1 410
2 616

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av toppkampen i 1. divisjon mellom Egersund - Vålerenga.
    Det var nok ikke mange som trodde at dette skulle være en toppkamp når terminlisten kom ut. Egersund rykket opp fra 2. divisjon i fjor høst, og har imponert stort i årets vårsesong. Etter tolv serierunder ligger de gule og svarte fra Egersund på tredjeplass med sine 22 poeng, mens forhåndsfavoritt Vålerenga har plassert seg på andreplass med 23 poeng. Bare serieleder Kongsvinger har fått en bedre start på sesongen med sine 25 poeng.
    Egersund ble av mange sett på som en klar dumpekandidat, men står med 6-4-2 på sine tolv kamper. Ingen har scoret mer enn deres 30 mål så langt, hvor fem av målene kom i den ufattelige snuoperasjonen da 0-4 ble til 5-4 seier mot Stabæk. Bare Start og Raufoss har klart å vinne mot tigrene i serien i vår.
    Vålerenga var soleklar favoritter til å rykke rett opp igjen etter nedrykket i fjor høst, men startet svakt. Bare én av de fem første kampene endte med seier, og det ble blant annet et fælt 3-5 tap mot Mjøndalen. I det siste har ting bedret seg betraktelig for klubben fra hovedstaden. Foran søndagens kamp står Vålerenga med fire strake tap, og på disse fire kampene har de scoret hele 16 mål.
    Egersund spilte uavgjort 2-2 borte mot Sogndal forrige serierunde. Egersund havnet først under 0-1, men snudde til 2-1 ledelse midtveis i andre omgang. Mot slutten av kampen glapp seieren da Sogndal utlignet ti minutter før slutt. Vålerenga tok en fantastisk 5-1 seier hjemme mot Moss forrige runde. Vålerenga ledet bare 1-0 til pause i den kampen, men det gikk ikke lang tid etter pause før målene rant inn.
    Innbyrdes er det lite å melde om når det gjelder disse to klubbene. De har nemlig aldri møtt hverandre tidligere i en tellende kamp. Forrige sesong spilte dog Egersund mot Vålerengas 2er-lag i 2. divisjon. Da vant Egersund 5-0 i Egersund, mens det ble 8-1 seier til Egersund i hovedstaden.
    Hjemme på B&G Banen i Egersund har hjemmelaget 2-2-1 denne sesongen og 8-6 i målforskjell. De har vunnet hjemme mot Ålesund og Åsane, mens det ene tapet kom mot Raufoss. Vålerenga har 4-1-1 på bortebane denne sesongen. Deres eneste bortetap kom mot Mjøndalen, mens de har vunnet mot Raufoss, Ålesund, Ranheim og Åsane.
    Lagoppstillingene er klare i Egersund. Vertene gjør to endringer på laget som spilte uavgjort mot Sogndal sist. Fanuel Ghebreyohannes og Heine Åsen Larsen kommer inn for anledningen. Hos gjestene fra hovedstaden er det bare én endring på laget fra forrige kamp. Petter Strand er ikke med, og inn for han kommer Fidel Ambina.
    Nærmer seg avspark på B&G Parken. Flere busser med Vålerenga-supportere har rullet inn på parkeringsplassen de siste minuttene. Det er stappfullt bortefelt, og det er trangt om plassen rundt resten av stadion også.
    0'
    Bjørdal sparker i gang dagens kamp på Husabø.
    0'
    En del vind i Egersund i dag. Det er gjestene fra hovedstaden som har vinden i ryggen i første omgang.
    0'
    Hedenstad vinner ballen fremme ved hjørneflagget. Han tar med seg Kreuzriegler som ligger midt på vertenes halvdel. Kreuzriegler prøver et innlegg mot bakre stolpe, men det forsøket passerer alle i boksen.
    2'
    Gjestene slår langt frem mot El-Abdellaoui ute til høyre. Vålerenga-vingen forsøker å ta ned ballen, men Williams bryter foran og skjermer ut til utspark fra mål.
    3'
    Like utenfor fra Rijks! Vålerenga-spilleren mottar ballen ute i returrommet. Han vender opp og får tid til å stille inn siktet, men skuddet fra kanten av sekstenmeteren går like utenfor.
    3'
    Tadesse er litt for aggressiv når han forsøker å vinne ballen dypt inne på egen halvdel. Frispark i farlig innleggsposisjon.
    4'
    Borchgrevink svinger frisparket inn fra høyresiden. Inne ved første stolpe står Helmersen og får stanget ballen unna fare.
    5'
    Vertene forsøker å finne Sleveland som har tatt turen inn i Vålerengas sekstenmeter. Pasningen finner EIK-kapteinen, men midtstopper Kiil Olsen skjærer foran og får skjermet ballen ut til utspark.
    8'
    Riisnæs skjærer inn fra venstresiden. Fra 20 meter smeller han til, men skuddet flyr himmelhøyt over mål.
    9'
    Riisnæs forserer fremover sentralt. Utenfor sekstenmeteren prøver han å tre gjennom Rijks. En Egersund-spiller bryter foran og får klarert. Klareringen treffer en motspiller og går inn til keeper.
    10'
    Michaelsen prøver seg! Egersund-spilleren får ballen ved kanten av sekstenmeteren. Han drar seg fint unna en motspiller før han prøver skudd fra 16 meters hold. Det lave skuddet byr ikke på problemer for Sjøeng.
    10'
    Ambina får frispark midt inne på Egersund halvdel.
    11'
    Riisnæs er på farten igjen! Ghebreyohannes gjør en fantastisk forsvarsjobb når han setter inn en viktig takling. Ballen spretter videre til Kamara som er alene ved hjørnet av sekstenmeteren. Kamara skal til å lade kanonen, men Sleveland kommer seg foran Kamara og får blokkert.
    13'
    Innlegget blir bokset unna av Sjøeng.
    13'
    Enorm sjanse for Helmersen! Williams varter opp med herlig spill ute på vertenes venstreside. Han kombinerer med Michalsen som deretter slår et lavt innlegg inn i boksen. Helt inne ved femmeteren får Helmersen kontroll på kula og skal bare sette den rett i mål. Avslutningen fra Egersund-spissen er dog for svak og går like utenfor.
    14'
    Tadesse går i bakken i duell med Ambina midt på egen halvdel.
    17'
    Sjøeng får et tilbakespill. Sisteskansen skal bare beine ballen unna, men ender opp med å sleive den rett opp i lufta. Heldigvis for Vålerenga-keeperen rekker han frem til kula foran de jagende Egersund-spillerne.
    18'
    Vålerenga ruller opp. Ballen flyttes over til høyresiden hvor Borchgrevink finner Bjørdal. Bjørdal går for et lavt innlegg foran mål hvor flere Vålerenga-spillere befinner seg. Forsøket går rett inn til målvakt Søyland Skjærstein.
    19'
    Michalsen drar seg lekkert forbi Bjørdal ute på venstresiden. Bjørdal kaster seg inn og legger Egersund-spilleren i bakken med en sen takling.
    20'
    Gult kort til Vålerenga
    Henrik Bjørdal
    Får det gule kortet for taklingen på Michalsen.
    21'
    Dahlby blir lagt i bakken like utenfor gjestenes sekstenmeter. Frispark i meget farlig posisjon!
    21'
    Dahlby prøver seg på frisparket. Fra drøyt 20 meter smeller han til, men skuddet treffer rett i Ambina. Vålerenga får klarert.
    23'
    Gjestene vinner frispark i egen sekstenmeter.
    23'
    Vertene spiller seg fint fremover på banen. Etter et par kjappe kombinasjoner får Williams ballen ute til venstre. Han spiller inn til Åsen Larsen som bare skal tre kula videre i bakrom. Pasningen fra Åsen Larsen blir for svak og dermed klarer Borchgrevink rydda unna.
    25'
    Stopp i spillet. Riisnæs ligger nede etter en tøff og ren takling fra Sleveland.
    25'
    Riisnæs kommer seg på føttene igjen etter litt behandling. Spillet fortsetter.
    26'
    Ambina legger Tadesse i bakken ved midtsirkelen.
    27'
    En ball slås langt fremover for Egersund. Ballen faller ned i Vålerengas sekstenmeter hvor Sjøeng ser ut til å ha kontroll. Den sterke vinden skaper likevel problemer for Sjøeng som ikke klarer fange kula. Ballen spretter ned på bakken hvor en Vålerenga-spiller til slutt får klarert.
    29'
    Kamara er for rask i bakrom.
    31'
    Borchgrevink prøver et innlegg fra høyresiden. Forsøket ser bra ut, men målvakt Søyland Skjærstein er på plass og fanger enkelt.
    33'
    Ambina går i bakken midt på egen halvdel.
    34'
    Vertene dypere uten ball nå. Sleveland trekker ned og danner en femmer bak sammen med forsvarsfireren. Gjestene fra hovedstaden har hatt en del ball i det siste.
    36'
    Riisnæs setter seg ned. Ser ut som om han må gi seg etter smellen han fikk tidligere i omgangen.
    36'
    Riisnæs mottar behandling, men foreløpig har ikke Vålerenga gjort klar en innbytter.
    38'
    Riisnæs er ute på banen igjen, men han halter rundt. Thorvaldsen gjør seg klar nede ved sidelinjen.
    39'
    El-Abdellaoui er på farten. Han stormer fremover langs høyresiden og skaper trøbbel for Egersund-forsvaret. Fra dødlinja prøver han et innlegg, men forsøket går inn til keeper.
    41'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Filip Thorvaldsen
    Ut: Magnus Riisnæs
    42'
    Etter å ha haltet rundt med tydelige smerter i flere minutter, får endelig Vålerenga gjennomført sitt bytte slik at Riisnæs kan ta plass på benken.
    43'
    Midtskogen er for aktiv med armene i en duell med Kamara midt på banen.
    43'
    Innlegget heades rett opp i lufta av Midtskogen. Målvakt Søyland Skjærstein stormer ut og fanger ballen.
    44'
    Mål for Vålerenga!
    Egersunds IK 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Jones El-Abdellaoui
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Vålerenga straffer Egersund med en rask overgang! Hedenstad kommer seg fri ute på venstresiden og har fryktelig mye rom å løpe i. Fremme ved sekstenmeteren slår han et presist innlegg bak i feltet. Der venter El-Abdellaoui som klemmer til på volley! Vålerenga-vingen får et kjempetreff og lurer ballen i mål nede ved nærmeste stolpe. Flott scoring av Vålerengas nummer 25!
    45'+1
    Offside for Vålerenga
    45'+3
    45'+3
    Det er pause på B&G Parken. Vålerenga går i garderoben med en 1-0 ledelse takket være Jonas El-Abdellaouis overtidsscoring. Det har vært en sjansefattig første omgang på Husabø. Gjestene yppet seg tidlig mot et Egersund-lag som trengte noen minutter på å komme i gang. Mees Rijks satte ballen like utenfor etter bare fire minutter spill, før Egersund burde tatt ledelsen ved Andreas Helmersen ti minutter senere. Flere store sjanser ble det ikke før El-Abdellaoui banket innlegget fra Vegar Eggen Hedenstad i mål to minutter på overtid i første omgang.
    45'
    Vertene sparker i gang andre omgang.
    45'
    Nesten for Egersund! Innlegget finner Michalsen foran mål. Han får hodet på ballen, men treffer en motspiller. Ballen flyr ut til nytt hjørnespark.
    45'
    Innlegget blir klarert ved første stolpe.
    46'
    Vertene kontrer. Ballen finner Michalsen ute til venstre. Han har flere medspillere på vei i bakrom, men velger istedenfor en pasning motsatt til Ghebreyohannes. Vinden tar tak i ballen og blåser den ut til kast.
    48'
    Åsen Larsen prøver seg fra drøyt 20 meters hold, men skuddet går høyt over mål.
    48'
    Sleveland prøver seg fra 20 meters hold, men det harde skuddet går rett på Sjøeng.
    49'
    Innlegget blir headet unna av Kamara.
    50'
    Egersund holder oppe trykket etter hjørnesparket. Michalsen svinger inn et nytt innlegg som blir stusset videre mot bakre stolpe. Der bak er det ingen i gul drakt som tar sjansen, og dermed går ballen ut til utspark fra mål.
    51'
    Michalsen treffer Borchgrevink i ansiktet med en høy arm. Sistnevnte tar telling, men får ikke frispark. Dommer stopper likevel spillet slik at Vålerenga-spilleren kan komme til hektene igjen.
    52'
    Vertene får frispark midt på banen.
    53'
    Dahlby prøver å utfordre utenfor Vålerengas sekstenmeter. Det lykkes han dårlig med. Gjestene kontrer og Kamara blir spilt fri i bakrom. Midtskogen gjør en god returjobb og kommer seg på riktig side. Kamara blir nødt til å stoppe og vente på sine lagkamerater.
    56'
    56'
    Egersund ruller opp på høyresiden. Sleveland banker et innlegg hardt inn foran mål, men der får Kiil Olsen headet unna.
    58'
    Sleveland prøver seg fra distanse! Egersund-kapteinen lader slegga og hamrer til fra 20 meter. Det harde skuddet ser bra ut ved første øyekast, men målvakt Sjøeng slenger seg til siden og får slått unna til hjørnespark.
    59'
    Innlegget fra Dahlby heades rett opp i luften. Ved femmeteren venter Egersund-stopper Falchener. Stopperen får to sjanser til å løsne skudd. Den første misser han, mens den neste treffer via en motspiller og går rett på Sjøeng.
    59'
    El-Abdellaoui kommer seg fri i bakrom. Målvakt Søyland Skjærstein stormer ut og når ballen like foran føttene til Vålerengas målscorer.
    61'
    Helmersen med en dytt i ryggen på Kiil Olsen inne i Vålerengas sekstenmeter.
    61'
    Spillerbytte - Egersunds IK
    Inn: Henrik Elvevold
    Ut: Fanuel Ghebreyohannes
    61'
    Inn: Jo Stalesen
    Ut: Magnus Lankhof-Dahlby
    61'
    Andre omgang har stort sett vært spill mot Vålerengas sekstenmeter.
    63'
    Inn: Daniel Håkans
    Ut: Jones El-Abdellaoui
    64'
    Inn: Adrian Kurd Rønning
    Ut: Mees Rijks
    64'
    Mål for Egersunds IK!
    Egersunds IK 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Stian Michalsen
    Målgivende: Andreas Helmersen
    Michalsen utligner for Egersund! Tadesse vinner ballen fra Bjørdal midt på Vålerengas halvdel. Ballen går videre til Helmersen som står ved kanten av sekstenmeteren. Han vipper rolig til Michalsen som står ved siden av. Egersund-vingen går inn i sekstenmeteren før han smeller til. Det lave skuddet går rett på mål, men finner likevel veien til nettmaskene bak Sjøeng i Vålerenga-buret.
    65'
    Ambina trer gjennom Thorvaldsen i bakrom. Sistnevnte tar med seg ballen inn i sekstenmeteren. Han forsøker å passere Åsen Larsen, men Egersund-spilleren får satt inn en viktig takling.
    68'
    70'
    Åsane med 3-0 ledelse borte mot Kongsvinger. Det betyr at en eventuell vinner av dagens kamp vil være ny serieleder i 1. divisjon.
    71'
    Nesten for Thorvaldsen! Vålerenga kontrer ved Håkans. Innbytteren skrur opp tempoet og skjærer innover. Etter hvert tar han med seg Thorvaldsen ute til venstre. Sistnevnte drar seg inn i boksen før han prøver et skudd som Søyland Skjærstein redder.
    72'
    73'
    Elvevold er for aggressiv i jakten på ballen inne på gjestenes halvdel. Han legger Ambina i bakken og lager dermed frispark.
    74'
    Innlegget går forbi alle i boksen og blir klarert av Michalsen.
    75'
    Falchener tar tak i drakten til Håkans for å hindre en overgangsmulighet for gjestene.
    76'
    Gult kort til Egersunds IK
    Henrik Falchener
    Får det gule kortet for å ha hindret Håkans fra å storme i angrep.
    77'
    Speaker opplyser om 1613 solgte billetter. Det er ny publikumsrekord for Egersund i en tellende kamp. Den tidligere rekorden var mot Bryne i 2017. Da ble det solgt 1565 solgte billetter. Det er samtidig en del tilskuere som ser kampen på "gratishaugen" utenfor anlegget. Publikumsrekorden totalt sett er ca. 2200 og stammer tilbake til en kamp mot Viking i 1947.
    78'
    Vertene kontrer! Ballen slås i bakrom hvor innbytter Elvevold har tatt turen. Egersund-spilleren når ballen ved kanten av sekstenmeteren og klemmer til. Det harde skuddet blir reddet mesterlig av Sjøeng. Vålerenga-keeperen slår over til hjørnespark.
    79'
    Innlegget faller ned foran mål. Ingen Egersund-spillere når frem til den løse ballen inne i femmeteren, og dermed får Sjøeng fanget kula.
    79'
    Innbytter Kurd Rønning plukker opp ballen midt på Egersunds halvdel. Han stormer inn i Egersund sekstenmeter, men der stopper det opp.
    83'
    Egersund-spiller Chris Sleveland har blitt kåret til vertenes beste spiller av en lokal jury.
    84'
    Håkans plukker opp ballen midt på banen. Han passerer Sleveland og kjører på i angrep. Etter hvert finner han Bjørdal til høyre. Bjørdal prøver et innlegg inn i boksen som Falchener får klarert på akrobatisk vis.
    86'
    Offside for Egersunds IK
    86'
    Kurd Rønning får ballen ute i returrommet. Han vender opp og prøver en stikker inn til Kamara i sekstenmeteren. Pasningen går helt inn til keeper.
    88'
    Sleveland med en presis pasning bak i feltet hvor Stålesen har tatt turen. Pasningen er perfekt, men Stålesen misser med mottaket.
    90'
    En lang pasning faller ned i bakrom hvor Helmersen jager. Vålerenga-stopperne får ikke helt kontroll på kula, men målvakt Sjøeng kommer ut og plukker ballen like foran Helmersen.
    90'
    Farlig overgangsmulighet for Egersund! Tadesse kommer seg fri på Vålerengas halvdel og har flere spillere med seg. Han forsøker å dra seg forbi en motspiller, men mister ballen. Der kunne det blitt virkelig farlig.
    90'+2
    Håkans er på farten inne i vertenes sekstenmeter. Han går ned til dødlinja, men får ikke til et skikkelig innlegg. Vertene klarerer.
    90'+2
    Vertene vinner et frispark inne på egen halvdel.
    90'+3
    90'+4
    Kampen er over på Husabø! Det ender 1-1 i dagens toppkamp mellom Egersund og Vålerenga. En eventuell vinner av dagens kamp ville blitt ny serieleder i 1. divisjon, men slik gikk det ikke. Vålerenga tok ledelsen da Jonas El-Abdellaoui banket inn 1-0 med en volley på overtid i første omgang. Det var én av svært få sjanser før hvilen. Etter pause var det et heltent Egersund-lag som skjøt ut av startblokkene. De gule og svarte tigrene hadde det meste av spillet og skapte en del halvfarligheter frem til utligningsmålet kom midtveis i andre omgang. Den scoringen kom etter at Stian Michalsen banket ballen i mål fra like innenfor sekstenmeteren. Etter 1-1 målet ble det en åpen og underholdene affære hvor begge lagene jaktet et viktig seiersmål. Seiersmål ble det likevel ikke, og dermed må lagene ta til takke med ett poeng hver etter dagens folkefest i Egersund.