1 384

Hei, og velkommen til livedekning av Eliteserie-oppgjøret mellom FKH og Aalesund! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom kveldens kamp fra Haugesund stadion.
    Det er en litt historisk kamp som spilles i Haugesund i dag. FKH fyller nemlig 30 år, som blant annet markeres med Fanzone før kampstart. Og på banen skal FKH møte Aalesund til en ekstremt viktig kamp i bunn.
    Og det er et FKH i fremmarsj som håper å ta et langt steg mot fornyet Eliteserie-kontrakt i dag. Etter svake resultater som etter hvert førte til at Jostein Grindhaug trakk seg som FKH-sjef, har den midlertidige treneren Sancheev Manoharan fått sving på sakene. Mye tyder på at han og assistent Paul André Farstad blir med i trenerteamet til islandske Oskar Hrafn Thorvaldsson fra neste sesong.
    Først ble det 0-2-tap hjemme mot tabelltoer og erkerival Viking, men siden har det blitt uavgjort borte mot Odd, før to seire på rappen nå mot Strømsgodset (hjemme) og HamKam (borte). Mot sistnevnte spilte de en av sine beste kamper for året og vant hele 3-0.
    Aalesund, på sin side, har en lengre vei å gå om de skal spille på Norges øverste nivå neste sesong, men de har gitt seg selv en liten mulighet etter sju poeng på de tre siste kampene. Først 1-1 mot Stabæk, før 2-1- og 3-2-seire mot Tromsø og Sarpsborg 08.
    Dermed har nå sunnmøringene 18 poeng, med seks poeng opp til trygg plass. Og skal de ha håp om overlevelse, må de nok ta tre nye poeng i dag, så det er bare å henge med fra klokken 18.00 for dette spennende bunnoppgjøret.
    Begge lag gjør ett bytte hver til kveldens kamp. For FKH er Bruno Leite inne for Daan Huisman, mens John Kitolano erstatter Trace Murray for gjestene.
    Fyrverkeri før kampstart her! Lagene entrer banen nå.
    0'
    Aalesund sparker det hele i gang!
    0'
    Frispark
    1'
    Stor FKH-sjanse umiddelbart! Et innlegg fra Therkildsen går forbi det meste og til Njie bak i feltet. Han tar et touch og sikter mot det lengste hjørnet, men Grytebust slår den ut til corner.
    1'
    Heades over.
    2'
    Skummelt når Therkildsen igjen slår inn mot boks, denne gang lavere i banen. Publikum holder litt pusten og håper at Diop skal sette den i eget mål når keeper står på halvdistanse, men Aalesund-forsvareren har kontroll.
    4'
    Nå er det mye FKH her. Og nok en gang legger Therkildsen inn fra høyre. Njie får slått den inn på tvers fra nesten død vinkel, og Aalesund sklir den til corner.
    4'
    Kort variant. Det løftes inn, og ballen går rett over hodet til Søderlund, men bak ham er en Aalesund-spiller sist borti den og ny corner.
    4'
    Aalesund vinner.
    4'
    Nok en corner til FKH! Presser gjestene voldsomt innledningsvis her.
    5'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    5'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Aalesund
    Mål: Claus Niyukuri
    Målgivende: Julius Eskesen
    Niyukuri stuper frem foran første stolpe og forlenger corneren inn i det nærmeste hjørnet med pannebrasken! Drømmestart for 30-årsjubilanten!
    6'
    Så får Aalesund en corner. Deres første offensive visitt.
    7'
    Den får en liten berøring på fem-seks meter, men den går bare over til motsatt side.
    7'
    Skuddforsøk fra gjestene når ballen legges igjen fra 16-meteren, men svakt avsluttet.
    8'
    Frispark
    9'
    Aalesund scorer selvmål!
    FK Haugesund 2 - 0 Aalesund
    Mål: Nikolai Hopland
    Målgivende: Bilal Njie
    FKH dobler! Men de får hjelp her. Leite slipper venstre til Njie inne i 16-meteren, før et perfekt innlegg kommer mot Søderlund. Han header på mål, Grytebust redder, men sisteskansen slår den bare i egen spiller og inn i nettmaskene.
    10'
    Heades ut.
    12'
    Stanges unna i boks av FKH.
    14'
    Aalesund skyter litt presset fra drøye 20 meter, men den stopper hos Fredriksen. Hvordan kommer gjestene tilbake etter denne marerittstarten? De må jo aller helst vinne her i dag.
    14'
    God stemning blant FKH-fansen bak det ene målet nå.
    16'
    Nesten så Leite får avsluttet etter et innlegg, men FKH beholder ball på motsatt side.
    17'
    Frispark
    18'
    Frispark
    18'
    Frispark
    20'
    Frispark
    21'
    Mange frispark her nå.
    22'
    Frispark
    22'
    Innlegg inn i boks fra gjestene, men Bærtelsen og FKH får klarert langt.
    22'
    Bærtelsen vinner.
    24'
    Selvik er ute og bokser vekk en innsvinger fra bortelaget. Aalesund har hatt litt initiativ de siste minuttene, men de har ikke truet FKH.
    25'
    Frispark
    26'
    Kjempeblokkering av FKH i egen boks! Fra sin høyreside tar Kristensen seg inn i 16-meteren og vender vekk Fredriksen, men Bærtelsen kaster seg inn og blokkerer det påfølgende skuddforsøket fra ti meter.
    29'
    Langt Aalesund-kast, men den stusses bare inn til keeper.
    29'
    Frispark
    30'
    FKH-back Niyukuri kommer på et kjemperaid langs sin venstreside når han fosser forbi Hammer, men han slår etter hvert en for upresis pasning inn i banen til Leite på gjestenes halvdel. Misbrukt mulighet.
    33'
    Slås for lavt. Det blir en duell langt foran første stolpe, men en Aalesund-spiller er sist borti den.
    34'
    Njie sitter nede for FKH. Lagene benytter anledningen til å samles.
    35'
    FK Haugesund 3 - 0 Aalesund
    Mål: Alexander Søderlund
    Søderlund knaller inn 3-0 til FKH! En lang ball fra keeper Selvik vinnes av lave Eskesen i lufta. Dermed får vi en løpsduell mellom ham og Aalesund-forsvaret. Det takles og Eskesen sklir bortover mot 16-meteren, men han får tuppet ballen så vidt videre til Søderlund, som kan banke inn FKHs tredje for kvelden.
    37'
    Frispark
    39'
    FKH med ballen her i minuttene før pause. Denne kampen virker kjørt allerede, men det skal spilles 45 minutter til på Haugesund stadion.
    42'
    Frispark
    43'
    Bærtelsen header unna et innlegg fra Kristensen. FKH har hatt veldig god kontroll i og rundt egen boks i 1. omgang.
    45'
    Frispark
    45'
    45'+2
    Lagene går til pause med 3-0-ledelse til FKH. Hjemmelaget startet i et forrykende tempo, og satte Aalesund under press nesten fra første sekund. Og belønningen i form av scoring kom ved Claus Niyukuri på en corner i det sjette minutt, før det fem minutter senere sto 2-0 etter at Nikolai Hopland var uheldig som satte ballen i eget nett, etter at Alexander Søderlund hadde headet på keeper Sten Grytebust, som måtte gi retur. Men ikke mange minuttene før pause fikk Søderlund sin scoring, og dermed har Aalesund nesten en umulig oppgave før 2. omgangen på Haugesund stadion.
    45'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Moctar Diop
    Ut: Martin Ramsland
    45'
    Niyukuri med en kjempeblokkering når Aalesund prøver å legge inn i boks.
    46'
    Selvik bokser langt vekk, selv om han vel kunne holdt den.
    47'
    Leite med et langdistanseskudd for FKH. Grytebust har grei kontroll.
    50'
    Gult kort til Aalesund
    Amidou Diop
    Lite pen takling på Søderlund.
    50'
    Grytebust må gi en liten retur nede i hjørnet, men får hentet seg inn og plukket.
    50'
    Det skytes utenfor 16-meteren til Aalesund, og Hopland må ta litt telling etter å ha fått den i hodet.
    52'
    Nikolai Hopland
    Gult til Hopland, som scoret selvmål i 1. omgang. Litt usikker på hva han får det for.
    54'
    Aalesund spiller frem venstre mot innbytter Diop, men han mister den med en gang med en svak involvering.
    56'
    Fint slått inn av Karlsbakk, men FKH rydder unna og får slått den langt opp.
    57'
    Frispark til FKH 20 meter fra mål.
    59'
    Tverrliggeren og over for Krygård!
    59'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Troy Nyhammer
    Ut: Julius Eskesen
    60'
    Inn: Oscar Krusnell
    Ut: Claus Niyukuri
    60'
    Inn: Sory Diarra
    Ut: Alexander Søderlund
    60'
    Lavt. Beines unna på første stolpe.
    62'
    Bærtelsen stopper Karlsbakk kontant rett innenfor 16-meteren. Spilt en god kamp, den unge dansken til FKH.
    65'
    FKH-innbytter Diarra vinner en løpsduell med Diop etter en lang ball opp fra Therkildsen, og inne i 16-meteren prøver han pasningen på tvers til Njie, men den brytes før FKH-kanten kan sette den inn i tomt bur.
    66'
    Den går helt inn til FKH-keeper Selvik.
    66'
    Inn: Ebiye Moses
    Ut: Erlend Segberg
    66'
    Frispark
    68'
    Nyhammer tester skuddfoten skrått inne i boks, men Grytebust er kjapt nede og redder.
    70'
    Inn: Daan Huisman
    Ut: Bruno Leite
    70'
    Offside for FK Haugesund
    71'
    I blokka fra Diarra inne i 16-meteren.
    74'
    Gult kort til FK Haugesund
    Magnus Christensen
    Ute med en fot og stopper en Aalesund-spiller. Litt strengt med gult, kanskje.
    74'
    Frispark
    74'
    Så er det Aalesund som skyter i blokka inne i boks. Fortsatt ikke hatt et skudd på mål, gjestene!
    75'
    Frispark
    75'
    Sory Diarra
    Stempler Hopland.
    75'
    Mål for Aalesund!
    FK Haugesund 3 - 1 Aalesund
    Mål: Moctar Diop
    Målgivende: Markus Seehusen Karlsbakk
    Moctar Diop tenner et ørlite håp for gjestene! Frisparket fra Karlsbakk er perfekt slått på bakre stolpe, hvor innbytteren står helt mutters alene og header inn 3-1 i det lengste hjørnet.
    76'
    77'
    Frispark
    78'
    FK Haugesund 4 - 1 Aalesund
    Mål: Kevin Krygård
    Målgivende: Peter Therkildsen
    Der dreper FKH alt håp for Aalesund! Det løftes frem mot kaptein Therkildsen, som prøver å finne Diarra langs bakken foran mål, men Hopland sklir den tilbake til Therkildsen. Denne gang slår dansken 45 grader ut til Krygård, som skyter via Amidou Diop og i mål. Hadde reddet den, Grytebust, men der er de tre poengene så å si i boks for vertene.
    79'
    Inn: Sander Innvær
    Ut: Bilal Njie
    80'
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Markus Seehusen Karlsbakk
    81'
    83'
    Ballen legges ut på 16-meteren til en oransjekledd spiller, men det skytes over mål - og også over DeepOcean-tribunen.
    85'
    Moses prøver på volleyen fra 17-18 meter, men den sklir nesten fullstendig av foten hans.
    88'
    Der står det nesten 5-1 til FKH. Og det er Hopland som nesten er i ferd med å score selvmål igjen. Huisman får ballen av Innvær, og dermed kan han skyte alene med Grytebust skrått på mål. Burvokteren redder, men den treffer Hopland, men heldigvis for Aalesund-midtstopperen har ikke ballen retning mål denne gang.
    88'
    Bærtelsen bryter for FKH, før han etter hvert prøver å spille frem Huisman, men en Aalesund-spiller får en fot på ballen og avverger faren.
    90'
    FK Haugesund 5 - 1 Aalesund
    Mål: Peter Therkildsen
    Målgivende: Troy Nyhammer
    FKH-kapteinen sørger for 5-1! Det starter med unge Innvær, som får ballen inne i 16-meteren og skyter. Grytebust redder, men Nyhammer får en ny mulighet for hjemmelaget. Sisteskansen må ut i full strekk denne gang, men på returen er Therkildsen og nå klarer ikke den tidligere landslagskeeperen å hindre scoring.
    90'
    Sekunder igjen. Alle på Haugesund stadion er oppe og står nå.
    90'+4
    Frispark
    90'+4
    FK Haugesund 6 - 1 Aalesund
    Mål: Sory Diarra
    Målgivende: Kevin Krygård
    Målfesten fortsetter for FKH! Hjemmelaget kontrer og spiller frem Krygård, som med et herlig touch kommer seg forbi en Aalesund-spiller. Deretter trer han gjennom Diarra, som kontant setter ballen mellom beina på Grytebust.
    90'+5
    Andre gule kort til FK Haugesund
    Sory Diarra
    Så får Diarra sitt andre gule kort og vises ut! Han drar ikke av seg trøya, men viser frem et eller annet budskap under drakten, og da er dommer ikke nådig med maleseren.
    90'+6
    90'+7
    FKH vinner hele 6-1 i en målfest av de sjeldne! Og dét på 30-årsjubileumet! Det startet forrykende for hjemmelaget, som ledet 2-0 etter bare elleve minutter på Haugesund stadion. Alexander Søderlund la på til 3-0 ikke lenge før pause, men etter hvilen skjedde det lenge lite, før Moctar Diop tente et ørlite håp for Aalesund i det 77. minutt. Men Kevin Martin Krygård feide all tvil til side bare minutter senere, og på overtid kom også 5-1 og 6-1 for FKH ved henholdsvis kaptein Peter Therkildsen og innbytter Sory Diarra, som fikk sitt andre gule kort i feiringen for å vise frem et budskap under drakten. Et lite skår i gleden der, men det viktigste for FKH er at de med sin tredje strake seier her i kveld tar et langt, langt steg mot fornyet Eliteserie-kontrakt. Aalesund, på sin side, begynner det å se svært mørkt ut for nå, og veldig, veldig mye skal til for at ikke blir OBOS-ligaspill på Color Line Stadion neste sesong. Daniel Netland takker for følget!