Jenssen90'+4
3-2
124
195

Velkommen til livedekningen av kampen mellom Eidsvold Turn og Kongsvinger IL. Dette er andre runde av årets NM.
    KIL tok seg videre til denne runden ved å slå Lørenskog 2-1. OBOS-klubben måtte ha ekstraomganger for å ta seg videre, og Mathias Bringaker ble den store helten med to scoringer.
    Kveldens verter slo Lokomotiv Oslo i årets første runde av NM. Eidsvold tok ledelsen ved Stian Teksum før Mikkel Storeskar utlignet etter 77 minutter. Ole Andreas Nesset avgjorde med sin scoring kort tid før full tid.
    Lagene møttes i PostNord-ligaen forrige sesong og KIL var mildt sagt det dominerende laget. 6-0 på hjemmebane og 4-1 på bortebane for laget fra skogene.
    Dagens hoveddommer er Harald Røvig Sletner. Han har med seg Bjørnar Bjørnstad og Kim Thomas Klevengen som assistentdommere.
    Undertegnede tar en sjekk på lagene. Eidsvold Turn spilte kamp for tre dager siden, borte mot Hødd, og tapte 2-1. Fra den kampen har de gjort to endringer. Stian Teksum og Markus Sørensen er ute av laget, og erstattes av Edin Øy og Fredrik Wesaas.
    KIL spilte kamp mot Stabæk i slutten av Mai, og har hatt noen dager med ferie. Det er allikevel noen endringer på laget som tapte mot Bærum-laget. Holmé, Krogh Gerson og Victor Grodås er ute av laget. Per-Magnus Steiring, Kristian Jahr og Trace Murray kommer inn der.
    Nærmer seg kampstart nå, og kunstgresset vannes en siste gang før spillerne skal entre banen.
    0'
    Gjestene med avsparket. Lang ball mot Trace Murray, som mislykkes i kombinasjonsspillet med Martin Vinjor. KIL beholder ballen i form av et innkast.
    1'
    Gjestene kombinerer langs venstre og Grundt kommer rettvendt. Han kamuflerer en pasning mot Hoel Andersen, men spissen avvinkes for offside.
    2'
    Murray vipper ballen igjennom til Vinjor, som tar ballen med seg. Blir for lett i skulder-mot-skulder med Kristoffer Trandum Nordlie.
    4'
    KIL med overtaket og initiativet i innledningen. Mye ball, og skaper noen halvfarlige muligheter, men vertene henger godt med og får puste litt med ballen.
    5'
    Mathias Gjerstrøm banker til fra 18 meter! Eidsvold får ikke klarert skikkelig og ballen havner i fanget på midtbanespilleren. Han skyter på halv-spretten og ballen fyker i nettveggen i kortsiden til tidligere KIL-keeper, Andreas Vedeler.
    6'
    Så kommer vertene på en god mulighet! De vinner ballen høyt og Ole Andreas Nesset får ballen litt ute til venstre. Han tar med seg K. Nordlie som banker til - skuddet blir blokkert til corner.
    8'
    Havner på bakre stolpe og KIL klarerer den.
    9'
    Egell-Johnsen med sin første involvering offensivt. Kommer høyt i banen og legger den inn på tvers og litt ekkelt for vertenes forsvarstreer. Vedeler ute og plukker den.
    10'
    Så blir det et lite stopp i spillet når K. Nordlie setter seg ned.
    10'
    Innholdsrik start på kampen må jeg si. Bølget fint frem og tilbake, som en fotballkamp bør!
    10'
    Er oppe igjen, K. Nordlie. Vedeler slår den super-langt.
    11'
    Fin ball fra Gjerstrøm til Vinjor. Spissen runder keeperen, men vinkelen blir for smal. Han må tilbake og prøver på et innlegg, og da får A. Nordlie klarert.
    12'
    Hoel Andersen får en fin pasning inn bak Heggestad, dribler seg innover i banen og blir lagt i bakken. Frispark 18 meter fra mål.
    12'
    Trace Murray skyter ballen langt over.
    14'
    Kort variant og Grundt legger den til slutt inn mot Steiring. Han header den over mål, men det blir ny corner.
    16'
    Ny, kort corner. Denne gangen litt mer innvikla. Bjørnebye møter innlegget og stusser den mot bakre stolpe. Ballen sniker seg på utsiden av stolpen bak en Vedeler som var limt til streken!
    17'
    Mye bearbeiding fra gjestene nå, men de kommer til skuddet i nye og ne. Men ingen stor test for Vedeler.
    19'
    Trace Murray ligger nede - ny stopp i spillet. Er oppe igjen, og spillet kan fortsette.
    19'
    Notoane avanserer med ballen og blir lagt i bakken av Egell-Johnsen. Korridorfrispark og en fin mulighet for hjemmelaget til å skape en skikkelig målsjanse.
    20'
    K. Nordlie banker den inn med venstre. Strömberg med sin første involvering. Svensken glipper den, men i følge reprisen blir han tilsynelatende sparket. Får et frispark etter at Weaas satt den i tverrliggeren og over mål.
    21'
    KIL kommer på en kontring, og den første bølgen renner ut i sanden. Gjerstrøm plukker opp ballen og banker den motsatt til Egell-Johnsen som drar seg forbi sin mann og legger inn. Den klareres av vertenes høyre midtstopper, og ender i innkast for KIL.
    24'
    Trace Murray banker til fra distanse og Vedeler må gi corner.
    24'
    Rett på panna til Steiring, som header utenfor via enn Turn-spiller. Ny hörna!
    24'
    Direkte inn i feltet mot Hoel Andersen som prøver å flikke den videre. Turn klarerer, og KIL fortsetter spill mot hjemmelagets mål.
    25'
    K. Nordlie banker den langt i bakrommet mot Nesset - men Strömberg er sweeper og leser den tidlig.
    26'
    Notoane stjeler ballen fra Egell-Johnsen og setter på seg løpeskoene. KIL-backen er nødt til å felle Notoane på vei fremover, som ikke er fornøyd med det. Frisparket tas kjapt.
    28'
    Mål for Eidsvold TF!
    Eidsvold TF 1 - 0 Kongsvinger
    Mål: Ole Andreas Nesset
    Målgivende: Markus Furseth
    Ole Andreas Nesset sender hjemmelaget i ledelsen med et velplassert skudd! Furseth kommer seg ned til dødlinja og sender Murray i pølsebua. Backen legger inn med sin svake fot og det er et perfekt innlegg til Nesset som bare styrer ballen tilbake i hjørnet som ballen kom fra med innsiden av foten. Klassegoal!
    29'
    Notoane bryter på sin side og fosser fremover. Vingbacken legger inn på tvers, men ingen i blått har løpt seg fri. Gjestene overtar ballen.
    31'
    Jesper Grundt vinner ballen høyt i banen. Han spiller til Vinjor som er fri i mellomrommet. Midtbanespilleren skyter, og ut ifra reprisen sparker han i bakken før han treffer ballen. Da blir det ufarlig.
    32'
    På ny kombinerer Notoane og Stenseth fint langs venstre, men igjen er backen utålmodig på når han slår innlegg.
    33'
    Mesterlig redning av Vedeler når KIL broderer seg fint igjennom! Vinjor finner Grundt som legger den tilbake til Marthinussen, han får avgårde et skudd langs bakken, som regelrett treffer Vedeler i beinet, men undertegnede skal ikke ta ifra han den redningen!
    34'
    Marthinussen får skutt innenfor sekstenmeteren, og enda engang gjør Vedeler en kvalifisert redning. Henger litt i tauene nå, Eidsvold Turn. Vedeler har virkelig stått opp mot sin tidligere klubb!
    35'
    Marthinussen er god når han vinner en corner ut av ingenting.
    37'
    Daler ned på panna til Steiring, som er overlegen i lufta. Han header ned i nærmeste hjørne, men Vedeler er der også, gitt!
    37'
    Vinjor og Hoel Andersen driver med fotballtennis på kanten av sekstenmeteren til gjestene, før sistnevnte blir avvinket for offside.
    39'
    Gjerstrøm ligger nede og tar seg til ankelen. Lite stopp i spillet.
    41'
    Ouf! Jahr gir Nesset en gratismulighet alene med Strömberg, men spissen klarer ikke skape noe. Der burde, kunne og skulle vel gjestene ha økt til 2-0!
    42'
    Litt halvhjerta fra Eidsvold Turn for øyeblikket. Er nok veldig fornøyde, for KIL er tamme akkurat nå.
    44'
    Oppofrende forsvarsspill fra de blå nå.
    45'
    Gult kort til Eidsvold TF
    Edin Øy
    Knalltøff takling på Murray. Prøver å rette opp feilen etter en tung førstetouch.
    45'+1
    Må ha tilsyn her, Murray. Signaliseres at backen må av.
    45'+2
    Mye kål i det bakre leddet hos gjestene nå. Vinjor med en lang utsidepasning til Strömberg, som er ufarlig i seg selv, men keeperen banker den rett i skallen på Nesset, og da blir det brått litt farligere, men ballen triller ut til innkast.
    45'+4
    45'+5
    Eidsvold Turn leder etter første omgang. Ole Andreas Nesset ga de blå ledelsen med et velplassert skudd fra 7 meter. Spissen fikk en meter fra sin oppasser og når innlegget fra Furseth er rett på foten, gjør spissen ingen feil. KIL har hatt mest ball, skapt flest og størst sjanser, men ikke klart å overliste tidligere KIL-spiller Andreas Vedeler. Blir en viktig pauseprat for Mæland nå, skal de klare å gå videre til neste runde av cupen!
    45'
    Hjemmelaget med avsparket.
    46'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Victor Grodås
    Ut: Trace Akino Murray
    Posisjonsbytte.
    46'
    KIL med ballen fra start. Eidsvold lave fra start. De helrøde broderer seg fint igjennom, men Grundt vinkes av for offside.
    46'
    Så kommer Marthinussen inn fra høyre kant-posisjon, og spiller til Grundt. Eidskogingen returnerer ballen, men Marthinussen er lagt i bakken, uten å få frispark. Det angrepet ebber ut i ingenting.
    48'
    Stusses ved første sone. Hoel Andersen beholder ballen.
    48'
    Heades unna. Langt angrep følger, og det blir ny corner.
    49'
    Kort corner. Gjerstrøm roter det litt til, og Nordlie kan klarere.
    50'
    Weaas og Nesset på en sjelden visitt. Nesset drar med seg ballen ned til dødlinja, og det blir et lite innlegg ut av det. KIL klarerer ballen til Nordlie som spiller kjapt ut til Furseth. Han blir lagt i bakken av Grodås, og får frispark.
    52'
    Frisparket rotes vekk.
    52'
    Mål for Kongsvinger!
    Eidsvold TF 1 - 1 Kongsvinger
    Mål: Martin Andersen
    Målgivende: Sander Marthinussen
    Hoel Andersen utnytter en stor feil av Heggestad og får tuppa den forbi foten til Vedeler! Marthinussen slår et innlegg mot Hoel Andersen som er på blindsiden til midtstopperen. Han bommer på ballen, og da blir det en enkel oppgave for Hoel Andersen å lage balanse i regnskapet!
    53'
    Edin Øy misbruker kampens største målsjanse! Nesset med et nydelig mottak og drar ned tempoet i angrepet. Det gir Øy muligheten til å komme på overlap, og midtbanespilleren blir presset ned mot dødlinja før han får avslutte. Strömberg får en fot på den, og det blir corner.
    55'
    Heades unna av en KIL-forsvarer.
    56'
    Eidsvold TF 1 - 2 Kongsvinger
    Mål: Sander Marthinussen
    Målgivende: Jesper Grundt
    KIL med to kjappe og Marthinussen sender KIL i ledelsen! Småspill høyt i banen og Grundt vipper ballen til Marthinussen. Han får en litt dårlig touch, men ballen lurer seg rundt Notoane og tilbake til Marthinussen igjen. Alene med Vedeler gjør bergenseren ingen feil, og KIL har ledelsen i kampen!
    57'
    Gult kort til Kongsvinger
    Sander Marthinussen
    Takler Notoane hardt på ankelen.
    59'
    Mye KIL i monitor nå. Har virkelig kjørt matchen i andre omgang.
    61'
    Nesset får ballen, men blir raskt avkledd av Steiring. KIL overtar.
    62'
    Nytt, godt kombinasjonsspill fra gjestene. Grundt i sekstenmeteren og får skutt, men går via en blå og til corner.
    63'
    Går over alt og alle. Utspark fra keeper.
    63'
    Inn: Mahmoud Al Laham
    Ut: Sander Marthinussen
    Rent bytte. Spilt en god kamp, Marthinussen.
    65'
    Inn: Adem Güven
    Ut: Tobias Bjørnebye
    Endelig tilbake fra skade, kapteinen.
    65'
    Spennende å se hvor lenge tempoet holdes lavt med disse byttene.
    65'
    Egell-Johnsen kombinerer med Laham som flikker ballen med hælen. Backen skyter utenfor fra 16 meter. Skrå vinkel.
    67'
    Spillerbytte - Eidsvold TF
    Inn: Kara Bandeh
    Ut: Ole Andreas Nesset
    Målscoreren går ut med litt over en halv time igjen.
    67'
    Inn: Erik Ruud
    Ut: Jon Erik Økland
    67'
    Litt mer fremoverrettet i spillet sitt nå, Eidsvold. Tydelig at de kommer til å gå for en scoring.
    69'
    Kristoffer Trandum Nordlie
    Saboterer Vinjor på full fart fremover. Tråkker han på hæla. Stygg!
    70'
    Frisparket blir klarert ved første sone, og etter litt spill blir det corner.
    72'
    Rett i klypene til Vedeler som setter kjapt i gang.
    72'
    Grundt misser en stor mulighet! KIL kontrer med Vinjor og Güven. Førstnevnte drar seg ned til linja før han vender tvert og legger den til Grundt som er på 14 meter. Har god tid til å sikte, og presterer å skyte utenfor. Kunne ha punktert kampen der.
    73'
    André Trandum Nordlie
    Får for en tidligere forseelse.
    74'
    Mange som er slitne nå. Blir nok litt bytter.
    74'
    Inn: August Aasgaard Jenssen
    Ut: Runar Heggestad
    Måtte ut med en strekk, Heggestad.
    77'
    Inn: Simon Stenseth
    Ut: Fredrik Weaas
    Får de siste minuttene her, Stenseth.
    77'
    Adem Güven hindres av Vedeler! Grundt trér igjennom KILs nummer 9. Spissen får en hånd i ryggen i det han avslutter, men det er en mesterlig redning av Vedeler! Güven får også returen rett i beina og somler den over dødlinja.
    79'
    Den går i stolpen! Kommer et skudd fra returrommet, men det er ufarlig.
    80'
    Turn kontrer hurtig og kommer til innlegg. Innbytter Stenseth finner Øy som er fri i feltet, men det blir en puslete avslutning.
    82'
    Kara Bandeh skyter like over! Han får ballen innenfor boksen, og brenner til med sin venstre fot. Ballen stryker tverrliggeren.
    83'
    Inn: Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen
    Ut: Martin Andersen
    Får de siste minuttene her nå, Bull Jørgensen.
    83'
    Inn: Daniel Lysgård
    Ut: Kevin Egell-Johnsen
    Endelig tilbake fra skade, Lysgård. Gledelig!
    84'
    Ballen skifter eier ofte nå.
    86'
    Ny corner for gjestene nå.
    87'
    Kort slått corner. Bruker tid nå.
    87'
    Eidsvold TF 2 - 2 Kongsvinger
    Mål: Benedict Lethabo Notoane
    Målgivende: Kristoffer Trandum Nordlie
    Notoane banker inn utligningen! Vingen tar et smart løp og pasningen fra K. Nordlie er smart! Han tar en touch med venstre før han kliner den i nettveggen. Herlig scoring!
    90'
    Da tikker det mot ekstraomganger - et skikkelig skudd i siden for KIL, men så morsomt for Eidsvold Turn!
    90'+2
    Eidsvold kjører nå!
    90'+2
    Eidsvold TF 3 - 2 Kongsvinger
    Mål: August Aasgaard Jenssen
    Eidsvold scorer ut av ingenting og har snudd matchen!! August Jenssen stjeler ballen fra Victor Grodås og banker ballen via en KIL-spiller og i mål! For en utrolig avslutning på denne cup-kampen!
    90'+4
    For en snuoperasjon av Eidsvold Turn!
    90'+6
    KIL slår langt, men makter ikke å komme til en avslutning.
    90'+7
    90'+7
    Eidsvold Turn slår ut Kongsvinger og går videre til cupens tredje runde etter en vanvittig snuoperasjon! Ole Andreas Nesset sendte Turn i ledelsen med et velplassert skudd i første omgang. KIL skapte mange sjanser, og scora to kjappe ved henholdvis Hoel Andersen og Sander Marthinussen, og trodde vel at kampen skulle sikres inn. Notoane ville det annerledes når han banket inn utligningen like før full tid, og lagene forberedte seg på ekstra omganger. Det ville ikke August Jenssen som stjal ballen fra en uoppmerksom Victor Grodås og klinte ballen i mål via Steiring som prøvde å blokkere skuddet. En vill avslutning på denne cup-kampen!