1-4
Aga72'
1-6
Aga90'+2

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av cupoppgjøret mellom Elverum og Stabæk. Solen skinner over Elverum Stadion, og vi har en fin fotballkamp i vente.
    Elverum har ikke fått den beste starten på sesongen i andredivisjon, hvor de har tapt fem av de seks første kampene. Den eneste seieren til nå kom mot Mjølner for litt over en uke siden. I 16. mai-oppgjøret mot Florø på bortebane ble det imidlertid et 0-2-tap, og ting ble ikke bedre av at bussturen hjem sørget for at de ikke rullet inn i Elverums gater igjen før 06:30 på morgenen.
    Mens resten av Norge var ute og feiret nasjonaldagen 17. mai valgte derfor Elverums hovedtrener Tore Fossum å tilbringe dagen innendørs for å studere videoer av dagens motstander, Stabæk.
    Stabæk har heller ikke hatt en pangstart på sin sesong i Eliteserien. Syv poeng på de åtte første kampene er resultatet til nå. Senest 16. mai tapte de 0-3 mot Viking på bortebane.
    I cupens første runde vant Stabæk 3-1 mot Heming etter ett mål av Youness Mokhtar samt to av unggutten Oscar Aga. For Elverums del scoret Magnus Solum ett og Erik Nordengen to mål da Brumunddal ble slått 3-0.
    Én spiller som garantert hadde gledet seg til dagens oppgjør, men som må stå over er Elverums Eivind Holte Tøråsen. 27-åringen har aldri vært på banen mot motstandere fra Eliteserien før, men pådro seg en skade mot Mjølner som fortsatt ikke har leget. Tøråsen hadde muligheten allerede i 2012, da Nybergsund møtte Hønefoss, men tryslingen måtte se hele kampen fra benken.
    Stabæk-trener Henning Berg har overfor Budstikka erklært at Stabæk har et ønske om å komme så langt som mulig i cupen, men at kampen om overlevelse i Tippeligaen har førsteprioritet. Stabæk stiller imidlertid med en redusert tropp til dagens kamp, som et resultat av at Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen, Ola Brynhildsen og Emil Bohinen alle blir utilgjengelige på grunn av deltakelse i U20-VM for Norge.
    Dagens hovedddommer er Eivind Bodding fra Haga. Fløyteblåseren havnet i fokus da han i kampen mellom Nest Sotra og Raufoss så sent som 31. mars i år ga bortelagets Matias Moldskred hans andre gule kort for kampen, men glemte å utvise ham. I fjor ble han på den annen side kåret til årets dommer i Akershus.
    Vi nærmer oss kampstart med stormskritt her på Elverum Stadion. Det fine varme været har nå blitt byttet ut med en noe kald vind, som også har begynt å dra med seg skyer. Folk har allikevel valgt å møte opp, og store deler av langsiden har begynt å fylle seg opp.
    Med dommertrioen i spissen ankommer lagene banen. Nå er det ikke lenge igjen før det hele sparkes igang.
    0'
    Elverum tar avspark. Vi er igang!
    1'
    Elverum prøver seg fremover med en gang, men ballen spretter inn til Sandberg i Stabæk-målet.
    1'
    30 sekunder viser klokka når dommeren piper i fløyta for straffe! Geelmuyden spiller gjennom til Braaten, som rives overende.
    1'
    Gult kort til Elverum
    Andreas Østeraas
    1'
    Stabæk scorer på straffe!
    Elverum 0 - 1 Stabæk
    Mål: Luc Kassi
    Marerittåpning for Elverum! Kassi er sikker som banken fra krittmerket, og banker ballen opp i venstre kryss. Holst går riktig vei, men er sjanseløs.
    2'
    Elverum hadde nok håpet på å sjokkere litt i åpningen her, men dette er neppe sjokket de forventet.
    3'
    Hanche-Olsen viser styrke når han kommer seg foran Eriksen nede på egen venstreside og klarerer til innkast.
    3'
    Eng Strand slår inn fra venstre, men det blir langt mer høyde enn fart på ballen og den daler ufarlig ned i klypene til Sandberg.
    3'
    Elverum slår langt mot Solum, men spissen går seg fast i duell med to Stabæk-forsvarere og mister ballen.
    4'
    Eng Strand med nytt innleggsforsøk, men denne gangen går det rett i Vogt.
    5'
    For en sjanse for Braaten og Stabæk! Nok en gang slår gjestene gjennom til spissen, som bruker både fart og styrke på å komme seg fri. Skuddet går under Holst, men treffer rett i stolpen. Elverum-keeperen er våken på returen, og kaster seg over ballen før Aga kommer frem.
    5'
    Elverum lemper igjen opp til Solum. Denne gangen får spissen ta ned ballen upresset, men klarer ikke å komme til skudd. Prøver til slutt å tre gjennom, men har dessverre ingen spillere med seg i rett posisjon og ballen triller inn til keeper.
    7'
    Vertene mister ballen i farlig posisjon, men Jondic jobber godt og vinner den tilbake.
    7'
    God tanke fra Aga når han prøver å slå gjennom til Geelmuyden på venstrekanten, men unggutten når akkurat ikke frem i tide før den krysser sidelinjen.
    8'
    Solskinnet vi hadde tidligere har nå blitt byttet ut med regn.
    8'
    Nytt Elverum-innlegg fra venstresiden, men igjen går det inn til keeper.
    9'
    Eggen Persgård får ballen på egen høyreside. Har Braaten i nærheten, og tar derfor ingen sjanser når han spiller tilbake til Holst.
    9'
    Elverum henger tålelig godt med så langt, men sliter med presisjonen rundt 16-meteren til Stabæk.
    11'
    Gjestene slår nok en gang opp mot Braaten, men Holst er våken og fanger ballen foran spissen.
    11'
    Stabæk roter med klareringen, men Elverum følger opp med å rote med pasningsspillet og vi er like langt.
    12'
    Elverum slår langt, og vinner et innkast høyt i banen.
    13'
    Hjemmelaget med en ny ball opp mot Solum, men denne gangen taper spissen hodeduellen mot Strømnes.
    13'
    Solum med ballen igjen. Tar den ned denne gangen, men har mann i rygg og får ikke kommet seg fri. Slår videre til Flatgård, men Hanche Olsen får en fot på ballen før Elverum-spilleren rekker å avslutte.
    15'
    Dobbelavslutning fra Stabæk, men begge skuddene går rett i Elverum-blokka.
    16'
    Solum prøver å stusse videre til Eriksen. Vil at dommer skal blåse for hands på Hanche-Olsen, men fløyteblåser Bodding er ikke enig.
    17'
    Kort variant. Ender i null og niks.
    17'
    Solum prøver å sette fart fremover, men blir stoppet av Kassi.
    20'
    Solvang Nilsen mottar ballen rett utenfor Stabæks 16-meter. Slurver litt med mottaket, og sender den derfor videre til Flatgård. Heller ikke her sitter mottaket, og Vihmann får klarert via Elverum-spilleren og ut til femmeter fra Sandberg.
    21'
    Østeraas prøver å spille fri Eriksen på høyrekanten, men pasningen slås for hardt og går ut over sidelinjen.
    23'
    Flatgård prøver seg fra distanse, men skuddet går rett på Sandberg.
    23'
    Kassi vipper kula inn i 16-meteren til Elverum. Lundal jager, men Østeraas er rutinert og får headet ballen til Holst.
    25'
    Slurvete utspill fra Holst, som slår det ut til høyresiden hvor Eggen Persgård har gått for langt frem. Østeraas løper det han kan for å prøve å unngå et Stabæk-kast, men forgjeves.
    26'
    Eriksen sklir på ballen rundt midten av banen, og får frispark blåst mot seg i den påfølgende duellen med Hanche-Olsen.
    27'
    Østeraas får seg en trøkk i duell med Braaten innenfor egen 16-meter. Har nok vondt, men kommer seg på beina og ser ut til å kunne fortsette.
    27'
    Elverum ruller opp et småfarlig angrep. Eggen Persgård prøver å tre gjennom til Solum, som går i bakken. Hjemmelaget vil ha frispark, men dommer er ikke enig.
    29'
    Kjempesjanse for hjemmelaget! Khattab starter det hele med en god ball ut til Flatgård. Angriperen spiller videre til Eng Strand, som slår inn i feltet. Her velger Solum å hoppe over ballen, og det ser ut til å være tapt når en Stabæk-spiller kommer først frem deretter. Klareringen går imidlertid ut til Khattab, og mannen som starter det får æren av å avslutte det, men skuddet går like til side for lengste stolpe.
    30'
    Braaten har to mann i ryggen umiddelbart etter han mottar ballen på venstrekanten. Prøver etterhvert å legge videre til Hanche-Olsen, men ballen krysser sidelinjen.
    33'
    Eriksen med innlegg fra høyre, men Sandberg plukker enkelt ballen.
    33'
    Eriksen får igjen ballen på høyre, men går seg denne gangen fast og Stabæk tar over.
    34'
    Geelmuyden med en frekk vending når han tar seg forbi Eggen Persgård på venstrekanten. Legger inn, og Elverum er nok noe heldigen år Østeraas' klarering går like over egen tverrligger.
    35'
    Hjørnespark til Stabæk
    35'
    Mål for Stabæk!
    Elverum 0 - 2 Stabæk
    Mål: Madis Vihmann
    Målgivende: Luc Kassi
    Gjestene dobler ledelsen! Hjørnesparket slås perfekt inn i midten av feltet. Der står Vihmann plassert, og esteren stanger inn Stabæks andre for dagen.
    35'
    Geelmuyden trer gjennom til Braaten, som tar seg ned til dødlinja før han prøver å slå inn. Ballen går via en forsvarer og ut til corner.
    36'
    Kommer nesten en avslutning ved første stolpe. Spretter så videre til Braaten, som klemmer til, men skuddet går i blokka.
    37'
    Eng Strand lemper ballen inn fra venstre. Daler ned hos Eriksen, som prøver en heading, men ballen går i en ufarlig bue inn til Sandberg.
    38'
    Solum prøver å finne Flatgård på venstrekanten, men slurver ballen ut til innkast. Vertene fortsetter å være preget av feilpasninger og generelt slurv.
    39'
    Lundal tar ned ballen på venstrekanten, men får den for langt foran seg og den havner hos Eggen Persgård. Svarer med å strekke ut en fot, som gjør at Elverum-backen blir felt og får frispark.
    40'
    Eng Strand får frispark på motsatt side nå, etter en duell med Vogt.
    41'
    Eggen Persgård slår oppgitt ut med armene når han ikke finner pasningsalternativer fremover, og må se seg nødt til å slå tilbake til Holst.
    42'
    Stabæk slår langt opp mot Braaten, men spissen får ikke kontakt med ballen i duell med Østeraas.
    44'
    Geelmuyden prøver et skudd fra distanse, men unggutten slår ballen skyhøyt over målet til Holst.
    44'
    Solvang Nilsen slår inn fra høyre, men Eriksen rekker ikke frem inne foran mål.
    45'
    Geelmuyden banker til fra utenfor vertenes 16-meter. Går i en Elverum-rygg, og Holst klarer akkurat ikke å holde den inne på banen. Corner til Stabæk.
    45'+1
    Kort variant. Eggen Persgård snapper opp den og setter fart. Prøver å slå videre til Solum, men Stabæk vinner tilbake ballen.
    45'+1
    45'+2
    Der er omgangen over, Stabæk leder 2-0 til pause mot Elverum. Det har på ingen måte vært overkjøring fra Stabæks side, og Elverum har stort sett hengt godt med, men feilpasninger og slurv har hindret dem fra å sette noe skikkelig press på sine motstandere. De har til gjengjeld lugget lavt og forsvart seg godt, noe som har hindret Stabæk i å få det bakrommet de har ønsket. Bortelaget har imidlertid vært noe heldige, og scoret på to av de få sjansene de har fått i løpet av de første 45 minuttene. Klarer Elverum å svare etter hvilen?
    Elverum gjør et dobbeltbytte til den andre omgangen. Både Erik Nordengen og Ådne Midtskogen står klar til å komme inn. Østeraas fikk seg en smell i ansiktet i duell med Braaten, og må kaste inn håndkleet.
    45'
    Stabæk sparker igang den andre omgangen.
    46'
    Spillerbytte - Elverum
    Inn: Erik Nordengen
    Ut: Georg Flatgård
    46'
    Inn: Ådne Midtskogen
    Ut: Andreas Østeraas
    46'
    Erik Nordengen scoret to av målene i 3-0-seieren mot Brumunddal i første runde av cupen. Kan han gjenta det i dag?
    47'
    Braaten skrur på turboen nedover venstresiden. Tar seg vei helt inn i Elverums 16-meter, men legger uselvisk videre mot Geelmuyden i stedet for å prøve selv. Elverum vinner ballen fr Stabæk-unggutten.
    48'
    Geelmuyden vinner et frispark for Stabæk i god posisjon. Kassi gjør klar slegga. Det er godt slått av Stabæks midtbanemotor, men Holst henger med og slår ut til corner.
    49'
    Geelmuyden prøver seg fra distanse, men utenfor.
    49'
    Solum prøver seg fra distanse, men skuddet går over mål.
    51'
    Fint spill fra Elverum, som ender hos Solum inne foran mål. Spissen prøver seg på volley, men bommer på ballen og den spretter ufarlig inn til Sandberg.
    53'
    Midtskogen prøver å slå fremover til Solvang Nilsen, men Kassi står i veien.
    54'
    Nordengen får slått inn fra venstre, men også her er det Kassi som står i veien.
    54'
    Elverum slår langt opp mot Nordengen igjen, som har vært veldig frisk til nå. Sandberg lukter faren og header ballen vekk foran kantspilleren.
    55'
    Farlig sjanse for Stabæk! Kassi lemper et frispark inn foran mål, men det er ingen som får foten på kula.
    56'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Nikolaj Kirk
    Ut: Peder Vogt
    56'
    Elverum 0 - 3 Stabæk
    Mål: Oscar Aga
    Målgivende: Magnus Strandman Lundal
    Unggutten sørger for nok et Stabæk-mål! Lundal slår inn fra venstre, og på første stolpe prikker Aga ballen forbi Holst og inn i nettmaskene.
    57'
    Elverum på farten igjen, men Stabæk klarerer.
    59'
    Braaten prøver seg fremover, men mister ballen.
    60'
    Eriksen vinner et frispark ute på høyrekanten.
    60'
    Hanche-Olsen får tilsnakk fra dommer Bodding etter en liten dytt på Eriksen.
    61'
    Frisparket lempes inn foran mål, men hverken Solum eller Midtskogen makter å få plantet pannebrasken på ballen.
    61'
    Mål for Elverum!
    Elverum 1 - 3 Stabæk
    Mål: Magnus Solum
    Målgivende: Marko Mandic
    Der sitter reduseringen for Elverum! Vertene ruller opp et godt angrep etter at Khattab vinner ballen ved midten av banen. Spiller til Jondic, som legger videre til Nordengen. Sistnevnte spiller så tilbake til Jondic, som bommer med skuddet. Hjemmelaget er så litt heldige når den spretter videre til Solum, som klarer å pirke kula forbi Sandberg og inn i lengste hjørne.
    62'
    Nære på for Stabæk! Kirk kommer til skudd fra 16-meter-streken, men Holst får vippet ballen over tverrliggeren.
    63'
    Nesten for gjestene igjen, men Holst får en hånd på den.
    63'
    Nok en god sjanse for Stabæk, men igjen får Holst avverget til corner!
    64'
    Holst ser ut til å ha kontroll på den, men det kommer en duell og den lander hos Strømnes. Før stopperen rekker å gjøre noe blåser imidlertid dommer for frispark til Elverums sisteskanse.
    64'
    Kassi snubler litt med ballen i beina, og Solum jager. Stabæk-spilleren er noe heldig når han klarer å holde på den.
    66'
    Kassi lemper ballen inn til Aga, som header videre inn foran mål. Der står det derimot ingen med riktig drakt, og Elverum tar over.
    67'
    Braaten med en høy fot på Khattab, og vertene får frispark.
    68'
    Nordengen og Eriksen kombinerer godt nedover høyresiden, men dessverre for hjemmelaget blir førstnevntes innlegg for dårlig.
    68'
    Inn: Awat Peyghambernejad
    Ut: Jørgen Solvang Nilsen
    68'
    Nesten for Elverum! Awat markerer seg umiddelbart med et innlegg inn mot Solum, men spissens avslutning blokkeres.
    69'
    Hardt innlegg fra Khattab. Ballen blir liggende fri, men Solum rekker ikke frem i tide og Stabæk får klarert.
    70'
    Hanche-Olsen prøver å spille frem til Geelmuyden, men Midtskogen kommer seg foran og får klarert.
    71'
    Elverum 1 - 4 Stabæk
    Ungguttene kombinerer igjen, og med det kan vi vel konstatere at den velkjente spikeren har blitt banket inn i kista? Lundal setter fart inn fra venstrekanten før han legger videre til Aga. Målscoreren er ikke vanskelig å be, og plasserer ballen forbi Holst og inn i nærmeste hjørne.
    72'
    Elverum går rett i angrep, og vinner en corner.
    73'
    Slås langt og høyt mot bakerste stolpe, men vertene får klarert.
    73'
    Jondic vipper inn mot Solum, men Sandberg rykker ut og bokser unna i duell med Elverum-spissen.
    74'
    Solum klemmer til, men skuddet går i Stabæk-blokka.
    75'
    Elverum kan kontre. Nordengen setter fart, men Awats pasning frem mot kantspilleren blir for hard og det ender med et Stabæk-kast.
    76'
    Lundal er nære ved å komme seg fri, men Eng Strand får klarert.
    77'
    Elverum 1 - 5 Stabæk
    Mål: Herman Geelmuyden
    I debuten fra start får Geelmuyden scoringen sin! Blir elegant tredd gjennom av Kassi, og alene med Holst er han iskald når han triller ballen mellom beina på sisteskansen og i nettet.
    77'
    Lyngen lemper ballen opp til Nordengen, som vinner et innkast høyt i banen.
    79'
    Eng Strand slår inn foran mål, men Sandberg plukker ballen ved første stolpe.
    79'
    Lyngen slår oppover igjen, men Awat og Nordengen klarer ikke helt å bli enige seg imellom om hvem som skal ta den og i stedet får Stabæk klarert til innkast.
    80'
    Eng Strand klemmer til fra distanse, men skuddet går over mål.
    80'
    For en sjanse for Elverum, men for en redning av Sandberg! Et innlegg kommer på hodet til Eriksen, men Sandberg får kastet seg ned og plantet en hånd på den. Blåses av for offside, men Sandberg viser uansett frem en enorm reaksjonsevne.
    82'
    Elverum ruller igjen opp et angrep langs høyresiden, men igjen svikter samarbeidet mellom Awat og Nordengen når pasningen fra førstnevnte blir altfor hard.
    83'
    Inn: Kristian Arnstad
    Ut: Herman Geelmuyden
    16-åringen Arnstad kommer inn for 17-åringen Geelmuyden. Sistnevnte har hatt en svært god kamp, og kunne i tillegg krone det hele med en scoring.
    84'
    Inn: Sun Jie
    Ut: Steinar Strømnes
    84'
    Oscar Aga er nære ved å få sitt hat-trick etter å ha blitt servert av innbytter Arnstad, men angrepsspilleren sklir i avslutningsøyeblikket og ballen går til side for mål.
    86'
    Awat prøver seg, men over mål fra innbytteren.
    86'
    Eng Strand prøver å spille til Awat på venstresiden, men ballen går over sidelinjen.
    88'
    Arnstad viser frem teknikken sin når han kommer seg fri ved midten av banen. Felles av Khattab og får frispark.
    89'
    Sabri Khattab
    Får et fortjent gult kort for taklingen på Arnstad.
    89'
    Det er lagt til to minutter i den andre omgangen.
    90'
    Braaten vinner et frispark ved midten av banen etter en duell med Eggen Persgård.
    90'
    Nordengen mottar ballen nede på venstrekanten, men roter den ut til et Stabæk-kast.
    90'+1
    Arnstad vil ha med seg Kirk nedover høyrekanten, men dansken har allerede stoppet opp og pasningen går over sidelinjen.
    90'+2
    Elverum 1 - 6 Stabæk
    Målgivende: Daniel Braaten
    Der sitter hat-tricket for Aga! Arnstad slår en strøken pasning til Braaten inne foran mål. Veteranen ser ikke ut til å ville avslutte selv, og vender i stedet om og legger uselvisk videre til Aga. Unggutten takker og bukker og plasserer inn sitt tredje mål for dagen helt på tampen.
    90'+2
    90'+3
    Der er det hele over, Stabæk har fortjent vunnet 6-1 mot Elverum. Hjemmelaget skal ha skryt for å aldri legge inn årene og gi seg, men det ble etter hvert mer og mer tydelig hvem som var det beste laget her på Elverum stadion i kveld. Selv i fraværet av noen av sine største talenter i førstelaget er det fortsatt Stabæks talenter som står frem og preger kampen, og spesielt Oscar Aga kan dra hjem med et stort glis om munnen med sine tre nettkjenninger. Alt i alt var det en god fotballkamp vi ble servert i dag, men det måtte kåres en vinner og det er Stabæk som tar seg videre til neste runde av cupen!
    Med det takker jeg for følget, og jeg vil ønske dere alle en fin kveld. I morgen er det et hav av cupkamper på planen, så det er bare å glede seg!