opp og Tøsse får skyte uforstyrret fra 20 meter. Den dinger i stolpen og går utenfor, nære 2-0 for gjestene der!
    49'
    Det lugger litt for Notodden innledningsvis i denne andre omgangen. Spillet sitter ikke like bra som det til tider gjorde i den første omgangen.
    51'
    Tøsse kommer til nytt skudd. Notodden bearbeider igjen med ro og tålmodighet. Tøsse finner et rom inne i sekstenmeteren til Donn og skyter. Rett på Christensen som holder og kan sette i gang hurtig.
    53'
    Donn stresser litt hver gang de har ball. Just kan sette fart langs høyre. Tar med seg Tangen og stiller selv i bakrom. Pasningen fra Tangen er god, men Just tror ikke helt på at han kan rekke den og ballen forsvinner utover dødlinja.
    55'
    Temte Hansen mottar ball og vender opp. Fra 25 meter prøver han seg igjen med en markkryper. Også denne gang går forsøket utenfor.
    56'
    Donn vinner frispark ute til venstre. Tangen kommer over for å slå inn med sin presise høyrefot.
    57'
    Tangen slår inn med stor kraft. Frisparket går rett i fanget på Vasby.
    58'
    Renå Olsen kommer til linja ute til venstre. Slår inn langs bakken, men Hammersmark er først i duell med Hustad og Donn overtar.
    59'
    Tempte Hansen prøver seg nok en gang fra distanse. Denne gangen går skuddet himmelhøyt over mål.
    60'
    Notodden kjører på for å drepe kampen, men Donn står godt i mot.
    60'
    Renå Olsen får frispark etter at Just har tatt ballen med hånda. Holmen står klar til å svinge den inn.
    61'
    Holmen svinger den inn mot bakre, men Christensen er tøff og kommer ut og holder. Godt keeperspill.
    62'
    Spillerbytte - Notodden FK
    Inn: Gaston Salasiwa
    Ut: Martin Holmen
    Kaptein Holmen går av. Inn kommer Salasiwa.
    62'
    Salasiwa kommmer umiddelbart til innlegg. Der er Hustad først, men headingen er håpløs og holder på å gå til innkast.
    63'
    Inn: Alexander Lind
    Ut: Jacob Just
    Raske Just går av. Inn kommer tidligere Start- og Jerv-spiller Alexander Lind.
    63'
    For en mulighet for Koranteng! Notodden trer seg nydelig gjennom og Borchgrevink kommer til innlegg. Ballen lander perfekt på foten til Koranteng som bommer totalt når han skal banke til på hel-volley.
    65'
    Koranteng skyter fra distanse. Langt utenfor.
    66'
    Dagens tilskuerantall er 217.
    66'
    Midtgarden kommer til innlegg ute til venstre. Ørebæk er parat og header unna.
    67'
    Salasiwa får en mulighet. Skyter fra hjørnet av sekstenmeteren, men treffer nettveggen.
    68'
    Borchgrevink slår inn fra dypet, men verken Hustad eller Midtgarden klarer å bryte ballbanen. Ballen forsvinner ut til innkast.
    71'
    Koranteng kommer igjen til en god mulighet. Borchgrevink kommer enda en gang til innlegg. Koranteng står enda en gang helt alene, men nøler når han skal avslutte. Ballen går rett i hanskene på Christensen.
    72'
    Jensen slår et frispark for vertene inn på bakre. Ingebrethsen vinner den første duellen og ballen havner i beina på Lind. Spissen skyter rett i blokka og Notodden får rensket ballen unna. En Notodden-spiller blir liggende etter å ha fått ballen i ansiktet og dommer Haga stopper spillet.
    73'
    Spillet er i gang igjen og Tøsse er på beina igjen.
    73'
    Donn kriger seg inn i kampen, selv med 10 mann. Vinner frispark godt inne på Notoddens halvdel. Tangen står klar til å serve.
    74'
    Spiller kort til Bakke Michelsen som slår inn mot bakre. Innlegget er farlig og Lind klarer akkurat ikke å bryte ballbanen, noe som ville skapt store problemer for Vasby. I stedet går ballen like utenfor. Donns største mulighet.
    75'
    Donn kriger til seg nok et frispark. Jensen kommer over for å slå inn.
    77'
    Slås mot bakre, men over alt og alle. Svak utførelse av Jensen der.
    77'
    Inn: Abubakar Ibrahim
    Ut: Ebenezer Adu Koranteng
    78'
    Notodden lar seg stresse av et aggressivt Donn-lag og er nok ikke veldig komfortable i og med at det kun står 1-0 her.
    81'
    Hammersmark slår inn fra dypet og Donn spiller Notodden lave. Ingebrethsen vinner den første duellen, men ingen er der til å ta andreball og Notodden får med nød og neppe beinet unna.
    82'
    Sander Bakke Michelsen har fått seg en ordentlig smell og ligger ned og holder seg til ankelen. Det var Abu Ibrahim som var for sent ute og meide ned innbytteren som må gi seg.
    83'
    Jensen slår frisparket inn. Ørebæk får gå opp helt uforstyrret og får til en brukbar heading, dessverre for hjemmelaget går den over.
    84'
    Inn: Kent Erik Sellæg
    Ut: Sander Bakke Michelsen
    Michelsen gir seg etter trøkken han fikk fra Ibrahim. Inn kommer nyankomne Sellæg, som tidligere har spilt for Randesund i 4. divisjon.
    84'
    Donn 0 - 2 Notodden FK
    Mål: Abubakar Ibrahim
    Ibrahim banker inn den avgjørende scoringen! Donn gir fra seg ballen litt enkelt på egen halvdel. Tøsse finner Ibrahim som tar med seg ballen ut mot høyre før han banker den tilbake og ned i det venstre hjørnet. Christensen strekker seg så lang han er, men rekker ikke bort. Dermed står det 2-0 til Notodden som med det nok tar seg videre til andre runde. Synd for Donn, som på ingen måte har spilt seg bort i denne kampen.
    86'
    Lufta ser ut til å ha gått litt ut av Donn nå. Misser i markeringa og gir innbytter Salasiwa muligheten til å avslutte fritt fra spiss vinkel. Forsøket går over.
    88'
    Inn: Espen Mogen Hagen
    Ut: Erik Midtgarden
    Defensivt bytte fra Dokken. Venstre ving Midtgarden går ut. Inn kommer back Mogen Hagen.
    88'
    Tangen kommer til innlegg. Ibrahim klarerer dårlig og Tangen header ballen inn i feltet igjen. Ørebæk har gått opp som spiss, men rekker ikke opp og ballen går utover dødlinja.
    90'
    Drøying av tid. Dommer mister kortet, til latter fra publikum.
    90'
    Det er tillegg i spilletid på minimum fire minutter i denne andre omgangen.
    90'+1
    Lind kommer til innlegg fra venstre. Ørebæk er igjen helt fri, men rekker ikke bort nå heller. Ballen går inn til Vasby i mål.
    90'+1
    Engebrethsen stanger ballen kontant i mål, men det er avblåst.
    90'+3
    Holder igjen Tøsse og går i dommerens bok.
    90'+5
    90'+5
    Kampen er over og Notodden tar seg videre til andre runde med 2-0 seier over Donn her i Kristiansand. Notodden tok ledelsen allerede etter fem minutter ved Erlend Hustad, den kommende Brann-spilleren fikk gå uforstyrret opp på en corner og kunne enkelt stange inn ledermålet. Donn kjempet hardt, men ting ble ikke enklere da Mads Myhrstad fikk sitt andre gule etter 26 minutter og Donn derfor måtte spille med 10 mann i over én time. Likevel presset Donn på for en utligning og stresset virkelig OBOS-liga-laget Notodden. Dokken fant seg nødt til å sette på Ibrahim, noe som viste seg å være avgjørende. Ibrahim satte spikeren i Donn-kista etter 86 minutter. Donn kjempet det de kunne i samfulle 90 minutter, men det holdt dessverre ikke.