Lagoppstillingene er rett rundt hjørnet.
    Her er Arsenals startellever (4-3-3): Raya - White, Saliba, Garbiel, Kiwior - Ødegaard, Rice, Havertz - Saka, Trossard, Martinelli.
    Her er Portos ellever (4-2-3-1): Diogo Costa - Joao Mario, Otávio, Pepe, Wendell - Nico González, Varela - Francisco Coceicao, Pepé, Galeno - Evanilson.
    Det er altså åttedelsfinale i Champions League, hvor Porto og Arsenal møtes over to oppgjør. Først i kveld på Estádio do Dragão i Portugal, deretter på Emirates i London 12. mars. Sammenlagtvinneren kvalifiserer seg til kvartfinale.
    71%
    Det blir uavgjort.
    14%
    Antall stemmer: 2164
    Porto ligger som nummer tre i den portugisiske ligaen - syv poeng bak ledene Benfica. Etter et par skuffende kamper ble Estrela slått 2-0 sist helg. Galeno og Joao Mario scoret målene.
    Martin Ødegaard (bildet) og Arsenal selvsagt stor favoritt til å komme seg til kvartfinalen. Etter tre tap rundt nyttår har Arsenal virkelig kommet i gang med fem strake seire. 5-0 over Burnley og 6-0 over West Ham i de to siste Premier League-kampene. Begge på bortebane.
    Arsenal har ikke møtte Porto på 14 år, men de to klubbene møttes seks ganger mellom 2006 og 2010: Tre seire til Arsenal, en uavgjort og to til Porto. Målforskjell: 12-4 i favør Arsenal.
    VG Live svarer
    Hans
    Kan dere vær så snill fokusere på hele arsenal som et lag idag og ikke bare Martin Ø?
    Vi skal se hele matchen ja.
    Arsenal starter med å trille ball bak i laget.
    Gult kort til Arsenal
    Declan Rice
    Ikke helt med der, Rice. Stygg takling på Galeno.
    1'
    Arsenal løfter frem en langball. Men får ikke noe ut av det. Frispark Porto.
    2'
    Arsenal med ballen. Korte avstander i Porto-forsvaret.
    4'
    Ødegaard vrir spillet til venstre. Innkast Arsenal.
    5'
    Arsenal styrer det meste.
    6'
    Snart 41 år gamle Pepe ordner opp i Porto-forsvaret. Har vunnet Champions League tre ganger med Real Madrid.
    7'
    Frispark Porto midt på banen.
    9'
    Galeno får en bra kontringsmulighet, men Arsenal-keeper David Raya er våken og skjærer av ballen.
    10'
    Porto spiller seg ut bakfra, men det blir med forsøket. Arsenal presser høyt og godt.
    11'
    Ødegaard med mye ballkontakt det første kvarteret, men foreløpig går pasningene mest på tvers.
    14'
    Pepe tar Martin Ødegaard knallhardt. Soleklart frispark for Arsenal i god posisjon.
    14'
    Declan Rice løfter frisparket inn i feltet, men Ben White er for tøff. Frispark Porto.
    16'
    Rice igjen hard i kantene. Frispark Porto.
    18'
    Porto stormer frem med mange, men Arsenal løser situasjonen. Utspill fra David Raya. Godt forsvarsspill.
    19'
    Kjempesjanser Porto. Galeno (bildet) får to gigantiske muligheter i løpet av to sekunder. Men misser begge to. Nesten utrolig. Den første går i stanga. Den andre utenfor.
    20'
    Corner Arsenal. Ender i klypene på keeper Diogo Costa.
    23'
    Arsenal kommer nærmere, men Pepe & co. jobber godt bak der.
    28'
    Porto prøver seg i bakrom, men Arsenal-forsvaret faller perfekt av. Ballen inn til keeper.
    29'
    Arsenal har startet forsiktig. Gir ikke borte noe gratis. Har respekt for Porto.
    31'
    Arsenal kommer til en avslutning for første gang i kampen. Leandro Trossard blåser den høyt over mål.
    32'
    Saka dribler på høyrekanten. Får lagt inn. Ender i en Arsenal-corner.
    33'
    Sakas corner ender på Salibas hode. Brukbar mulighet. Men headingen går utenfor.
    34'
    Martinelli serverer en liten albue. Frispark Porto. Flytter opp mange.
    36'
    Nico Gonzales vinner ballen fra Ødegaard og drar til med et skudd over mål. Bra forsøk.
    37'
    Arsenal søler ikke bort ballen ofte. Har truffet med 94 prosent av pasningsforsøkene.
    38'
    Porto kommer til skudd etter at midtbane-Pepe har funnet Evanilson. Brassens skudd går rett på keeper.
    40'
    Ødegaard til ben Withe på høyre. Ny corner Arsenal.
    41'
    Porto rydder unna Sakas corner, men Arsenal-kanten skaffer et nytt hjørnespark.
    42'
    Voldsomme dueller inne i Porto-feltet. Hjemmelaget får frispark.
    43'
    Frispark Porto på egen banehalvdel.
    43'
    Ødegaard finner Saka fint, men sistnevnte kjører seg fast i det tette Porto-forsvaret.
    44'
    Nok en corner Arsenal.
    45'+1
    Fullt kaos inne i Porto-feltet. Havertz header utenfor.
    45'+1
    VG Live Bruker
    Hva er reglene ved uavgjort etter to kamper?
    Ekstraomganger og straffespark.
    Portos Wenderson Galeno hadde omgangens to største sjanser i løpet av to sekunder. Nesten utrolig at brassen ikke scoret. Det første forsøket gikk høyt i venstre stang. Det andre utenfor høyre stolpe. Reneste flipperspillet inne i Arsenals felt. Ellers har Martin Ødegaard & co. hatt brukbar kontroll. Arsenal er forsiktige og sikkert fornøyde med 0-0 til pause.
    Jim Pedersen
    Bortemålsregelen gjelder vel ved uavgjort, kun ekstraomganger og straffespark om lagene har like mange bortemål på to kamper
    Bortemålsregelen er fjernet.
    Kampen er i gang igjen!
    46'
    Arsenal med avsparket.
    46'
    5-meter til vertene. Pepe setter i gang og Porto spiller seg ut bakfra.
    46'
    Evanilson ligger nede.
    47'
    Spissen felles av Saliba, som er for sent ute.
    47'
    Han er oppe på beina igjen.
    47'
    Frispark til Porto på Arsenals halvdel. Kiwior feller Conceicao.
    48'
    Rice stoppes på vei fremover og får frispark ved midtstreken.
    49'
    Lagene sliter med å etablere gode angrep for øyeblikket. Mye upresise pasninger nå.
    50'
    Trossard leter etter Martinelli, men pasningen blir brutt.
    51'
    Gult kort til FC Porto
    Chico Conceicao
    River Martinelli i drakten og stopper en kontring. Klart gult. Foto: AFP
    51'
    Frispark til Arsenal i innleggsposisjon. Ødegaard står klar.
    52'
    Innlegget heades unna.
    53'
    Martinelli utfordrer, men kommer i ubalanse og mister kula til 5-meter.
    54'
    Porto kontrer, men mister når Conceicao bommer med innlegget. Ender med et frispark til Rice.
    55'
    Corner til Arsenal.
    55'
    Rice skal slå inn fra venstre.
    56'
    Ender med et frispark i feltet.
    56'
    Porto går på en overgang før Conceicao slår en luke på Kiwior. Vingen felles og får frispark!
    57'
    Jakub Kiwior
    57'
    Innlegget fra frisparket går over feltet og bak mål.
    58'
    Saka utfordrer og kommer seg til innlegg fra høyre, men ingen lagkamerater når frem. Innkast til Porto på motsatt side. Foto: Pa Photos
    59'
    Kai Havertz
    Får for en albue i ansiktet på Conceicao.
    60'
    Nicolas Gonzalez
    Holder igjen en Arsenal-spiller på vei fremover.
    62'
    Francisco Conceicao ligger nede. Foto: Reuters
    66'
    Oppe på beina igjen nå, vingen.
    67'
    Corner til Porto!
    67'
    Ender med 5-meter.
    67'
    Saliba med et elendig touch ute på høyresiden. Innkast til Porto høyt i banen.
    68'
    Ødegaard stormer i presset for Arsenal, men Porto spiller seg ut.
    68'
    Arsenal bryter på hjemmelagets halvdel. Triller og holder ballen i laget – enn så lenge.
    70'
    Costa plukker en ball i feltet.
    70'
    Frispark til Porto på egen halvdel.
    71'
    71'
    Costa får en labb på innlegget og får slått ballen ut. Arsenal overtar igjen.
    72'
    Ny Arsenal-corner.
    73'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Jorginho
    Ut: Leandro Trossard
    73'
    Saka slår inn fra høyre.
    74'
    Dommeren blåser rett etter at corneren er tatt. Keeper Costa ligger nede etter å ha blitt stemplet av egen spiller.
    74'
    Corneren tas på nytt.
    75'
    Da plukker Costa enkelt på første stolpe.
    75'
    Setter i gang en kontring, men Ødegaard leser spillet mesterlig og stopper Galeno på vei fremover.
    75'
    Porto mister ballen i angrep.
    77'
    Ødegaard skaffer Arsenal en corner fra høyre. Foto: Pa Photos
    78'
    Frispark til Porto i feltet når Kiwior er for tøff med Wendell.
    79'
    Spillerbytte - FC Porto
    Inn: Ivan Jaime
    Ut: Nicolas Gonzalez
    80'
    Jorginho slår en fryktelig pasning ut av banen.
    82'
    Porto etablerer et godt angrep. Conceicao slår inn fra høyre, men Raya plukker.
    83'
    Inn: Toni Martinez
    Ut: Evanilson
    85'
    Inn: Goncalo Borges
    Ut: Chico Conceicao
    85'
    Wendell ligger nede etter en takling fra Rice.
    86'
    87'
    Ryddes unna.
    87'
    Frispark til Porto ved midtstreken.
    88'
    Nytt Porto-frispark. Denne gang i lovende posisjon.
    89'
    Inn: Stephen Eustaquio
    Ut: Wendell
    89'
    Raya plukker et lavt innlegg fra venstre og setter i gang tidlig. Leter etter Martinelli, men utspillet brytes.
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Saka felles og får frispark på vertenes halvdel.
    90'+1
    Rice og Ødegaard står ved ballen.
    90'+2
    Rice slår inn, og Gabriel vinner duellen i feltet. Prøver å styre headingen på mål, men får ikke presset den ned. 5-meter.
    90'+2
    Porto kommer seg til innlegg fra venstre, men Raya er våken og plukker igjen.
    90'+3
    Mål for FC Porto!
    FC Porto 1 - 0 Arsenal
    Mål: Wenderson Galeno
    Målgivende: Otavio
    SENDER HJEMMEFANSEN TIL HIMMELS! Og det er Galeno, som bommet på første omgangs gigantsjanse, som blir Porto-helten! Brasilianeren setter fart etter at Martinelli bommer med en pasning og drar seg innover. Curler mot lengste hjørne og får drømmetreff. Raya når ikke bort! Foto: Reuters
    90'+4
    For en måte å avslutte kampen på! Galeno sørger for et sterkt utgangspunkt for Porto før returoppgjøret i London 12. mars.