3 836
3 992

Ble dekket av Jonas Bucher

Hejhejhallå og velkommen skal du være til livedekningen av Everton - Tottenham!
    Det begynner å nærme seg innspurten i årets Premier League-sesong, og kveldens oppgjør er svært viktig for begge lag. Everton kjemper i bunnen av tabellen, mens Tottenham jakter fjerdeplassen bak Manchester United. Sistnevnte tapte 0-2 for Newcastle søndag, og kveldens bortelag kan passere United på tabellen med både uavgjort og seier i kveld.
    Everton ligger på nedrykks- og 18.-plass i Premier League. Det er kun tre poeng ned til tabelljumbo Southampton, mens det er to poeng opp til Wolverhampton på 13.-plass. Det er med andre ord JEVNT på nedre halvdel av tabellen!
    Nærmer seg avspark her nå, altså!
    Der er vi i gang!
    1'
    Frispark til Kuluveski i duell med Godfrey.
    1'
    Hjemmelaget stormed i angrep. Iwobi viser frem noen lekre detaljer før han slipper til Gray. Spissen forsøker seg med et skuddforsøk mot lengste stolpe, men kula går rett over mål. Fine tendenser av Everton!
    2'
    Stor Spurs-sjanse! Dier slår en glimrende ball i bakrom til Porro som ser etter Kane på bakerste. Pickford avverger med foten og klarerer innlegget.
    5'
    Højbjerg får fordel når han felles av Gray. Tottenham etablerer angrep i skrivende stund.
    6'
    Doucoure stopper Kulusevski med en susende takling.
    8'
    Svinger voldsomt i åpningsminuttene her. Hyppige balltap blant begge lag.
    8'
    Keane hindrer baklengsmål! Kane kommer seg etter hvert til en avslutning i Evertons 16-meter, men Michael Keane blokkerer skuddet på vei mot mål. Stor sjanse!
    9'
    Lovende volley-forsøk av Keane i motsatt boks nå også - et minutt etter å ha stoppet Kanes skudd.
    10'
    Kulusevski skaffer frispark på egen halvdel.
    13'
    Doucouré slår en lovende ball mot Iwobi, men treffer medspiller Gueye i stedet. Tottenham overtar!
    15'
    For en sjanse for Kane! Perisic slår et perfekt innlegg på pannebrasken til Harry Kane. Spissen får stå nokså alene, men får ikke headinga på mål!
    16'
    Kulusevski dribler og dribler, og kommer seg til slutt forbi i 16-meteren. Slår et innlegg, men Pickford plukker.
    17'
    Dwight McNeil kommer akkurat først på et kjempeinnlegg fra Perisic. Porro er klar til å spasere inn ledermålet, men McNeil får avverget og slår til corner!
    20'
    Everton rydder unna hjørnesparket.
    22'
    Lloris går for å ta et innlegg, er i ferd med å rote det til. Mister kula, men slipper med den berømte skrekken.
    22'
    Everton trøkker på nå. Godfrey skyter via Dier til corner.
    23'
    Tottenham rydder unna til slutt og prøver å kontre. Everton er raskt tilbake på egen halvdel og stopper overgangen.
    24'
    Frispark til Everton langt inne på egen halvdel.
    26'
    VG Live svarer
    Simon von Krogh
    Hvordan ser tottenham ut med tanke på ny midlertidig trener?
    Både og, hvis det går an å svare slik. Gjestene har jo kommet til de største sjansene, men Everton har heller ikke vært dårlige så langt.
    Frispark til Everton i brukbar posisjon. Det er Gray som skaffer dødballen i duell med Romero.
    30'
    McNeil slår inn, før Iwobi kommer seg til et nytt innlegg fra motsatt side. Doucouré vinner i feltet, men headinga går langt over mål.
    30'
    Litt rolig akkurat nå. Spurs triller og triller.
    34'
    Kane i offside.
    34'
    Flotte detaljer fra Porro og Kulusevski, men sistnevnte mister og Everton kontrer. Hjemmelaget i angrep nå.
    37'
    Onana tester venstrefoten fra distanse, men Lloris redder og holder.
    38'
    Perisic ligger nede og tar seg til kneet. Det samme gjør Tarkowski.
    38'
    Begge to kommer seg på beina igjen. Blir nok noen tilleggsminutter etter dette.
    41'
    Coleman går ned i Spurs' 16-meter i duell med Dier. Roper på straffe, men får ikke det. Ser ikke ut til å kvalifisere til et straffespark heller.
    42'
    Son er alene med keeper, men assistentdommerens tunge flagg kommer opp etter at Pickford redder.
    43'
    Tarkowski feller Kane, som får frispark på hjemmelagets halvdel.
    44'
    Perisic og Son roter bort en gyllen mulighet på tampen av omgangen her.
    44'
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Midtstopper Romero er langt oppe og presser for gjestene - og får frispark imot.
    45'+2
    Kane slår et fryktelig innlegg som går bak mål.
    45'+2
    Yiha! Kampen er i gang igjen. Everton med avspark.
    46'
    Innkast til vertene høyt i banen.
    46'
    Everton snapper opp kula høyt i banen etter et godt press, og Gueye tar med seg ballen til skuddposisjon. Prøver lykken, men har på seg ryggsekken og treffer langt over mål. Egentlig en veldig stor sjanse der!
    47'
    Tottenham får et kast høyt i banen etter Keanes klarering.
    48'
    Corner til gjestene.
    49'
    Logan Roy
    Håp om Kane målpoeng for Fantasy?
    Det vil jeg svare ja på. Han har hatt to-tre gode sjanser så langt i kampen.
    Porro fyrer av i returrommet, men er nærmere å få ballen over stadion enn på mål.
    51'
    Onana prøver seg igjen med en markkryper, men Lloris henger med på notene. Holder nok et skudd, franskmannen i Spurs-buret.
    52'
    Doucouré skaffer et hjørnespark ut av ingenting.
    57'
    Tottenham får kontroll og kontrer, men stoppes etter hvert.
    57'
    Oioioi! Doucouré slår til Kane!
    58'
    Rødt kort til Everton
    Abdoulaye Doucoure
    Han får det røde kortet! Doucoué og Kane havner i krangel etter en duell, og førstnevnte er oppe med hånda i ansiktet på spissen. Midtbanespilleren vises ut med en gang!
    59'
    Gult kort til Tottenham Hotspur
    Harry Kane
    Spissen fikk også med seg et gult kort i situasjonen.
    63'
    Straffespark til Tottenham! Romero kommer foran Keane som feller midtstopperen i feltet!
    66'
    Kane gjør seg klar.
    68'
    Tottenham Hotspur scorer på straffe!
    Everton 0 - 1 Tottenham Hotspur
    Mål: Harry Kane
    SENDER PICKFORD FEIL VEI! Kane gjør ingen feil og sørger for Tottenham-ledelse.
    68'
    Everton presser høyt, og Gray kommer seg til en avslutning. Lloris holder skuddet atter en gang.
    72'
    Du kan se utvisningen ovenfor. Var det riktig å gi Doucouré det røde kortet?
    Selvsagt! Klart rødt kort.
    56%
    Nei. I overkant strengt.
    44%
    Antall stemmer: 2849
    Ellis Reco Simms og Vitaliy Mykolenko gjøres klare for Everton.
    74'
    Gueye tester Lloris! Midtbanespilleren mottar ballen i fin skuddposisjon, og franskmannen strekker seg langt og redder til corner!
    75'
    Keane er sterk på bakerste stolpe og vinner duellen, men headinga går rett på keeper.
    75'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Vitaliy Mykolenko
    Ut: Demarai Gray
    76'
    Inn: Ellis Reco Simms
    Ut: Seamus Coleman
    77'
    Cristian Romero
    Får et dårlig touch og er for sent ute på Gueye i etterkant.
    79'
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Davinson Sanchez
    Ut: Clement Lenglet
    82'
    Inn: Lucas Moura
    Ut: Son Heung-min
    82'
    Åge
    Jøss, gult kort på Romero?
    Det kan du si. Dette var Romeros sjette gule kort for sesongen. Han ble også utvist for to gule kort i hjemmekampen mot Manchester City i februar.
    Inn: James Garner
    Ut: Idrissa Gueye
    84'
    Inn: Tom Davies
    Ut: Amadou Mvom Onana
    84'
    Frispark til Everton i brukbar posisjon. Garner står ved kula.
    86'
    Går forbi alt og alle.
    87'
    Rødt kort til Tottenham Hotspur
    Lucas Moura
    I alle dager! Den brasilianske innbytteren er aaaaltfor sent inne i duellen med Keane, og stempler midtstopperen på leggen med knottene. Fryktelig stygt!
    87'
    Ti mot ti i sluttminuttene. Hvilket drama!
    88'
    Mål for Everton!
    Everton 1 - 1 Tottenham Hotspur
    Mål: Michael Keane
    ÆÆÆÆÆÆÆÆÆ!!!! FOR EN SCORING!!! Så er det midtstopperen som gjør det! Hvilket treff han får! Keane gjør alt alene og dunker til fra 20 meter. For en måte å utligne på!
    90'
    Det legges til seks minutter.
    90'+3
    Nesten for Keane igjen!
    90'+4
    For en berg-og-dalbane-kamp Evertons midtstopper har hatt.
    90'+4
    Hjemmelaget har blod på tann i skrivende stund.
    90'+4
    Frispark til Everton på egen halvdel. De sender opp det de har på gjestenes side!