88
450

Hei, og velkommen til livedekning av gruppespillskampen i kvinnenes Champions League mellom Eintracht Frankfurt og Barcelona! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom kveldens kamp fra Deutsche Bank Park.
    Det er klart for runde nummer to i gruppespillet, som ellers består av svenske Rosengård og portugiske Benfica. Eintracht Frankfurt slo førstnevnte 2-1 i første kamp, mens Barcelona knuste Benfica hele 5-0.
    Det er to stormakter i kvinnefotballen vi snakker om når Eintracht Frankfurt og Barcelona møtes i kveld. Mens spanjolene har nytt stor suksess de siste ti årene, hadde tyske Eintracht Frankfurt sin storhetsperiode trofémessig for 15-20 år siden.
    Eintracht Frankfurt har vunnet Champions League nest flest ganger med sine fire titler, senest i 2015 (men forrige ligatittel daterer helt tilbake til 2008). Barcelona har vunnet to, men de har kommet så sent som i 2021 og 2023. I 2022 nådde de også finalen, men tapte mot Lyon.
    Mens Barcelona så langt i høst har feil all motstand til side i hjemlig serie og vunnet ni av ni, med målforskjellen 39-2, ligger Eintracht Frankfurt nede på 5. plass i Tyskland etter åtte serierunder, med fire seire, to uavgjort og to tap. Bayern Munchen topper tabellen.
    Våre jenter, Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen, starter for Barcelona.
    0'
    Der er vi i gang! Barcelona med avspark.
    0'
    Barcelona får tildelt et frispark
    Ingrid Syrstad Engen
    2'
    Tekniske spanjoler (og noen nordmenn) med ballbesittelsen innledningsvis på Deutsche Bank Park. Men ingenting av betydning som har skjedd.
    3'
    Bronze stikker inn i 16-meteren til Bonmati, men en skliende hjemmelagsspiller hindrer et tidlig Barcelona-mål.
    6'
    Prasnikar med kveldens første avslutning fra distanse, men utenfor fra Eintracht Frankfurt-angriperen.
    8'
    Guijarro med fine detaljer rett utenfor kanten av 16-meteren, men den påfølgende pasningen ned mot dødlinja skjermes ut av Eintracht Frankfurt.
    9'
    Kontringsmulighet for de tyske vertene. Det stopper imidlertid litt opp, før vi får et svakt langskudd utenfor.
    11'
    Graham Hansen med sin første avslutning, litt etter at bortelaget bryter. Hun skyter med venstrefoten sin, men den går langs bakken og rett på keeper.
    15'
    Så er det Paralluelo som prøver seg fra skrått hold etter å ha dratt seg ut venstre inne i boks. Går meteren, halvannen utenfor.
    16'
    Langskudd fra bortelaget, men i likhet med Graham Hansens skudd, går den lavt og rett på keeper.
    18'
    Kleinherne med en nydelig takling utenfor egen 16 meter. Barcelona leter etter åpninger, men Eintracht Frankfurt forsvarer seg foreløpig godt.
    20'
    Nesten så Freigang spilles alene gjennom av Prasnikar, men bare nesten.
    21'
    Vi venter bare på Barcelona-skuddet fra i og rundt 16-meteren til vertene, men det blir et trekk for mye og det hele ebber ut i ingenting.
    22'
    Bronze med det som ser ut som et skudd fra veldig, veldig vanskelig hold. Den stoppes på veien.
    24'
    Det løftes i bakrom til Paralluelo, som de fleste tror skal få til en avslutning alene med keeper, men Woltzer gjør en kjempejobb, kommer seg på rett side og snapper opp ballen fra venstrekanten.
    25'
    Eintracht Frankfurt får tildelt et frispark
    Sara Doorsoun
    27'
    Nesten for Graham Hansen når hun får ballen til høyre inne i 16-meteren, men Eintracht Frankfurt hindrer nordmannen i å få den inn på tvers.
    28'
    Caldentey tar seg inn i boksen og skyter, men Johannes har grei kontroll på skuddet fra 13-14 meter.
    29'
    Bronze prøver vel å skyte etter å ha mottatt nedfallsfrukten sju-åtte meter fra mål litt ute til høyre, men hun får ingen dreis på avslutningen.
    30'
    Ikke mange sekundene senere spilles Freigang frem på en kontring. Hun skyter på direkten fra litt distanse, men setter ikke Barcelona-keeper Panos på noen prøve.
    31'
    Inn på tvers fra Graham Hansen når hun spilles frem langs høyresiden, men hun treffer kun en svartkledd spiller.
    34'
    Sophia Kleinherne
    34'
    Caldentey med skuddet fra 20 meter, men veldig svakt på Johannes. Har mye ball, Barcelona, men sliter med å skape de store sjansene foreløpig.
    37'
    Anyomi med et skremmeskudd fra veldig skrått hold. Panos må slå den ut til corner.
    41'
    Eintracht Frankfurt får tildelt et hjørnespark
    Verena Hanshaw
    Kort og veldig dårlig variant.
    41'
    Mål for Eintracht Frankfurt!
    Eintracht Frankfurt 1 - 0 Barcelona
    Mål: Laura Freigang
    Målgivende: Verena Hanshaw
    Freigang stanger Eintracht Frankfurt i ledelsen! Det starter med et skummelt innlegg fra høyresiden, som går over hele feltet. På motsatt side snapper imidlertid Hanshaw opp ballen, svinger nydelig inn og på fem meter header Freigang den i nettmaskene bak Panos. Litt mot spillets gang, men ikke direkte ufortjent.
    41'
    45'
    Eintracht Frankfurt leder 1-0 over regjerende Champions League-mester Barcelona når lagene går til pause i Tyskland. Gjestene fra Spania har hatt mest ballbesittelse, hatt flest avslutninger og halvsjanser, men har ikke klart å bryte ned et godt, defensivt Eintracht Frankfurt-lag, som minutter før hvilen sjokkerte gjestene, da Laura Freigang stanget tyskerne i føringen. Kan de holde på ledelsen? Heng med videre i 2. omgang for å finne ut!
    45'
    Eintracht Frankfurt triller i gang de siste 45 minuttene i Frankfurt.
    45'
    Patri Guijarro
    45'
    God mulighet for Barcelona når Paralluelo spilles frem og legger igjen til Graham Hansen, men avslutningen sklir av venstrefoten til nordmannen.
    46'
    Mål for Barcelona!
    Eintracht Frankfurt 1 - 1 Barcelona
    Mål: Salma Paralluelo
    Målgivende: Ona Batlle
    Akkurat idet undertegnede skal til å skrive at Barcelona umiddelbart har tatt kommandoen her etter hvilen, sitter den for spanjolene! Ute til venstre fosser venstreback Batlle forbi sin motspiller, før hun legger inn til Paralluelo, som fra fem meter setter inn 1-1 bak Johannes.
    47'
    Der kan vi få 2-1, men rett på keeper fra Bonmati fra ti meter. Eintracht Frankfurt er litt sjokkskadde her nå!
    51'
    52'
    Eintracht Frankfurt har knapt vært ute av egen banehalvdel de første ti minuttene av 2. omgang. Er det bare et tidsspørsmål før Barcelona snur her, da?
    54'
    Så kommer hjemmelaget på en sjelden offensiv visitt, men Prasnikar stoppes på vei inn i 16-meteren fra sin høyreside.
    55'
    Barcelona får tildelt et hjørnespark
    Maria Leon
    Johannes bokser den til en lagvenninne, som gir til ny corner.
    56'
    Maria Leon
    58'
    Eintracht Frankfurt 1 - 2 Barcelona
    Mål: Mariona Caldentey
    Målgivende: Ingrid Syrstad Engen
    Der har Barcelona snudd det! Corneren fra Leon havner bak i feltet til Bronze, som header inn mot mål. Keeper kan plukke, men kommuniserer ikke godt med lagvenninna foran seg, som header den ut i farlig område. Det er vel Syrstad Engen som får et lite touch på ballen, før Caldentey setter den i det lengste hjørnet fra seks meter.
    58'
    Eintracht Frankfurt 1 - 3 Barcelona
    Målgivende: Aitana Bonmatí
    Målene renner inn for Barcelona! Og nok en gang er én av våre involvert. Fra sin høyreside går Graham Hansen litt inn i banen, før hun slipper høyre til Bonmati. Hun treffer ikke helt, men to klønete Eintracht Frankfurt-touch gjør at den likevel kommer frem til midtbanespilleren, som legger den ut til Paralluelo, som setter den nede til venstre.
    61'
    Barcelona leker seg nå. Graham Hansen fosser forbi en Eintracht Frankfurt-forsvarer inne i 16-meteren, men ballen inn på tvers treffer ikke en lagvenninne.
    62'
    63'
    Nesten selvmål av Eintracht Frankfurts Kleinherne! Graham Hansen får ballen ute til høyre og overlappes av Bonmati, som slår den inn. Kleinherne er bare heldig der som kan se at ballen stryker den lengste stolpen.
    64'
    Caroline Graham Hansen
    En helt fryktelig corner eller cornervariant ut mot 20-25 meter. Men Barcelona får en ny corner ikke lenge etter.
    65'
    Maria Leon
    Johannes fanger.
    65'
    Gult kort til Barcelona
    Mariona Caldentey
    River og holder igjen Doorsun på full fart fremover.
    66'
    66'
    Ona Batlle
    Setter ut en fot på en rettvendt Eintracht Frankfurt-spiller.
    67'
    Barbara Dunst
    68'
    Nesten Eintracht Frankfurt-redusering! Panos har såpe på hendene etter et innlegg langs bakken fra Anyomi. En hjemmelagsspiller prøver å kaste seg frem og skli inn 2-3, men Panos henter seg inn - og får også et frispark.
    69'
    Spillerbytte - Eintracht Frankfurt
    Inn: Lisanne Gräwe
    Ut: Géraldine Reuteler
    70'
    Sandra Panos
    71'
    73'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Esmee Brugts
    Ut: Caroline Graham Hansen
    73'
    Det har roet seg betraktelig de siste ti minuttene, men Barcelona har stålkontroll på dette. Har alt av ballbesittelse.
    76'
    Paralluelo prøver på volleyen på bakre stolpe etter et innlegg, men bommer på ballen.
    76'
    Aitana Bonmatí
    Heades ut av hjemmelaget.
    76'
    Inn: Marta Torrejon
    Ut: Lucy Bronze
    78'
    Inn: Claudia Pina Medina
    Ut: Mariona Caldentey
    78'
    Barcelona blir avblåst for offside
    Salma Paralluelo
    79'
    80'
    82'
    God mulighet for Prasnikar. Et innlegg fra Wolter går forbi en Barcelona-forsvarer som prøver å klarere. Prasnikar tar et touch og skyter, men Panos må ikke langt bort venstre for å redde den.
    83'
    I blokka fra Barcelona fra ti meter. Sliter med å få det vekk der, hjemmelaget.
    85'
    Inn: Vicky López
    Ut: Salma Paralluelo
    Tomålsscoreren går av.
    86'
    Inn: Lucía Corrales
    Ut: Ona Batlle
    86'
    Innbytter Corrales utfordrer Wolter og slår fint inn langs bakken, men ingen Barcelona-spillere truer rett foran mål.
    88'
    Innlegg fra gjestenes venstreside, men Johannes plukker.
    88'
    På motsatt banehalvdel slår Anyomi hardt inn i retning Prosnikar, men Barcelona-forsvaret er først på den.
    89'
    De viser tidvis høyt, høyt nivå med ball, Barcelona. De har vist i 2. omgang hvorfor de har nådd tre Champions League-finaler på rad. Vært klasseforskjell på lagene.
    90'+1
    90'+2
    Eintracht Frankfurt ledet litt overraskende 1-0 til pause, men suverene Barcelona viste hva de er laget av etter hvilen i Frankfurt. Spanjolene tok kommando umiddelbart og det gikk få minutter før Salma Paralluelo utlignet på Deutsche Bank Park. Barcelona fortsatte å kjøre på, og i det 59. og 62. minutt scoret de igjen, først ved Mariona Caldentey og deretter Paralluelo igjen (med norske involveringer på begge scoringer). Det roet seg mer ned etter dette, men mer trengte ikke Barcelona å gjøre, som viste sin klasse i 2. omgang og vinner sin ellevte seier av elleve mulige denne sesongen. Daniel Netland takker for følget!