1-0

Ble dekket av Geir Juva

Hei, og velkommen til vår livedekning av den første PL-kampen søndag: Everton mot Bournemouth!
    Lagene er inne...
    Everton (4-2-3-1): Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - André Gomes, Gueye - Lookman, Sigurdsson, Bernard - Richarlison
    Everton-benken: Stekelenburg, Walcott, Mina, Tosun, Davies, Calvert-Lewin og Kenny.
    Bournemouth (4-3-3): Begovic - Clyne, Cook, Aké, Smith - Brooks, Lerma, Gosling - Stanislas, King, Fraser
    B'mouth-benken: Boruc, Surman, Mousset, Ibe, Daniels, Rico og Simpson.
    King starter, men får ikke med sin faste makker Callum Wilson. Han er ute med skade. Dominic Solanke er heller ikke klar for å få sin Bournemouth-debut, men Nathaniel Clyne får på sin side sin første kamp i Bournemouth-trøya. Han er på lån fra Liverpool.
    Everton og Bournemouth er tabellnaboer. De ligger på henholdsvis 11.- og 12. plass. Basert på formtabellen over de siste åtte kampene er det god grunn til å tro at det ikke blir 0-0. Tvert imot. Ingen lag har sluppet inn flere mål i denne perioden enn disse to.
    Det er aldri blitt 0-0 i innbyrdes oppgjør mellom Everton og Bournemouth. Da lagene møttes i Bournemouth i august, endte det 2-2. Theo Walcott og Michael Keane ga Everton en 2-0-ledelse, men vertene kom tilbake etter mål av Josh King (straffe) og Nathan Aké. Oppgjøret bød også på to røde kort, til vertenes Adam Smith og gjestenes Richarlison.
    Bournemouth har tapt alle tidligere oppgjør på Goodison, senest med 1-2 i september 2017. Josh King scoret da også. Men to mål av den tidligere Brann-spissen Oumar Niasse snudde kampen for de blå.
    LEGENDER: På utsiden av Goodison er det et maleri fullt av Everton-legender opp gjennom årene. Hvor mange klarer du? Foto: REUTERS.
    Bournemouth-manager Eddie Howe sier før kampstart at det er en strekk på baksiden av det ene låret som holder Callum Wilson ute av dagens match. Men skaden er ikke av det alvorlige slaget.
    Josh King står med fem ligamål så langt denne sesongen, tre på straffespark. Det nærmer seg to måneder siden siste nettkjenning, 25. november mot Arsenal.
    Z-Cars-musikken spilles på Goodison. Og da vet de fleste at det er innmarsj. Vi nærmer oss avspark.
    Vi er i gang i blåsten på Goodison.
    1'
    Småfarlig av gjestene. Fraser kommer på venstre, ser etter Stanislas på 16 meter, men pasningen nær ikke frem.
    2'
    Så er det vertenes tur. Lookman prøver en stikker inn i feltet, men også her når ikke ballen frem til medspilleren.
    3'
    Bournemouth spiller i hvite overdeler og marineblå shorts og strømper.
    3'
    Lookman får frispark ute til høyre.
    4'
    Godt frispark, men det blir ingen skikkelig avslutning. Problemfritt for Begovic.
    4'
    Clyne prøver en langpasning opp høyrekanten, men upresist. Vil få noen meldinger fra hjemmefansen i dag, den utlånte Liverpool-backen.
    5'
    Lookman slår mot Richarlison, men spissen er offside. Pasningen er dessuten upresis.
    6'
    Lookman varter opp med en Zidane-dragning. Belønnes med klappsalver. Spennende unggutt, Lookman.
    8'
    Nesten for King! Godt innlegg av Clyne, over på bakre stolpe. Fraser krangler ballen inn foran mål, men nordmannen får ikke trøkk i avslutningen. Pickford redder.
    9'
    Det bues på Clyne, men han lar seg ikke affisere. Finner Brooks som slår 45 grader ut i feltet. Der er det ingen med hvit trøye. Synd for gjestene som har åpnet fint her.
    10'
    Frispark for gjestene høyt i banen, på høyre. Fraser skal ta det.
    11'
    Litt for høyt for Aké som ikke får nikket på mål.
    11'
    Brooks finter seg inn i feltet på venstre, går ned i duell med Gueye, men et meget godt plassert dommer vinker spillet videre.
    12'
    Dommer er for øvrig Anthony Taylor.
    12'
    Fraser er aktiv og god på sin side. Får lagt inn. Etter hvert lander ballen hos Lerma som prøver skudd fra langt hold - utenfor.
    13'
    Lookman dribler seg til skudd fra 17 meter, men sklir i skuddøyeblikket. Ballen blir også blokkert.
    14'
    STOLPESKUDD! Brooks stikkes fri av Stanislas, setter ballen forbi Pickford fra skrå vinkel, cirka sju meter. Men ballen slår i stolperoten! Foto: REUTERS.
    15'
    Stanislas tror han har gjort en fin inngripen mot Bernard på dødlinja. Men det blir corner. Stanislas er uenig, men må bite det i seg.
    16'
    Corneren slås mot Zouma, men gjestene får renset unna.
    16'
    Brooks felles av Bernard, men får ikke frispark. Gir dommeren klar beskjed om sitt syn på saken - og straffesituasjonen litt tidligere.
    17'
    Gomes og King m.fl. er inne i hverandre. Litt opphetet stemning. Dommeren må gi litt tilsnakk.
    19'
    Evertons småspill fungerer ikke optimalt. Bournemouth får flere gunstige brudd og overgangsmuligheter.
    20'
    Richarlison går ned i duell med Aké. Holder seg litt til ansiktet. Hjemmefansen buer.
    22'
    Pasningene sitter litt bedre hos gjestene som jobber seg fint oppover i banen.
    24'
    Angrepet ender med at dommeren blåser frispark på 18 meter. Smith faller i dueller med Gueye og Gomes. Nå skal vi se her...
    25'
    Smith er ikke oppe ennå. Lettere omtåket.
    25'
    Men nå kommer han seg opp. Så var det frisparket da. Brooks står der. Stanislas også. Det blir vel sistnevnte.
    26'
    Stanislas forbi muren, ned mot hjørnet, men der spreller Pickford! Slår til corner!
    27'
    Corneren blir resultatløs.
    27'
    Pickford slurver med en klarering. Det påfølgende innlegget nikkes av King - over mål.
    28'
    Mer Everton-slurv. Men Clynes innlegg er ikke godt nok.
    29'
    Så er det småfarlig på motsatt side. Et litt kort tilbakespill, men Begovic skli-klarerer ballen vekk.
    30'
    Bedre av Everton! Lookman slår inn fra høyre. Bernard stupheader ballen over.
    32'
    TV-kamera fanger opp Duncan Ferguson på tribunen. Tenk om han hadde vært i sistnevnte situasjon...
    32'
    Brooks får frispark på 30 meter, litt til høyre. Blir nok innlegg her.
    33'
    Fraser løfter inn. Keane må gi til corner i klyngen foran mål.
    34'
    Richarlison rager høyest foran mål. Everton kan kontre.
    34'
    Bernard løfter inn fra høyre. Ballen spretter farlig foran mål, men den blir til slutt klarert til innkast. Clyne gjør en god jobb.
    35'
    Clyne vinner en corner på høyre etter et langt angrep.
    36'
    Svak corner, på første stolpe. Stanges vekk.
    36'
    Bournemouth kommer igjen. Fraser, nå på høyre, slår inn, helt inn til Pickford. Det ropes på straffe for hands, men dommeren er uenig.
    37'
    Så er det corner i motsatt ende. Det svinger bra her.
    38'
    Lerma renser unna, upresset på første stolpe.
    38'
    Gult kort til Everton
    Bernard
    Har gjort en forseelse for mye.
    38'
    Lookman vender kjapt på venstre, slår ballen gjennom femmeteren. Ingen i blått er der til å sette en fot på kula.
    39'
    England-sjef Gareth Southgate er på plass, finsikter mulige landslagskandidater.
    40'
    Lookman med nydelig pasning til Coleman på høyre, men backens innlegg blokkeres. Everton får corner.
    41'
    Corneren ender hos Digne på motsatt side. Han løfter følsomt inn. Det stusses av Keane. Ballen klipper oversiden av tverrliggeren!
    42'
    Lerma og Gomes kriger godt i fyrrommet. Denne gang blåser dommeren Gomes' vei.
    43'
    Everton får enda et frispark. Nå for en forseelse på Richarlison. Posisjonen er god. Cirka 22 meter. Sigurdsson-hold?
    44'
    Det blir Digne - rett i muren. Nytt forsøk av franskmannen: igjen i muren.
    45'
    Bernard drar seg inn fra venstre, finner Sigurdsson på 18 meter. Islendingen sleiver litt med skuddet, en meter eller så utenfor.
    45'+1
    Ett minutts tillegg i regnværet på Goodison.
    45'+1
    Det er målløst til pause på Goodison. Bournemouth har hatt kampens beste målsjanse. Men David Brooks måtte se ballen slå i stolperoten. Everton har også hatt en avslutning i aluminiumen, fra Michael Keane. Vi får håpe målene kommer i 2. omgang.
    Underveis igjen. Nå kommer Evertons første avslutning på mål i kampen?
    46'
    Ikke der i hvert fall. Gomes feier til med venstre ben fra 16 meter, men opp på tribunen.
    46'
    Richarlison truer, men Aké er raskest på gjennomspillet mot brasilianeren.
    47'
    Sigurdsson løfter nydelig inn foran mål, men Bernard får ikke satt hodet på innlegget.
    48'
    God start av Everton her.
    48'
    To kjappe innkast. Det andre nikkes til corner av Lerma.
    48'
    NÆRMERE KAN MAN IKKE KOMME! Richarlison skyter fra spiss vinkel, Aké blokkerer med venstrefoten PÅ streken!!!
    49'
    Vet ikke hva det var i Evertons pausete, men det ser ut til å ha gjort susen.
    50'
    Forresten. Her kommer Bournemouth, Fraser vinner en corner.
    51'
    Cook nikker mot lengste hjørne - liiiiike over!!!
    51'
    Enda en corner til gjestene, nå fra motsatt side.
    52'
    Zouma får renset unna.
    52'
    Småskummel pasning i bakrom av Everton, men Aké rekker akkurat ballen først.
    53'
    Lerma feller Bernard på, tja, 35 meter. Frispark Everton.
    54'
    Ikke lett å overliste Begovic herfra, men Gylfi vil vel prøve.
    55'
    Nei, det blir innlegg av Sigurdsson. Det klareres ut til Bernard som mislykkes med et volleyskudd.
    56'
    Brooks er upresset på 25 meter. Stanislas kommer på et diagonalløp, men for tidlig. Offside på vingen.
    57'
    Bernard lurer bak i feltet, og det ser Clyne som bryster et potensielt farlig innlegg tilbake til keeper. Clyne har vært god i dag.
    59'
    Everton trykker på. Coleman legger inn, i Aké og til corner. Straffe for hands? Nei.
    61'
    Mål for Everton!
    Everton 1 - 0 Bournemouth
    Mål: Kurt Zouma
    Målgivende: Lucas Digne
    Digne svinger ballen elegant inn fra venstre, Zouma stiger til værs på seks meter, stanger Everton i ledelsen!! Foto: AFP.
    61'
    Målet var Kurt Zoumas tredje PL-mål, det første for Everton.
    64'
    Keane ruser inn i en takling, King kommer fort på høyre, men nordmannens skudd går i nettveggen.
    65'
    Michael Keane
    65'
    Andre Gomes
    Plukker opp ballen for andre gang i kampen, dommeren straffer ham med kort.
    66'
    Kurt Zouma
    Zouma får for den første forseelsen mot King.
    66'
    Spillerbytte - Bournemouth
    Inn: Lys Mousset
    Ut: Junior Stanislas
    Howe gjør et kantbytte.
    68'
    Lovende av Bournemouth, men det blir stopp når Brooks mislykkes med en pasning til Mousset.
    70'
    Fint innlegg av Sigurdsson, men Clyne står i veien på bakre stolpe.
    70'
    Bournemouth kombinerer småpent, men vinner lite mark.
    72'
    Gomes må passe seg, er altfor sent inne i Cook. Skal jo ha sitt andre gule der.
    73'
    Gomes er i handlingenes sentrum igjen. Pådrar Everton et frispark like utenfor 16-meteren på høyre side. Feller King. Gomes slipper nok en gang kort..
    74'
    King har vondt. Må ha litt behandling. Foto: REUTERS.
    74'
    King er opp igjen. Går litt forsiktig. Prøver seg frem..
    75'
    Fraser løfter frisparket over på bakre stolpe. Cook nikker, Pickford bokser unna.
    76'
    Gjestene står bra etter, får corner.
    76'
    Ny nikk på bakre stolpe, rett på keeper.
    76'
    Nesten! Sigurdsson slår inn mot straffemerket. Richarlison stupheader utenfor!
    77'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Theo Walcott
    Ut: Bernard
    Kantbytte hos Everton.
    78'
    38113 tilskuere her i dag, melder speaker.
    78'
    Mousset stikker frem mot King på høyre. Innlegget nikkes vekk fra farlig område.
    79'
    Litt rotete spill nå. Mye vilje på begge sider.
    81'
    Bournemouth bryter, slår langt mot Fraser. For langt, selv om skotten er hurtig.
    82'
    Inn: Jordon Ibe
    Ut: David Brooks
    Litt buing når eks-Liverpool-ving Jordon Ibe kommer inn.
    83'
    Richarlison kommer fossende på venstre, skyter fra 10 meter - over.
    83'
    Richarlison
    Slenger ut en arm mot Cook. Da blir det ofte kort.
    85'
    Høy temperatur nå. Everton-sjef Marco Silva får tilsnakk etter en serie dueller ved sidelinja.
    86'
    Inn: Dominic Calvert-Lewin
    Ut: Richarlison
    Tanken er tom for Richarlison.
    87'
    Bournemouth prøver fortsatt i silregnet på Goodison, men farlighetene lar vente på seg. Og nå er det knapt med tid.
    88'
    Nesten der! Ballen forlenges ut mot Fraser på venstre, men Pickford ruser ut og blokkerer!
    89'
    Bournemouth får frispark på venstre kant.
    89'
    Pickford går ut i klyngen, bokser, har ikke kontroll, men marginene er med keeperen.
    90'
    Nytt frispark til gjestene. På høyre.
    90'
    Høyt opp. Aké stusser. King er der, men får ikke snudd seg og skutt.
    90'
    Nytt innlegg. Mousset er der, på fem meter, men Zouma reagerer kjappest.
    90'+1
    Det legges til minimum fem minutter. Dette er ikke over, nei!
    90'+1
    Bournemouth prøver igjen. Mousset stikker gjennom til Gosling, men den tidligere Everton-spillerens forsøk blokkeres av Keane!!
    90'+2
    Inn: Yerry Mina
    Ut: Gylfi Sigurdsson
    Nå skal det mures igjen.
    90'+3
    Bournemouth får corner, og enda en!
    90'+3
    Ballen renses unna. Gjestene må begynne på nytt.
    90'+4
    Innkast ender i ny corner!
    90'+4
    Mousset forlenger på første stolpe, men Pickford kaster seg over ballen.
    90'+5
    Everton 2 - 0 Bournemouth
    Mål: Dominic Calvert-Lewin
    Målgivende: Ademola Lookman
    I stedet kontrer Everton inn 2-0! Lookman slår flatt ut i feltet, der Calvert-Lewin setter bredsiden til! Hans fjerde ligamål for sesongen.